Category Archive : Reparatii si decoratiuni

Sunt proprietatea comună a balconului sau a loggiei

Discuțiile fierbinți privind dacă balconul face parte din proprietatea comună se datorează diferenței în înțelegerea proprietarilor de apartamente concepte "element de design" și "spațiu personal". Pentru definiția "proprietății comune" ei încearcă să lege accesul liber la toți chiriașii. Diferența în interpretarea normelor existente ale legislației a fost prezentată sub formă de procese în fața instanțelor, până la Curtea Supremă. Astfel, în data de 17 ianuarie 2012, Comisia de Apel a Curții Supreme a Federației Ruse a adoptat Hotărârea nr. CС1111789. Luați în considerare modul în care este distribuit dreptul de proprietate comună.

Temei juridic

Sunt proprietatea comună a balconului sau a loggiei

Codul locativ al Federației Ruse (LC) prevede că regulile privind întreținerea proprietății comune în clădirile cu apartamente sunt stabilite de Guvernul Federației Ruse (articolul 39). Aceste reguli au fost aprobate la 13 august 2006 (Rezoluția nr. 491).

P / n „B“, p. 2 din Regulamentul se referă Placi de balcon care încadrează structurile de susținere, componența proprietății deținute de dreptul de proprietate asupra cotei comune tuturor proprietarilor de spații separate ale unui bloc de apartamente.

Normele și normele privind funcționarea tehnică a fondului locativ (punctul 4.2.4.2) distribuie balcoanele structurilor portante.

Articolul 36 partea 1 LCD stabilește alocarea structurilor de închidere a proprietății comune.

Actele legislative nu prevăd trimiterea la proprietatea comună a acelor elemente care servesc mai multor premise. Pardoselile cu balcoane sunt incluse în designul general integrat al fiecărei clădiri, în cuprindere, oferind indicatori de stabilitate, rezistență.

Decizia Forțelor Armate RF

Sunt proprietatea comună a balconului sau a loggiei

La determinarea numărului KAS11-789 de Apel Comisia a declarat că clasificarea elementelor structurale ale balconul apartamentului la proprietate comună nu este contrară locuințe și Codul civil. Forțele armate ale Federației Ruse a recunoscut balconul dală (logie) nu este destinat utilizării de către mai mult de un apartament, dar cu privire la proprietatea pentru proprietatea comună a locatarilor clădirii.

Diviziunea de responsabilitate

Sunt proprietatea comună a balconului sau a loggiei

Proprietatea comună include: o sobă, un gard exterior, pereți exteriori

Proprietarii apartamentelor privatizate sunt împărțiți în două tabere în legătură cu necesitatea de a repara balconul:

 1. O parte din apartamentul său (zona de vară). Când cumpărați o casă, acest lucru este indicat în unele contracte. Prin urmare, teritoriul personal este aranjat de ei în mod intenționat.
 2. Componenta fatadei casei. Repararea este necesară pentru a produce o companie de administrare (MC) sau un departament de locuințe.

Dacă rezumăm toate documentele normative împreună, obținem următoarea distribuție:

 1. În proprietatea comună de proprietate transporta:
  • aragaz;
  • garduri exterioare;
  • pereții exteriori.
 2. Utilizare individuală:
  • balustrade;
  • ferestre;
  • ușă;
  • vizor auto-instalat, geamuri, soluții de proiectare.

Prin urmare, responsabilitatea pentru conținutul unui anumit element al acestei părți a locuințelor poate fi diferită.

Coordonarea suplimentară este necesară pentru agățarea pe partea exterioară a gardurilor de cutii cu flori, alte părți proeminente, ponderarea pieselor rulmentului.

Cum se raportează la distribuirea proprietății

Sunt proprietatea comună a balconului sau a loggiei

În case cu mai multe etaje, pereți, podele, plafoane împart apartamente, nu sunt împărțite între chiriași - aceasta este o proprietate comună. Pentru a face față "spațiului de locuit", se aplică suprafața clădirilor rezidențiale și subsidiare, măsurate în m². Un astfel de spațiu este echipat cu materiale de finisare, umplute cu obiecte de utilizare, restricționează capacitatea de a intra pe nimeni. Proprietatea reală a unui apartament, ca o colecție de materiale de construcție, este doar un termen legal.

