Is het mogelijk om vanuit een keuken een slaapkamer te maken in een eenkamerwoning (foto)?

Is het mogelijk om vanuit een keuken een slaapkamer te maken in een eenkamerwoning (foto)?

foto
Op het eerste gezicht is het idee om een ​​slaapkamer te maken vanuit de keuken niet zo ingewikkeld als het leek, je hoeft het alleen maar te willen en het zal lukken. Wie ooit in een eenkamerappartement heeft gewoond, hij weet met wat het kan worden verbonden. Het eerste dat opkomt bij het opnieuw plannen van een ruimte, is het verwijderen van alle muren.

Is het mogelijk om vanuit een keuken een slaapkamer te maken in een eenkamerwoning (foto)?

Het appartement met één kamer kan worden verhoogd vanwege de verbinding van de keuken, de gang en de kamer zelf.

De Russische woningvoorraad is gekoppeld aan een minimaal aantal eenkamerwoningen met een handige indeling. Daarom is het vaak nodig om blijk te geven van doorzettingsvermogen, waar ik graag meer gemak zou zien. Russische burgers begonnen zonder hulp het interieur van de appartementen te herontwikkelen, op zoek naar meer succesvolle opties om op de een of andere manier de ruimte van een eenkamerappartement uit te breiden met het doel om het nuttige gebruik van vierkante meters te maximaliseren.

Vaak is er een variant van herontwikkeling geassocieerd met de combinatie van woonkamer en keuken in een eenkamer appartement, en de indeling van een slaapkamer in de keuken is voor het gewone bewustzijn als een exotische symbiose. Voors en tegens van deze optie is genoeg, het blijft om te begrijpen welke momenten meer zijn: positief of negatief. Het is tijd om dit uit te zoeken.

Welke hiaten en waardigheden een herontwikkeling van een eenkamerappartement kunnen hebben

Is het mogelijk om vanuit een keuken een slaapkamer te maken in een eenkamerwoning (foto)?

Studio-appartementen zijn recentelijk erg populair, maar ze zijn niet geschikt voor gezinnen met kinderen.

Als gevolg van de combinatie van een slaapkamer en een keuken, zijn appartementen met één kamer vaak vergelijkbaar met het gebruikelijke warenhuis, dat vroeg of laat op de boerderij nodig kan zijn. Als u al het overtollige afval, inclusief oude meubels, weggooit, kunt u een plek krijgen waar u goed over kunt beschikken en waar u comfortabel kunt verblijven in een kleine woonkamer. Een nadeel is dat meubels niet binnen kunnen worden geplaatst.

Als je wat moeite doet, kan zelfs een keuken met een slaapkamer in één ruimte volledig 'opschieten'. Bijvoorbeeld, in de namiddag zal de plaats van het pand worden gebruikt voor economische doeleinden, tegen de avond zal het vaak worden vrijgegeven, zodat de keuken een plaats kan worden voor afzondering en rust, waarom niet van deze gelegenheid gebruik maken? In dit geval krijgt de eigenaar van een eenkamerappartement een ruime kamer, ter vervanging van twee kleine, waarin men niet eens kan omkeren. De juiste keuze van meubels en comfortabele accommodatie zal niet alleen comfortabel in de kamer verblijven, maar ook gasten ontvangen, ze gemakkelijk plaatsen om een ​​thuisfeest te vieren tijdens een vakantie en later voorstellen om de nacht door te brengen, aan wie het nodig zal zijn.

In Rusland bieden veel meubelbedrijven goedkope comfortabele meubels aan, waaronder op maat gemaakte meubels voor specifieke maten. Deze optie biedt geweldige mogelijkheden, helpt om de ruimte van de kamer naar eigen goeddunken op te slaan, uit te rusten, het gebruik van elke woonmeter in het appartement zorgvuldig te plannen. Als u één optie kiest om te combineren in de keuken en slaapkamer van het appartement, moet u zich voorbereiden op al het onvermijdelijke ongemak.

Ten eerste zal een persoon naast huishoudelijke apparaten slapen, dat wil zeggen, een koelkast en een fornuis, en dit zal moeten worden getolereerd. Om mogelijke tekortkomingen en ongemakken met speciale zorg te minimaliseren: de keuken moet zo worden ingericht dat het geluid van de machine minimaal is. Daarom wordt het in de keuken geplaatst, weg van de slaapplaats.

