Wij voeren het plamuren van de wanden uit met onze eigen handen: de materiaalkeuze en de technologie van het werk

Wij voeren het plamuren van de wanden uit met onze eigen handen: de materiaalkeuze en de technologie van het werk

Het plamuren van wanden is de laatste fase van het voorbereiden van het substraat voor het behangen, schilderen of aanbrengen van andere decoratieve coatings. Deze gebeurtenis is gericht op maximale nivellering van het oppervlak, eliminatie van duidelijke gebreken, kleine spaanders, kuilen en andere tekortkomingen van ruwe afwerking. Professioneel werk dat rekening houdt met materialen kan een rond bedrag kosten, dus velen proberen de muren met hun eigen handen te vullen. Opgemerkt moet worden dat de technologie van het plamuren van muren niet bijzonder moeilijk is, daarom, nadat je de belangrijkste principes en een beetje oefening op de oude muren hebt bestudeerd, zul je deze taak met succes het hoofd bieden.

Wij voeren het plamuren van de wanden uit met onze eigen handen: de materiaalkeuze en de technologie van het werk

Voordelen van plamuren met uw eigen handen

Haalbaarheid van het puttyen van muren met eigen handen wordt veroorzaakt door de volgende redenen:

 1. Behangen en schilderen vereisen een ideaal glad oppervlak, anders zullen alle probleemgebieden duidelijk zichtbaar zijn onder de coating. Putty maakt het mogelijk om de muur op een effen manier waterpas te maken zonder dure en gecompliceerde werken op gips.
 2. Shpaklevku kan herhaaldelijk opnieuw worden gemaakt, herhaalde lagen worden aangebracht en zelfs de geringste vlekken op de wanden worden geëlimineerd. Tegelijkertijd heeft dit geen invloed op de kwaliteit van de coating.
 3. Materialen voor plamuren hebben een betaalbare prijs, worden in een breed bereik gepresenteerd en hebben een kleine uitgave.
 4. Om de complexe reliëfstructuren van gipsplaat te pleisteren, moet je de hulp inroepen van professionele finishers. Met shpaklevkoj is alles anders: al het werk kan onafhankelijk worden gedaan, waardoor u uw geld kunt besparen.

Rassen van puttying materialen

De muren met eigen handen oprichten suggereert verschillende basisprincipes, waarvan de kwaliteit en het uiterlijk van de decoratieve afwerking direct afhangt. Allereerst moet je de juiste putty-mix kiezen. De belangrijkste criteria hiervoor zijn het basismateriaal, het type afwerklaag, de grootte en het doel van de kamer, de temperatuuromstandigheden en de vochtindices.

Wij voeren het plamuren van de wanden uit met onze eigen handen: de materiaalkeuze en de technologie van het werk

Het is onmogelijk om ondubbelzinnig te zeggen welke shpatlevkoe het beter is om de wanden te plakken, de keuze hangt af van verschillende factoren

De markt van bouwmaterialen biedt een grote verscheidenheid aan mengsels. Overweeg de meest voorkomende soorten stopverf.

Type stopverf kenmerken van Toepassingsgebieden
Olie lijm De goedkoopste stopverf. Verbetert de afdichtingseigenschappen van de coating, beschermt tegen stoom en verhoogt de stabiliteit van de structuur tot falen.
Het wordt niet gebruikt voor behangen en vlekken met verf, behalve olie, omdat het snel wordt opgenomen in de muren en vlekken.
• Technische (niet-decoratieve) wandbekleding in kelders, schuren en kasten.
• Afwerking van houten gestuukte wanden.
cement Het heeft een hoge weerstand tegen vocht en duurzaamheid. Vanwege de lage elasticiteit na het drogen, krimpt het resultaat, zodat er een scheurtje op de afwerking kan verschijnen. • Geconfronteerd met badkamers, keukens en badkamers.
• Afwerking van technische en niet-verwarmde ruimtes.
gips Het is onstabiel voor hoge luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen, absorbeert vocht, waardoor de coating begint te zwellen en van de basis valt.
Het wordt gekenmerkt door een hoge plasticiteit, dus het positioneert alle oppervlakken kwalitatief, zelfs wanneer een laag wordt aangebracht.
• Interieurafwerking van ruimtes met een normale luchtvochtigheid, met name woonkamers, gangen, kantoren, enz.
polymeer Meestal wordt het gebruikt als afwerkplamuur om microscheuren op de startlaag te elimineren. Het wordt gekenmerkt door hoge elasticiteit en gebruiksgemak, wat de arbeidskosten en het materiaalverbruik aanzienlijk vermindert. • Afwerking van gebouwen met muren van cement, gips en gipsplaat.
• Decoratieve decoratie van woonkamers, waar dunne coatings en delicate kunstwerken worden verwacht.

