Wat te doen als de wasmachine het water niet verwarmt

Wat te doen als de wasmachine het water niet verwarmt

Wat te doen als de wasmachine het water niet verwarmt

Om alle vervuiling uit linnen te verwijderen en het heeft frisheid en zuiverheid gevonden, is het noodzakelijk om het in warm of warm water te wassen - elke huisvrouw weet dit. Gelukkig was de tijd dat het waswater in grote metalen potten moest worden gekookt al lang geleden achtergelaten. Vandaag verhit het water, wassen en persen is onze onvervangbare assistent - een wasmachine.

Soms echter, als gevolg van storingen, "weigert de eenheid" om het water te verwarmen. Met wat dit probleem kan worden verbonden, en hoe ermee om te gaan, lees hieronder.

Hoe te begrijpen dat de wasmachine tijdens het wassen geen water verwarmt?

Het lijkt erop dat de meest voor de hand liggende manier om te bepalen bij welke temperatuur het wasgoed wordt gewassen, is om dingen aan te raken onmiddellijk nadat de machine de wascyclus heeft voltooid. Maar dit is niet helemaal correct, omdat in de meeste gevallen vers gewassen kleren koud zijn. Het feit dat de wasmachine het water alleen rechtstreeks voor het wassen verwarmt, en het spoelen van het wasgoed gebeurt in koud water.

Wat te doen als de wasmachine het water niet verwarmt

Een meer accurate methode is om de watertemperatuur te bepalen via de luikdeur. Start het wasprogramma en raak ongeveer 30 minuten na het starten de deur aan. Als het glas koud is, vindt de verwarming niet plaats.

redenen

Wasmachines van de meest populaire fabrikanten zoals LG, Samsung, Bosch, Zanussi, Atlant, Indesit, Ardo, stoppen meestal met het verwarmen van water om een ​​van de volgende redenen:

Bron van het probleem

Wat is er aan de hand?

Wat moet ik doen?

Onjuiste selectie van de wasmodus

De machine verwarmt niet alleen water met bepaalde wasprogramma's

Alle moderne modellen wasmachines hebben verschillende geprogrammeerde wasmodi voor verschillende soorten textiel. Sommige materialen kunnen alleen in koud water worden gewassen. Lees de handleiding zorgvuldig door: het is mogelijk dat voor de modus die u hebt gekozen, er geen waterverwarming is

Verkeerde aansluiting van de wasmachine

De machine pikt voortdurend op en voert het water af

Als u de apparatuur zonder hulp van een professional op de communicatie hebt aangesloten, kunt u eenvoudig de afvoerslangen en het water aansluiten op andere problemen. Ontkoppel de slangen en sluit aan volgens de instructies; bel indien nodig de wizard

Breuk van de thermostaat

De temperatuursensor die uit de wasmachine wordt gehaald, vertoont dezelfde weerstand in gekoelde en verwarmde toestand

De weerstand van de thermostaat kan worden gecontroleerd met behulp van een multimeter, voor verwarming wordt het onder warm water gehouden; als de meetwaarden niet verschillen, moet de sensor worden vervangen door een nieuwe sensor

Storing van het buisvormige verwarmingselement

Op het lichaam van TEN kan mechanische beschadiging of een dikke laag plaque worden gedetecteerd; Schade aan de daarmee verbonden draden is ook mogelijk.

De bruikbaarheid van de kachel kan worden gecontroleerd door de weerstand te meten met een tester. Als de aflezing van het apparaat niet overeenkomt met de norm, moet u een nieuwe kachel aanschaffen (welke waarden als normaal worden beschouwd, kunt u vinden in de speciale literatuur).

Problemen met de softwaremodule

De verbinding is gemaakt zoals verwacht, het juiste wasprogramma is geselecteerd, alle elementen zijn in goede staat, maar het water warmt nog steeds niet op

De programmeur kan om verschillende redenen falen, bijvoorbeeld als gevolg van een stroomstoot. Het probleem is opgelost door te knipperen of door de instellingen naar het origineel te resetten

Wat moet ik doen als de wasmachine te lang warm is?

Het komt voor dat het water in de wasmachine opwarmt, maar heel langzaam, zodat het glas van de luikdeur na een vrij lange tijd na het wassen nog koud blijft. Dit, onbeduidende, op het eerste gezicht, probleem kan tot ernstig genoeg problemen leiden. Slecht gewassen wasgoed is vervelend, maar dit is niet alles: als gevolg van langzame opwarming, kan er een storing zijn in de TEN of de programmeur.

Wat te doen als de wasmachine het water niet verwarmt

Wat te doen als de wasmachine het water niet verwarmt

Meestal is de reden voor dit vreemde "gedrag" van de wasmachine de vorming van een dikke laag kalk op de verwarmingsbuizen. Om de plaque te verwijderen, wordt het aanbevolen om het was- en spoelprogramma met een lege tank te starten, waarbij u twee eetlepels citroenzuur vult in plaats van het waspoeder (wassen moet bij maximale watertemperatuur worden uitgevoerd).

Wat te doen als de wasmachine het water niet verwarmt

tips

  • Als uw wasmachine langer dan 7 jaar wordt gebruikt, zijn de meeste problemen in zijn werk waarschijnlijk verbonden met TEN. De kwaliteit van leidingwater heeft nog veel te wensen overgelaten, waardoor de levensduur van de verwarmer aanzienlijk is verminderd. Deskundigen adviseren om dit element te vervangen zodra de eerste problemen optreden.
  • Moderne modellen van wasmachines zijn uitgerust met de functie van geforceerde waterverwarming (hoe te gebruiken, lees in uw gebruikershandleiding). Als de thermostaat defect is, kan deze functie enige tijd helpen om te doen zonder de watertemperatuursensor te vervangen.
  • Een van de indicatoren dat de stylalka geen water verwarmt, is de muffe geur van gewassen kleding. Het verschijnt niet altijd, maar als u het opmerkt, moet u de kachel eerst testen op bruikbaarheid.
  • Om de levensduur van het buisvormige verwarmingselement te verlengen (het zijn immers vaak de hiermee verbonden waterverwarmingsfouten), is het noodzakelijk om alleen hoogwaardige waspoeders te gebruiken en de dosering van reinigings- en onderhoudsmiddelen niet te overschrijden. Als u zich zorgen maakt over de kwaliteit van leidingwater, installeer dan een stroomfilter om het niveau van de hardheid te verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

3 + 5 =