Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Het lijmen van behang is eenvoudig, als u het advies van professionals opvolgt. Vroeg of laat kunt u in elk appartement of huis behang plakken, omdat de muren hun eigen uiterlijk verliezen. Wat als ik in de winter moet werken of een doek zoals glasvezel en ongelijke muren moet gebruiken? Het is noodzakelijk om het hele proces van het bijwerken van de muurbekleding zorgvuldig te bestuderen om onoplettendheid en geen gebreken te voorkomen.

Hoe een meter behang te lijmen

De meest populaire zijn meterbehang, waarvan de sticker door één persoon kan worden gedragen, en daaroverheen kunt u whitewash met kleur schilderen.

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Een verplicht stadium bij het behangen is het verwijderen van lucht met een roller

Om goed te lijmen, is het de moeite waard om verschillende regels en aanbevelingen te volgen:

 1. De muur is bedekt met lijm, die vooraf is voorbereid.
 2. Het eerste vel behang is aangepast aan de hoogte, maar de bovenkant moet een zoom zijn die na het drogen wordt afgesneden. Het onderste deel van het web is ook gebogen en geëlimineerd.
 3. Verder moet het behang worden gladgemaakt om luchtophopingen te verwijderen door middel van een behangroller of rubberen spatel.
 4. Terwijl er een afvlakking is en het doek een beetje droogt, kunt u het overbodige deel afsnijden met een klerikaal mes.
 5. Als de snijlijn opnieuw wordt opgebouwd, is het de moeite waard dit moment uit te stellen voor later en door te gaan met plakken.
 6. Als tijdens het palperen van het canvas holtes worden gevonden, is het nodig om het vel van de muur naar deze plek te verwijderen, lijm de muur vast met de lijm en herhaal het hele proces zoals hierboven beschreven.

Op welke temperatuur kan je het behang lijmen

Er zijn veel meningen over de temperatuur waarbij het behang goed kan worden gelijmd zonder de vorming van defecten. Elke reparateur zal zeggen dat het noodzakelijk is om betonwanden te lijmen met bepaalde aanbevelingen, en dan heeft het weer buiten het raam geen invloed op het eindresultaat.

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Als u van plan bent om het behang in de winter te lijmen, moet u zorgvuldig alle vensters sluiten om tocht te voorkomen

aanbevelingen:

 1. Ongeacht waar het behang in een appartement of huis wordt geplakt, moet de temperatuur minstens 10 en niet meer dan 25 ° C zijn. Het is zo'n temperatuur dat het canvas droog is en stevig wordt vastgehecht.
 2. De luchtvochtigheid in de kamer mag niet meer dan 60% zijn. Als de luchtvochtigheid hoger is, zal de lijm hierdoor worden geabsorbeerd en zullen de eigenschappen van de samenstelling aanzienlijk worden verlaagd.
 3. Plak het behang boven de batterij of voor het raam, wanneer de directe stralen ultraviolet licht op de muur vallen, is zo zorgvuldig mogelijk. Batterijen moeten worden uitgeschakeld voordat de kamer volledig droog is en het raam is voorzien van gordijnen, anders zal de lijm te snel opdrogen en zal het behang eraf gaan dat het de juiste weergave van de kamer zal bederven.
 4. De kamer kan niet onvoorwaardelijk worden geopend totdat het verlijmde canvas droog is. Elke trek kan herhaalde afwerkingswerkzaamheden veroorzaken.

Wat je nodig hebt om het behang te lijmen

Welke hulpmiddelen zijn nodig om het behang te lijmen? Aandacht besteden aan de lijst met inventariskosten vóór het begin van werken die allemaal nabij waren.

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Alle benodigde hulpmiddelen voor behangen kunnen bij elke bouwwinkel worden gekocht

Om de muren te plakken, hebt u een hulpmiddel nodig:

 • emmer;
 • De trap;
 • roller;
 • borstel;
 • Liniaal of niveau;
 • Briefpapier mes;
 • Potlood of krijt;
 • Penseel voor behang;
 • roulette;
 • Roller voor het uitlijnen van gewrichten;
 • Schroevendraaier en elektrische tape;
 • Spons.

Hoe wallpaper te lijmen met een foto: aanbeveling

Stick eenvoudige wallpaper is eenvoudig, maar met een foto voor niet-professionals is niet eenvoudig. Betrek de pasvorm van een foto op een persoon zonder werkervaring is verre van eenvoudig, en nog veel meer tot één. Het is de moeite waard om op te merken dat wanneer u het materiaal met een afdruk gebruikt, u meteen moet voorbereiden op het feit dat u meer uitgaven nodig heeft en dat er bijgeknipt moet worden.

De stap tussen het herhalen van het patroon kan heel verschillend zijn, en in de regel kunt u het op het label van het canvas zien.

