Verschillen tussen keramische en silicaatstenen

Verschillen tussen keramische en silicaatstenen

Verschillen tussen keramische en silicaatstenen

In de bouw worden ook baksteen en keramiek met succes gebruikt, hoewel de verschillen tussen deze twee materialen aanzienlijk zijn. Hier hangt de keuze niet af van de beschikbaarheid van dit of dat materiaal, maar van het soort werk dat wordt gedaan. Laten we proberen te begrijpen en begrijpen wat keramische baksteen onderscheidt van silicaat.

In feite is er niets gemeen tussen de twee soorten van dit materiaal, behalve de naam natuurlijk. Keramische stenen zijn gemaakt van klei met behulp van verschillende additieven, waardoor het bijzonder duurzaam en duurzaam is.

Je kunt een bakstenen huis bouwen of het alleen gebruiken om het gebouw te bekijken. In deze twee gevallen worden twee verschillende soorten keramische stenen gebruikt, die verschillen in doel en productiewijze.

Het productieproces van keramische stenen is veel gecompliceerder en duurzamer dan die van silicaat. Vereist klei van bepaalde kenmerken, veel dure speciale additieven.

De productiecyclus bestaat uit verschillende stadia: voorbereiding van het mengsel, gieten, inleidende en laatste droging, afvuren in een complex temperatuurschema. Van de voorbereiding van het mengsel tot de opslag van stenen in het magazijn duurt vijf of zes dagen.

De hoge energie-intensiteit van de productie draagt ​​bij aan een verhoging van de kosten van het product.
Keramische steen kan zowel solide - gewoon en hol - effectief zijn.

Het assortiment stenen dat moderne fabrikanten aanbieden, is enorm: massief, hol, hol, effectief, naar facing, facing, clinker, glass of engobed, stove fireclay. Deze lijst is verre van compleet.

In de regel hangt de keuze van dit of dat type baksteen af ​​van de aard van het werk. Dus voor het bouwen van gebouwen wordt de baksteen van de verhoogde dichtheid gebruikt, in plaats van hol. Maar om een ​​steenoven te bouwen, moet u een vuurvast materiaal nemen dat bestand is tegen hoge temperaturen.

Baksteenkeramiek in GOST in constructie

Keramische bakstenen worden gebruikt in verschillende constructiezones - van het ene type dragende muren worden de andere uitsluitend voor de voering gebruikt. Het hangt af van de eigenschappen van het materiaal - dichtheid, sterkte, porositeit, vorstbestendigheid, thermische geleidbaarheid.

Het is belangrijk om verantwoordelijk te nemen om het materiaal rechtstreeks te kopen. Het is beter als u een GOST van keramische baksteen vindt en koopt die is geproduceerd in overeenstemming met de vereiste productietechnieken.

De belangrijkste eigenschappen van keramisch bouwmateriaal voldoen aan alle eisen van veiligheid en efficiëntie van bouwwerkzaamheden:

  • baksteen gemaakt van keramiek onderscheidt zich door een laag gewicht, wat in vergelijking met silicaatstenen de constructie veel eenvoudiger en sneller maakt;
  • kleimateriaal is bestand tegen grote temperatuurschommelingen: het is bestand tegen zowel vreselijke Russische vorst als direct vuur, bijvoorbeeld in een oven;
  • Bovendien zijn keramische stenen veel beter bestand tegen vocht dan andere materialen, dus wordt het vaak gebruikt bij de bouw van voorzieningen op die breedtegraden waar de luchtvochtigheid als hoog wordt beschouwd;
  • onderscheidt keramische baksteen is ook een speciale sterkte. Dankzij de moderne productietechnologie wordt de steen ongelooflijk duurzaam, waardoor de constructie betrouwbaar is.

Met alle positieve eigenschappen heeft dit materiaal een aanzienlijk negatief - een redelijk hoge prijs vanwege objectieve redenen.

Constructie is altijd een duur proces geweest. Kwalitatieve, duurzame, comfortabele en prachtige gebouwen - het gezicht van de verworvenheden van de beschaving. Het is moeilijk om dit alles te bereiken zonder veel geld uit te geven.

Bepalen hoe een huis met uw eigen handen te bouwen en welk materiaal geschikt is voor dergelijk werk, het is noodzakelijk om rekening te houden met alle bovengenoemde factoren. Optimale combinatie aanpak: de buitenmuren en voering om op te bouwen uit keramische stenen, en interne scheidingswanden om te regelen van goedkope silicaat.

Bij deze benadering moet echter worden bedacht dat het in één koppeling onaanvaardbaar is, zelfs voor decoratie, om beide soorten stenen te gebruiken. Zo'n metselwerk zal je een tijdje plezieren met zijn patroon: deze twee soorten stenen hebben verschillende graden van uitzetting en inkrimping bij temperatuurverschillen.

Dit betekent dat het metselwerk snel kan kraken, en dit is een groot reparatiewerk, wat je niet goedkoop zal kosten. Het effect van het combineren van kleuren en texturen in de eerste keer zal een lust zijn voor het oog. Maar door de jaren heen zullen de vernietigingsprocessen onvermijdelijk leiden tot serieuze kosten voor het herstel van dergelijk metselwerk.

Door een steen te markeren, kun je gemakkelijk bepalen welk soort materiaal voor jou nodig is:

  • Gevelstenen worden vooral gebruikt voor het plaatsen van gebouwen. Het ziet er geweldig uit in het metselwerk, waardoor het afgewerkte gebouw modern en aantrekkelijk is;
  • gewone baksteen, de goedkoopste van de gepresenteerde, wordt in de regel gebruikt bij de constructie van interne scheidingswanden, muren, interne dragende structuren. Zo'n baksteen is ook goed in de bouw van stenen omheiningen rond het terrein;
  • een speciale steen, omdat het niet moeilijk te raden is, wordt gebruikt in speciale werken. Verhoogde sterkte en dichtheid van het materiaal dat wordt gebruikt bij de constructie van dragende structuren, vuurvaste baksteen - bij de bouw van de schoorsteen van de oven.

Lees ook: zelf een stenen omheining maken - http://www.stroy-dom.net/?p=879

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

97 − = 94