Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Er zijn verschillende opties voor het afwerken van de deuropening. Ze helpen om een ​​harmonieus en stijlvol ontwerp van de kamer te krijgen. Opgemerkt moet worden dat deze structuren zijn verdeeld in twee typen, die afhankelijk zijn van de aanwezigheid of afwezigheid van het deurblad. Het is dit element dat de volgorde van uitgevoerde activiteiten bepaalt om het gewenste effect te verkrijgen.

Opties voor het afwerken van de deuropening

Methoden voor het bekleden van openingen zonder deurbladen

Het deurkozijn kan op twee manieren worden ingericht zonder een deur:

 1. Standard. Deze technologie zorgt voor de bekleding van openingen met verschillende materialen, zonder het ontwerp te veranderen.
 2. Arch. Deze methode bestaat uit het wijzigen van de openingsconfiguratie - aanzienlijk of onbeduidend.

Opties voor het afwerken van de deuropening

Soorten doorgangen: standaard en gebogen

Elke methode vereist naleving van bepaalde regels, evenals nauwkeurigheid.

Verschillende soorten materialen voor standaardafwerking

Om een ​​deur zonder deur te decoreren, worden afwerkingsproducten gebruikt met verschillende technologische kenmerken.

PVC-panelen

Deze optie is een van de meest populaire. Dit wordt mogelijk gemaakt door het feit dat dergelijke producten uitstekende eigenschappen hebben en ook zeer betaalbaar zijn. Voor het leggen wordt vaak de methode van landen op de lijm gebruikt. De panelen worden voornamelijk geconfronteerd met hellingen. Andere delen van de deuropening zijn afgewerkt met andere materialen.

Opties voor het afwerken van de deuropening

Decoratie van de deuropening van PVC-panelen

Tot op de hoogte! PVC-producten vereisen een zorgvuldige selectie. Om de coating, die er harmonieus uitziet in het interieur, uit te voeren, is het noodzakelijk om de voorkeur te geven aan rassen die zijn gemaakt als een imitatie van natuurlijke materialen.

Alles is als volgt gedaan:

 1. Er wordt een voorbereidende oppervlaktevoorbereiding uitgevoerd. De regels vereisen niet dat alle oneffenheden worden geëlimineerd, maar eventuele defecten zijn volledig opgelost.

  Opties voor het afwerken van de deuropening

  Hellingnivellering gebeurt met gips of stopverf

 2. Van elke site worden de vereiste dimensies verwijderd. Hiermee kunt u gedetailleerde details maken.
 3. De panelen worden in elementen gesneden. Vermijd situaties waarin lassen vereist is.
 4. Leggen gebeurt op "vloeibare nagels". Een dergelijke samenstelling presteert uitstekend gefixeerd. Maar er is een functie die het overwegen waard is. Het bestaat uit het feit dat de verkeerde kant van het materiaal vooraf is behandeld met schuurpapier. Dit zal een betere penetratie van de lijm bevorderen.

  Opties voor het afwerken van de deuropening

  De lijm wordt gelijkmatig over het hele oppervlak van het paneel aangebracht

 5. Alle onderdelen worden in de aangegeven volgorde geïnstalleerd. Om de betrouwbaarheid van de fixatie te garanderen, worden ze op de verftape bevestigd.

Vereist om de structuur een tijdje te verlaten om verplaatsing van de elementen te voorkomen. Ga nu door met het elimineren van externe verbindingen. Als je ze sluit met plastic hoeken, zoals het is gedaan wanneer je naar de ramen kijkt, kun je een niet erg aantrekkelijk effect krijgen. Daarom is het beter om putty stopverf te gebruiken. Dan kunt u beginnen met de volgende finish. Om dit te doen, wordt er geschilderd, behangen.

Dat zou je moeten weten! Er zijn kunststof sierlijsten, die met succes worden gecombineerd met PVC-panelen. Maar hun snoeien is een zeer tijdrovende klus. Het is een feit dat het nodig is om de elementen in een hoek van 90 graden aan te passen.

De beste vervanging voor PVC zijn MDF-panelen. Het afwerken van openingen met dergelijk materiaal is perfect gecombineerd met andere producten. Als het nodig is om de bekleding van structuren op deze manier uit te voeren, wordt de laminering gebruikt om de vorming van zichtbare verbindingen te vermijden.

