Wat voor soort plamuur is beter om het plafond te plakken

Wat voor soort plamuur is beter om het plafond te plakken

Alle voorbereidende werkzaamheden voor de afwerking eindigen met een egalisatie van het oppervlak. Iedereen die ooit een dergelijke gebeurtenis heeft afgehandeld, weet dat het vrij eenvoudig is om de muren waterpas te zetten, maar aan het plafond is alles veel gecompliceerder. Nu is er een groot aantal mengsels, die, zoals hun fabrikanten verzekeren, ideaal zijn om met het plafond te werken. Maar gewoon om erachter te komen welke shpaklevkoy beter om het plafond te putty, kan niet vaak en professionals.

Wat voor soort plamuur is beter om het plafond te plakken

Kenmerken van plafondbepleistering

Verschillende soorten plamuren hebben totaal verschillende composities. Als we ze vergelijken met bouwmengsels, dan hebben ze aanzienlijke verschillen. Dus plamuren hebben de kleinste dispersie, speciale vulstoffen worden erin toegevoegd, die hun eigenschappen verbeteren.

Onder de additieven zijn de volgende:

 • weekmakers;
 • Colera;
 • harders.

Deze additieven kunnen deel uitmaken van het mengsel of ze kunnen afzonderlijk worden geselecteerd.

Wat voor soort plamuur is beter om het plafond te plakken

Plamuren verschillen van gipsmengsels door de aanwezigheid van extra vulstoffen, die het mogelijk maken om een ​​ideale gladheid van het oppervlak te bereiken

Schaduw van de plafondbekleding is noodzakelijk om het gladheid en sterkte te geven. Vrijwel alle bases worden aan een dergelijke behandeling onderworpen. Het enige dat kan voorkomen, is de aanwezigheid van een oppervlak dat lange tijd is blootgesteld aan hoge luchtvochtigheid. Het is ook erg moeilijk om te werken met oppervlakken die worden gekenmerkt door een lage hechting op andere materialen. Het is plastic, glas, metaal.

Het plafond is stopverf om drie redenen:

 1. Voor latere schilderingen. Dit is het meest tijdrovende proces. Verf kan zelfs kleine onregelmatigheden niet verbergen. Daarom is een ideaal gladde laag vereist. Als dit niet wordt bereikt, blijkt dat het geverfde oppervlak door talloze gebreken zal worden verwoest. Het zal onmogelijk zijn om ze in de toekomst kwijt te raken. Natuurlijk, als je niet al het werk opnieuw doet.
 2. Om het behang te lijmen. Ja, het plafond is heel vaak gelijmd zoals een coating. Om het oppervlak voor te bereiden op behang, hoeft u geen maximale soepelheid te bereiken. Kleine oneffenheden zullen niet merkbaar zijn.
 3. Toepassing van een reliëflaag (getextureerde stopverf, pleister). Op zichzelf is het een vrij lang proces. Werken met het plafond is een nogal ongemakkelijke positie. Hoewel het voor dit type coating niet nodig is om een ​​zeer gladde laag te maken.

Wat voor soort plamuur is beter om het plafond te plakken

Getextureerde stopverf op het plafond

Eigenschappen van een plamuurmix voor een plafond

Correct geselecteerde plamuur voor het plafond stelt u in staat om het gewenste afwerkingsniveau te bereiken. Eventuele fouten leiden ertoe dat het hele werk wordt geruïneerd. Deze stap moet zeer verantwoordelijk worden benaderd.

De keuze van een mengsel begint met het feit dat de samenstelling ervan wordt bestudeerd. Dit is erg belangrijk, omdat veel soorten van dergelijk materiaal verschillende componenten bevatten. Het is belangrijk om te begrijpen dat de vulstoffen verschillen in de breuken die ze vullen. Hoe kleiner ze zijn, des te dunner is het mogelijk om de aangebrachte laag te verkrijgen. Het feit is dat stopverf voor plafonds beter te gebruiken is als aflaklaag. Het is raadzaam om de startlaag achter de pleister te laten. Dit zorgt niet alleen voor een duurzame coating, maar vergemakkelijkt het ook enorm.

Wat voor soort plamuur is beter om het plafond te plakken

Hoewel voor het plafond de volgende reeks fasen mogelijk is:

 1. Het pleister wordt aangebracht op de basis. Het schetst zelfs aanzienlijke tekortkomingen en versterkt het toekomstige oppervlak.
 2. Dan kunt u putty gebruiken voor het starten van werk. Ze omvatten grote facties. Hun laag kan oplopen tot 2-3 cm.
 3. De afwerkingslaag wordt aangebracht. Het moet een dikte van 1 tot 3 mm hebben. Om een ​​spiegel te geven, wordt het oppervlak na de stopverf gepureerd.

Belangrijk! Alle fasen beginnen met priming. Dit proces zorgt voor een betere hechting van materialen en vermindert ook hun verbruik. Besparen op de primer wordt niet aanbevolen. De kosten van dergelijke verbindingen zullen de uiteindelijke prijs niet significant beïnvloeden. Kies een betere samenstelling, die dezelfde fabrikant is als de stopverf.

