Adeziv pentru granit ceramic: care este mai bine, podele din gresie, rezistente la îngheț pe stradă, pe care o alegeți pentru plăci

Adeziv pentru granit ceramic: care este mai bine, podele din gresie, rezistente la îngheț pe stradă, pe care o alegeți pentru plăci

Adeziv pentru granit ceramic: care este mai bine, podele din gresie, rezistente la îngheț pe stradă, pe care o alegeți pentru plăci

Inainte de a incepe placarea granitului ceramic, trebuie sa alegeti adezivul potrivit. Piatra este o acoperire puternica si populara a dalelor, care este rezistenta la efectele atmosferice si chimice. În plus, acest material are o rezistență mecanică excelentă și o structură densă, cu o proprietate excelentă de respingere a apei. Datorită unor astfel de caracteristici, placa din porțelan este solicitată și este ideală atât pentru lucrările externe, cât și pentru cele interne. Este demn de remarcat faptul că materialul justifică pe deplin așteptările numai dacă instalarea se face în mod corespunzător și adezivul pentru plăci este atent selectat.

Selectarea adezivului pentru porțelan din porțelan: ce compoziție este mai bună

Datorită faptului că plăcile de porțelan sunt utilizate într-o mare varietate de zone, de exemplu în interior, în exterior, pentru finisarea pereților și a scărilor, pot fi utilizate diferite compoziții adezive, care sunt selectate pentru mai multe criterii specifice.

Adeziv pentru granit ceramic: care este mai bine, podele din gresie, rezistente la îngheț pe stradă, pe care o alegeți pentru plăci

Atunci când alegeți un adeziv pentru a stabili granit ceramic, este necesar să țineți cont de rezistența mecanică, rezistența la umiditate și rezistența la căldură

Nu este greu să lipiți împreună plăcile de granit ceramic, deoarece trebuie doar să alegeți compoziția lipiciului, care ar trebui să fie:

 • Rezistența mecanică;
 • Rezistența la căldură;
 • Rezistența la umezeală;
 • Creșterea rezistenței, care este importantă în special atunci când lucrați cu pânze mari, deoarece gresia din porțelan nu are o greutate mică și este necesar să alegeți o soluție care să reziste pentru o lungă perioadă de timp.

Este important de menționat că plăcile ceramice au aceleași proprietăți, dar soluția de a le lipi, diferă în proprietăți, costuri și scopuri. Există 3 tipuri principale de clei pentru vânzare, care pot fi selectate în funcție de descrierea, recenzii și recomandări ale specialistului. O componentă este o compoziție gata făcută pentru așezarea plăcilor. Prin aspectul - acesta este un fel de mastic, care imediat după cumpărare poate fi pus pe perete.

Soluția are elasticitate, dar se usucă mult timp.

Două componente, sau cu alte cuvinte? Compoziția poliuretanică se face pe bază epoxidică. Puteți lipi țigla dacă procesul se realizează cu un amestec realizat pe baza unei substanțe, cum ar fi cimentul Portland. În plus față de aceasta, compoziția include un plastifiant, care dă elasticitatea căptușelii. Timpul de uscare este mult mai lung decât amestecul de nisip și ciment, dar poate fi utilizat în camere cu schimbări de temperatură și umiditate ridicată.

Cel mai bun adeziv pentru plăci din porțelan

Mulți oameni nu înțeleg de ce este mai bine să folosești o compoziție specială de lipici pentru granit ceramic, mai degrabă decât metode vechi? Linia de jos este că porțelanul ceramic are o porozitate scăzută și, de asemenea, un nivel minim de absorbție a apei.

Adeziv pentru granit ceramic: care este mai bine, podele din gresie, rezistente la îngheț pe stradă, pe care o alegeți pentru plăci

Puteți verifica opțiunile de lipire pentru gresia din porțelan în magazine specializate

Adezivul trebuie să fie:

 • Aderența la cel mai înalt nivel;
 • Plasticitate sporită, care permite aproximativ 20 de minute pentru a corecta locația plăcilor, pentru o instalare mai precisă;
 • Rezistența la îngheț, pentru a putea lucra pe stradă;
 • Rezistența la umezeală;
 • Compatibilitate ecologică;
 • Ușor de instalat;
 • versatilitate;
 • Posibilitatea de așezare pe podeaua caldă.

Absorbția apei reprezintă un obstacol în alegerea unei soluții de lipire, deoarece compoziția de ciment nu poate fi absorbită în plăcile de porțelan, ceea ce determină formarea golurilor și scurtează durata de viață a stratului de acoperire. Pentru a stabili granit ceramic, trebuie să alegeți un adeziv special cu anumite proprietăți care sunt semnificativ diferite de compoziția de ciment-nisip.

Adeziv adecvat pentru gresie din porțelan pe podeaua caldă

Cel mai bun adeziv pentru plăci ceramice, indiferent de dimensiunile sale, de exemplu, 600x600 sau 30x30 cm, este cel care vă permite să lucrați rapid, eficient și fără supraveghi. Pentru plăcile de lipit din granit ceramic sunt vândute în 2 tipuri: uscate și gata. În compoziția uscată se utilizează ciment de cea mai bună calitate, cu componente suplimentare de modificare și pentru a fi folosit, trebuie diluat cu apă, conform instrucțiunilor producătorului.

