Kinderbed op twee niveaus met eigen handen: het productieproces

Inhoudsopgave: [verberg]

 • Tweepersoonsbed met eigen handen: productietechnologie
  • Benodigde materialen
  • Orde van het werk
  • Nuances waar je rekening mee moet houden
  • Hoe maak je een sterk frame?
  • Beddengoed technologie
 • Stapelbed voor kinderen van gelamineerde spaanplaat
  • Het bed bevestigen en afwerken

Tot op heden maken mensen meubels vaak met hun eigen handen. Als het gezin twee kinderen heeft, kunt u een kinderstapelbed maken of kopen om ruimte te besparen in de kinderkamer.

Kinderbed op twee niveaus met eigen handen: het productieproces

Een tweelaags babybed kan worden ontworpen als een piratenschip. Om dit te doen, kunt u elementen toevoegen zoals een sterk touw, een glijbaan en een stuurwiel.

Tweepersoonsbed met eigen handen: productietechnologie

Als u van plan bent om een ​​hoogwaardig bed van twee verdiepingen voor kinderen te kopen, moet u weten dat het vrij duur is. Budgetontwerpen zijn niet altijd kwalitatief. De constructie met twee verdiepingen moet zowel kinderen als ouders kunnen weerstaan. Het belang van het product is ook belangrijk.

In sommige gevallen worden ook drielaagse bedden gemaakt, maar bouwers raden dit niet aan.

Terug naar inhoud

Benodigde materialen

Kinderbed op twee niveaus met eigen handen: het productieproces

Een stapelbed, in dezelfde stijl ingericht met andere meubels, vormt een perfecte aanvulling op het interieur.

Om zelfstandig een wieg voor kinderen te maken, die twee verdiepingen heeft, zijn de volgende hulpmiddelen nodig:

 1. Platte neustang.
 2. Hammer.
 3. Schroevendraaier.
 4. Elektrische boormachine of schroevendraaier.
 5. Gebouw niveau.
 6. Roulette.
 7. Gon.
 8. Ijzerzaag.
 9. Klem.
 10. Elektrische figuurzaag.

Om het bed perfect in het interieur van de kinderkamer te laten passen, moet u van tevoren bedenken waar het het beste geplaatst kan worden. Het zal noodzakelijk zijn om rekening te houden met de grootte van de slaapplaatsen, zodat het mogelijk is om te begrijpen hoeveel materiaal nodig zal zijn. Voor het werk zijn de volgende materialen nodig:

 1. Houten staven in de lengte van 2,5 m - 4 st.
 2. Houten balken in de lengte van 3 m - 4 stuks.
 3. Drie meter planken - 4 stuks.
 4. 2 multiplex platen, spaanplaat of latten 12 mm dik.
 5. De schroeven zijn 75 mm lang.
 6. Schroeven met een diameter van 6 mm, die een zeskantkop hebben - 8 stuks.
 7. Bouten met een diameter van 6 mm en een lengte van 75 mm - 10 st.
 8. Moeren en ringen.
 9. Putty, bedoeld om met hout te werken.
 10. Zelftappende schroeven.
 11. Bouten met een lengte van 150 mm - 2 stuks.
 12. Polyurethaan.
 13. Maalpapier.

Het hout kan worden vervangen door gelamineerde spaanplaat. Als je nog steeds van plan bent om de planken te gebruiken, moeten ze, voordat ze al het werk uitvoeren, ongeveer 1 week in de kamer blijven staan, zodat de temperatuur en luchtvochtigheid ongeveer hetzelfde zijn als in de ruimte waar de constructie zal worden gemaakt. Dit moet zo worden gedaan dat het materiaal niet kromtrekt.

Het handen uit de mouwen steken moet voorzichtig gebeuren, want het ontwerp zal een belangrijk onderdeel zijn van de kinderkamer.

Terug naar inhoud

Orde van het werk

Kinderbed op twee niveaus met eigen handen: het productieproces

Goed harmonieert met het interieur van een stapelbed, ingericht in een klassieke stijl.

