Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

De vraag wat voor soort zelfnivellerende vloeren beter is, prikkelt veel mensen die hebben besloten om de vloer met deze verbinding te nivelleren. Momenteel heeft de bouwmarkt een grote groep nivelleringsoplossingen, die vele variëteiten omvat. Dat is de reden waarom het maken van de juiste keuze niet eenvoudig is, maar het uiteindelijke resultaat hangt af van de nauwkeurigheid van de gekozen oplossing.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

 

Kenmerken van een zelfnivellerende coating

Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de basis van dergelijke zelfnivellerende vloeren een zelfegaliserend mengsel is dat het vermogen heeft om zich snel onder het gewicht van zijn eigen gewicht over het oppervlak te verspreiden. Uiteraard is het voor het bereiken van een kwaliteitsresultaat noodzakelijk om hulpgereedschappen te gebruiken, maar het resultaat is een soepele en soepele coating. Deze optie kan worden gebruikt voor het uitvoeren van de laatste werkzaamheden aan de voorbereiding van de basis voor het leggen van decoratief materiaal, en ook om onafhankelijk toe te passen.

De zelfnivellerende samenstelling heeft een aantal belangrijke voordelen:

 1. Het vermogen om snel kleine defecten te vullen.
 2. De droogtijd is minimaal. U kunt dus na een paar uur op het oppervlak gaan staan ​​en verder werken - in 12-20 uur.
 3. De verkregen voet is bestand tegen aanzienlijke belastingen en heeft een uitstekende slijtvastheid.
 4. Geen krimp, wat het werk vergemakkelijkt en geen complexe berekening van de hoeveelheid van het mengsel vereist.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Zelfnivellerende oplossingen lossen snel op en verschillen van eerste klas uiterlijk

Veel meesters merken op dat alle werken met de juiste tijdtoewijzing, inclusief het maken van de facing, binnen 2 dagen kunnen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld, het vullen van vloeistofvloeren wordt uitgevoerd in de tweede helft van de dag, dat wil zeggen, het oppervlak wordt de hele nacht gelaten en 's ochtends, na een periode van 6-10 uur, wordt een laminaat of parket gelegd.

Tot op de hoogte! Het is een vergissing om te veronderstellen dat het werk geen bepaalde vaardigheden vereist. Eventuele fouten die voortkomen uit onwetendheid van de technologie leiden tot het feit dat het oppervlak wordt verkregen met talrijke defecten en de laag is erg moeilijk te ontmantelen.

Om precies te bepalen welke vulvloer moet worden gekozen, moet er rekening mee worden gehouden dat naast de positieve parameters alle verbindingen vergelijkbare negatieve eigenschappen hebben. Onder hen zijn de volgende in het bijzonder onderscheiden:

 • Hoewel het mengsel in staat is om kleine scheuren te corrigeren, moet het substraat zorgvuldig worden voorbereid. Het feit dat de gegoten laag een kleine dikte heeft, wat niet genoeg is om grote defecten te elimineren.
 • Alle werkzaamheden moeten duidelijk en zonder vertraging worden uitgevoerd, want de oplossing grijpt snel in. Corrigeer de tekortkomingen na oppervlakteverharding is onmogelijk.
 • De kosten van dergelijke bulkvloeren zijn vrij hoog. Dat is de reden waarom afstemming met hun hulp significante kromming niet de meest geschikte oplossing is, het zal serieuze kosten vergen.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

De vloeibare samenstellingen tolereren geen nalatigheid en wanneer de technologie wordt geschonden, worden ze snel onbruikbaar

Composities met het effect van zelfnivellering stellen u in staat om in een relatief korte tijd te werken en een coating te krijgen die zal dienen als een ideale basis voor afwerkingsmaterialen.

species

Kiezen welke vulvloer het beste is, is het de moeite waard om de populairste variëteiten te vergelijken, rekening houdend met hun voor- en nadelen.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

De vloeibare samenstellingen zijn zo divers dat het onmogelijk is om ze in een smalle richting te combineren

 

Composities op basis van cement

Een zeer algemene, universele optie. Om extra eigenschappen en de noodzakelijke consistentie aan het materiaal toe te voegen, worden speciale additieven gebruikt.

Coatings verkregen met behulp van dergelijke formuleringen hebben de volgende voordelen:

 1. Mogelijkheid om vrijwel op elke basis te leggen.
 2. Vanwege de weerstand tegen vocht zijn ze goed aan te bevelen voor doucheruimten en badkamers.
 3. Dit is de optimale vloer voor vloeren, tegels of linoleum.
 4. Voldoende sterkte voor het egaliseren van de mechanische impact.
 5. De aanwezigheid van additieven maakt de krimp minimaal, wat de samenstelling aanzienlijk verschilt van eenvoudige cementmortels.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Cementhoudende oplossingen zijn geschikt voor alle, inclusief natte ruimtes

Maar er zijn ook nadelen:

 • Groot verbruik, wat de uiteindelijke kosten aanzienlijk verhoogt.
 • Volledige droging vindt pas na enkele weken plaats. Op dit moment, als de voorwaarden niet worden nageleefd, en in het geval van gebroken trainingsregels, kan kraken optreden.
 • De visuele aantrekkingskracht is vrij klein, zelfs als je bedenkt dat er speciale kleurstoffen zijn.

