Primer voor hout: de aanmaak van het hout voor het schilderen, de kenmerken van het werk

Primer voor hout: de aanmaak van het hout voor het schilderen, de kenmerken van het werk

Het belangrijkste voordeel van de primer voor hout is dat deze diep in de textuur van het product kan doordringen en de materialen niet alleen stevig hecht aan de eindlaag, maar ook veel dieper. De samenstelling vormt een vernisfilm met een waterafstotend effect op het oppervlak van het hout, dat het hout beschermt tegen vocht, corrosie en daaropvolgend verval, maar de gebruikelijke vernis kan deze taak niet aan.

Primer voor hout: de aanmaak van het hout voor het schilderen, de kenmerken van het werk

Primer voor hout

Tot op heden winnen natuurlijke materialen, zoals hout, aan populariteit in de bouw. Hout is onvergelijkbaar met andere materialen, ondanks het feit dat tijdens het werk veel moeilijkheden en zorgen ontstaan. Daarom worden er heel wat eisen gesteld aan de samenstelling van de stof voor verf of vernis.

Vervolgens zullen we in meer detail bespreken waarom het noodzakelijk is om het hout te primen en welke formuleringen hiervoor beter te gebruiken zijn.

Hoe een primer kiezen?

Primer voor hout: de aanmaak van het hout voor het schilderen, de kenmerken van het werk

Primeren van houten oppervlakken met eigen handen

Selectie van materiaal voor houtbewerking is een belangrijk proces waarbij niet alleen het gebruikte materiaal belangrijk is, maar ook de plaats waar de coating gepland is om te worden gebruikt (voor binnen- of buitenwerk).

Nu worden verschillende soorten massa geproduceerd voor verschillende kamers, wat het beste is voor hout, dus het is niet moeilijk om de juiste beslissing te nemen. In de regel worden dergelijke primers verkocht als een oplosbare stof, die moet worden verdund met warm water. Ook zijn er waterdichte composities waarvan de populariteit op geen enkele manier inferieur is. Daarom moet je een primer voor een boom kopen, niet te lui zijn om de instructies zorgvuldig te bestuderen.

Als u nog steeds een oplosbare stof wilt kopen, weet u, deze verbindingen zijn specifiek ontworpen om het oppervlak van hout te beschermen tegen corrosie. Wat betreft waterdichte verbindingen, ze dienen om overmatig vocht af te weren. Daarom, als we het niet over interne werken hebben, zal de tweede optie het beste doen.

De meest populaire olie- en acrylprimers.

Typisch worden de olieachtige formuleringen op het geverfde oppervlak gebruikt en in een enkele laag aangebracht. In deze categorie zijn er stoffen met een diepe penetratie, hoewel hun kosten veel hoger zijn, maar het is beter om ze allemaal hetzelfde te nemen.

Acryl primer voor hout voor schilderen is een onafhankelijk materiaal voor decoratie, dat tegenwoordig als het meest populaire en vaak gebruikte wordt beschouwd. Deze stof wordt in verschillende fasen aangebracht, waarna ze verf en vernis gaan aanbrengen.

Merk op dat de primer een soort basis is die wordt gebruikt voordat het afwerkingsmateriaal wordt aangebracht. Op zijn kosten is het primaire primergewicht veel goedkoper in vergelijking met verven en andere materialen voor houtbewerking.

Een heel belangrijk criterium dat uw aandacht vereist bij het kopen van een primer is de transparantie ervan. Vergeet niet dat alleen transparante stoffen nu als de meest hoogwaardige worden beschouwd en op geen enkele manier de volgende afwerkingsmaterialen beperken. Bovendien kan een dergelijke substantie de unieke textuur van het hout benadrukken, waardoor het een verfijnder wordt en deze taak niet slechter dan de vernis aankan. Door een dergelijke samenstelling aan te brengen, kunt u opmerken dat er een film wordt gevormd op het te behandelen oppervlak, waardoor kleine villi niet worden opgelicht, zodat u het product niet hoeft op te poetsen.

Vergeet ook niet dat een zeer belangrijk onderdeel van elke houtcoating-substantie een antisepticum is dat uw product of oppervlak beschermt tegen de gevolgen van insecten.

Er is één verkeerde mening die nieuwkomers misleidt. Geloof niet dat iemand die zegt dat de grondlaag van een boom een ​​normale vernis of verf kan vervangen - het is absoluut onmogelijk!