Het productieproces is als volgt:

 1. Allereerst moet op de dragende structuur van het bed de locatie worden bepaald van de bevestigingspunten van houten kisten, die bedoeld zijn voor matrassen.
 2. Het is noodzakelijk om aan beide zijden van de langsstaven een gat te maken voor elk van de schroeven.
 3. Druk vervolgens de onderste staaf in de lengterichting tegen de eerste wand en bevestig deze vervolgens met een schroef. Hetzelfde moet worden gedaan met de tweede muur.
 4. Op dezelfde manier worden de bovenste langsbalken geïnstalleerd die bedoeld zijn voor matrassen. In dit stadium wordt de ondersteunende structuur van het kinderbed gemaakt.
 5. Het is noodzakelijk om de dwarsbalken onder het bed van het kind te bevestigen. Dit moet worden gedaan met zowel de onderste als de bovenste laag. Ze moeten stevig worden bevestigd met schroeven aan de balken op een afstand van 30 cm van elkaar.
 6. Vervolgens wordt het skelet van de doos afgezet met planken in het zijgedeelte. Voor bekledingen wordt aanbevolen om schroeven met onzichtbare koppen te gebruiken.
 7. Verder zijn zijflappen bevestigd, in staat om het per ongeluk vallen van kinderen die zullen slapen te elimineren.
 8. Schroeven star vaste trappen naar de bovenste laag.

Terug naar inhoud

Nuances waar je rekening mee moet houden

Kinderbed op twee niveaus met eigen handen: het productieproces

Regeling van een stapelbed met een ingebouwde tafel en planken.

Zorg ervoor dat u zeker weet welke maat voor de slaap moet worden gebruikt en aan welke kant het het beste is om een ​​verticale ladder te installeren. De grootte van het kinderbed moet meer zijn dan de slaapplaats met ongeveer 8 cm, en de breedte - 10 cm .De trap zal het formaat van het bed vergroten met ongeveer 4,5 cm.

Om de juiste hoogte van het bed te bepalen, moet u rekening houden met de hoogte van het plafond in de kamer. Houd rekening met de afstand tussen de onderste en bovenste verdiepingen. Je moet zoveel ruimte overlaten om de gelegenheid te hebben om, indien nodig, met je moeder bij het kind te gaan zitten.

Voor trappen en rekken hebben we staven en een plank van massief hout nodig. Panelen aan de uiteinden zijn hetzelfde voor de hele constructie, dit moment zal hun werkstuk vereenvoudigen. De zijpanelen hebben dezelfde breedte als de eindpanelen. Als u ze met elkaar verenigt, kunt u een origineel ontwerp maken.

Als u begint met het formaat van de matrassen die u op het bed moet leggen, moet u de structuur met 2 cm vanaf elke kant vergroten. Dit is nodig om het linnengoed voor het bed gemakkelijk te kunnen vullen. De belangrijkste richtlijn in dit werk is het comfort van de wieg, die wordt gemaakt.

De onderste positie van de eerste laag kan worden bepaald als we aan de hand van berekeningen de hoogte nemen die gemakkelijk door het kind kan worden overwonnen. In de meeste gevallen is de hoogte 35 cm voor een kind tot 3 jaar oud. Het frame voor het plaatsen van de matras moet lager zijn vanwege de dikte. Voor de tweede laag moet de bovenste positie worden ingesteld, rekening houdend met het feit dat een volwassen kind dat aan de bovenkant slaapt op elk moment op de eerste verdieping kan zitten zonder op enig moment de kop van de bovenverdieping aan te raken.

Terug naar inhoud

Hoe maak je een sterk frame?

Kinderbed op twee niveaus met eigen handen: het productieproces

Tekening van een stapelbed

Het stapelbed van kinderen moet betrouwbaar zijn, de esthetische kant is secundair. De staven moeten stevig zijn verbonden met schroeven. Als gevolg hiervan krijgt u 2 frames met bijna dezelfde afmetingen. In esthetische zin kunnen ze elkaar goed aanvullen.

Een van de zijkanten en het uiteinde moet de schroeven aan het bord vastmaken, rekening houden met het belang van dit bevestigingselement. Schroeven worden aanbevolen om van binnenuit te worden geschroefd, je moet ervoor zorgen dat ze niet door het bord gaan. Voor kleine schroeven kunnen grote gaten worden geboord. Hiervoor wordt aanbevolen om een ​​dieptemeter op een elektrische boor te gebruiken.

