Welke ramen zijn beter: plastic of houten

Welke ramen zijn beter: plastic of houten

Wanneer mensen van plan zijn oude vensters te vervangen door nieuwe, worden ze vaak geconfronteerd met de vraag welke vensters beter zijn: plastic of houten. Tot op heden biedt de markt de volgende meest voorkomende soorten vensters:

  1. Van een houten massief en gelijmde balken.
  2. Van metaal-kunststof of aluminium profielen.
  3. Gecombineerde opties.

Welke ramen zijn beter: plastic of houten

Kunststof en houten ramen zijn de belangrijkste concurrenten, waartussen er altijd een keuze is tijdens de reparatie.

De meest voorkomende opties die constant met elkaar concurreren zijn echter kunststof en houten ramen. Hulp bij de keuze kan dit materiaal helpen.

Belangrijkste voordelen van kunststof ramen

Het kunststof venster is onlangs een vrij populaire optie geworden voor beglazing van kantoren en woongebouwen. Vanwege het feit dat de structuur comfortabel en duurzaam is, heeft het zeker het oude timmerwerk vervangen. Dankzij het gebruik van dubbele beglazing is het mogelijk om een ​​goede thermische isolatie en een voldoende hoge ruisonderdrukking te bieden in uw huis of appartement.

Frames van kunststof zijn hygiënisch, esthetisch, ze kunnen gemakkelijk worden gewassen en het is niet nodig ze in de winterperiode af te sluiten. Bovendien maakt modern meubilair het mogelijk om ramen in verschillende richtingen te openen. Ondanks het feit dat de modellen geen vensters hebben, kan een dergelijke structuur gemakkelijk de wijze van ventilatie verschaffen.

Welke ramen zijn beter: plastic of houten

De kwaliteit van kunststof ramen zal grotendeels afhangen van de fabrikant, de kwaliteit van de accessoires, het profiel en het isolatieglas.

De kwaliteit van kunststof ramen zal grotendeels afhangen van de fabrikant, de kwaliteit van de accessoires, het profiel en het isolatieglas. De helft van het succes kan worden verzekerd door de juiste installatie van de raameenheden in de openingen. Bij het installeren van kunststofstructuren is het vooral belangrijk om hitte- en waterdichtheidstapes te gebruiken om het beslaan van ramen en de vorming van schimmel op de hellingen en wanden van de kamer te voorkomen.

In het geval dat alle noodzakelijke regels voor productie en installatie worden nageleefd, kunnen kunststof ramen een uitstekend resultaat geven in vergelijking met de oude Sovjet-modellen. Een verscheidenheid aan coatings maakt het mogelijk om ontwerpen van verschillende kleuren en tinten te produceren - van witte klassiekers tot imitatie van waardevolle houtsoorten. Bovendien heeft kunststof gedurende de volledige levensduur geen enkele tint nodig.

Nadelen van kunststof raamconstructies

Ondanks een dergelijk groot aantal voordelen hebben dergelijke ontwerpen echter nadelen.

Volledig gesloten in gesloten toestand. Het raam kan in de winterperiode de kou niet passeren, en in de zomer beschermt het tegen stof, maar zonder regelmatig te luchten stagneert de lucht in de kamer. Het kan verstikkend en ongemakkelijk worden. Een dergelijk microklimaat heeft voornamelijk invloed op kamerplanten: de bladeren drogen uit, verliezen hun kracht en kleur.

Het heeft geen zin om te zeggen dat mensen die constant binnenshuis zijn met kunststof ramen ook last hebben van een gebrek aan vocht. In een dergelijk geval kan de bevochtiger de situatie redden, maar slechts gedeeltelijk.

Welke ramen zijn beter: plastic of houten

Het raam kan in de winterperiode de kou niet passeren, en in de zomer beschermt het tegen stof, maar zonder regelmatig te luchten stagneert de lucht in de kamer.