Tot op de hoogte! Deze optie wordt voornamelijk gebruikt voor afwerkingswerkzaamheden. Het resultaat is een uitstekende vulvloer voor laminaat, linoleum of keramische tegels.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Op cement gebaseerde mengsels worden actief gebruikt als een egaliserende laag voor laminaat en parket

Mengsels op basis van gips

De keuze van de vulvloer op basis van gips is vooral van belang wanneer het werk op hout wordt uitgevoerd. Feit is dat de compositie niet veel water bevat en de bestaande vloeistof verdampt in een vrij korte tijd. Dit draagt ​​ertoe bij dat de boom niet wordt blootgesteld aan vervorming en rotting. Bovendien heeft een dergelijke samenstelling een uitstekende thermische geleidbaarheid, wat wordt aanbevolen om rekening te houden met het installeren van de "warme vloer" van het systeem.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Monokleurige gipsverbindingen stollen snel en zien er geweldig uit, maar zijn bang voor hoge luchtvochtigheid

Gipsvloeren hebben andere voordelen:

 1. Minimale droogtijd. Loop op het oppervlak kan binnen 2-3 uur zijn, en verder werk wordt uitgevoerd na een verloop van 8-12 uur.
 2. Security. Alle componenten waaruit het mengsel bestaat, zijn volkomen onschadelijk voor mens en dier.
 3. Geen krimp.
 4. Het vermogen om overtollig vocht uit de lucht te halen en indien nodig terug te sturen. Dit helpt om het juiste microklimaat te creëren.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Gips wordt traditioneel gekenmerkt door absolute ecologische zuiverheid

De keuze voor een dergelijke vloer moet gebaseerd zijn op het feit dat het moet voldoen aan bepaalde voorwaarden die kunnen worden toegeschreven aan de minpunten van het materiaal. Het werk wordt dus uitsluitend op droge gronden uitgevoerd en elke daaropvolgende ontvangst van vocht is onaanvaardbaar. Als u niet aan deze aanbeveling voldoet, verliest het mengsel door de vochtigheid van de coating zijn viscositeit en kan het zich niet goed verspreiden.

Polymere samenstellingen

Er zijn twee grote variëteiten van zelfnivellerende vloeren op basis van polymeren: epoxy en polyurethaan. Natuurlijk zijn er andere opties, maar deze worden meer gebruikt voor industriële voorzieningen of niet geschikt voor onafhankelijk gebruik zonder de betrokkenheid van specialisten.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Hoewel de polymeergroep over het algemeen van hoge kwaliteit is, wordt toch elke formulering aanbevolen voor specifieke ruimtes

Bovendien verschillen polymeermengsels in hun componenten. Het is beter om tweecomponentenformuleringen te kiezen, deze omvatten de basis (basis) en verharder, evenals additieven. Door de componenten nauwkeurig te mengen, wordt een oplossing met uitstekende eigenschappen verkregen. Maar met eencomponentige materialen is het veel gemakkelijker om te werken.

 

De voordelen van dergelijke geslachten zijn als volgt:

 1. Slijtvastheid en duurzaamheid van de coating. Dit wordt bereikt door de monolithische aard van de opvullaag.
 2. Duurzaamheid. De levensduur wordt geschat in tientallen jaren.
 3. Veelzijdigheid. U kunt de compounds gebruiken voor alle ruimtes, ook voor badkamers en doucheruimtes.
 4. Mogelijkheid om bestand te zijn tegen aanzienlijke temperatuurschommelingen.
 5. Uitstekende decoratieve eigenschappen. Maar onder voorbehoud van bepaalde opeenvolgende acties. Voor het verkrijgen van een geverfd oppervlak wordt dus een speciale kleurstof geselecteerd en voor een groter effect wordt de basis bedekt met verf voordat de afwerklaag wordt gegoten.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Tegen de achtergrond van vergelijkbare kenmerken zijn tweecomponenten oplossingen goedkoper dan oplossingen met één component, maar het is moeilijker om ze te vullen

Dat is waarom veel vakmensen en ontwerpers geloven dat dit de beste bulkvloer is. Met een dergelijke mening is het moeilijk te beargumenteren, maar er moet rekening mee worden gehouden dat polymere mengsels nadelen hebben:

 • Duurte. Inderdaad, de prijs van het materiaal overschrijdt aanzienlijk andere opties. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de gekozen samenstelling en fabrikant, maar het grootste deel van het budget zal nodig zijn voor het afwerken van de locatie.
 • Nauwkeurigheid van het mengen van componenten. Elke afwijking is een garantie dat de coating zijn kwaliteiten niet zal kunnen aantonen.
 • Duidelijkheid van het werk. Het vulproces mag niet worden onderbroken. Bij het versieren van een groot gebied worden nieuwe delen van de compositie voorbereid met de verwachting dat de vorige sectie geen tijd heeft om te bevriezen.

