Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

Bij het huis van groot belang is de juiste keuze van componenten. Vereenvoudig het werk en geef de structuur compleetheid laat de binnen- en buitenhoek toe voor de zijspoor. Dergelijke details zijn onderverdeeld in verschillende hoofdcategorieën, afhankelijk van de situatie. De installatie van de poorten is niet moeilijk, mits eenvoudige regels worden gevolgd.

Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

Doel en kenmerken van hoekelementen

Het gebruik van producten wordt bepaald door de gekozen variëteit. Alle productie is verdeeld in groepen die verschillen in de uitgevoerde functies.

Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

Eenvoudige en complexe hoekelementen van de gevelbeplating

eenvoudig

Het belangrijkste doel is om het gewenste decoratieve uiterlijk te creëren. Ook spelen details een beschermende rol en voorkomen ze de penetratie van atmosferische neerslag en wind. Ze hebben de gebruikelijke vorm met een hoek van 90 graden. Tentoongesteld na voltooiing van grote werken.

Door het ontwerp sluit de staaf de stootvoegen volledig, waardoor een vloeiende overgang ontstaat. Hoewel het kleurenschema van de elementen zeer divers kan zijn, zijn er meestal opties bij lichte en donkere uitvoering.

Het maatbereik is afhankelijk van de fabrikant, de meest populaire parameters: breedte - 50 * 50 mm en 65 * 65, lengte - van 2 tot 4 m.

Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

De afmetingen van de hoekapparatuur in verschillende zijspoormodellen zijn verschillend

Tot op de hoogte! Als een alternatief kunnen componenten van andere afwerkingsmaterialen met de geschikte vorm worden gebruikt.

complex

De soort met de meeste voorkeur die verschillende functies vervult:

 • Vereenvoudig de installatie en verhoog de betrouwbaarheid. Elementen vinden plaats om de rand van de gevelbeplating vast te maken, identiek aan het J-profiel.

Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

Bij afwezigheid van een hoekelement kan deze worden vervangen door twee lamellen van het J-profiel

 • Verbeterde decorativiteit. Het detail wordt afgesloten door een onaantrekkelijke verbinding van twee delen van de gevelbekleding. Om een ​​extra visueel effect te creëren, kunnen gladde, gestructureerde of gebosseleerde producten worden gebruikt.
 • Toename van beschermende parameters van furnish. Door de locatie van de panelen te verdelen, sluit de hoek de kruising van de twee muren van het huis goed. Dit beschermt het substraat tegen vocht en andere invloeden van buitenaf.

De afmetingen van complexe elementen zijn ook afhankelijk van de fabrikant. De meest voorkomende parameters zijn:

 1. Externe detail: breedte van de zijdelen - 65 65 * en 100 * 100 (110 * 110) mm, breedte bedrading - 80 en 120 mm, lengte - 200-360 cm.
 2. Binnenhoek (met één zichtbaar vlak): de breedte is meestal 80 mm, de lengte is vergelijkbaar met de vorige versie.

Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

De afmetingen van de buitenste hoek van de complexe vorm voor de VOX gevelbeplating

plint

Dit product wordt vaak een afzonderlijke groep genoemd, maar het kan ook worden gebruikt voor het afwerken van gevelsites. Elementen worden als complex beschouwd, hoewel ze een uiterlijk hebben dat een baksteen- of stenen bekleding simuleert. De lengte van de delen is 42-47 cm, de breedte van de zijkanten is 9-16 cm.

Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

Docking-functies

Omdat het installeren van fragmenten niet altijd mogelijk is om het hele onderdeel te gebruiken, is er behoefte aan verbinding over de lengte (hoogte). Er zijn verschillende methoden hiervoor:

montage overlapping

Een vrij gebruikelijke methode bestaat uit het plaatsen van het bovenste element op het onderste element. Installatie-instructies:

 1. Het product vanaf de onderkant, je moet het niveau instellen en markeren. Om de panelen langs de bovenrand te bevestigen, worden de bevestigingsprofielen (5-6 mm) afgesneden.
 2. De grootte van het over elkaar liggende fragment wordt bepaald, hieraan wordt 20-25 mm (overlap) toegevoegd. Het onderdeel wordt uitgeknipt met een bevestigingsgedeelte, waarvan de grootte gelijk is aan de veronderstelde overlap plus 5 mm.
 3. Producten zijn verbonden.
 4. Controleer vóór het bevestigen van de hoeken de opening tussen hun interne onderdelen, deze moet minimaal 9-10 mm zijn.

Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

De overlapping van de aangrenzende hoekstukken moet 25 mm zijn

toenemen

De overgang kan ook worden gevormd door het gebied te vergroten met behulp van een patch. Voor deze doeleinden wordt de snede van het toegepaste element gebruikt. De technologie is als volgt:

 1. Size Desktop fragment -. 10-15cm op zijn binnenoppervlak aan beide zijden gesneden plaatsen siding binding door de breedte van 20 mm plus 8,7 mm. Omdat het inzetstuk een base bovenste gedeelte en het onderste naad moet zijn afmetingen worden gehouden bij het berekenen van de hoek van totale lengte.
 2. Combineer alle elementen vrij eenvoudig, omdat zij moeten op een juiste volgorde van het maalsel wordt blootgesteld of de kap lokaas verbinding, waarna de resterende ruimte wordt gemaakt, alle vaste. Als gevolg hiervan krijg je twee overlappingen. Tussen de binnenzijden van alle verbindingen moet er een opening van ten minste 5-6 mm zijn.

Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

Aansluiting van het buitenste hoekprofiel: a - door de zelfklevende plaat; b - door een geponste overlay; 2 - het bovenste paneel van het profiel; 3 - het onderste paneel; 4 - overlay

Een belangrijk nadeel van de methode is de mogelijkheid van vochtpenetratie, daarom moet een extra elastisch afdichtmiddel worden gebruikt.

Andere methoden hebben veel meer nadelen en worden niet aanbevolen voor gebruik.

Tot op de hoogte! Wanneer u de onderdelen van de socleserie als een extra detail monteert, kunt u de starthoekbalk gebruiken.

Installatie van hoekprofielen

Bevestiging van fittingen vindt plaats in een bepaalde fase van afwerking en omvat een aantal verplichte handelingen.

In de hoek

U kunt het koppelen met behulp van het volgende algoritme:

Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

 1. Het product wordt geplaatst na het bevestigen van de startplaat. Er zijn twee manieren fitting: de eerste is de vorming van een spleet tussen de dwarsbalken, de tweede - in de bodem van de hoek bekleding element waarmee een eerste segment flush. Vanwege het feit dat het binnenste framegedeelte niet altijd onder een hoek van 90 graden, indien nodig, het gedeelte kan licht gebogen zijn. Dit zorgt voor een strakke en gelijkmatige pasvorm.
 2. De boven- en onderkant laten gaten achter om te compenseren voor uitzetting.
 3. Bevestig het element aan zelftappende schroeven. Als de beschikbare gaten niet geschikt zijn, worden de extra gaten zelf gesneden. De schroef wordt in het midden in een rechte hoek geschroefd met een opening van 1 mm.

Een dergelijke hoek wordt ook gebruikt voor het afdekken van het zadeldak en dak.

Outer element

Het buitenste deel van de complexe vorm heeft de meeste voorkeur voor werk van buitenaf. Installatie wordt uitgevoerd volgens het schema:

Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

 1. Het element wordt toegepast op de hoek, de locatie wordt gemarkeerd. Indien nodig wordt een site voor opbouw bepaald.
 2. Rekening houdend met de opening, is de startbalk ingesteld.
 3. Het buitenste segment daalt 4-5 mm van het oorspronkelijke fragment af, maar met een verplichte afstand vanaf de boven- en onderkant.
 4. Indien nodig kan de hoek in de gewenste richting iets worden gebogen. Dit geldt vooral als u zonder krat werkt.
 5. De bevestiging gebeurt op zelftappende schroeven volgens hetzelfde principe als de vorige versie.

Het buitenste hoeksegment wordt gebruikt voor het afwerken van raam en deuropeningen en fungeert als een behuizing.

Dat zou je moeten weten! Eenvoudige elementen worden bevestigd over de gecreëerde huid, hier worden gaten in geboord.

Kenmerken van externe en interne hoeken voor gevelbekleding

Bevestiging van een eenvoudige hoek over de gevelbeplating

aanbevelingen

Om het werk goed te doen, kunt u eenvoudige tips gebruiken:

 • De selectie van componenten van hetzelfde merk als de geselecteerde gevelbekleding bespaart u problemen bij het plaatsen.
 • Het snoeien gebeurt met behulp van een Bulgaarse schaar voor metaal- of elektrische decoupeerzaag.
 • Het is noodzakelijk om gaten te vormen tussen de installatieprofielen en bevestigingsmiddelen.
 • Het is beter om te goedkope producten op te geven. Als gevolg van thermische uitzetting kan deze vervormen en de volledige muurbekleding erachter trekken.

Als u het juiste materiaal kiest en het werk correct doet, zal de afwerking van het huis vele jaren aanhouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

41 + = 51