Om de kamer of slaapkamer af te maken, moet je 3 rollen meer kopen dan het hoort te zijn in vierkante meters. Denk niet dat als de lijm achter kasten en sofa's zonder selectie wordt uitgevoerd, er niet zoveel materiaal nodig zal zijn, omdat de essentie hetzelfde blijft.

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Houd er rekening mee dat wanneer je behang ophangt met een afbeelding er meer restjes zullen zijn dan wanneer je een behang zonder afbeelding behangen

Bovendien moet de selectie van de foto onmiddellijk op drie rollen worden gemaakt, waardoor de tijd wordt verkort en de kosten en het saldo te hoog worden. Bij het kopen moet je letten op het lot, omdat verschillende nummers veel problemen kunnen veroorzaken tijdens de reparatie. Misschien is het verschil in de schaduw of in de breedte van de afbeelding.

Voordat het canvas wordt gelijmd, moet het worden afgesneden met de toegestane hoeveelheid, zodat de boven- en ondergrenzen duidelijk horizontaal kunnen worden afgesneden. Natuurlijk is het beter om de afdruk op de vloer en op droog linnen te drukken, wat veel handiger en probleemloos is. Professionele technologie van hoogwaardig plakken van canvasdoeken begint met een getekend teken op een steile wand. U kunt dus te veel fouten voorkomen. Bovendien is het buitengewoon ongelegen om een ​​natte doek op de wanden te trekken om een ​​normale helling te bereiken.

Het is niet ongebruikelijk in appartementen - dit zijn ongelijke muren, die soms visueel kunnen worden verborgen met behang en soms niet. In dit geval, als u een kwalitatieve reparatie wilt uitvoeren, moet u in eerste instantie zorgen voor het egaliseren van het oppervlak. Dit kan gedaan worden met behulp van materiaal zoals een rotband, maar dit is met minimale uitstulpingen. Voor grotere problemen kunt u multiplex-, OSB-, spaanplaat-, MDF- en PVC-kunststofpanelen gebruiken. Met hun hulp is het veel gemakkelijker en sneller om de kamer te voltooien.

PVC-panelen worden als een praktisch materiaal beschouwd, maar ze tolereren geen mechanische impact, omdat hun oppervlak erg kwetsbaar is.

Welk behang is gemakkelijker om amateurs te lijmen

Experts zijn van mening dat reparatiewerkzaamheden door professionals moeten worden uitgevoerd, maar als er nog steeds een wens is om zelf reparaties uit te voeren en er zijn geen speciale vaardigheden, is het veel beter om materialen te kiezen die gemakkelijker te hanteren zijn. Het is niet wenselijk om met behang te werken voor zwangere vrouwen, omdat dit kan leiden tot vroeggeboorte. Verhoogde temperatuur in de lucht en fysieke arbeid zijn niet wenselijk voor dergelijke vertegenwoordigers van het schone geslacht.

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Als u een achtergrondvoeg in het gewricht wilt plakken, moet u metingen uitvoeren met behulp van een meetlint

Niet-professionals mogen dergelijke aanvullende materialen niet gebruiken als:

 • kranten;
 • baguettes;
 • Tile.

Bovendien hoef je niet te proberen je eigen patronen te schrijven op het brede, witte behang, omdat het er heel anders uit kan zien dan verwacht. Hal, geplakt behang met een enkel patroon en een kleur - het is niet saai, als je de juiste schaduw kiest, maar ook textiel en meubels ervoor. Beginners zijn van mening dat het gemakkelijker is om met smal behang te werken, maar ze geven niet-geweven non-woven fleece-linnen weg. Als de reparatie door twee mensen wordt uitgevoerd, moet de voorkeur gewoon achter de brede assen liggen.

Omdat ze meer zijn:

 • kwaliteit;
 • stabiel;
 • duurzaam;
 • Duurzaam.

Een kenmerk van het brede behang is dat ze je in staat stellen om de oneffenheden van de muren en de voegen zelf te verhullen door textuur. Daarom is er de mogelijkheid om een ​​echt mooi zicht op de woonkamer te creëren en een indruk van integriteit en elegantie te creëren. Een muurbreed behang is echter niet zo eenvoudig aan te brengen in een kleine ruimte. Bijvoorbeeld een keuken of een gang. Gezien hoeveel bochten er zijn, is er soms een verlangen om de muren volledig af te maken met decoratieve pleister en eenvoudig daarna om de muren in de gewenste kleur te schilderen, wat beschikbaar kan zijn voor beginners. Werken met het materiaal is niet moeilijk en vereist geen speciale vaardigheden, op voorwaarde dat de pleister van superieure kwaliteit is.