De polymeervloer kan dus niet als uniek de beste worden beschouwd.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Voor zelfaanpassing van 3D-vloeren, de tweecomponenten epoxyoplossing

Tot op de hoogte! Soms is er informatie dat een zelfegaliserend mengsel thuis zelfstandig kan worden gemaakt. Dit is een mythe, zelfs met een sterk verlangen en ijver zal het gewenste resultaat niet worden bereikt. Het is noodzakelijk om alle ingrediënten te hebben die niet altijd beschikbaar zijn, en u zult ook het gebruik van speciale apparatuur nodig hebben.

Hoe een bulkverdieping te kiezen

Kies een vulvloer, die aan alle verwachtingen voldoet, het is echt heel moeilijk. Maar rekening houdend met de verdiensten en tekortkomingen die inherent zijn aan elk van de zelfnivellerende stoffen, kunnen we enkele conclusies trekken:

 1. Mengsels op basis van cement zijn geschikt voor het creëren van een oppervlak dat wordt bekleed met decoratieve materialen. Deze samenstelling heeft uitstekende eigenschappen, een aanvaardbare prijs, maar het droogt erg lang. Dit doet geen pijn, als u de volgorde van afwerking goed vaststelt.
 2. Materialen op basis van gips - de optimale oplossing voor ruimtes met een stabiel vochtgehalte. Ze zijn ideaal voor het maken van warme vloeren.
 3. Polymere composities hebben niet dezelfde duurzaamheid en duurzaamheid, ze kunnen een uniek decoratief resultaat creëren. Maar vanwege de kosten en niet de meest eenvoudige technologie van het gieten van hun toepassing is niet altijd gerechtvaardigd.

Identificeren van de beste samenstelling is simpelweg onmogelijk, het hangt allemaal af van de specifieke situatie en financiële mogelijkheden.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Als er enige twijfel bestaat over de samenstelling, is het beter om de voorkeur te geven aan polymeervloeren

Nuances bij het kiezen van een mengsel

Om de juiste mix voor de vloer te kiezen, is het raadzaam om eenvoudige tips te gebruiken:

 • Het is noodzakelijk om de technische omstandigheden van het pand te evalueren. Dus voor een badkamer benadert de gipsvariant niet, maar met succes wordt de cement- of polymere structuur gebruikt.
 • Bij het maken van warme vloeren worden oplossingen op basis van gips geselecteerd. Om de procedure te vereenvoudigen, zijn er speciale variëteiten.
 • Het is noodzakelijk om vooraf vertrouwd te raken met de instructie, omdat zelfs soortgelijke mengsels met verschillende fabrikanten aanzienlijk kunnen verschillen.
 • Productietijd en vervaldatum, het materiaal verliest geleidelijk aan zijn kwaliteiten.

Met deze nuances kunt u de optimale oplossing voor de bulkvloer kiezen.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Voor mensen met een laag beroepsonderwijs worden speciale composities met een eenvoudige arrangementstechniek uitgegeven

Welk type vloer is beter

Deze parameter kan inderdaad van doorslaggevend belang zijn.

 1. Knauf. Het wordt beschouwd als de beste producent van vulstoffen op basis van gips met toevoeging van kwartszand. Geschikt voor werk in kamers met matige vochtigheid, kan worden gecombineerd met andere oplossingen.
 2. Moment (Ceresit). Dergelijke samenstellingen worden primair gebruikt om een ​​startoppervlak te creëren. Sommige soorten hebben een snelle verharding, waardoor u in korte tijd werk kunt produceren.
 3. Vetonit. De fabrikant produceert droge mengsels met goede eigenschappen. Elke soort is individueel en verschilt in de tijd van stollen.
 4. "Volma". Binnenlandse fabrikant, die de samenstelling van het budget segment produceert.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Omdat er nu veel vervalsingen zijn, is een bekend merk nog geen garantie voor kwaliteit, dus bij het kopen moet u de licentie controleren

Natuurlijk zijn merken veel groter, dus je moet je richten op de fabrikanten, die vertegenwoordigd zijn in de dichtstbijzijnde bouwmarkten.

Vullende technologie

Zelfnivellerende zelfnivellerende vloer kan worden ingevuld door het volgende schema:

 1. Voorbereiding van de basis wordt uitgevoerd: stof en vuil worden verwijderd, indien nodig worden de spleten en scheuren bedekt met stopverf.
 2. Er wordt een primer geproduceerd. Het is noodzakelijk om te wachten op volledig drogen.
 3. Er wordt een oplossing voorbereid.
 4. Indien nodig worden de baken-rappers ontmaskerd.
 5. Het mengsel is gevuld met stroken of plassen. De verdeling vindt plaats met behulp van een hark of spatel.
 6. Het oppervlak wordt opgerold met een naaldrol.
 7. Nadat de vloer droog is, wordt verder gewerkt.

Zelfnivellerende vloer: wat is de beste keuze?

Alle zelfnivellerende vloeren worden in een vergelijkbaar patroon gegoten

Het lijkt misschien dat het proces vrij eenvoudig is, maar als je het uitvoert, moet je de nauwkeurigheid, nauwkeurigheid en snelheid van handelen volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 4 = 6