Spreien en gordijnen voor de slaapkamer met hun eigen handen: materiaalkeuze, naaien

Spreien en gordijnen voor de slaapkamer met hun eigen handen: materiaalkeuze, naaien

Plaids, spreien en gordijnen zijn een echte decoratie van een modern huis of appartement. Je kunt ze natuurlijk in de winkel kopen of bestellen in een bedrijf waar de stof heel snel wordt genaaid, maar het is veel interessanter om de slaapkamer met je eigen handen te maken met dingen die harmonie en gezelligheid met zich meebrengen. Eigen genaaide eenvoudige gordijnen in de keuken of een monofonisch deken voor het bed is altijd van bijzonder belang, omdat persoonlijke spullen worden geïnvesteerd in persoonlijke spullen.

Spreien en gordijnen voor de slaapkamer met hun eigen handen: materiaalkeuze, naaien

In de slaapkamer brengen we een derde van ons leven door, dus gordijnen en spreien die met onze eigen handen worden genaaid, zoals niets anders, zullen haar troost en kalmte geven.

Het belangrijkste is om de harmonie van de functioneel-esthetische ruimte niet te verstoren

Een veelgemaakte fout bij het maken van gordijnen, dekens of spreien voor een bed, bank, is de verkeerde materiaalkeuze. Het zou niet moeten zijn bij de eerste naai-ervaring om onnodig dure stoffen te kopen. Bij het kiezen van een materiaal moet je letten op de textuur en kleur ervan. Een zeer heldere sluier op de bank of bed ziet er natuurlijk spectaculair uit. Je kunt de tinten in zijn toon ophalen. Maar de slaapkamer is nog steeds een ruimte om te rusten, het comfort wordt gemakkelijk verbroken door onnodig rijke, pakkende kleuren.

Spreien en gordijnen voor de slaapkamer met hun eigen handen: materiaalkeuze, naaien

Vrij populair voor de slaapkamer is een lappendeken, het is gemakkelijk om zelf te naaien.

Voor een bed of bank, moet je materialen selecteren die aangename tactiele sensaties veroorzaken, waardoor je kunt ontspannen. Voor het koude seizoen zijn stoffen met wol het meest geschikt. Hiervan is het mogelijk om niet alleen een deken te naaien, maar ook een deken, een deken. Stoffen, waaronder katoen, worden beschouwd als de beste optie voor de zomerperiode. Het is niet nodig dat de beddensprei en gordijnen van identieke materialen zijn gemaakt. Gordijnen met hun eigen handen, zoals een deken, kunnen worden genaaid van fluweel, satijn of van goedkope stof, om te verzamelen van flarden fragmenten, het belangrijkste is dat ze worden gecombineerd met een afbeelding op behang, meubels en de algemene stijl van het huis.

Het mode-interieur heeft de gordijnen en spreien niet gepasseerd. Patchwork is een van de meest populaire interieuroplossingen. Klassieke warme kleuren van stoffen staan ​​altijd op de top van een modieuze golf. Sinds enkele jaren is de inrichting van de slaapkamers een organza gordijn. Hoe combineren ze bijvoorbeeld met satijnen omslagmateriaal? Niet alleen in kleur. Organza gordijnen zijn vooral in de mode om te versieren met florale decoratieve elementen, en ze zijn vrij eenvoudig gemaakt van satijnen stof.

We kopen kroonlijst en clips

Spreien en gordijnen voor de slaapkamer met hun eigen handen: materiaalkeuze, naaien

Stof voor het naaien van gordijnen moet met een marge aan alle kanten worden genomen.

Voordat u gordijnen gaat naaien, moet u naast de stof een kroonlijst en clips kopen. De kroonlijst is het beste geplaatst voordat u materiaal op de gordijnen koopt. Hoeveel clips per gordijn? Zo veel als er volants zijn - halve cirkels gedrapeerd met plooien van stof. Na het installeren van de dakrand naar het onmiddellijk en clips bevestigd. Vervolgens wordt een centimeter genomen, de lengte van deze tot de vloer varieert - deze gegevens worden de basis voor het berekenen van de lengte van het weefsel. Als je een halve meter toevoegt aan deze figuur, krijg je de benodigde lengte materiaal voor de gordijnen.

Op de stof, waarvan wordt besloten om een ​​blind te naaien, met een centimeter, krijt of zeep, wordt een snijlijn aangebracht waarlangs het materiaal wordt gesneden. De randen van de stof moeten onmiddellijk worden verwerkt. Om dit probleem op te lossen, zijn er twee manieren: met naaien en zonder. Je kunt de rand van de stof snel afknippen met een overlock, maar als dat niet het geval is, moet je langer werken. Voor de eerste variant van het verwerken van de randen van het materiaal is een strijkijzer nodig om de vouw voor naaien aan te geven door de stof meerdere keren op te bergen. Om het gemakkelijker te maken om het te naaien, is het beter om pinnen te gebruiken om het materiaal te bevestigen. De afstand tussen de pinnen moet ongeveer hetzelfde zijn.

