Cati metri in 1 rola de tapet

Cati metri in 1 rola de tapet

Pregătire pentru lipire

Fiecare reparație este însoțită nu numai direct de lucrările în sine, ci și de numeroase calcule. Nicio excepție este calculul numărului de imagini de fundal necesare lipirii camerei. Și înainte de a merge la un magazin specializat, va trebui să aflați câteva informații pe baza cărora se va efectua calculul, inclusiv. și câte într-o rolă de hârtie de perete de metri pătrați. Este răspunsul la această întrebare care vă va ajuta să aflați câte imagini de fundal aveți nevoie pentru o cameră cu o anumită zonă.

Cu toate acestea, pentru un calcul mai complet, va trebui să luați în considerare și alți factori, cum ar fi:

  • Gradul de iluminare al camerei.
  • Starea pereților săi.
  • Scopul propus al acestui spațiu.

Deci, în spații mici, a căror suprafață nu depășește 10-15 metri pătrați, este recomandabil să folosim pânze mai ușoare și ornamente mici sau nereglabile. Această abordare va crește vizibil spațiul util al camerei. Pentru camere mai puțin spațioase, picturile cu modele care nu diferă în contrast puternic sunt destul de potrivite.

În mod similar, va fi necesar să se decidă cu privire la alegerea fâșiilor. De exemplu, dungi verticale va ajuta la vizual crește înălțimea tavanului, „reducerea“ numărul de metri pătrați de spațiu, în timp ce pe orizontală - va fi capabil de a crea iluzia unui spatiu mai mare, dar plafoanele, în acest caz, va apărea ușor mai mici, aproape agățat deasupra capetelor lor. Prin urmare, această alegere va fi justificată numai în acele cazuri în care înălțimea pereților nu este mai mică de 2,8-3 metri.

Deci, pentru a afla numărul de materiale necesare, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să aflați zona din cameră. Și numărul de rulouri direct invidie pe cât de multe imagini de fundal în fiecare dintre ele, în termeni de 1m2.

Tipuri de tuburi

Trebuie remarcat faptul că se disting doar două dintre cele mai comune tipuri de tapet:

  1. Standard, jumătate de metru (lățime 53 cm, sau 0,53 m.), De asemenea, cunoscut sub numele de tapet îngust.
  2. Lățime sau metru (lățime 106 cm, care este de 1,06 m.).

În ceea ce privește alegerea materialelor, cele mai frecvente pe piața construcțiilor de astăzi sunt următoarele tipuri de pânze: hârtie, nețesute, vinil, textile, fibre de sticlă.

Cum se face calculele

Deci, se pare că pentru a afla cât de multe role de tapet ar putea fi necesare pentru a lipi în cameră, va trebui să ia în considerare următorii parametri:

  • Dimensiunea suprafeței care urmează să fie lipită.
  • Lățimea și lungimea rolei.
  • Trebuie să selectați o imagine (dacă este disponibilă).

Amintiți-vă! Dacă modelul trebuie adaptat la panourile adiacente, veți avea nevoie de mai multe rulouri. Prin urmare, în astfel de cazuri se recomandă achiziționarea de materiale cu o anumită marjă.

Roloul standard are o suprafață de 5 m2 (aproximativ), deoarece dimensiunile sale sunt: ​​10,05 m - lungime și 53 cm - lățime. În consecință, tuburile metru au dimensiunea de 2 ori - aproximativ 10 metri pătrați (aproximativ). Pentru a calcula cu exactitate numărul de tuburi necesare pentru lipirea pereților camerei, puteți apela la ajutorul tabelelor care vă vor oferi o reprezentare destul de precisă. Una dintre aceste mese vă oferim atenție (a se vedea fotografia):

Cati metri in 1 rola de tapet

Vă rugăm să rețineți că unele tipuri de materiale. Cum ar fi textilele și soiurile lor pot avea o lungime și o lățime care diferă de dimensiunile standard. În astfel de cazuri, numărul de metri pătrați contează în mod individual, deoarece puteți afla câți metri pătrați într-o rolă de tapet puteți cunoaște doar dimensiunea exactă a tubului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 4 = 2