Is het mogelijk om vanuit een keuken een slaapkamer te maken in een eenkamerwoning (foto)?

De keukenhoek die in een bed verandert, maakt ruimte vrij in de hoofdruimte.

De set van een zachte keukenhoek moet stoelen, een tafel en een bank bevatten, die, indien nodig, wordt omgevormd tot een bed. Dus in de keuken kun je een bed regelen. Om extra comfort toe te voegen, kan een muur naast een zachte keukenbank aan de muur worden gehangen en een kleine stoeprand op zijn plaats worden gezet, die de rol van nachtkastje zal spelen. Op het voetstuk kun je bijvoorbeeld bloemen of souvenirs schikken, daarin kun je de nodige dingen (een boek, een wekker en andere dingen) bewaren.

Een andere methode waarmee u een keuken kunt omzetten, kan met bepaalde problemen worden geassocieerd. In dit geval moet u misschien de daadwerkelijke creatie van de keuken opnieuw doen. Hier is het noodzakelijk om, indien niet diensten van een specialist, dan het advies van een meester te gebruiken.

Handige tips voor herontwikkeling

Als de beslissing is genomen zonder de hulp van anderen om de herontwikkeling in het appartement te doen, dan kunt u een paar tips volgen. Wanneer u de keuken opnieuw in de slaapkamer ontwerpt, kunt u een aantal problemen en problemen tegenkomen die afhankelijk zijn van de specifieke situatie. De volgende regels helpen het creatieve proces te vergemakkelijken.

Is het mogelijk om vanuit een keuken een slaapkamer te maken in een eenkamerwoning (foto)?

Wanneer u de keuken combineert, moet u ervoor zorgen dat de te slopen muur geen drager is.

Met de standaard herontwikkeling van appartementen met één kamer in de paneelhuizen die werden gebouwd in de periode 1990-2000. Alsof er voldoende leefruimte is, maar er is nog geen sprake van het verdelen van de bruikbare ruimte. Deze optie bestaat uit het maken van een slaapkamer in de keuken, uitgerust met een kap, uitgestrekt over het plafond door polkvartiry.

In de meeste gevallen moeten de eigenaren de keuken opofferen om twee kamers te maken. In de meeste Europese landen is de combinatie van keuken en woonkamer lang gebruikelijk geweest. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar ook meer comfort. Als u een balkonruimte gebruikt om de woonruimte te vergroten en daar een warme vloer te plaatsen, dan is dit een plus.

De manier om een ​​tweekamerappartement te maken vanuit een eenkamerwoning. U kunt de keuken verminderen door de slaapkamer te combineren met het balkon. Dit is een van de meest gewaagde opties. Tegelijkertijd breekt tussen de kamers een scheidingswand af. Als u vierkante meters in de gang gebruikt, kunt u de keuken meer maken. Het is absoluut noodzakelijk om te zorgen voor de hoogwaardige isolatie van het balkon, dat noodzakelijkerwijs geglazuurd moet zijn, terwijl een gipsplaat tussen de kamer en de keuken wordt geïnstalleerd.

Bij een niet-standaard herplanning hebben alle een hoek. Dit is een gemakkelijke en succesvolle manier om van een eenkamerwoning een tweekamerappartement te maken. Om het te belichamen, moet je een deel van de muur in de badkamer afbreken en de muur in de keuken aanraken. Het blijkt een echte gang en een kleine zone te zijn, waardoor je een hoekkast kunt installeren. Vanwege de resulterende hoekruimte wordt de keuken vanuit de slaapkamer afgesloten door een hoekkast.

Is het mogelijk om vanuit een keuken een slaapkamer te maken in een eenkamerwoning (foto)?

Het balkon kan worden gebruikt om het appartement uit te breiden. Hieruit kunt u een open loggia maken.

De manier om een ​​slaapkamer te maken, niet alleen vanuit de keuken, maar ook vanaf het balkon. U kunt bijvoorbeeld de kamer waar de keuken was opnieuw maken en deze combineren met de balkonkamer. Het blijkt een slaapkamer.