Experții recomandă utilizarea compușilor universali, deoarece este mult mai ușor să lucrați cu ei și există posibilitatea de a pune compoziția pe orice sistem de podele calde, indiferent de tipul lor.

Adeziv pentru granit ceramic: care este mai bine, podele din gresie, rezistente la îngheț pe stradă, pe care o alegeți pentru plăci

Există două tipuri de adeziv pentru așezarea granitului ceramic, care trebuie ales în funcție de calitatea și compoziția plăcilor de granit ceramic

Amestecul finit se face pe bază de rășină epoxidică și poliuretan, iar înainte de utilizare nu va fi necesar să se adauge apă. Ratingul compozițiilor adezive este foarte mare, dar este de dorit, în primul rând, să se acorde atenție diferenței amestecurilor din compoziție, care le-ar putea afecta scopul.

Specificațiile produsului:

 1. Adezivul elastic pe bază de dispersie este utilizat pentru instalarea plăcilor din granit de dimensiuni mici. Acrilicul este utilizat pentru fabricare și conține un modificator și o rășină artificială. Compoziția are o aderență excelentă, dar este preferabil să fie utilizată pentru finisarea pereților, deoarece este aplicată într-un strat subțire și nu este adecvată pentru încălzire.
 2. Adezivul de tip reactiv (de exemplu, Axton) pe bază de poliuretan și rășină epoxidică este vândut ca 2 componente care sunt amestecate cu o aplicare directă. Amestecarea se efectuează cât mai atent posibil. Compoziția are proprietăți adezive excelente și, în același timp, este rezistentă la fluctuațiile de temperatură, ceea ce face posibilă utilizarea acesteia pentru podele calde.
 3. Există o compoziție universală, care este destinată pardoselii și în acest scop este utilizată o bază de ciment. Umplutura este ciment portland. Prin adăugarea nisipului cu granulație fină, se creează un efect astringent, iar componenta modificatoare îi adaugă elasticitatea, aderența sporită și rezistența. Această compoziție se potrivește perfect sub podeaua caldă.

Este de remarcat faptul că atunci când se instalează o podea infraroșie electrică sau caldă, este necesar să se plaseze foi speciale de nivelare și un substrat pentru soluție metalică înainte de aplicarea compoziției. Același lucru se poate spune și pentru pardoselile calde sub formă de benzi, deoarece expunerea directă la adezivul de pe dispozitivul de încălzire va cauza distrugerea acestuia. Cel mai bine este să cumpărați clei pentru a acorda atenție recomandărilor producătorului și compoziției și sistemului podelei calde. Doar în acest caz este permisă efectuarea unor lucrări cât mai mari și fără o supraîncărcare sub forma unui prejudiciu pentru un sistem scump de încălzire prin pardoseală.

De ce aveți nevoie de lipici rezistent la îngheț pentru granit ceramic

Adezivul rezistent la îngheț pentru plăcile de granit din ceramică este semnificativ diferit față de amestecul obișnuit de ciment, deoarece compoziția standard a cimentului și a nisipului nu poate rezista unor schimbări grave de temperatură și unei căderi prea puternice. Pentru a efectua lucrări pe stradă, va trebui să folosiți un compus adeziv specializat.

Adeziv pentru granit ceramic: care este mai bine, podele din gresie, rezistente la îngheț pe stradă, pe care o alegeți pentru plăci

Caracteristicile și calitatea bune sunt lipici rezistent la îngheț pentru granit ceramic

Atunci când o alegeți, trebuie să acordați atenție caracteristicilor caracteristicilor:

 1. Prin intermediul adezivului, trebuie creat un strat intermediar puternic între stratul de acoperire și substrat și trebuie să reziste și unei mari încărcări.
 2. Compoziția trebuie să aibă un nivel ridicat de rezistență la umiditate, în caz contrar, soluția după uscare poate fi deformată la prima diferență de temperatură.
 3. În cazul în care se presupune că se pune granit ceramic în condiții de stradă, atunci adezivul trebuie să fie stabil, atât la temperaturi ridicate, cât și la temperaturi scăzute.
 4. Atunci când se pune granit ceramic din producția rusă, este necesar să alegeți compoziția cu un nivel maxim de rezistență la îngheț.
 5. Soluția trebuie să fie elastică, astfel încât plăcile de pe acoperiș să poată fi ajustate.

Este mai bine să nu achiziționați compoziția în loturi mari și, de fiecare dată, în funcție de condițiile de funcționare, alegeți soluția potrivită. Numai în acest caz, lipirea se va dovedi a fi scrisă și fără consecințe, cum ar fi peelingul plăcilor și deformarea acoperirii.

Ce sa alegeti adezivul pentru gresie din portelan (video)

lucrările de asamblare, ar trebui să fie ghidate de recomandările comandantului și să acorde în mod necesar o atenție la etichetă, pe care se poate determina nivelul de adeziv de fitness pentru un anumit țiglă și plat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 40 = 45