Het tweede voor de hand liggende nadeel is de kunstmatige oorsprong van het materiaal van de ramen. Moderne technologieën en materialen proberen plastic te maken dat volkomen onschadelijk is voor mensen, maar de kunstmatige oorsprong blijft hetzelfde. Wanneer de structuren worden verwarmd door zonnestraling, zal een bepaalde hoeveelheid chemicaliën in de lucht worden vrijgegeven, daarom kan men alleen maar gissen hoe deze de gezondheid van mensen beïnvloeden.

Het derde probleem met deze plastic structuren is dat ze mechanische schade niet kunnen elimineren. Met andere woorden, plastic kan niet worden gerepareerd. In het geval dat de glazen eenheid niet vervangbaar is, blijven sporen van schokken of onbedoelde krassen op de frames achter tot de volgende vervanging van de vensters. Dergelijke schade kan vooral worden opgemerkt op monochrome lichte oppervlakken.

De belangrijkste voordelen van houtconstructies

Mensen die de voorkeur geven aan het gebruik van natuurlijke materialen, het is de moeite waard om de ontwerpen van hout te kiezen. Hout, dat wordt gebruikt voor afwerking en bouwwerkzaamheden, blijft vele eeuwen onovertroffen. Het kan in harmonie zijn met een baksteen, een steen, het kan er geweldig uitzien met absoluut elke trim met zowel natuurlijke als kunstmatige materialen.

Welke ramen zijn beter: plastic of houten

De relatief grote afstand tussen de flappen kan een luchtzak verschaffen, waardoor extra warmte en geluidsisolatie kunnen worden bereikt.

Tot op heden biedt de bouwmarkt Russische consumenten de twee meest voorkomende soorten houten ramen: euroruiten en schrijnwerk.

Timmerwerk is veel eenvoudiger en goedkoper eurowindows. Dit zijn dezelfde houten ramen die eerder in huizen waren geïnstalleerd, maar ze zijn bedachtzamer. Impositief ontwerp maakt het mogelijk om de deuren en ramen gemakkelijk te openen en te sluiten - elk onafhankelijk van de anderen. Betrouwbare fittingen laten u weg van ongemakkelijke wraps en bouten en de afdichtingcontour kan huis- en appartementseigenaren ervan weerhouden om elke herfst vensters te sluiten.

De relatief grote afstand tussen de flappen kan een luchtzak verschaffen, waardoor extra warmte en geluidsisolatie kunnen worden bereikt.

De boom ademt op natuurlijke wijze luchtdeeltjes in, zelfs in de gesloten positie van de blaadjes. Bij dezelfde luchtvochtigheid in de kamer blijft het comfortabel voor zowel huisdieren en planten als voor mensen.

Het installeren van timmerwerk is veel gemakkelijker dan plastic constructies, ondanks het feit dat het voldoet aan bepaalde bepaalde technologieën.

De meest voorkomende tekortkomingen van houten raamconstructies

Onder de nadelen van dergelijke vensters kan het zijn dat zij niet in staat zijn om de vleugel in de gewenste positie te bevestigen. Dit kan vooral merkbaar zijn als er een sterke wind op straat is en de kamer moet worden geventileerd. De ramen klappen tegen elkaar aan en het glas met dergelijke klappen kan breken.

Houtwerk wordt meestal geproduceerd en houtmassief. Dit is goed omdat het materiaal volledig ecologisch is, maar het is de moeite waard om op te merken dat de kwaliteit van het drogen belangrijk genoeg is. Als het hout slecht is gedroogd, bestaat de kans dat het zijn geometrie al in het product kan scheuren of wijzigen. Dit kan gemakkelijk leiden tot het optreden van scheuren en problemen met het sluiten en openen van de bladen.