Het is onmogelijk om niet op één belangrijke nuance te letten. De samenstelling van stopverf voor het plafond moet verschillende modifiers bevatten. Ze geven de materiaalelasticiteit, naleving in de toepassing. Het is hun aanwezigheid die dergelijke onaangename momenten vermijdt, zoals de moeilijkheid van vloeiend maken, stromend langs de spatel, afbladderend van het oppervlak.

Wat voor soort plamuur is beter om het plafond te plakken

Verschillende modifiers, die deel uitmaken van de stopverf, maken het mengsel elastisch, maar verminderen de bewaartijd van de eigenschappen ervan

Dergelijke additieven verminderen de tijd waarvoor de formulering kan worden gebruikt. namelijk:

 • gipsmengsels behouden hun eigenschappen niet langer dan een uur;
 • composities op basis van cement kunnen langer duren - tot 2,5 uur;
 • De meest persistente in dit opzicht zijn polymeerverbindingen, deze kunnen gedurende meerdere dagen eigenschappen behouden (indien correct opgeslagen).

We mogen de impact van de omgeving niet vergeten. De inachtneming van optimale werkomstandigheden is als volgt:

 • temperatuurwaarden van lucht moeten in het bereik van 5 tot 30 graden Celsius zijn;
 • De luchtvochtigheid in de ruimte waar het werk wordt gedaan, mag niet meer dan 80% en niet minder dan 50% bedragen;
 • direct zonlicht - niet toegestaan.

Wat voor soort plamuur is beter om het plafond te plakken

Gipsverf is een uitstekende optie voor werkzaamheden met een plafondoppervlak, maar is niet geschikt voor natte ruimtes

Uit het werk met de plafondcoatings moeten mengsels met zand worden uitgesloten. Dit is geen vereiste, maar het is beter om je eraan te houden. Feit is dat dergelijke plamuren later grijs worden. Als verder schilderen volgt, moet je heel hard proberen om van deze schaduw af te komen. Om een ​​wit oppervlak te verkrijgen, zijn gipsverbindingen het meest geschikt.

Kant-en-klare en droge mengsels voor plafond

Er zijn twee soorten stopverf:

Gebruiksklare pasteuze mengsels

Ze vereisen geen specifieke training. Ze hoeven alleen te worden geroerd en kunnen worden gebruikt. Opslag vereist geen speciale omstandigheden. Het enige waar ze bang voor zijn, is vorst.

Wat voor soort plamuur is beter om het plafond te plakken

Afgewerkte stopverf

Droge plamuren

Voorbereiding nodig. Het bestaat uit het volgende:

 • Droog materiaal wordt gemengd met water, voor een grondige menging gebruik je een mixer (boor met een mondstukmenger).
 • Laat de oplossing na het mengen een kwartier staan. Hierdoor zullen alle vulstoffen oplossen. Het mengproces wordt vervolgens herhaald.
 • Nu is het mengsel klaar voor gebruik.

Wat voor soort plamuur is beter om het plafond te plakken

Droge stopverfmix

Welke plamuur is beter voor het plafond: klaar of droog? Het is uiterst moeilijk om deze vraag nauwkeurig te beantwoorden. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de specifieke arbeidsomstandigheden. De eerste zijn uitstekend voor kleine gebieden, voor dringend werk. Als u grote gebieden moet verwerken, is het beter om droge verbindingen te kiezen.

Laag starten en afwerken

Het gebruik van stopverf voor werkzaamheden waarbij een startlaag wordt gemaakt, is niet geheel kosteneffectief. Daarom moet, zoals hierboven vermeld, gips worden gebruikt. Dit bespaart u niet alleen, maar verkort ook de werktijd - een dikke laag stopverf droogt erg lang. En het is ten strengste verboden om te werken met onvoldoende gedroogde verbindingen!

Wat voor soort plamuur is beter om het plafond te plakken

Het is niet altijd aan te raden om de eerste stopverf te gebruiken om de plafonds te nivelleren, in sommige gevallen is het beter om het te vervangen door gips

Over het algemeen is plamuur het plafond veel moeilijker dan de muren. Werk is in vrij ongemakkelijke omstandigheden. En de volgorde van aanbrengen van de oplossing verschilt van die voor verticale oppervlakken. Uitstrijkjes moeten snel worden uitgevoerd, stopverf moet zonder teveel worden getypt, omdat ze niet snel kunnen worden opgehaald, ze vallen gewoon op de grond. Het is dus beter om eerst de tijd te nemen om een ​​goed gepleisterd oppervlak te maken. Dan is het mogelijk om exclusief de afwerking shpatlevaniem te behandelen.

Samenvattend

De plamuur van het plafond verschilt dus van andere soortgelijke werken, omdat het veel fysieke inspanning vereist, werkend in krappe omstandigheden. Om dit proces niet te vertragen, is het beter om de keuze van het mengsel grondig te benaderen. Het is belangrijk om een ​​goede hechting te bereiken. En vergeet ook niet dat het beter is om het werk tot een minimum te beperken. Namelijk, alleen om de stopverf af te werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

4 + 6 =