De rand is op het andere frame geïnstalleerd. Het wordt aanbevolen om de gaten te verbergen voor bevestiging met een stopverf. Nadat het droogt, is het noodzakelijk om de stopverf te behandelen met een schuurpapier. De lengte van het been moet overeenkomen met de hoogte van het hek. Zorg ervoor dat het been bestand is tegen de belasting die erop staat.

In het been zul je een gat moeten maken op de plaats van bevestiging van het bovenste niveau. Hetzelfde gat wordt gemaakt in het frame met het bord. In het been moet je gaten maken die de zeskant van de schroef en de ring gemakkelijk kunnen verbergen. Het gat moet zo diep worden gemaakt dat de schroef, die door de rand en het been loopt, betrouwbaar kan worden verankerd in de bar.

Een stapelbed voor kinderen heeft één voordeel: onder de eerste laag kunt u een kleine doos plaatsen waarin u een bed of een klein aantal noodzakelijke spullen kunt opbergen. Een kind kan bijvoorbeeld zijn speelgoed in een dergelijke doos plaatsen. Het voorpaneel van de doos mag niet zo lang zijn als de wieg. De hoogte moet overeenkomen met het paneel op de eerste verdieping, dat het ontwerp van de kamer voor kinderen kan aanvullen.

Terug naar inhoud

Beddengoed technologie

Kinderbed op twee niveaus met eigen handen: het productieproces

De onderste laag van het bed kan worden uitgerust om het kind te spelen door de structuur uit te rusten met extra elementen.

De basis van het stapelbed is gemaakt van hout. De kwalitatieve voorbereiding van dit materiaal vereist wat inspanning: je moet uitlijnen met een vlak, schuren met schuurpapier, aan het einde moet je het product met lak afdekken, zodat je de periode van zijn service kunt verlengen.

Als de muren van gipsplaat, dan bepalen de locatie van de pijlers is eenvoudig genoeg. Het is erg belangrijk om gaten te maken op de noodzakelijke plaatsen. Hiervoor wordt aanbevolen om een ​​assistent te vinden die het frame aan de onderkant kan ondersteunen en stevig tegen de muur kan drukken.

Gaten moeten worden geleegd door het profiel van de palen, gipsplaat en framestaaf te boren. Het is noodzakelijk om plaatsen te maken voor het schroeven van schroeven met een zeskantkop. Voor deze bewerking moet een boor van grote lengte worden gebruikt. Schroeven moeten zodanig worden geschroefd dat ze alle elementen verbinden en in de rekken worden bevestigd. Op dezelfde manier moet je de eerste laag installeren, dat wil zeggen, het frame met het bord.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de installatie van het hek, omdat het in staat zal zijn om voor kinderen enige veiligheidsgaranties te creëren. Het hek kan gemaakt zijn van stevige planken, die op de rekken worden bevestigd en rechtopstaand worden geplaatst. In dit geval worden de schroeven aan de binnenkant vastgeschroefd. Houd er rekening mee dat er in de behuizing een gat moet zijn voor de trap die naar het bovenste niveau leidt.

De verticale trap is eenvoudig gemaakt, deze neemt minder ruimte in beslag vergeleken met een trap die gekanteld is. Allereerst zijn er twee balken bevestigd, die de beweging van kinderen tijdens het stijgen of dalen kunnen sturen. De treden moeten stevig worden vastgezet met bouten met een lengte van 6 mm. Lange bouten worden gebruikt om de bovenste trap vast te zetten en tegelijkertijd de ladder aan het bed te bevestigen.

Terug naar inhoud

Stapelbed voor kinderen van gelamineerde spaanplaat

Kinderbed op twee niveaus met eigen handen: het productieproces

De bovenste laag kan op de muur worden gemonteerd. Het onderste bed kan worden uitgerust met wielen.

Als een gelamineerde spaanplaat wordt gebruikt voor de productie van een stapelbed voor kinderen, is het niet nodig om het materiaal uit te lijnen, te slijpen en te vernisten. In plaats daarvan hoeft u alleen de rand langs de randen van de spaanplaat te verwerken en vast te lijmen. Dankzij het gebruik van een soortgelijke spaanplaat, kunt u in korte tijd een prachtig bed met uw eigen handen maken. Opgemerkt moet worden dat de gelamineerde spaanplaat een goede sterkte en duurzaamheid heeft.

