Kenmerken van acrylverf op waterbasis

Kenmerken van acrylverf op waterbasis

Watergedragen acrylverf heeft een grote vraag naar werk binnen en buiten de kamer. Zo'n ras is bestand tegen verschillende soorten invloeden. Vanzelfsprekend heeft het materiaal naast vele voordelen zijn nadelen. Een goede evaluatie van de kenmerken van deze samenstelling is de sleutel tot het verkrijgen van een betrouwbaar en duurzaam oppervlak.

Kenmerken van acrylverf op waterbasis

Het verschil tussen acrylverf en verf op waterbasis

Hoe verschillen deze materialen van elkaar? De wateremulsiesamenstelling is een grote groep mengsels, waarvan het oplosmiddel water is. De uiteindelijke eigenschappen van de producten zijn afhankelijk van de additieven, ze kunnen polymeer of mineraal zijn.

Acryloplossing is een soort wateremulsie. De samenstelling van dit mengsel: kleurstof, polymeeremulsie (in dit geval acryl), gedestilleerd water en speciale additieven om de prestaties te verbeteren. Zo krijgen we een meer moderne compositie, die uitstekende kwaliteiten heeft.

Kenmerken van acrylverf op waterbasis

Verhouding van componenten van acrylverf

verschillen:

 1. De wateremulsie wordt vaak geassocieerd met traditionele verf, die is samengesteld uit krijt of gebluste kalk. In principe worden dergelijke mengsels onafhankelijk bereid met de toevoeging van PVA.
 2. Verschillen in GOST. Dit normatieve document geeft alle technische kenmerken van het materiaal weer. Onder het nummer 28196-89 is er een waterdispersieverf, die vaak een populairdere naam heeft - water-emulsie. Een dergelijke verwarring ontstaat als gevolg van het feit dat de uitbreiding van GOST erg langzaam is. De in 1989 aangegeven kenmerken komen niet langer overeen met het assortiment producten dat op de markt is.

Kenmerken van acrylverf op waterbasis

Vereisten en normen voor verven in overeenstemming met GOST 28196-89

Het blijkt dat de acrylcompositie een verbeterde versie is van verf op waterbasis.

Technische kenmerken van acrylverbindingen

Acrylverf heeft eigenschappen die het gunstig onderscheiden van klassieke materialen:

 • Goede viscositeit. De oplossing stroomt niet van het oppervlak af, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling en snelle fixatie.
 • Lichtgewicht. Dit nivelleren van de totale belasting, zelfs op een kwetsbare basis, bijvoorbeeld gipsplaat.
 • Goede verbergingskracht.

De samenstelling wordt aangebracht bij een temperatuur boven +15 en een vochtigheidsgraad van 65-70%. Andere kenmerken zijn afhankelijk van de fabrikant.

Voordelen van het materiaal

Acrylverf op waterbasis heeft veel voordelen:

 1. Veelzijdigheid. De samenstelling kan op alle soorten oppervlakken worden aangebracht: plafond, binnenmuren en buitenruimtes. Tegelijkertijd kunnen ze bijna alle materialen van waaruit de constructie is gemaakt, of dit nu hout of beton is, verven.

  Kenmerken van acrylverf op waterbasis

  Vergelijking van verven op toepassingsgebied

 2. Weerstand tegen temperatuurveranderingen. De resulterende coating is bestand tegen strenge vorst en lange perioden van hitte.
 3. Flexibiliteit. De temperatuuruitzetting heeft altijd een negatieve invloed op de coating, maar deze kwaliteit vermijdt het barsten van het materiaal wanneer de weersomstandigheden veranderen.
 4. Duurzaamheid. De levensduur is niet minder dan 8-10 jaar. Dit is een goede indicator, want tijdens deze periode (vooral bij uitwendig gebruik) wordt de coating blootgesteld aan aanzienlijke impact.

  Kenmerken van acrylverf op waterbasis

  Levensduur van verf- en lakcoatings

 5. Eenvoudig aan te brengen. U hoeft geen ervaring te hebben of technisch complexe apparatuur te gebruiken voor uw werk. Bij het kiezen van het juiste gereedschap krijgt u een glad en mooi oppervlak. Als de kleur wordt blootgesteld aan een groot gebied, dan om het proces te vergemakkelijken, kunt u een speciale spray gebruiken, die verschillende variëteiten heeft.

