Wat is het verschil tussen een motoblock en een cultivator

Wat is het verschil tussen een motoblock en een cultivator

Wat is het verschil tussen een motoblock en een cultivatorCultivators en motoblocks zijn eenvoudigweg onvervangbare assistenten in de landbouw, omdat deze techniek praktisch en zeer functioneel is. Maar veel mensen denken dat de cultivator en het motoblok één en hetzelfde zijn en het verschil tussen hen niet opmerken. Maar er is een fundamenteel verschil tussen deze twee apparaten, althans op het niveau van hun functionele kenmerken. En dus, wat is het verschil tussen een motoblock en een cultivator?

bebouwer

Wat is het verschil tussen een motoblock en een cultivator

De cultivator is primair nodig voor de grondbewerking. Een van de hoofdtaken is de voorbereiding van de grond voor zaaien, het verbeteren van de structuur van de bodem en het mengen van de grond met meststoffen. De belangrijkste elementen in de cultivator zijn ondergedompeld in de grondfrezen, waarmee en het ploegen. Met de cultivator kunt u snel een perceel ploegen met minimale inspanning. Selecteer dit apparaat op basis van de grootte van de site - als de site klein is (standaard 6 hectare), dan is het de moeite waard om een ​​eenvoudige cultivator te gebruiken. Bovendien kunnen kwekers verschillen in andere kenmerken. Bijvoorbeeld, nu op de markt kunt u een diesel, benzine en zelfs een elektrische cultivator vinden.

tweewielige trekker

Wat is het verschil tussen een motoblock en een cultivator

Ook met dit apparaat kunt u de grond snel verwerken, maar daarmee is de functionaliteit niet teniet gedaan, omdat de truck ook voor andere landbouwwerkzaamheden is ontworpen. Met zijn hulp kunt u het gras maaien, aardappelen planten en oogsten. Bovendien is de truck in staat om het land te graven en te laten lopen, en het gewas uit de tuin te halen.

Door uit het bovenstaande kan worden gesteld dat de tweewielige inrichting functioneler cultivator. Momenteel op de markt kan worden gekocht frezen met een breed scala aan functionaliteit - met messen, ontworpen voor het graven van sloten, met de koplampen, kunt u zelfs 's nachts werken, met elektrische en anderen. Afhankelijk van het aantal extra apparaten, varieert de prijs van de apparaten ook.

Het verschil tussen de motoblock en de cultivator

Zoals hierboven reeds vermeld, de walk-behind is meer functioneel apparaat in vergelijking met de cultivator, want het heeft dezelfde functies, maar kan ondersteunen bij het uitvoeren en andere landbouwproducten gevallen. Maar het verschil in functionaliteit is niet uniek, want er zijn enkele tekenen die het mogelijk maken om van elkaar te onderscheiden de twee apparaten gegevens:

  • Motoblock kan worden gecombineerd met verschillende mechanismen, waardoor het extra kansen biedt. U kunt bijvoorbeeld een trolley of pomp aan het motoblock bevestigen (als er een vijver in de buurt is). Sommige modellen worden compleet geleverd met een cirkel- of schaafmachine.
  • In vergelijking met motoblokami hebben cultivators veel minder kracht. Dit komt door het feit dat motoblocks een groot aantal functies hebben. De belangrijkste taak van kwekers is de grondbewerking, maar het motoblok kan het veel sneller volbrengen.
  • Voordelen van de frezen, zoals beschreven in de eerste twee alinea's, optreden als gevolg van een belangrijk nadeel - in vergelijking met de helmstok, frezen weegt nog veel meer, zodat het land met de hulp van de cultivator veel gemakkelijker te ploegen. Als u alleen om de bodem te behandelen, is het beter om de keuze te stoppen op de cultivator.

Wat is het verschil tussen een motoblock en een cultivator, de belangrijkste verschillen zijn:

  1. Motoblock is functioneler materiaal, maar de cultivator is alleen bedoeld voor grondbewerking.
  2. Aan motoblocks kunnen de meest uiteenlopende elementen en mechanismen worden bevestigd, die het mogelijk maken om hun functionaliteit te vergroten.
  3. Cultivatoren zijn minder krachtig in vergelijking met motoblocks.
  4. Cultivators hebben minder gewicht, dus het is handiger en gemakkelijker om ermee te werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 82 = 90