Ontwerp van een slaapkamer met een bank in plaats van een bed: regels

Ontwerp van een slaapkamer met een bank in plaats van een bed: regels

De slaapkamer is de meest intieme kamer in het huis waarvoor een bed nodig is. Maar het kan voorkomen dat door bepaalde omstandigheden de uitrusting van een volwaardige slaaper onmogelijk is. Om u te helpen altijd een comfortabele en vrij brede bank te worden. Dan is het enige probleem het kiezen van het juiste ontwerp, zodat de restruimte geen strikte woonkamer wordt.

Ontwerp van een slaapkamer met een bank in plaats van een bed: regels

In tegenstelling tot een tweepersoonsbed kan de bank gemakkelijk worden opgevouwen, waardoor het vrije oppervlak groter wordt.

Meestal maakt de keuze voor een bank eigenaren van appartementen met een slaapkamer en studio-appartementen. In dit geval moet u zelf beslissen wat belangrijker is: een comfortabele slaapkamer en woonkamer combineren of een mooie zone voorzien voor de ontvangst van gasten met een bed. Afhankelijk van de oplossing moet het ontwerp van de slaapkamer met een bank ook anders zijn.

Deze universele slaapkamer heeft plussen. U hoeft zich geen zorgen te maken over de plaats voor het opbergen van beddengoed. Je kunt een intieme kamer altijd veranderen in een ontvangstruimte, gewoon de bank opvouwen. Een onbetwistbaar voordeel is een toename van het vrije gebied, wat onmogelijk is met de uitrusting van de slaapkamer met een tweepersoonsbed.

Volle slaapkamer

Ontwerp van een slaapkamer met een bank in plaats van een bed: regels

Voor visuele scheiding van het studio-appartement in zones kan een decoratieve wand, een scherm of een boekenkast worden gebruikt.

Correct bij elkaar passende meubels passen perfect in het interieur van de slaapkamer. Het belangrijkste is om dezelfde regels in acht te nemen als bij het maken van een gewone rustruimte. Kies licht aangename ogen die visueel de grenzen van de kamer verlengen. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat de bank als bed een aantal beperkingen oplegt. In een te speels interieur zullen zachte meubels met strikte vormen er vreemd uitzien. Laat de elementen van het decor niet verwaarlozen, maar bedenk dat een kamer met zo'n slaapplaats er beter uitziet als deze in een vrij eenvoudige stijl is ingelijst. Over het algemeen zal het ontwerp van de slaapkamer niet veel afwijken van de gebruikelijke interieuroplossingen.

En om het interieur van zo'n multifunctionele ruimte te verbeteren, zijn eenvoudige regels eenvoudiger.

 1. Probeer de bank zo te plaatsen dat deze zelfs in de uitgevouwen ruimte de vrije beweging in de kamer niet verstoort. De minimale breedte van de doorgang is ongeveer 50 cm. Met dit arrangement kunt u 's ochtends veilig de ligplaats niet opruimen, als u te laat bent en de aankomst van gasten niet plant.
 2. Om te slapen was kalm en vol, het hoofdeinde van de bank moest dicht bij de muur zijn. Zo'n effect van veiligheid zorgt voor een volledige nachtrust, zoals in een gewoon bed.
 3. Afhankelijk van de configuratie van de bank, moet u voor het nachttafeltje of de vervanging zorgen. In sommige modellen wordt hun functie met succes uitgevoerd met armsteunen.
 4. Probeer in het interieur van de slaapkamer met een bank leuke decoratieve elementen te maken die je helpen je af te stemmen op rust.
 5. Verwaarloos niet de mogelijkheid van visuele scheiding van de slaapkamer en de woonkamer. Dit kan gedaan worden met behulp van kleuraccenten, een decoratief scherm of een boekenkast.
 6. Een sofa in plaats van een bed is onmisbaar in de slaapkamer van een tiener. Hij zal toestaan ​​en slapen met comfort en zich geen zorgen maken over de plaatsing van vrienden die naar gasten hebben gekeken.
 7. Zorg ervoor dat het ontwerp van de slaapkamer er afgewerkt uitziet, zelfs als de sofa is opgemaakt. Dit helpt bij nissen en boekenplanken aan het hoofdeinde van het bed. En ook zachte matten aan beide zijden van het bed.

Woonkamer met bed

Het is iets moeilijker om een ​​slaapkamer te regelen, uitgaande van een volwaardige plek om gasten te ontvangen.

Ontwerp van een slaapkamer met een bank in plaats van een bed: regels

Het is belangrijk dat de bank, die het bed vervangt, indien nodig gemakkelijk kan worden opgevouwen.

 1. In dit geval is het belangrijk om een ​​comfortabele slaap en sit-round te combineren met vrienden. In dit geval is het beter om een ​​ontwerp voor een bank en een slaapkamer te kiezen, wat een comfortabele zit suggereert. Dat wil zeggen, modellen met volumetrische kussens hebben de voorkeur. En dat het ontwerp van de slaapkamer handig en organisch was, moet u zich laten leiden door de volgende aanbevelingen.
 2. Als u zachte fauteuils tegenover de bank wilt plaatsen, let er dan op dat ze niet te zwaar zijn. Ze moeten bij elke opvouwing van de ligplaats worden verwijderd.
 3. Plaats de sofa niet op een van de muren, de aanwezigheid van vrije ruimte zorgt voor een meer ontspannen sfeer.
 4. Gebruik zoneringstechnieken, ze helpen de juiste sfeer te creëren. Met kleur of licht scheidt u het slaapgedeelte van het werkgebied en merkt u meteen hoe veel gemakkelijker het was om af te stemmen op rust.
 5. Gebruik spiegels in het interieur. Ze verhogen visueel de ruimte en brengen wat pit. Slaapkamers met spiegels zien er altijd intiem en gezellig uit.
 6. Als u van plan bent tv te kijken in deze kamer, alleen of met vrienden, moet hier ook rekening mee worden gehouden. Het ontwerp van de slaapkamer moet hierop zijn gericht. Het is noodzakelijk om te voorspellen in welke positie je vaker de blockbuster-plot zult volgen, omdat de richting van het uitzicht in de zittende en liggende posities anders is.
 7. De bank die het bed vervangt, moet gemakkelijk en snel kunnen worden gevouwen. Dit zorgt ervoor dat in het geval van een plotselinge aankomst van gasten, u de slaapkamer snel in een woonkamer kunt veranderen.
 8. Het is verbazingwekkend hoe het gebruikelijke tapijt het slaapkamerontwerp kan veranderen. Als uw bed vrij laag is, kiest u compacte vloerkleden die u kunt verwijderen en terugplaatsen zonder extra inspanningen.
 9. Het ontwerp van de slaapkamer waarin de gasten worden geaccepteerd, mag niet te speels of intiem zijn, het zal de gastheren en bezoekers in verlegenheid brengen.
 10. Als de slaapkamer-woonkamer de enige kamer is, zorg er dan voor dat u de tafel kunt verplaatsen zonder extra inspanningen naar de bank, die de functie van het bed vervult. Dit zal het houden van familiefeesten vereenvoudigen.

Als u besluit het bed in de slaapkamer te verlaten ten gunste van de bank, moet u het interieur zorgvuldig overwegen, zodat de restruimte niet in een strikte woonkamer verandert. Maar niet alles is zo ingewikkeld, het slaapkamerontwerp kan absoluut alles zijn. Het belangrijkste is dat hij de eigenaren leuk vindt en functioneel genoeg is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

57 − = 51