Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

Alle eigenaren van tuinpercelen, huizen, chalets, cottages, uiteindelijk, schermen hun territorium af met een of andere omheining. De wens om hun territorium te beschermen tegen ongenode bezoekers, tegen de vreemde opvattingen van vreemden is heel natuurlijk. Bovendien siert een mooie, betrouwbare en duurzame afrastering onze persoonlijke ruimte.

Hekinstallatie van golfkarton

Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

Omdat er vraag is, is er altijd een groot aanbod van verschillende, dure en goedkope materialen met verschillende eigenschappen op de bouwmarkt. Een grote selectie leidt de koper vaak in de problemen. Van wat een hek maken?

Op dit moment is een van de meest populaire materialen voor hekwerk stalen geprofileerde beplating. Dit is de naam van een dun blad van gegalvaniseerd staal, geperst in de vorm van een golfplaat. Gegalvaniseerd metaal verdraagt, zoals u weet, de schadelijke effecten van de omgeving perfect.

Onlangs is de duurzaamheid van zo'n plaat nog steeds bedekt met verschillende polymeerfilms, en dit geeft het extra weerstand tegen corrosie. Schoonheid en sierlijkheid aan deze geprofileerde beplating wordt toegevoegd aan de pigmenten die aan het polymeer worden toegevoegd, waardoor heldere en rijke kleuren worden gecreëerd.

Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

Wat zijn nog meer aantrekkelijke kanten voor de consument van de kwaliteit van een hek van een professionele vloer?

Zo'n afrastering is eenvoudig zelf te installeren, er is niet veel arbeid voor nodig, het is economisch genoeg. Schermen gemaakt van ijzeren plooiing ziet er mooi, solide en kan heel professioneel worden gedaan. Het is alleen nodig om de instructies voor installatie te volgen, wat zal helpen om alle noodzakelijke acties correct uit te voeren.

Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

Bovendien kan het golfkarton gemakkelijk worden verwerkt, is het licht, duurzaam, eenvoudig te monteren, buigen, boren. Het kan gemakkelijk op de juiste maat worden gesneden, met vrijwel geen afval. Een andere belangrijke eigenschap is ecologische compatibiliteit.

In vergelijking met andere materialen, 1 m². golfkarton is veel goedkoper. Bovendien is het goed onderhouden, geschikt voor transport, vereist het gebruik van speciale apparatuur, zodat de kosten niet nodig zijn. En je kunt met hem werken op elk moment van het jaar, wanneer je een meester nodig hebt.

Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

Laten we nu eens kijken welke andere materialen nodig zijn om zo'n hek onafhankelijk te bouwen? Natuurlijk hebben we in de eerste plaats palen en dwarsbalken nodig, zodat er iets is om ons golfkarton te versterken.

Hiervoor adviseren ervaren specialisten het gebruik van profielpijpen. Ze kunnen rechthoekig of vierkant zijn. De meter kan worden bepaald op basis van de omtrek van het hek zelf, evenals de redelijke en redelijke lengte van de overspanningen, dat wil zeggen, de afstanden tussen twee aangrenzende pilaren die niet meer dan drie meter mogen bedragen.

Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

Houd er rekening mee dat de grootten van vellen voorafgaand aan de aankoop moeten worden verduidelijkt en verduidelijkt, omdat verschillende formaten voor verschillende fabrikanten vaak verschillen.

Laten we het hebben over de hoogte van de pilaren. Het moet worden bepaald afhankelijk van de oneffenheden van het omheinde gebied. Als er geen verschillen zijn in het niveau van het grondoppervlak, is de hoogte van de palen hetzelfde. Anders moet u rekening houden met het verschil in de lengte van de pijlers en dit berekenen als u wilt dat de bovenkant van het hek op hetzelfde niveau staat.

Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

De kwaliteit van de grond is ook een belangrijke factor, omdat deze de penetratiegraad van de kolom beïnvloedt.

In een dichte bodem is de diepte van de put 0,70-0,90 meter, los (zandstenen, zandige leem) een diepte van 1,2 meter. Pijlers in putten worden het best beveiligd met cement en steenslag.

Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

Om de sterkte van het hek te vergroten, is het noodzakelijk om een ​​rij staven te maken waaraan de hekelementen zijn bevestigd. Als de hoogte van het hek niet meer dan twee meter bedraagt, is de totale lengte van deze staven (of dwarsbalken) gelijk aan de lengte van de overspanningen, vermenigvuldigd met twee. Voor een hek met een hogere hoogte moet u een derde horizontale dwarsbalk in het midden van elk vel leggen. Voor de sporten zijn pijpen kleiner dan die voor palen vereist.

Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

Om corrosie in de hoeken van de golfplaten te voorkomen, moeten speciale schroeven of speciale klinknagels worden gebruikt die voor deze doeleinden zijn ontworpen en zijn uitgerust met een pakking die het gat afdicht. Met behulp van verschillende emails en primers voor metaal is het mogelijk om het metaal van het hekwerk te beschermen tegen corrosie. Kleine krassen op het oppervlak van het metaal moeten worden afgesloten met een speciale verf die geschikt is voor deze doeleinden en geschikt is voor kleur.

Om delen van de pijlers die in de grond zijn begraven te beschermen tegen vernietiging, is het nodig om ze te behandelen met een speciale samenstelling - waterdichting.

De volgorde van werken.

Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

Eerst moeten we een gedetailleerd plan van de site opstellen, waarin precies de locatie van alle pilaren wordt aangegeven. Waar er een lijwaartse kant is, moeten er meer palen zijn, op andere plaatsen gaan ze gelijkmatig.

Op de site moet je de pennen op de hoeken plaatsen, een niveau gebruiken om het koord horizontaal te trekken en proberen de verschillen in hoogte te bepalen, evenals het graven van de met pinnen gemarkeerde pilaren plaatsen.

Putjes met een diameter van 0,3 meter worden gemaakt met een schop of boor. In de kleigrond aan de onderkant van de put is een zandkussen en geramd. In een put met zandgrond moet grind worden gestort.

Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

Pijlers op een hoogte van 0,3 meter boven het maaiveld zijn bedekt met waterdichting. De verticale positie van de polen wordt gecontroleerd door een niveau- of een goniometer, geleid door een koord, dat moet worden getrokken tussen de uiterste kolommen van de rij. Het snoer moet alle palen raken.

Om ervoor te zorgen dat de palen veilig zijn, moet de schenkoplossing uit een dik cement en grind bestaan. Deze basis moet enigszins boven de grond komen en in het midden, aan de basis van de kolom, is deze hoger dan de randen, zodat het water leegloopt en zich niet ophoopt in de buurt van het metaal.

Wanneer het beton sterker wordt (het is beter om twee of drie dagen te wachten), moeten de vergrendelingen worden verwijderd en kunt u beginnen met het monteren van de afrastering.

Omheiningen gemaakt van golfkarton, foto

Las eerst het frame van profielpijpen. Hierop bevestigen we het golfkarton in elke golf van het blad, met schroeven, ongeveer elke 25-35 cm.

Schilder als laatste de primer en verf in twee lagen, het skelet en alle verdachte plaatsen voor ons. Nadat het hek droog is, controleert u de sterkte ervan, verwijdert u kleine onvolkomenheden. Je mooie nieuwe hek staat klaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

79 − = 69