Opties voor het afwerken van de deuropening

Geconfronteerd met de helling van de deur met behulp van MDF

Stucwerk gieten

Onmiddellijk is het vermeldenswaard dat momenteel gebruikt stucwerk, dat is gemaakt van polyurethaan. In tegenstelling tot gipsvariëteiten wordt dit type product gekenmerkt door een laag gewicht. De installatie kan worden uitgevoerd zonder het gebruik van extra assistenten. Een belangrijk kenmerk van dit materiaal is dat het geschikt is voor latere verwerking. Dat wil zeggen, het is gemakkelijk om in verschillende kleuren te schilderen.

Opties voor het afwerken van de deuropening

Decoratie van de deuropening met behulp van polyurethaan decoratieve elementen

De deur is ingericht volgens het volgende schema:

 • Alle onderdelen en lijm worden binnen 24 uur vooraf geconditioneerd in de ruimte waar de installatie zal worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat alle elementen wennen aan het bestaande microklimaat.
 • De te lijmen gebieden worden zorgvuldig bedekt met een primer. Selecteer alleen composities met een diep doordringend effect.

  Belangrijk! Houd er rekening mee dat de stucwerksticker het eerst wordt uitgevoerd. Pas daarna kunt u een algemene wanddecoratie maken.

 • De oppervlakken van de producten zijn licht gewreven met schuurpapier. Breng vervolgens lijm aan. Het wordt gelijkmatig verdeeld aan de verkeerde kant van de fragmenten. Nu wordt het stucwerk toegepast op het geselecteerde gebied en goed aangedrukt. Om te voorkomen dat de elementen naar beneden glijden, worden kleine zelftappende schroeven eronder geschroefd.
 • Als overtollige lijm verschijnt, worden ze onmiddellijk verwijderd. Wanneer dit niet onmiddellijk kan worden gedaan, kunt u aceton gebruiken, dat de spons bevochtigt.
 • Een belangrijk punt is het koppelen van de elementen. Het kan worden uitgevoerd in een rechte hoek (loodrechte installatie), of een snoeien gedaan in een hoek van 45 graden.
 • Na de bekleding verschijnen gewrichten. Ze verstoppen zich met de hulp van stopverf, die na het drogen wordt gewreven met schuurpapier. Met speciale zorg moet worden benaderd om te eindigen tussen de kamers, omdat het nodig is om de locatie van onderdelen aan beide zijden te bieden.

Het verlichten van de deuropening met stucwerk geeft enkele nuances. Deze optie is het meest geschikt voor kamers met voldoende hoge plafonds. Als u het voor kleine ruimtes gebruikt, is het raadzaam om goed na te denken over de locatie van alle elementen. Het feit is dat het gemakkelijk genoeg is om de ruimte te overbelasten, zodat het interieur gewoon verwend wordt.

Kunststeen

Het gebruik van kunststeen is een uitstekende oplossing die helpt om de deuropening zonder een deur heel stijlvol en modern te maken. Deze optie is beter dan vergelijkbare producten omdat het materiaal in een groot decoratief bereik wordt geproduceerd. Klinkertegels worden bijvoorbeeld ook gebruikt voor het bekleden van dergelijke structuren, maar de keuze is vrij beperkt.

Tot op de hoogte! Er moet rekening worden gehouden met het feit dat het concept "kunstmatig" geen afbreuk doet aan de voordelen van dit product. Simulatie wordt met een uitstekende nauwkeurigheid uitgevoerd. Herhaalt de textuur en schakeringen van natuursteen.

Opties voor het afwerken van de deuropening

De deuropening versieren met kunststeen

Voordat u een decoratieve stenen deuropening trimt zonder een deur, moet u vertrouwd raken met de voordelen ervan. De volgende voordelen van het materiaal vallen op:

 • Uitstekende uitstraling, die de presentatie van het interieur ten goede komt.
 • Mogelijkheid van combinatie met andere afwerkingsmaterialen.
 • Uitstekende weerstand tegen mechanische belasting.
 • Duurzaamheid. De levensduur wordt geschat in tientallen jaren.

Voor het werk worden kleine producten met enig reliëf gebruikt. Als u een diepere textuur kiest, ziet het er erg omslachtig uit.