De tweede variant van de oplossing is veel eenvoudiger en praktischer: de randen van de gordijnen verwerken met behulp van een speciaal plakband. Het kan worden gekocht bij elke kledingwinkel. De tape wordt in stroken gesneden die evenredig zijn met de randen van het toekomstige gordijn, waarna de verwerking volgt.

Spreien en gordijnen voor de slaapkamer met hun eigen handen: materiaalkeuze, naaien

Naai de gordijnen op de gemakkelijkste manier op de afgewerkte stekken.

Bij het maken van gordijnen volgens een van de methoden is het noodzakelijk om rekening te houden met een paar belangrijke punten. Eerst en vooral - vergeet niet om de stoffen voorraad aan alle kanten te verlaten: breedte - tot 15 cm, in lengte - tot 30 cm. De tweede - nooit haasten om de stof te knippen. De derde is beter om verschillende metingen te doen dan om een ​​fout in de snede te maken.

Om het gemakkelijker te maken om een ​​mooie en soepele naad op de stof te maken, moet de rand van de beginnende naaister in het zicht worden gehouden. Zeer stijlvol gordijn voor de slaapkamer met vaste gordijnen. De eenvoudigste manier is om grepen te maken voor de gordijnen van dezelfde stof als het hoofdproduct. Naaigarnituren is een interessant, creatief proces, maar het is nog steeds beter om te beginnen met de eenvoudigste modellen, zonder je te laten meeslepen door een groot aantal gordijnen, beperkend tot twee grijpers.

Voor elk seizoen van het jaar

Spreien en gordijnen voor de slaapkamer met hun eigen handen: materiaalkeuze, naaien

Voor tijdelijke bevestiging van naaotelementen is het handig om pinnen te gebruiken.

Spreien en slaapkamergordijnen kunnen de ruimte van zelfs de meest vertrouwde ruimte transformeren. Voordat u de sprei voor de slaapkamer gaat naaien, moet u beslissen wat voor soort weergave het zal zijn. Met alle variëteit van modellen, in de regel, onderscheiden drie soorten spreien: eenvoudig, met franjes, complex. Het naaien van een deken van de eerste soort is eenvoudiger, omdat het is gemaakt van een enkel stuk stof. Gebruik voor het afwerken vlechtwerk of pony en isoleer de verkeerde kant. Hoe een deken naaien met een franje? Om een ​​eenvoudig model een beetje ingewikkelder te maken, het bedekt met een opgepakt doek. Om een ​​bedovertrek voor een slaapkamer in een romantische stijl te naaien, volstaat het om een ​​paar dergelijke franjes te maken en is een exclusief interieur klaar.

Hoe een deken van de eenvoudigste soort naaien?

Om de stof te berekenen, moet u zich een eenvoudige regel herinneren: de sluier moet het bed of de bank van alle kanten bedekken.

De randen van de stof worden verwerkt en het ding is klaar. De meerderheid van de beginners krijgt meesterlijk gewatteerde beddenspreien voor slaapkamers, die in elk interieur er origineel uitzien. Als u tegelijkertijd een dekenlicht en warm moet naaien, is een gewatteerd ding de beste optie.

Naast stof, schaar, draad, naald, centimeter en naaimachine is een sintepon vereist. De sprei is aan de zijkanten genaaid, binnenin wordt een sintepon geplaatst. De volgende fase van het werk: aan de binnenkant van de met de hand bedekte steken worden lijnen gemarkeerd, waarna ze worden genaaid met een naaimachine of met de handen. Deze activiteit neemt het begin meer tijd in beslag, maar het resultaat is origineel, vooral als de steken een ingewikkeld patroon vormen, worden de schetsen van de binnenkant van de deken aangebracht met krijt of zeep.

De taak is enigszins gecompliceerd

Als je de eerste deken probeerde te naaien, een beetje verkeerd in de berekening en het bleek te kort - het maakt niet uit. Correcties helpen de fout te corrigeren. Ze kunnen vanaf alle vier zijden of vanaf twee worden genaaid, gemaakt van dezelfde stof of om een ​​contrasterende kleur en textuurmateriaal op te nemen. Obobki naait eenvoudig, plukt de stof met de hand en naait hem aan het hoofdgedeelte van de sluier. Het gewricht waar de kraag aan is bevestigd, kan worden verborgen onder een tape of vlecht.

Wanneer u wordt gevraagd hoe u een hoes van lompen kunt naaien, is er een heel eenvoudig antwoord: maak eerst sjablonen en ga vervolgens over tot stikken in overeenstemming met deze stukken stof - handmatig of op een naaimachine. Vaardigheden voor het naaien van een eenvoudige deken of een die is versierd met een franje, zullen hier handig zijn. De verkeerde kant van de quilt is in de regel een enkel stuk materiaal. Ja, en dergelijke dekens zelf ontdoen zich vaak van franjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 1