Nachtkastje gemaakt van hout met eigen handen: productietechnologie, houten kast

Nachtkastje gemaakt van hout met eigen handen: productietechnologie, houten kast

In moderne appartementen en huizen zijn er veel technische en elektronica-items. En vaak is er een vraag over waar alles moet worden gezet. Bovendien heeft een kamer vaak een tafel nodig om boeken, tijdschriften of gewoon thee op te zetten. Voor deze doeleinden, een uitstekende optie is een nachtkastje gemaakt van hout en een houten tafel.

Nachtkastje gemaakt van hout met eigen handen: productietechnologie, houten kast

Diagram van miniaturen.

Natuurlijk kunt u het afgewerkte model in de winkel kopen. Maar in dit geval zult u extra geld moeten uitgeven. Bovendien zijn niet altijd gepresenteerde exemplaren geschikt voor klanten in stijl. In een dergelijke situatie kunt u als alternatief zelf een kubus maken. Laten we in detail bekijken hoe het nachtkastje is gemaakt van hout met eigen handen.

Technologie voor het vervaardigen van een stoeprand

Zoals reeds vermeld, kan het materiaal voor het maken van het nachtkastje dienst doen als een boom.

In eerste instantie moet je nadenken over de grootte van je toekomstige voetstuk.

Nachtkastje gemaakt van hout met eigen handen: productietechnologie, houten kast

Het schema van het apparaat van een stoeprand.

Breng alle ontvangen berekeningen over naar papier en pas daarna ga je door met het kopen van het materiaal.

Voor het inwendig vullen van een stoeprand heeft u een glas nodig, waarvan de dikte 4 mm moet zijn. Koop naast glas ook houtschroeven, PVA-lijm voor timmerwerk, decoratieve franjes en zwenkwielen.

 1. Teken op de houten panelen van het nachtkastje en knip ze uit met een ijzerzaag of decoupeerzaag. In dit geval moet een extra 4 mm van elke rand worden achtergelaten. Wat de boogvormige delen betreft, moeten deze eerst worden uitgesneden in de vorm van een rechthoek, waarna u alle rondheid op het houten paneel overbrengt met calqueerpapier. Zodra u dat doet, neemt u een ijzerzaag in uw hand en knipt u het met een hoge mate van nauwkeurigheid langs de booglijn.
 2. Zorg ervoor dat het vlak van de onderdelen loodrecht op de uiteinden staat en dat ze niet scheef komen te staan. Als u houten panelen gebruikt zonder laminaat, moeten ze goed worden geschuurd. Neem hiervoor het nest en bevestig het aan een kleine balk. Zij zijn het die op het oppervlak moeten lopen.
 3. Nadat het oppervlak van de boom helemaal klaar is, markeert u de gaten ervoor en boort u kleine gaten. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat alle openingen moeten worden geplaatst vanaf de rand tot meer dan 40 mm. De diameter van de boor hangt af van de maat van de pluggen.
 4. Vervolgens moet je een papier op het oppervlak plakken en het ongeveer twee keer schilderen met zwarte verf. Aan het einde van de delen, lijm de randband met het effect van lamineren, die u kunt kopen bij een gespecialiseerde winkel. Deze tape wordt met behulp van een strijkijzer aan de onderdelen bevestigd. Maak de rand glad met papier. Bedek alle delen na dit alles met vernis.
 5. Als je onderdelen helemaal klaar zijn, kun je beginnen met het monteren van het nachtkastje. Het eerste dat u hoeft te doen, is de gaten goed te reinigen van het opgehoopte vuil in de gaten. De bevestiging van de onderdelen moet worden uitgevoerd door middel van lijmen en pluggen. Naast deze tijdens het assemblageproces, heeft u schroeven voor meubels nodig. Nadat u de zijpanelen, onder en boven, hebt geïnstalleerd, moet u de onderdelen aan de achterkant bevestigen en de rugleuning installeren.
 6. Dan moet je alle hoeken meten. De onderdelen moeten een hoek van 90 ° maken. Bevestig 4 speciale wielen aan de onderkant van het nachtkastje.
 7. Plaats de plankbevestigingen in de binnenste gaten. Monteer bovendien de scharnieren aan de wanden om de deuren te kunnen installeren. U moet de planken van het glas installeren en aan de deuren van het handvat schroeven. En het laatste dat u hoeft te doen, is de kast te versieren met een profiel voor afwerking.

Hoe maak je een tafel van hout?

Nachtkastje gemaakt van hout met eigen handen: productietechnologie, houten kast

Het apparaat van een houten tafel.

Allereerst moet het log goed worden afgesneden. Hij zal later de rol van aanrecht spelen.

 1. Vanaf de onderkant van het tafelblad is het noodzakelijk om 4 gaten te boren, waarvan de diepte ongeveer 100 mm is.
 2. De poten van de tafel moeten eerst worden gedraaid met een bijl tot hun diameter 45 mm is.
 3. Pak de zware hamer en hamer de poten in de gaten. Je zou moeten begrijpen dat nadat je de benen hebt gescoord, het onmogelijk is ze eruit te trekken. Volg daarom onmiddellijk de juiste locatie.
 4. Bevestig de poten met lange zelftappende schroeven.
 5. Draai de tafel om en gebruik het niveau om de snijranden van de benen te markeren en snij ze daarna af.
 6. Controleer om te zien of de tafel stabiel is. Om dit te doen, hoeft u het alleen maar om te draaien.

Om ervoor te zorgen dat de poten niet worden vergaan, moeten ze worden behandeld met een speciaal middel. Als u van plan bent om een ​​tafel buiten te plaatsen, moet het aanrecht worden bedekt met een speciale vernis tegen vocht.

Als u uw geld wilt sparen en uiteindelijk meubels wilt hebben die u in alle opzichten passen, start dan de onafhankelijke productie en assemblage. We wensen je veel succes bij al je inspanningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 62 = 63