Inlijsten en decoratie van ramen aan de gevel en in het interieur

Inlijsten en decoratie van ramen aan de gevel en in het interieur

Windows worden meestal de ogen van het huis genoemd. Hun uiterlijk weerspiegelt de smaak van de gastheer. De decoratie van de ramen, hun lijst geven de gevel een afwerking, benadrukken de architecturale stijl van het gebouw, zijn strengheid en elegantie. Makelaars zeggen dat het inlijsten van de openingen aan de buitenkant de kosten van het huis met 15 - 25% verhoogt. Veel decoratieve elementen uit verschillende materialen maken het mogelijk om een ​​individueel beeld van het gebouw te creëren, waarbij elk tijdperk en elke richting in de architectuur wordt nagebootst.

Inlijsten en decoratie van ramen aan de gevel en in het interieur

Raamdecoratie met gevelbekleding

Versieren en framing rond het raam - een element van architectonische decoratie

Inlijsten en decoratie van ramen aan de gevel en in het interieur

Afwerking van ramen met gevelsteen

Vadik kwam naar me voor advies. Zijn bejaarde familielid vroeg hem om het huis voor te bereiden en te verkopen. Het was noodzakelijk om de prijs van het gebouw te maximaliseren met minimale kosten om het een presentatie te geven. De site bevond zich vlak bij de stad en we gingen kijken.

Ik vestigde meteen de aandacht op het raamwerk van de ramen. Het was een oude, vervaagd met een gebarsten verf. Het zorgde voor de afdichting van de opening, maar verloor zijn esthetische uiterlijk. Het verzilveren van de gevel was afwezig. Een mooie gevel maken is alleen mogelijk in de harmonie van alle elementen. Het was nodig om te beginnen met het afwerken van de deuropening en de ramen in dezelfde stijl.

We moesten de houten platbands vervangen. We besloten om kunststof sandwichpanelen te plaatsen en de inkadering van elke opening in dezelfde stijl door de hele gevel te maken. Binnen was er ook een houten verzilvering. Ze werd vervangen door hellingen van polyurethaan.

Kunststof framedetails zijn het meest praktisch

Inlijsten en decoratie van ramen aan de gevel en in het interieur

Zelfafsluitende vensters

Terwijl we schetsen van de toekomstige façade tekenden, vertelde ik mijn vriend welke decoratieve elementen er zijn voor het bekleden van de opening, en hoe je van binnen en van buiten contant kunt maken.

De afwerking van kunststof ramen is gemaakt van verschillende materialen:

 • boom;
 • steen;
 • porseleinen tegels;
 • rubber met kruimel;
 • tegenoverliggende tegels;
 • pleisterwerk;
 • plastic onderdelen;
 • schuim elementen.

De boom is de mooiste in zijn uniekheid en warmte. Maar het vereist constante zorg en breekt snel af van vocht.

Steen en graniet zijn moeilijk te plaatsen, het is noodzakelijk om regelmatig te vernisten. Hun grootste nadeel is het zware gewicht en de belasting van de fundering.

Polyfoam en gips zien er geweldig uit, maar ze zijn hygroscopisch, ze moeten een meerlaagse beschermende coating maken.

We hebben de details van polyurethaan benaderd. Plastic producten zien er van binnen en van buiten goed uit. Ze hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere producten uit andere materialen:

 • dezelfde kleur tot de volledige diepte;
 • weerstand tegen wissen;
 • Niet verbranden in de zon;
 • bedien meer dan 20 jaar buiten het gebouw, zonder het zicht uit het oog te verliezen;
 • vochtbestendige;
 • brandwerende;
 • Eenvoudig te monteren rond de opening.

Een grote selectie van onderdelen en accessoires gemaakt van polyurethaan stelt een beginner in staat om onafhankelijk de lijst te trimmen en in te lijsten.

Elementen van de bekleding van ramen van polyurethaan

Inlijsten en decoratie van ramen aan de gevel en in het interieur

Raambekleding door eigen handen

Door de ramen in te delen met polyurethaan delen, hebben we eerst plastic sierlijsten geplaatst. De ramen ten opzichte van de grootte van het huis waren klein. Witte voering moet daarom visueel worden verhoogd.

Buiten worden een groot aantal decoratieve elementen gemaakt van polyurethaan gebruikt voor het bekleden van de deur en raamopening:

 • sandrik - decoratieve kroonlijst;
 • console;
 • rack;
 • moldigi;
 • een pilaster;
 • vensterbanken;
 • schroot;
 • Vals koper;
 • steen vergrendelen;
 • beugel;
 • imitatie rusta.