Verscheidenheid van houtbehandelingsproducten

Primer voor hout: de aanmaak van het hout voor het schilderen, de kenmerken van het werk

Primer voor hout

Tot op heden, in de schappen van bouwwinkels, zijn primers voor houtbewerking een enorme variëteit, waarvan de keuze en aanschaf afhankelijk is van het specifieke geval.

Een vergelijkende tabel van veel gebruikte materialen wordt hieronder gegeven.

Type primer kenmerken
acryl Tegenwoordig is het de acrylmassa die als het populairst en populairst wordt beschouwd. Als u priming gebruikt bij het gebruik, kunt u zachtheid bereiken, waarvoor geen extra malen nodig is, u kunt onmiddellijk verf of vernis aanbrengen.
alkyd Dit materiaal is perfect voor onbewerkt hout, waardoor het een gladde afwerking heeft. Na gebruik is het mogelijk om lak, verf of andere afwerkingsmaterialen aan te brengen.
emulsie Dit is een universele substantie die veel wordt gebruikt, niet alleen voor houtbewerking. Het materiaal is populair omdat het vrijwel geurloos is, snel droogt en kan worden verdund met warm water.
Polyurethaan en epoxy Epoxy- en polyurethaanmassa's zijn verven die met een speciaal oplosmiddel tot de gewenste consistentie worden verdund. Besteed aandacht aan de samenstelling ervan, die heel verschillend is voor verschillende fabrikanten, dus het is erg moeilijk om nauwkeurig te zeggen over de omvang van het gebruik van een dergelijke stof.

Onthoud dat u alleen de compositie hoeft te kiezen afhankelijk van de plaats waar u het werk gaat doen, omdat het pand een hoge luchtvochtigheid kan hebben en een stof met een bepaalde samenstelling nodig heeft die hierbij helpt.

Kenmerken van het werk met een primer voor hout

Primer voor hout: de aanmaak van het hout voor het schilderen, de kenmerken van het werk

We voeren zelfstandig de aanmaak van houten coatings uit

Welnu, nu heb je geleerd hoe je een primer voor hout voor verf of vernis kunt kiezen. Maar uiteindelijk hebben we onze vraag nog steeds niet beslist.

Als u de compositie van de primer voor binnenwerk kiest of de kamer van buitenaf afwerkt, is het belangrijk om aandacht te schenken aan de volgende reeks criteria:

  1. Bepaal, voor interne of externe afwerkingen is gekocht materiaal;
  2. Bereken de tijd die u nodig hebt om het oppervlak te verwerken;
  3. goed nadenken, in welke omstandigheden je te maken hebt met het gronden van hout, verf of vernis aanbrengen.

Denk goed na over waar je de oppervlakken wilt afwerken, op straat of binnen. Denk eraan, als er een interieurafwerking is en de massa wordt gekocht voor buitendecoratie, kan dit leiden tot slechte hechting.

Let op het feit dat met de verhoogde luchtvochtigheid de droogtijd van de afwerking aanzienlijk kan toenemen.

Het zou leuk zijn om aan het oppervlak te gaan werken of vroeg in de ochtend, of voor de lunch. Zoals in de namiddag, wordt de lucht warmer, dus voor een dag zal de stoffering de tijd hebben om uit te drogen. Volg het advies van ervaren vakmensen om een ​​geschikte compositie te vinden met waterafstotende functies. Bij deze factor moet niet alleen aandacht worden besteed aan de toepassing van de stof, maar ook aan het daaropvolgende proces van de werking ervan. Dit is vooral belangrijk als u in een gebied woont met frequente en zware regenval.

Primer voor hout: de aanmaak van het hout voor het schilderen, de kenmerken van het werk

grondverf

Nu hebt u geleerd hoe u de juiste grond voor de verwerking van hout kunt kiezen, en terwijl u erin slaagde op te letten, is er niets gecompliceerds aan. Als u met alle verantwoordelijkheid tot de beslissing van deze kwestie komt, zal een positief resultaat u niet laten wachten.

Probeer bouwmaterialen aan te schaffen in de gecontroleerde gespecialiseerde winkels, om niet aan hun kwaliteit te twijfelen.

Alle bovenstaande informatie is van toepassing op alle soorten materiaal, of het nu alkyd of een andere massa is. En wees vooral voorzichtig, het verkrijgen van een kleurloze stof die de kleur kan veranderen in verschillende omgevingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

43 − = 41