Benodigde materialen en gereedschappen

Het met uw eigen handen opplakken van de wanden is een verantwoorde en tijdrovende oefening, waarvoor u de volgende materialen en gereedschappen moet voorbereiden:

Wij voeren het plamuren van de wanden uit met onze eigen handen: de materiaalkeuze en de technologie van het werk

 • mengsel voor het starten en afwerken van plamuren;
 • samenstelling voor priming wanden;
 • containers voor het kneden van stopverf (als het mengsel droog is) en werken met een primer;
 • een verfroller, een smalle en brede borstel voor het aanbrengen van een priming-oplossing op moeilijk bereikbare plaatsen, bijvoorbeeld op hoeken en plaatsen achter batterijen;
 • spatels: een smal hulpmiddel om het mengsel uit de container te nemen, breed - voor het aanbrengen van stopverf op de wanden, hoekig - voor het egaliseren van de mengsellaag op de buitenste en binnenste hoeken;
 • bouwregel voor controle van de gelijkmatigheid van de basis;
 • afvlakkingsmiddel voor het egaliseren van een laag stopverf op een groot oppervlak;
 • lamp of lamp om slecht uitgelijnde delen van de muur te identificeren;
 • elektrische molen of handrasp om het gedroogde oppervlak glad te maken;
 • boor en speciaal mondstuk "mixer" voor grondige menging van stopverf.

Belangrijk! Zonder een boor met een mondstuk, zal het praktisch onmogelijk zijn om de gewenste consistentie van de droge mix te verkrijgen. Daarom is het het beste om een ​​kant-en-klare stopverfverbinding te kopen als u deze tool niet hebt.

Beginnen met muurbepleistering

De standaardtechniek voor het pleisteren van muren omvat de start- en eindverwerking. De startafdekking wordt gebruikt voor de primaire nivellering van de muur om de voegen en naden in de gipsplaat te verwerken, de zelftappende schroeven te sluiten en de volumekuilen, scheuren en andere onregelmatigheden te vullen. In de beginfase moet de muur worden gereinigd van vuildeeltjes, stof, vetvlekken en overblijfselen van oude afwerkingen, en deze dan een tijdje laten staan ​​totdat deze volledig is opgedroogd. Voor het aanbrengen van stopverf wordt de basis geprimed zodat de volgende lagen stevig aan de wand hechten en niet exfoliëren na drogen.

Tip! Bij het voorbereiden van plamuren bevelen deskundigen aan om versterkingsgaas te gebruiken - het materiaal wordt beter op de wanden bewaard en bovendien wordt het risico op scheuren aanzienlijk verminderd.

Wij voeren het plamuren van de wanden uit met onze eigen handen: de materiaalkeuze en de technologie van het werk

De startverf legt alle chips, scheuren, schommels en belangrijke onregelmatigheden

Het beginnen met plamuren van wanden wordt uitgevoerd met een mengsel met een grofkorrelige structuur, die speciaal is ontworpen voor ruwe basisverwerking en die meestal in droge vorm wordt verkocht. Na het aanbrengen van deze samenstelling wordt het oppervlak glad, maar heeft het een poreuze textuur, dus in de meeste gevallen heeft het een afwerkplamuur nodig.

Als u de regel gebruikt, moet u de vlakheid van de muur controleren. U moet weten hoe het gereedschap gelijkmatig aan de voet is bevestigd. Als de wand relatief vlak is, wordt het mengsel met grote veegbewegingen aangebracht en moet de spatel onder dezelfde hoek tegen de muur worden gedrukt.

Wij voeren het plamuren van de wanden uit met onze eigen handen: de materiaalkeuze en de technologie van het werk

Controle van de gladheid van het muuroppervlak volgens de regel

Op percelen met grote holtes, schuiven of andere afwijkingen van het niveau, wordt de plamuur aangebracht in een dikke laag, waarna deze met behulp van een strijkmachine over het gehele oppervlak wordt gespannen. Het is dus noodzakelijk om te handelen totdat de muur vlak is. Nadat de startlaag is uitgehard, moet het oppervlak grondig worden geschuurd om eventuele sporen van het gereedschap, spatten en biezen te verwijderen.