Het is mogelijk om andere details te gebruiken, zoals stucwerk, rozet. Maar ze worden minder vaak toegepast, voornamelijk in klassieke barok- en renaissancestijlen. Voor ons was een modern huis met een massieve stenen fundering. Voor visuele gelijkschakeling van de verhoudingen tot de hoeken, was het nodig om de voering in de vorm van rustieke stenen te leggen. Het inkaderen van vensters met het gebruik van brede zijelementen zal deze vergroten.

Het kleurengamma van producten van kunststof is groot. De meest populaire zijn wit, hout en verschillende grijstinten. Colourism is geselecteerd voor de gekozen stijl. Het is noodzakelijk om rekening te houden met zowel de afmetingen van het gebouw als de openingen. Een heldere brede facing verhoogt de vensters. Als u minder of minder zichtbaar wilt maken, kiest u een plastic met een donkere kleur, geschikt voor de toon van de muren. Dan is het genoeg om de platbands en de vensterbank te plaatsen.

Als u alleen een smalle lijst rond de omtrek van de opening monteert, ziet de gevel er strikt retro uit. De beugel en sandric zonder de console trekt het raam rechtop en maakt het al.

De kasteelsteen herinnert ons aan de tijden van de ridders, toen ze zelfs geen plafonds konden maken en boogbogen konden bouwen. In combinatie met de overlays onder de rustieke steen, wordt de illusie van een massief gebouw gecreëerd. Maar deze gevelbekleding lijkt niet op houten huizen.

De karkassen passen op gebeeldhouwde platbands en valse deuren. Kleur is wenselijk om een ​​simulatie van dennen en berken te kiezen, je kunt gewoon wit.

De deuropening en ramen in één stijl verfraaien

Inlijsten en decoratie van ramen aan de gevel en in het interieur

Raamdecoratie

Om een ​​stijlvolle look te geven, hebben we besloten om de sills op de eerste verdieping gemaakt van acrylsteen voor wit marmer te plaatsen. Ze zijn sterk, stoten water af en zijn niet bang voor vorst en UV-stralen. Ze zien er solide en eleganter uit dan standaard plastic uitstroomopeningen. Onder hen leggen de beugels en lijsten. Op de top is een brede zandstranden met een driehoekige rand in het midden.

Om de breedte van de deuropening te vergroten, monteerden we de pilasters aan de zijkanten, waardoor de illusie van halve kolommen ontstond. Vergelijkbare brede consoles versierde vensters. Vormen langs de omtrek van het frame benadrukten de geometrie van de lijnen, hun ernst.

Op de tweede verdieping, een plastic vensterbank, platbands en op de zijwand van de deuropening waren gemaakt met valse deuren met een gebogen sandric. Aan de voorkant van de gevel werd de bekleding van de wanden rond de opening door een roest nagemaakt. Op de top stonden kasteelstenen en gieten.

Een vertrouwde makelaar nadat we ons hadden ingepakt door de ramen in te lijsten en de gevel te transformeren, zei dat de waarde van het huis met 30% steeg. Correct gemaakt beeld van de gevel is van groot belang. Het uiterlijk van het huis is immers de hoofdindruk.

Bovendien hebben we de thermische isolatie van ramen aanzienlijk verbeterd. De exterieurdecoratie is niet alleen gedecoreerd, maar heeft ook op betrouwbare wijze de muren beschermd tegen nat worden. Binnen werd het stiller, het geluid van buiten kwam bijna niet door. Het heldere frame versterkte de natuurlijke verlichting van de kamers.

Voering van openingen binnen en buiten het huis

In het huis ontmantelden we de oude vensterbanken en platbands. Heb plastic panelen aan de onderkant geïnstalleerd. Vervang de kachel aan de zijkanten en aan de bovenkant. Daarna controleerden we de verticale en monteerden een nieuw profiel langs de omtrek voor de ondersteuning. We zetten de bovenste helling. Ze pasten de zijpanelen aan en identificeerden ze op hun plaats, ze door het startprofiel rond het frame leiden en vastgelijmd aan de hoek aan de binnenkant van de opening.

Toen de koper naar het huis kwam kijken, raakten Vadik en ik overtuigd van de juistheid van onze acties. Hij was niet geïnteresseerd in decoratie van het interieur, zoals elke persoon opnieuw maakt nadat hij het op zijn eigen manier heeft gekocht. De conditie van de leidingen controleerde hij puur mechanisch, om niet te lekken. Maar de goede staat en mooie afwerking van deuren en ramen werd het eerst opgemerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 71 = 72