Een manier om een ​​open plan te gebruiken. Moderne ontwikkelaars verkopen onroerend goed met gratis planning. Aan de ene kant is dit een voordeel voor de huurders, en aan de andere kant is het nodig om partities te maken, als de lay-out niet past, wat gepaard gaat met aanzienlijke kosten, inclusief de diensten van de ontwerper.

U kunt elk van de opties overwegen met een zeer goede initiële lay-out, wanneer u een prachtig ontwerp kunt maken en tegelijkertijd de nuttige oppervlakte van de vierkante meter van het appartement kunt behouden.

Appartement met open plan

Uit statistieken blijkt dat er veel vraag is naar appartementen met één kamer, omdat ze eenvoudiger kunnen worden geïmplementeerd, verhuurd en gekocht.

Omdat de eigenaar van een eenkamerappartement een levendig, economisch persoon is, die weet hoe hij het beste uit iedereen kan halen.

Is het mogelijk om vanuit een keuken een slaapkamer te maken in een eenkamerwoning (foto)?

Typische lay-out van Chroesjtsjov.

Voordat u opnieuw gaat plannen, moet u de situatie in verband met het totale aantal vierkante meters afdoende beoordelen. Meestal hebben appartementen met één kamer twee ramen, één verwijst naar de keuken en de andere naar de slaapkamer. Het aantal vierkante meters van een eenkamerwoning kan variëren van 32-60 vierkante meter.

Eenkamerappartementen met een maximaal oppervlak hebben een verbeterde indeling, zodat ze worden aangetrokken door een tweekamerappartement. Met zo'n aantal vierkante meters van verschillende moeilijkheidsgraden kan veilig worden vermeden, ontvangen van een twee kamers. De keuken wordt meestal verplaatst naar het donkere deel van de kamer, en de woonkamer of slaapkamer bevindt zich dichter bij het raam.

Als de eenkamer werkelijk vierkant is, dan is het niet zo moeilijk om hem opnieuw te maken, en er zijn fantasieën waar je een wandeling kunt maken. Opnieuw plannen kan worden gedaan met de minste overdracht van muren - het is goedkoop, dus deze optie is het meest geschikt. U kunt een hoekmuur voorzien van een deur naar de slaapkamer, om geen kostbare vierkante meters te verliezen. Als er nog meer nuttige vierkante meters in de kamer klein zijn, is het mogelijk om het glazen balkon te isoleren en vanaf de muur een doorgang te maken vanaf de boog. Je kunt een kleine werkruimte op het balkon organiseren.

Is het mogelijk om vanuit een keuken een slaapkamer te maken in een eenkamerwoning (foto)?

De scheidingswand kan als scheidingsteken tussen de slaapplaats en de keuken dienen.

Als het appartement 45-60 vierkante meter heeft, twee ramen, geïsoleerde loggia, dan kun je van daaruit een tweekamerappartement maken met een hal en een ruime badkamer. De slaapkamer kan worden gescheiden van de keuken-woonkamer met behulp van een kledingkast, na ontvangst van een aparte slaapkamer. Deze optie is bedoeld met 2 bedden en is volledig geschikt voor een gezin met één kind.

Je kunt nog een stap verder gaan door op het vierkante eenkamerappartement drie bedden te maken, alsof je twee woonkamers bij het raam hebt. Eén kamer met het grootste gebied is verdeeld in twee delen en de aangrenzende kamer is gecombineerd met een gang of gang. Zo'n ontwerp in de woonkamer, in het verre gedeelte van deze kamer, is volledig geschikt voor overnachtingen, alle andere zones, dat wil zeggen, de hal, keuken, slaapkamer worden verplaatst naar een ander. Dus vanuit een ruime keuken is het maken van een slaapkamer heel eenvoudig. Bij afwezigheid van een raam in de keuken-woonkamer kan men kunstmatige verlichting gebruiken, omdat in een van de drie gecreëerde kamers geen raam zal zijn.

Het gebruik van ontwerptechnieken voor het opnieuw plannen van een ruimte

Is het mogelijk om vanuit een keuken een slaapkamer te maken in een eenkamerwoning (foto)?

Een bedstoel kan waardevolle ruimte besparen.

