Kinderkamer met hun eigen handen, hoe een decor te maken in het interieur van een kinderkamer

Kinderkamer met hun eigen handen, hoe een decor te maken in het interieur van een kinderkamer

Kinderkamer met hun eigen handen, hoe een decor te maken in het interieur van een kinderkamer

Een kind neemt de wereld heel anders waar dan een volwassene. Bijgevolg, de ruimte die geschikt zou zijn voor een volwassen persoon, zal het kind gewoon onbegrijpelijk zijn. De babykamer is zijn persoonlijke ruimte en moet bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Ideale kinderkamer met hun eigen handen - het is echt! Maak zo'n cadeau voor je kind, om hem je liefde en zorg te tonen.

Kleur en temperament

Elk kind heeft zijn eigen temperament. Al vroeg in de kindertijd kan elke moeder, die naar zijn baby kijkt, het niveau van activiteit bepalen, een gedragspatroon. Hiervan uitgaande, kunt u beslissen over de kleuren waarin u ruimte wilt maken voor kruimels. Dus optimistisch en flegmatiek geven de voorkeur aan warme tonen, met het enige verschil dat optimistische mensen zoals verzadigde tinten meer, en flegmatisch - diepe kleuren zijn. Voor de andere twee soorten temperament zijn koele kleuren geschikt: cholericam - blauw en turkoois, melancholisch - violet, lila, lila.

Als je begint met het inrichten van je kinderkamer met je eigen handen voordat je het temperament van het kind hebt bepaald of zelfs voor zijn geboorte, probeer dan de kleuren aan te passen volgens de algemene regels:

 1. De inrichting van stilstaande objecten in lichte kleuren, mobiel - helder. Dit zal de baby helpen de coördinatie van bewegingen en aandacht te ontwikkelen.
 2. Spiegelende en gespiegelde oppervlakken moeten worden vermeden om de slaap van het kind niet te verstoren.
 3. De algehele inrichting van de kamer kan het best worden gedaan met behulp van complexe patronen.
 4. Gebruik neutrale tinten voor muren.
 5. Voor het ontwerp van de vloer is rood, mosterd en bruine kleur het beste.
 6. Misbruik niet met blauw. Kinderen onderscheiden het niet erg lang.

Kinderkamer met hun eigen handen, hoe een decor te maken in het interieur van een kinderkamer

Zonering van gebouwen

Als u niet wilt dat de hele vloer in de kinderkamer wordt bevlekt met overal verven en speelgoed, probeer dan de kamer van uw kind in zones te verdelen: werkkamer, slaapkamer, kleedkamer, speelkamer. Natuurlijk, als de ruimte ruim is, dan zal het heel gemakkelijk zijn om te doen, het is genoeg om mobiele scheidingswanden te regelen, maar je hoeft niet te wanhopen aan de eigenaars van miniatuurkamers, je kunt zoneren met de juiste inrichting van meubels.

In het slaapgedeelte moet u gedempte verlichting maken. Bovendien, in de buurt van het bed, leg je om voor de hand liggende redenen geen spiegels en planken neer. In het werkgedeelte van de kamer moet de verlichting helder zijn en de vloerbedekking zodanig dat de baby niet bang zal zijn om bevlekt te raken, verf te gieten of klei te laten vallen. Het interieur van het speelveld moet noodzakelijkerwijs een grote speelgoeddoos en een warm, donzig tapijt bevatten waarop u kunt zitten.

Vloer, plafond, muren

Het ontwerp van de kinderkamer met hun eigen handen moet beginnen met de voorbereiding van muren, plafond en vloer. Een plafond in een kinderkamer maken is het gemakkelijkst. Een eenvoudige matte acrylverf is genoeg. Het kind zal waarschijnlijk geen oneffenheden in het plafond vinden. Als er echter een kamer wordt gemaakt voor een actieve jongen of als het interieur een stapelbed bevat, van waaruit het gemakkelijk het plafond kan bereiken, moet je er nog wel aandacht aan besteden. In dit geval is het het beste om de voorkeur te geven aan wasbaar behang dat niet bang is voor het kind. Maar het is beter om whitewash of verf op waterbasis te vergeten als je je kruimel geen allergie wilt geven.

De muren van de kinderkamer moeten veel weerstand bieden: ze zullen constant iets zijn om te gooien, te schilderen, te krabben. Welk wanddecor u ook kiest, houd er rekening mee dat het ontrouw is. Daarom is de meest correcte oplossing om voorkeur te geven aan iets goedkoops dat u gemakkelijk en snel kunt vervangen. De eenvoudigste oplossing is om een ​​achtergrond te kiezen. Onder het behang kun je het beste de muren bedekken met multiplexplaten, zodat je het behang heel snel kunt plakken.

En, natuurlijk, het interieur van de kinderkamer omvat het ontwerp van de vloer. Ten eerste moet de vloer vlak en elastisch zijn om verwonding te voorkomen. Parket en laminaat voor kinderen passen niet. Je kunt je alleen maar voorstellen wat zich op deze verdieping zal verspreiden. Het is erg moeilijk om iets uit de sleuven tussen de parketplanken te verwijderen. Een duurzame en milieuvriendelijke versie van vloeren voor kinderen - Marmoleum. Iets duurdere oplossing - vloerbedekking van de hele kurk.