Wanneer versterkingsnet gebruiken

Meestal is pleisterwerk van muren met wapeningsnet vereist in het geval dat er significante verschillen zijn op de basis. De mesh-serpyank maakt het uitlijnproces efficiënter en nauwkeuriger. Als resultaat wordt een kwalitatieve en solide basis verkregen, geschikt voor verdere afwerkingswerkzaamheden, bovendien wordt het risico op scheuren op geverfde wanden aanzienlijk verminderd.

Wij voeren het plamuren van de wanden uit met onze eigen handen: de materiaalkeuze en de technologie van het werk

Het net-serpyanku wordt meestal gebruikt voor de voorbereiding van wanden voor het schilderen, omdat het na enige tijd scheuren kan voorkomen na reparatie

Verstevigingsnet wordt met lijm aan het oppervlak bevestigd, die vooraf met een roller of borstel moet worden aangebracht. Het gaas wordt stevig tegen de muur gedrukt en van buiten met lijm gelijmd. Nadat de lijm volledig is opgedroogd, is het mogelijk om verder te gaan met de stopverf.

Een andere manier om het sikkeltje te repareren, is door het tegen de vooraf aangebrachte natte laag stopverf, het niveau en het gips nog een laag vanaf de bovenkant aan te drukken. Voor beginners heeft de eerste methode meer de voorkeur, omdat het geen speciale problemen met zich meebrengt.

Hoekverwerking

Het vastzetten van muren op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals uitwendige en inwendige hoeken, wordt uitgevoerd met behulp van een hoekspatel. Voor uitwendige hoeken worden speciale geperforeerde overlays gebruikt, die worden aangebracht op de eerder aangebrachte laag stopverf. Nadat het mengsel is gedroogd, wordt de eindverwerking aan beide zijden van het gewricht uitgevoerd. Om dit te doen, wordt het mengsel aangebracht op beide zijden van de hoek en verticaal genivelleerd met een hoekgereedschap, terwijl geprobeerd wordt om geen groeven achter te laten.

Een interne oplossing wordt ook toegepast op de binnenhoek, waarvan het overschot door de regel moet worden verwijderd. Het mengsel wordt genivelleerd door de hoekige spatel met longitudinale bewegingen. Het wordt aanbevolen om het besturingsvlak te gebruiken met behulp van een gebouwniveau. Indien nodig kan de bewerking worden herhaald met een kleinere hoeveelheid vulmengsel en vervolgens doorgaan naar de belangrijkste afwerkingswerkzaamheden.

Afwerking plamuren

Het afwerken van stopverf van wanden is de laatste fase van de voorbereiding van oppervlakken voordat een billijke bekleding wordt getekend. In dit stadium wordt dezelfde volgorde toegepast als bij de eerste behandeling: priming van het substraat, aanbrengen van stopverfmengsel en malen. Het materiaal is een samenstelling met een fijne korrelfractie, die microbarsten na het gereedschap, poriën en andere kleine defecten elimineert. Als resultaat van de afwerking wordt een glad en egaal oppervlak verkregen waarop zelfs dun behang kan worden gelijmd en verf van lichte tinten kan worden aangebracht.

Wij voeren het plamuren van de wanden uit met onze eigen handen: de materiaalkeuze en de technologie van het werk

Met behulp van afwerkplamuur een ideale gelijkmatigheid van de wanden bereiken voor verdere schilder- of behangen

Afwerkingswand shpatlevaniya veronderstelt de volgende nuances:

 • het mengsel wordt aangebracht op de basis door van boven naar beneden te bewegen met een dunne laag van 1-2 mm, terwijl het gereedschap altijd onder een hoek van 20 ° tegen de wand moet worden gedrukt;
  Belangrijk! Als de laag stopverf dikker is dan 5 mm, kan de coating na het drogen barsten en verkruimelen.
 • Vóór elke nieuwe materiaalomheining moet het instrument grondig met een natte spons worden afgeveegd om de gedroogde deeltjes te verwijderen;
 • voor het plakken van dichtbehang is één laag voldoende, en voor dun behang of schilderen is het nodig om 2-3 lagen toe te passen;
 • Het uiteindelijke mengsel droogt ongeveer 36-48 uur, waarna het noodzakelijk is om het oppervlak voorzichtig af te schrapen tot een glad oppervlak.

De na het gereedschap resterende ruwheid en ruwheid, evenals de strepen van de spatel bij de hoekverbindingen, worden gemakkelijk geëlimineerd in het maalstadium, zodat ze niet herhaaldelijk moeten worden aangebracht. Als u van plan bent om dikke achtergronden te plakken, kunt u het slijpen overslaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

49 − 44 =