Și tratat cu dreptul de a utiliza balconul ieșire plat, care se află în proprietate privată - spațiul, apartamentul în fișa de date pentru mediul zhiltsa.Uluchshenie prin instalarea copertine, cadre structurale ușoare pentru protecție de intemperii și de soare, repararea și întreținerea lor, sunt pe soldul proprietarului apartamentului, va fi partea sa din proprietatea sa. Unele variante de restructurare necesită o coordonare în cadrul organismelor de autorizare. Elementele structurale ale casei aparțin tuturor participanților la asociația de locuințe.

Sunt proprietatea comună a balconului sau a loggiei

Este semnificativ faptul că aceeași relație între locatari apare atunci când se rezolvă problemele de plasare a structurilor de publicitate, bannere pe suprafața exterioară a loggiilor. Adunarea generală a tuturor proprietarilor hotărăște emiterea consimțământului pentru plasarea afișului. În plus, decizia de a elimina produsele publicitare postate neautorizate (chiriași, străini, chiriași) este de asemenea acceptată de toți proprietarii de case.

Acele părți ale casei care nu sunt împărțite prin acorduri ale tuturor participanților prin alte criterii sunt împărțite în toate părțile egale. Dacă un proprietar a făcut o îmbunătățire inseparabilă a părții sale, cota sa poate crește, respectiv. Îmbunătățirile eliminate sunt deținute de chiriaș.

Pentru funcționarea clădirii, ca sistem complex de tehnologii, a fost elaborat un mecanism pentru participarea tuturor proprietarilor de apartamente individuale.

Repararea menajerii

Sunt proprietatea comună a balconului sau a loggiei

Servicii de întreținere, reparații, volumele lor, cerințele de calitate, regularitate, sunt luate în considerare în cuantumul taxelor pentru întreținerea tuturor instalațiilor, aprobate de adunarea generală (în cazul în care ferma condusă de Codul penal), controlul Hoa.

Un act de inspecție a comisiei este prezentat la reuniunea HOA pentru examinare. Întâlnirea are competența de a lua o decizie cu privire la reparare, cu acordul a 2/3 voturi din numărul total de participanți.

Pentru a lua o decizie competentă cu privire la lucrările de reparație în legătură cu starea de urgență a bunului comun (plăci de balcon, garduri existente) se trimite o declarație directorului Codului penal. Un exemplar, desigur, trebuie să fie în mâinile proprietarului apartamentului - solicitantului în caz de judecată din cauza refuzului. Cu privire la modul de reparare a sectorului de menaj, consultați acest videoclip:

Reuniunea de proprietari decide cu privire la necesitatea de a apărut alocarea de bani pentru a repara, la cererea locatarului, ținând seama de propunerile scrise prevăzute de Codul penal, calendarul estimativ al lucrărilor de capital de start, suma necesară și tipurile de muncă, costul estimat al materialelor de construcție, a programului de plată, alte condiții semnificative.

Proprietarul apartamentului poate fi obligat să elimine modificările aduse cotei clădirii dacă încalcă normele stabilite. În cazul în care refuzul de a respecta cerințele este trimis Comisiei de locuințe de stat pentru încălcări de inspecție.

Modificări în contabilitate

Sunt proprietatea comună a balconului sau a loggiei

Loggia, balcon, de regulă, se referă la suprafața totală și plătesc cu coeficienți descrescători. În cazul în care proprietarul efectuează reconstrucția, se unește cu camera adiacentă, atunci această zonă trece în categoria încălzită cu acumulările corespunzătoare pentru căldură.

În practică, companiile de administrare adesea nu includ zone cum ar fi balcoanele pe lista de proprietăți la domiciliu atunci când încheie un contract. În plus, confirmați datoria proprietarului apartamentului de a-și menține o parte din proprietate prin trimiterea și livrarea anunțurilor de curățare a structurilor de la zăpadă în timpul iernii. Având în vedere astfel de circumstanțe, instanța devine din partea companiei.

Un punct separat va fi proprietatea unei încăperi într-un apartament separat. În acest caz, proprietarul nu are dreptul să limiteze utilizarea balconului la toți chiriașii apartamentului, să îl aloce din partea generală.