Geconfronteerd wordt gemaakt door verschillende technologieën. Vaak wordt het leggen uitgevoerd op een manier waardoor u ongelijke randen kunt vormen.

Tot op de hoogte! Op dit moment zijn er speciale elementen ontwikkeld die als hoekkussentjes dienen. Hiermee kunt u onnodig snoeien voorkomen.

Opties voor het afwerken van de deuropening

Hoekoverlays van een decoratieve steen

Het ontwerp van de opening is vrij eenvoudig:

 1. Markering wordt uitgevoerd op de geselecteerde secties. Het zou het ontwikkelde schema moeten herhalen. Om dit proces het nauwkeurigst uit te voeren, wordt de steen in de gegeven volgorde op de vloer neergelegd.
 2. Oppervlakken van muren worden behandeld met primers, die een diepe penetratie hebben. Dit zal de hechting verbeteren. Het is belangrijk om alle gebieden goed te laten drogen.
 3. Bevestiging kan worden uitgevoerd op een speciale lijm voor tegels of "vloeibare nagels". De tweede optie is geschikt voor die gevallen waarbij de basis een bijna perfecte gelijkmatigheid heeft.
 4. De samenstelling wordt aangebracht op de onderkant van de elementen. Het is belangrijk om overschotten te verwijderen.
 5. De steen wordt op een manier gelegd die het mogelijk maakt om een ​​naad te vormen of te doen met een monolithisch oppervlak (zonder voegen).
 6. Details gaan op hun plaats zitten en knuffelen. Het is belangrijk om een ​​goede hechting te bereiken.
 7. Als er gewrichten zijn gevormd, worden ze overschreven. De kleur van het mengsel is contrasterend of monofoon gekozen.

Wanneer de vraag zich voordoet: hoe beter het is om de deuropening af te sluiten die geen deuren heeft, het eerste waar je aan moet denken zijn opties zoals kunststeen, decoratieve baksteen en klinker.

gips

Onlangs is dergelijk materiaal aanzienlijk in populariteit gedaald. En toch, vrij recent, ongeveer tien jaar geleden, leek deze methode het meest toegankelijk. Het kan met zekerheid worden gesteld dat velen gips eenvoudigweg onderschatten. Deze versie heeft inderdaad verschillende belangrijke nadelen - de moeizame toepassing (bij gebrek aan ervaring) en de aanwezigheid van een bepaalde hoeveelheid "vuil". Maar als je al het werk goed doet, en ook een combinatie met andere producten bereikt, zal het effect aangenaam verrast worden.

Hoe maak je een deuropening zonder deur door pleisterwerk:

 1. De vereiste hoeveelheid van het mengsel wordt bereid. De gemaakte oplossing moet in zo'n hoeveelheid zijn dat het voldoende is voor 30-45 minuten werk.
 2. Het mengsel wordt op het oppervlak aangebracht door te gooien. Afstemming vindt plaats door middel van een regel of een brede spatel.
 3. Indien nodig zijn bakens en geperforeerde profielgeleiders geïnstalleerd.
 4. Wanneer de oplossingslaag groter is dan 1-1,5 cm, wordt een wapeningsnet gelegd.

Zo'n oppervlak kan worden gekleurd. Maar het is beter als het gips als startende opstelling dient. Vervolgens kan de afwerking een decoratieve (getextureerde) stopverf zijn. Het wordt in een bepaalde volgorde aangebracht, wat een geweldige coating oplevert. Dergelijke deuropeningen worden een sieraad van het interieur.

Opties voor het afwerken van de deuropening

Sierpleister - een spectaculaire ontwerpoptie voor een deuropening zonder deur

Het apparaat van de boog

De boog is in staat om het interieur te transformeren. Het is belangrijk om te begrijpen dat het ontwerp van een dergelijk ontwerp uitgaat van het bestaan ​​van een bepaalde ervaring. Immers, om de deur met uw eigen handen af ​​te werken - het zal veel moeite kosten.

Dat zou je moeten weten! Er zijn bogen van standaardformaat, die al volledig klaar zijn voor installatie. Ze hoeven alleen zorgvuldig geassembleerd te worden.