Materialen van lage kwaliteit zullen beginnen in te gieten terwijl ze liggen, wat het eindresultaat aanzienlijk zal bederven.

Technologie van behanglijm

De techniek van het lijmen van wallpapers is over het algemeen hetzelfde, omdat het canvas uitsluitend verticaal wordt toegepast en niet horizontaal, behalve de plafondafwerking, wat zeldzaam is. Vóór het werk moet je het canvas doorknippen en het terug naar boven vouwen. Het is dus gemakkelijker om lijm aan te brengen. Vervaging van het canvas wordt uitgevoerd met een speciale behangborstel. In de regel kan na het aanbrengen van de lijm het behang worden gedraaid, en daarom is het nodig om de randen van het canvas met zware voorwerpen te drukken. Om de lijm doorweekt te laten worden, is het behang genoeg van 1-3 minuten, afhankelijk van het doek.

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Breng lijm in de hoeken het beste aan met een klein penseel

Moderne ontwerpers begonnen met het bedenken van verschillende manieren van behangen, bijvoorbeeld:

 • Een schuin;
 • cirkelvormige;
 • horizontaal;
 • Patchwork.

Maar de klassieke stijl is het meest optimaal en wordt meestal gevraagd, vooral niet door professionals. Als u twee soorten behang wilt combineren, moet u een dergelijk product eerst aanschaffen als een stoeprand die knooppunten en scherpe overgangen verbergt. In het ideale geval moet u de reparatie en afwerking samen uitvoeren, omdat de ene persoon een doek vasthoudt, de tweede is gelijmd en ingewreven. Achtergronden zijn niet alleen verschillend in typen, maar ook in gewicht. Zeefdruk is bijvoorbeeld het zwaarste canvas ter wereld en het is moeilijk om dergelijk materiaal zelfs met twee mensen te hanteren. Het is beter om dergelijk werk aan de meester toe te vertrouwen. Het lijmen van dik behang gebeurt door een stoot, zoals wanneer een dikke overlapping wordt gevormd, wat niet de norm is.

Belangrijk! Voordat het behang wordt gelijmd, worden plinten verwijderd en na droging worden ze teruggeplaatst.

Nadat het canvas is geplakt, is het noodzakelijk om elk vel af te vegen met een droge spons. Dit verwijdert de restanten van de lijm, maakt de voegen glad en verwijdert de onregelmatigheden. Als u lijm van hoge kwaliteit koopt, duurt het enkele uren om volledig te drogen, op voorwaarde dat de optimale temperatuur en vochtigheid worden waargenomen. Lijm moet worden gekozen op basis van het type behang, anders kunnen er problemen zijn met drogen en helemaal met lijmen.

Wanneer het beter is om behang te lijmen, in de winter of in de zomer

Om het behang te lijmen, moet u niet op zoek naar een speciale tijd van het jaar, omdat het mogelijk is om het defect te elimineren ongeacht de weersomstandigheden of de temperatuur in de kamer, maar voor wereldwijde reparatie is het de moeite waard om een ​​geschikte periode te kiezen.

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Lijmbehang kan op elk moment van het jaar zijn, maar u moet ervoor zorgen dat de temperatuur in de kamer binnen + 10-25 ° C is gevarieerd

Om de reparatie gemakkelijk aan te kunnen, zowel in de zomer als in de koude maanden, moet u een aantal tips bekijken:

 1. Voor het plakken van een kamer met behang zijn zowel hoge als lage temperaturen even verschrikkelijk.
 2. Het meest optimale niveau, zoals hierboven vermeld, wordt als 15-25 ° C beschouwd.
 3. Bij warm weer of als het niet mogelijk is om de accu's los te koppelen of de toevoer in de winter te verlagen, is het de moeite waard om een ​​extra PVA-lijm te gebruiken die aan de hoofdkleefstof wordt toegevoegd.
 4. Om behangpapier niet van de muur te vallen vanwege niet te veel verwarming of hoge luchtvochtigheid, is het ook nodig om PVA-lijm te gebruiken en ook om een ​​extra warmtebron te installeren. Als het een verwarming is, moet er een bak met water in de kamer zijn, zodat ontvochtiging niet plaatsvindt.
 5. In de verkoop is het vaak mogelijk om lijmverbindingen te vinden voor werk in moeilijke omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid of lage temperatuur.
 6. Vergeet de primer niet om de hechting van het canvas aan het muuroppervlak te vergroten.

Hoe wallpaper te lijmen (video)

Als u alle regels en aanbevelingen in acht neemt, kunt u zelf reparaties uitvoeren. Het is tenslotte altijd prettig en veel winstgevender.

Veel geluk voor jou!

Voorbeelden van behanglijm (foto in het interieur)

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Tips voor het correct lijmen van behang: 4 manieren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 3 = 5