In de scheidingswand bijvoorbeeld, die de kamer van een groot gebied in een woonkamer en een slaapkamer verdeelt, kunnen glasramen die een conventioneel raam simuleren dichter bij het plafond worden geïnstalleerd, of kunnen glazen blokken worden gebruikt. Zo'n muur zal dienen als een obstakel voor het binnendringen van geluid. In dit geval gaat natuurlijk daglicht over in beide ingesloten ruimten. Het totale gebied wordt soms verdeeld in open of gesloten planken, die de mate van isolatie van de twee kamers bepalen die van elkaar zijn gemaakt.

In de slaapkamer kunt u een apart leunstoel-bed of bankstel, fauteuils, computer, salontafel plaatsen. In de gang kun je een kast plaatsen, planken onder de bloemen verstevigen of een rek voor boeken. Voorzie een plaats om speelgoed voor kinderen op te slaan.
Als decoratieve scheidingswand kunt u gipsplaat, multiplex of spaanplaat gebruiken, waarmee een kamer met één kamer in een tweekamer wordt. Het zal nodig zijn om een ​​raamwerk van ijzeren geleiders te maken, dat vervolgens wordt bekleed met een geschikt materiaal, en tussen de lagen gipsplaat wordt een geluiddichte laag van de binnenkant gelegd, een deur of een systeem met glijdende afscheidingen van gipsplaat. Daarin, bijvoorbeeld, kun je bovenaan een smal venster maken over de breedte van de kamer aan het plafond. Het is mogelijk om tweerichtingsniches te maken voor het opslaan van boeken, die ruimte besparen. De installatie van een smalle strook van glasblokken zal een interessante ontwerpoplossing zijn die het mogelijk maakt om natuurlijk licht te vervangen door een kunstlicht.

Om dingen meer comfortabel talloze appartement van een oude fundering te maken, designers en ontwerpers moeten verzinnen en uitvinden zoals door het uittrekken van het beste plan, zeer goed georganiseerd plek om te zijn in staat om individuele families comfortabel te leven, zelfs voor een kleine, maar afzonderlijke gebieden.

Conclusies over de herontwikkeling van het appartement

Helaas zijn veel gezinnen verplicht om in zeer kleine appartementen met één kamer te wonen. De voorgestelde aanbevelingen zouden ons in staat stellen om het probleem van de andere kant te bekijken.

  1. De beste manier om een ​​slaapkamer te maken, is niet alleen de keuken, maar ook het balkon.
  2. Het is niet nodig om bang te zijn om afzonderlijke kamers van elkaar te scheiden, zodat je twee kleine, maar echte kamers kunt maken.
  3. Samenwerken met een slaapkamer en een keuken is een zekere manier, die overeenkomt met de geaccepteerde Europese normen.

Bij de uitvoering van herontwikkeling moet eraan worden herinnerd dat dit probleem bij wet is geregeld. Volgens de wet is het niet nodig om de muur te slopen die de keuken afschermt van de rest van de leefruimte als er een gasfornuis in is geïnstalleerd. Voordat u vanuit de keuken een slaapkamer gaat maken met de methode van herplanning, en niet met een ontwerp, moet u alle wetgeving over dit onderwerp zorgvuldig bestuderen of een expert raadplegen.

Niet elke herontwikkeling is toegestaan ​​op wetgevend niveau, de belangrijkste redenen die een obstakel kunnen vormen voor de implementatie van de geconcipieerde zijn als volgt:

  1. Het resultaat is een schending van de sterkte en vernietiging van het gebouw, dat wil zeggen, de dragende muren, een afname van de kwaliteit van het uiterlijk van het gebouw, schade aan brandbestrijdingsmiddelen.
  2. Verslechtering van de bedrijfsomstandigheden die de normale verblijfplaats belemmeren van burgers die in dit huis wonen of in een eenkamerappartement.
  3. Implementatie van verschillende werken die een herplanning vereisen zonder overeenstemming met alle huurders van wettelijke leeftijd en degenen die eigenaar zijn van het appartement.
  4. Als ze van plan zijn een herontwikkeling van het pand te maken, die op het hoofdkantoor van het Ministerie van Burgerbescherming staat.

Het is onmogelijk om herontwikkeling van huizen en appartementen die onderhevig zijn aan sloop toe te staan. Het is onmogelijk om een ​​herontwikkeling te maken zonder terug te keren naar het oude huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

4 + 2 =