Opties voor het afwerken van de deuropening

Deuropening in de vorm van een boog

De meest eenvoudige zijn de bogen gemaakt van gipsplaat. Het ziet er als volgt uit:

 1. De afwerking van deuropeningen begint met de installatie van het frame aan beide zijden. Het is bevestigd op de bovenste horizontale en verticale palen. Op de laatste heeft het een grootte die bijna gelijk is aan het einde van de afronding.
 2. Op het frame staan ​​vaste details van de GCR. Hierop is een boog voorgesneden, waarvoor een sjabloon is gemaakt.
 3. Binnen het resulterende ontwerp wordt een extra krat uitgevoerd. Het dient om het laatste boogvormige element van het gipskarton te bevestigen.
 4. De laatste afwerking wordt gedaan met stopverf. Decoratieve bekleding wordt gemaakt door verschillende materialen.

Boog kan worden uitgevoerd met meer "nobele" producten, maar vereist meer vaardigheden.

Andere manieren van registratie

Het ontwerp van deuropeningen kan op andere manieren worden uitgevoerd. Ze bestaan ​​uit het gebruik van decoratieve gordijnen of schermen. Deze methode is zeer betaalbaar en eenvoudig. Bovendien vereist dit niet het uitvoeren van vrijwel geen werk.

Opties voor het afwerken van de deuropening

Decoratief ontwerp van de deuropening met gordijnen en gordijnen

Verschillende opties kunnen worden gebruikt:

 1. Gordijnen gemaakt van textiel. Ze vormen een uitstekende aanvulling voor elk interieur. De compositie moet zo worden samengesteld dat er harmonie is met andere elementen en een combinatie met de decoratie van vensters.
 2. Gordijnen gemaakt van bamboe. Deze optie is geschikt als de ruimte is gemaakt in de stijl van eco.
 3. Gordijnen met draad. Deze producten worden gebruikt als u de kamer wilt vullen met ongewoon.

Natuurlijk, hoe de opening geregeld moet worden, iedereen wordt gekozen op basis van zijn eigen smaak en voorkeuren.

Fotogalerij: opties voor het afwerken van deuropeningen zonder deuren

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Opties voor het afwerken van de deuropening

Wat kan ik doen met de opening van de deur?

De beslissing om een ​​deuropening met een deurblad te maken, omvat het gebruik van de eenvoudigste opties. Het verschil zit alleen in waar deze structuur zich bevindt.

Eenvoudig apparaat van binnenruimte

De meest toegankelijke optie voor het afwerken van interzaalopeningen is de installatie van een doos en aangrenzende elementen. De algemene technologie is als volgt:

 • De doos is geïnstalleerd. Het kan worden uitgerust met een drempel of zonder.
 • Als materialen die de hellingen bedekken, worden de dokken toegepast. Ze zijn verkrijgbaar in standaardmaten (tot 120-150 mm).
 • Deze elementen zijn bevestigd ten koste van de groef, die zich op de doos bevindt. Als een dergelijke ontwerpfunctie niet wordt verstrekt, wordt de bevestiging uitgevoerd met zelftappende schroeven. Het gat voor hen is geboord door het einde van het stuk.
 • Externe afwerking gebeurt ten koste van de platbands, die de opening omlijsten.

Opties voor het afwerken van de deuropening

Decoratie van een deuropening met een deur met behulp van dobors

Deze optie is ideaal voor situaties waarin het nodig is om een ​​bekleding van niet erg brede structuren uit te voeren.

Andere opties

Hoe versier je de deuropening, die een deur heeft, origineler? In feite, om een ​​echt interessante optie te creëren, moet je het proberen. Feit is dat het gordijnblad het gebruik van verschillende materialen beperkt. Oneigenlijk gebruik van afwerkingsproducten - voorkomt openen. Hoewel, als u rekening houdt met deze functie, dan is de buitendecoratie geschikt voor bijna iedereen.

Opties voor het afwerken van de deuropening

Het originele ontwerp van de deuropening met de deur

Tot op de hoogte! Er is een glijdende manier om de deur te openen. Dat wil zeggen, het doek herhaalt de inrichting van het deurcompartiment. Dit is een nogal interessante technologische oplossing, die een zorgvuldiger keuze van tegenovergestelde producten vereist.

Hoe maak je de deuropening af? Deze vraag heeft veel antwoorden die afhankelijk zijn van de specifieke situatie. Maar wie adviseert, je moet toch naar je hart luisteren en de optie kiezen die het dichtst bij jou in de buurt zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 3 = 1