Kinderkamer met hun eigen handen, hoe een decor te maken in het interieur van een kinderkamer

Decor van de muur

Het belangrijkste aspect dat het interieur van een kinderkamer van een volwassene onderscheidt, is de aanwezigheid van veel leuke details. De snelste en eenvoudigste manier om muren te versieren, van een gewone kamer een sprookjeskasteel te maken is door vinylstickers te gebruiken. Dit ding is nu erg populair, dus je kunt eenvoudig de optie kiezen die jij en de jongen leuk vinden. Bovendien kunt u, in het proces van gezamenlijke creativiteit, verschillende gekleurde figuren uit gekleurd karton uitsnijden en aan de muur hangen.

Kinderkamer met hun eigen handen, hoe een decor te maken in het interieur van een kinderkamer

Verander eenvoudige alledaagse dingen in magische en interessante decorelementen. Kies bijvoorbeeld een lichte wandklok, ingewikkelde kussens, grappige lampen. Aan het plafond hangen stickers die 's nachts schijnen. Door met hun hulp aan het plafond een sterrenhemel te creëren, zult u het kind echt tot vreugde brengen.

Kinderkamer met hun eigen handen, hoe een decor te maken in het interieur van een kinderkamer

Kinderen houden gewoon van schilderen op de muren. Ouders schelden hun kinderen voortdurend voor bedorven behang en dienden daarmee hun hunkering naar creativiteit. Geef het kind dit plezier niet! Hang gewoon op de vellen papier en laat je baby een echte artiest worden.

Een raam naar de grote wereld

Voor een kind is een venster niet alleen een venster, het is een magische kloof in een nieuwe wereld. Daarom moet het decor van het raam met speciale aandacht worden benaderd. Creëer een interieur in de kinderkamer, vergeet de kleine details en accessoires voor de venster- en vensterbank niet.

Het is geen geheim dat een te donkere kamer een negatieve invloed kan hebben op de psyche van een kind. Dat is de reden waarom de gordijnen in de kinderkamer niet donker mogen zijn. Het beste zijn eenvoudige gordijnen in lichte kleuren met eenvoudige patronen. Niet minder belangrijk is de keuze aan dakranden. Het kind kan aan het gordijn trekken, terwijl het heel belangrijk is dat de kroonlijst veilig is.

Als je de veiligheid van de dakrand niet 100% kunt vertrouwen, vervang dan de jaloezieën door jaloezieën. Ze zijn gemakkelijk te beheren en vervullen hun functies volledig. Gewone en saaie witte lamellen behoren tot het verleden. Nu kunt u een optie bestellen, bijvoorbeeld met de tekening van een grappig kind of met een held uit uw favoriete cartoon.

Plaats op de vensterbank alleen onbreekbare accessoires. Over de potten met bloemen is het beter om te vergeten. Alsof je je liefde voor tuinieren niet wilt inboezemen met tuinieren, zal een pot, gebroken door een bal, alleen onnodige problemen opleveren.

Kinderkamer met hun eigen handen, hoe een decor te maken in het interieur van een kinderkamer

Meubelen kiezen

Het ontwerp van de kamer voor het kind eindigt met de selectie en rangschikking van meubels. Laten we de meest noodzakelijke elementen van het interieur van de kamer voor het kind beschouwen:

 1. Het bed. Als je meerdere kinderen hebt en er is geen mogelijkheid om twee aparte bedden te plaatsen, loop dan niet meteen naar een bed met twee niveaus. Het is lang verleden tijd geweest. Kies een volwaardige set voor de kinderen, waarbij het tweede bed zich op het tweede niveau bevindt, maar niet boven het onderste bed hangt.
 2. Een tafel. Dit is een van de belangrijkste elementen in de inrichting van de kinderkamer. Maak een kindertafel het beste van alles van een natuurlijk houten aanrecht of van een materiaal dat de textuur van hout nabootst. De kleur van de tafel moet donker zijn, zodat alle accessoires goed zijn aangegeven. Bovendien mag het oppervlak van de tafel niet te glad zijn, anders zal het kind onopzettelijk alle benodigde items laten vallen.
 3. Sportuitrusting. Het is heel belangrijk om kinderen liefde te geven voor sport, om hen de kans te geven activiteit te tonen. Niets ingewikkelds om toe te voegen aan het interieur is niet nodig. Het zal genoeg zijn eenvoudige mat en een kleine horizontale balk.
 4. Ladekast. Een ander belangrijk element van het decor, dat opnieuw terugkeert naar de mode. Bovendien is het handig om er dingen in te bewaren, de kist kan worden gebruikt als een commode en wanneer het kind opgroeit - leg er speelgoed op.

Fouten in het ontwerp van een kind

Veel ouders geven onwetend andere fouten toe, waardoor een interieur in de kamer voor het kind ontstaat.

 1. Het gebruik van giftige tinten in het interieur kan leiden tot de ontwikkeling van hysterie bij de baby.
 2. De meest voorkomende fout die ouders toestaan, is het overwicht van roze bloemen in de kamer voor een meisje. Het gebruik van roze in de kinderkamer is een stereotype dat moet worden vernietigd. Het is deze kleur die als een volwassene wordt beschouwd. Moderne psychologen beweren unaniem dat het opgroeien in een "roze" kamer leidt tot vroege seksuele ontwikkeling.
 3. Het gebruik van dure kloppend decor is een andere fout. Met alle details die in de kruimerkamer zitten, moet hij zonder angst spelen.
 4. Maak geen frequente reparaties en herrangschikkingen in de kamer van een jong kind. Het is voor hem moeilijk om zich elke keer aan te passen aan veranderingen. Het is het beste om een ​​permutatie te doen wanneer de kruim zelf ernaar vraagt.

Kinderkamer met hun eigen handen, hoe een decor te maken in het interieur van een kinderkamer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

34 − = 25