Gesneden gelamineerde spaanplaat is noodzakelijk op straat. Dit materiaal heeft zijn eigen specifieke kenmerken, in verband waarmee het nodig zal zijn om enkele veranderingen in de technologie van productie van de structuur aan te brengen. Een stapelbed voor kinderen van gelamineerde spaanplaat zal veel meer gewicht hebben in vergelijking met een houten structuur, zodat het bed stabieler zal zijn.

Kinderbed op twee niveaus met eigen handen: het productieproces

Stapelbedden kunnen naast elkaar worden geplaatst. Dit scheelt veel ruimte in de kamer.

Als u de EAF gebruikt, moet u de volgende hulpprogramma's aanschaffen:

 1. Draagbare handmatige ronde plaat.
 2. Een strijkijzer dat nodig is om de veiligheidsrand te lijmen.
 3. Schroevendraaier.
 4. Bits en boren voor schroevendraaiers.
 5. Het mes.
 6. Beschermende handschoenen of wanten.
 7. Line.
 8. Een eenvoudig potlood.
 9. Roulette.

Om een ​​bed van twee verdiepingen met uw eigen handen van goede kwaliteit te kunnen maken, moet u niet alleen spaanplaat gebruiken, maar ook rand, lijm, schuurpapier van materialen. Het is noodzakelijk om een ​​boom te kopen, die wordt gebruikt voor de trap naar de tweede verdieping.

Stadia van het maken van het bed:

 1. Maak een project.
 2. De randen aan de spaanplaat hechten.
 3. Zaagmateriaal.
 4. Verbind alle elementen met elkaar met behulp van zelftappende schroeven.

Terug naar inhoud

Het bed bevestigen en afwerken

Kinderbed op twee niveaus met eigen handen: het productieproces

Voor een kind kan een stapelbed worden gekocht. Als je het onderste bed verwijdert en een tent installeert, kun je een geweldige plek krijgen om te spelen.

Het is belangrijk om alle elementen van een babywieg met twee verdiepingen op betrouwbare wijze te fixeren. Allereerst moet u de rekken en zijpanelen bevestigen. Verder zijn de eind- en zijpanelen vast bevestigd. Op deze manier kan een betrouwbare ondersteuningsstructuur worden verkregen. Het frame dat wordt gebruikt om de matras op te nemen, wordt ondersteund door de balken, die in het midden aan de zijpanelen zijn bevestigd.

De tweede verdieping heeft daardoor verschillende boxen: met smalle en eindpanelen met een grote breedte. Op de eerste laag bevinden de eindpanelen, die een kleine breedte hebben, zich buiten de doos. Dit komt door het feit dat ze een speciaal doel hebben. Ze worden bevestigd door tapeinden en bouten aan de onderkant van de wieg om de rekken, waardoor overlappende de gewrichten van alle lagen en zijn stutten. Dit maakt het mogelijk om de beweging van de rekken van de eerste laag volledig te elimineren. Van de beweging naar de lengteas in het koppelingsgebied, zullen de ingevoegde spikes beschermen.

Alle panelen worden aanvullend met elkaar bevestigd. Fixatie is het gevolg van ingevoegde spikes met lijm. Aan de rekken kunnen ze worden bevestigd met bouten, die bedoeld zijn voor meubels. Dergelijke bevestigingsmiddelen hebben decoratieve koppen. Op dezelfde manier is het noodzakelijk om de bevestiging van de ladder te overwegen, die naar het tweede niveau leidt. Van de armatuur zal afhangen van de stabiliteit van de gehele constructie als geheel.

De decoratie van het stapelbed voor kinderen is niet alleen esthetisch, maar ook praktisch. Het is noodzakelijk om alle elementen van hoge kwaliteit te polijsten voordat ze worden geassembleerd tot een volwaardige structuur van twee verdiepingen. Hierdoor kunnen meubels in het bestaande ontwerp passen en uw eigen levensduur verlengen. Hetzelfde geldt voor schilderen met email in verschillende lagen. Het is mooi en nuttig voor hout.

Kinderstapelbed met hun eigen handen is heel eenvoudig gemaakt. Om dit te doen, moet je alleen bepaalde kennis hebben.