Het is vrij eenvoudig om het timmerwerk te wassen, maar dit proces is erg lang. Het is noodzakelijk om alle glazen van alle kanten aandachtig te besteden. In een zaal met één sectie moet je twee deuren wassen, elk aan twee kanten. In de ruimte tussen de bladeren zal zich onvermijdelijk een grote hoeveelheid stof ophopen, daarom moeten ook interne compartimenten worden gereinigd.

Voordelen van houten eurovensters

Zulke nadelen zijn verstoken van houten eurovensters. Ondanks het feit dat dit soort ramen vrij recent in Rusland verschenen, won het al snel de erkenning van consumenten. Dit komt door het feit dat houten eurowindows natuurlijke materialen combineren, betrouwbare ramen met dubbele beglazing en moderne accessoires van voldoende hoge kwaliteit.

Groot belang bij de vervaardiging van houten eurovensters moet worden gegeven aan de kwaliteit van hout. Frames worden meestal gemaakt van gelijmde balken, die een hoge sterkte en dimensionale stabiliteit van afgewerkte producten kunnen bieden. Producten uit de bar zullen niet barsten, barsten, ze zullen niet leiden als de vochtigheid en temperatuur veranderen. Dubbele beglazing voor dergelijke ramen is op dezelfde manier gemaakt als voor gewone ramen.

Welke ramen zijn beter: plastic of houten

Het venster kan betrouwbaar in de ventilatiemodus worden vastgezet of volledig worden geopend. Aldus zal het mogelijk zijn om de vereiste luchtstroom te verschaffen.

De keuze tussen dubbel (één kamer) of drievoudig (twee kamers) moet worden gedaan op basis van het klimaat en de ruimte waarin ze zijn gepland om te worden geïnstalleerd. De eurowindows zijn gemaakt van hout en maken het mogelijk om de frames in twee richtingen te openen, daarom is het niet nodig om een ​​venster in de structuur te installeren. Het venster kan betrouwbaar in de ventilatiemodus worden vastgezet of volledig worden geopend. Aldus zal het mogelijk zijn om de vereiste luchtstroom te verschaffen.

In een afgesloten ruimte met soortgelijke ramen zou het niet te benauwd moeten zijn. Lucht kan in beide richtingen vrij door de natuurlijke poriën van het hout dringen.

Een verscheidenheid aan kleuren en tinten biedt de mogelijkheid om eurowindows monofonisch te maken en om een ​​coating aan te brengen die de textuur van het hout benadrukt. In het geval dat consumenten zich geen ramen kunnen veroorloven die gemaakt zijn van duur hout, kan het helpen decoratieve coatings te simuleren.

Impregneren met speciale stoffen vlamvertragers maakt het mogelijk om de brandwerendheid van de brandstofstructuur aanzienlijk te verbeteren door de aard van het materiaal.

In tegenstelling tot kunststof kunnen vergelijkbare vensters worden gerepareerd. Houten vullingen kunnen helpen bij het verhullen van afgebroken of kleine deuken, en een harde laklaag zal beschermen tegen nieuwe schade.

De belangrijkste nadelen van houten eurovensters

Het belangrijkste nadeel van dergelijke houten constructies is dat ze regelmatig moeten worden vernieuwd.

Dergelijk werk moet ongeveer om de 5 jaar worden gedaan. Het is echter de moeite waard om te weten dat fabrikanten van moderne verf- en lakmaterialen hun producten in toenemende mate elk jaar verbeteren, waardoor de coating een grote duurzaamheid en slijtvastheid heeft. Het belangrijkste in dit geval is de keuze van materialen van goede kwaliteit.

Houten of kunststof ramen hebben hun nadelen en voordelen. Bij het kiezen van nieuwe raamontwerpen moet je zowel goed als slecht bestuderen en vervolgens beslissen wat belangrijker is. Houten euro-vensters zijn betrouwbaar, prestigieus en mooi, bovendien zijn ze veel duurder dan alle andere constructies. De vergelijking laat zien dat het plastic doorgaat en daarna - het timmerwerk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + 4 =