  Tot op de hoogte! De eigenaardigheid van de wateremulsie is dat het geen scherpe onaangename geur heeft. Dit zorgt voor een comfortabeler werk binnenshuis en geen behoefte aan constante ventilatie, waardoor u het proces in de winter kunt uitvoeren.

 6. Sneldrogend. U hoeft niet lang te wachten, zoals bij het gebruik van olieverf of email. Als het temperatuurregime en de luchtvochtigheid overeenkomen met de opgegeven parameters van de fabrikant, wordt de laag gedurende een uur bedekt met een polymeerfilm.
 7. Ecologische compatibiliteit. De samenstelling is volkomen veilig voor de gezondheid van mens en dier. Tijdens de operatie vindt er geen uitstoot van schadelijke stoffen plaats, zelfs niet bij verhitting.
 8. Decoratief. Alle mengsels zijn getint, wat een breed scala aan kleuren oplevert. Verschillende applicatietechnologieën maken het mogelijk om een ​​origineel resultaat te verkrijgen.
 9. Verschillende producenten. Voor werk kunt u producten met een prijscategorie kiezen. Geen slecht bewezen huisverven van het merk "Expert", maar het beste zijn buitenlandse merken, met name de Finse.

Kenmerken van acrylverf op waterbasis

Vergelijkende tabel met basiseigenschappen van verven

Al deze eigenschappen zorgen voor een grote populariteit van het materiaal.

Nadelen van acryloplossingen

Nadelen van producten zien er niet zo belangrijk uit tegen de achtergrond van verdiensten, maar kunnen een belangrijke rol spelen bij de selectie. Onder de negatieve punten zijn:

 • Duurte. De prijs van een dergelijke samenstelling overschrijdt de kosten van andere variëteiten, wat wordt gecompenseerd door de dekking van de verf. Deze indicator vermindert het aantal noodzakelijke lagen en het verbruik van het mengsel.
 • Niet te hoge damppermeabiliteit. Maar dit is niet altijd een ernstig nadeel. Betonnen oppervlakken hebben bijvoorbeeld een lage damppermeabiliteit, maar deze worden vaker gevonden dan in plafondconstructies die moeten worden geverfd.

Bij het kiezen van een product worden alle functies in aanmerking genomen.

Verscheidenheid van het mengsel

Er zijn verschillende soorten acrylverf op waterbasis, die zijn verdeeld op basis van hun doel:

 1. Gevel. Gebruikt voor het schilderen van buitenmuren van gebouwen

  Kenmerken van acrylverf op waterbasis

  Eigenschappen van gevel acrylverf

 2. Atmosferische. Geschikt voor verschillende buitenoppervlakken en heeft verbeterde eigenschappen.

  Kenmerken van acrylverf op waterbasis

  De weerbestendige acrylverf wordt gekenmerkt door een goede hechting, operationele stabiliteit in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid

 3. Internal. Het wordt gebruikt voor binnenwerk, het heeft uitstekende sterkte-indicatoren.

  Kenmerken van acrylverf op waterbasis

  Acrylverf voor interieurwerkzaamheden

 4. Wasbaar. Heeft een latex, waarmee u herhaaldelijk nat kunt reinigen. Deze optie is ontworpen voor bepaalde keukengebieden, gangen en badkamers.

Kenmerken van acrylverf op waterbasis

Acryl wasbare inkten kunnen ongeveer 1500 - 3000 reinigingscycli doorstaan

Aandacht alstublieft! Het belangrijkste bij het kiezen is om voorkeur te geven aan beproefde fabrikanten en goederen te kopen in gespecialiseerde winkels.

Kan ik acrylverf op water aanbrengen?

Veel mensen die in een oude kamer repareren, staan ​​voor deze vraag. Het uiteindelijke resultaat van alle werken kan inderdaad afhangen van de juistheid van de oplossing.

Een dergelijke kleuring is toegestaan ​​in afwezigheid van beschadiging, blaarvorming en afpellen op het oppervlak, indien herhaaldelijk verven vereist is bij het stapelen in verschillende lagen en met de gelijkenis van de gebruikte samenstellingen. Het feit is dat de acrylversie zonder gevolgen wordt toegepast voor alle soorten op water gebaseerde verbindingen.

In andere gevallen en bij gebrek aan vertrouwen in het eindresultaat, is het beter om de coating volledig te reinigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

72 − 63 =