Ce să atârnați perdele și cum să le fixați?

Ce să atârnați perdele și cum să le fixați?

Perdele - unul dintre elementele de finisaj din designul interior, care aduce confort și exhaustivitate camerei. Pentru a face decorul să arate frumos și elegant, aveți nevoie nu numai de a alege forma potrivită pentru țesături și cortina, ci și de a decide imediat despre accesorii și accesorii.

Ce se întâmplă cel mai adesea cu perdelele? Fie că este necesar să fii mulțumit de metodele tradiționale, fie este mai bine să dai preferință variantelor moderne? Din alegerea dispozitivului pentru suspendarea perdelelor, metoda de fixare a țesăturii, elementelor de fixare, proiectarea ferestrei și a întregii încăperi depinde.

Ce să atârnați perdele și cum să le fixați?

Tocuri de perdea tradiționale pentru perdele

Gama modernă de bastoane este atât de mare încât permite cumpărătorului să aleagă tipul potrivit pentru orice interior al camerei. Cornișoanele diferă în funcție de formă, de design, de modul de fixare pe plan și materialele de la care sunt fabricate.

 • Cornișă - o vedere clasică a cornierului, care poate fi făcută din lemn, metal, plastic și metal-plastic. Bara este fixată cu ajutorul unor brațe la perete sau la tavan, poate avea mai multe rânduri pentru a atârna diferite tipuri de perdele în același timp: perdele, tul, lambrequin. Dacă ferestrele sunt prea late, atunci experții recomandă instalarea unui alt suport în mijlocul barei, astfel încât să nu se îndoaie. Pe ambele părți la capetele barei sunt instalate fleronuri, care pot fi selectate ținând cont de proiectarea întregii ferestre. În majoritatea cazurilor, în set sunt inele pentru atașarea de perdele, care se aliniază perfect de-a lungul barei. Cornișe-baruri metalice-plastic sunt produse într-o gamă largă de culori de bază și sub un copac natural (nuc, stejar, cires, mahon), care este cel mai solicitat în camere de zi.
 • Cornier - o lungă perioadă de timp, designul bine cunoscut al cornierului de tavan și de perete poate fi unul sau mai multe rânduri. Cornițele de corzi sunt folosite pentru perdele din materiale ușoare: capron, nailon, tul, organza. În țesuturile grele, șirul începe să se îndoaie cu timpul. Ideal pentru camere cu tavane suspendate, pentru bucătărie sau pentru copii.
 • Cadre de cornișor arata frumos, elegant și ascunde locul de fixare a perdelelor. Ca o baghetă poate fi folosit scândură din lemn, bandă din plastic, care este decorată în tonul țesăturii sau decorarea camerei într-un stil clasic. Cornișe din lemn încadrate sunt cele mai fiabile și rezistă perdele grele și perdele cu mai multe etaje. Cumpărați doar o cornișă de turnare după decorarea interioară a camerei, deoarece decorul său ar trebui să fie combinat cu designul general al camerei.

Într-un grup separat se pot distinge cornișe pentru camera copiilor - sisteme ușoare și luminoase cu paranteze fiabile din materiale ecologice și sigure. Cu cornișe pentru copii, puteți cumpăra un set de vârfuri curl, clipuri luminoase sau magneți "amuzanți" pentru fixare.

Ce să atârnați perdele și cum să le fixați?

Cornișe și sisteme moderne

 • Cornișe de profil - un sistem de ghidare cu caneluri pentru rulouri. Designul cornișelor poate fi variat, permițându-le să fie montate pe perete și pe tavan. Structurile profilului sunt adesea echipate cu o capotă decorativă pentru închiderea perdelelor sau segmentelor curbe sub forma unui profil semicircular. Profilele de aluminiu sunt folosite întotdeauna când se instalează mecanisme manuale, automate, de ridicare de la distanță sau de alunecare.
 • Cornișe flexibile din polimer-metal - unul dintre cele mai potrivite tipuri pentru ferestrele de nisip, nișele din colț sau pentru baldachin peste pat, indiferent de caracteristicile arhitecturale ale peretelui sau tavanului.
 • Cornișele telescopice sunt fixate între doi pereți folosind distanțiere sub formă de arcuri interne în tija. Astfel de modele sunt utilizate în băi, în nișe, în uși unde nu este de dorit să se forareze pereții sau nu există posibilitatea de a instala paranteze.

Sistemele cornice sunt produse multifuncționale moderne care includ, pe lângă ghidaje, mecanisme speciale de ridicare și mișcare și sunt folosite pentru a atârna anumite tipuri de perdele: franceză, romană, japoneză.

Ce să atârnați perdele și cum să le fixați?

Elemente de fixare a perdelelor

Fiecare tip de cornișe are o metodă proprie de atașare a perdelelor, care se realizează cu ajutorul diferitelor elemente. Există elemente de fixare funcționale care încearcă să se ascundă în spatele lamelor decorative, baghetelor, fâșiilor din plastic, șorțurilor și bibelurilor. Al doilea grup include elemente de fixare, care fac parte din decorarea perdelelor sau cornițelor.

 • Cârlige. În funcție de model, stâlpii cârligelor au un anumit design și constau din părțile superioare și inferioare. Partea superioară este filetată pe ghidajele roșii, inserate în caneluri, așezate pe inele și executate sub formă de traverse sau cârlige. Și în partea inferioară atârnați perdelele pentru bucle, permițându-vă să rezistați unui țesut destul de greu.
 • Ring. Ele sunt utilizate în principal pe cornișe rotunde și tije, deoarece ele pot aluneca ușor de-a lungul țevii. La inele, perdelele pot fi cusute strâns, iar atunci când se spală, este necesar să se îndepărteze toate perdelele împreună cu dispozitivele de fixare. În cel de-al doilea caz, cârlige, cleme sau magneți aderă la inelele care țin materialul.
 • Clame (crocodili, crabi, cleme). Lăsați să se așeze pe pliurile țesăturii sau să ajusteze lungimea perdelelor la nivelul dorit. Clamele sunt folosite împreună cu inele, cârlige sau ca un element independent pe cornișe de șir. Înlocuirea modernă a clemelor poate servi drept magneți pentru cortină, care nu necesită pregătirea specială a marginii superioare a țesăturii. Partea din față a magnetului cu două fețe are un design decorativ, care este selectat în funcție de designul perdelelor, ferestrelor și încăperilor în general.
 • Buclă. Coaseți de pe țesutul principal sau contrastanțial în raport cu perdelele. Dar buclele unice pot fi folosite numai cu o bară de perdea, care este ușor de deplasat. Lamele largi sau înguste sunt cusute pe ambele părți la cortină și țin sigură țesătura. Dar există un dezavantaj: să atârnați sau să îndepărtați perdeaua de pe buclele "orb", trebuie să dezasamblați cornișa. Pentru a simplifica sarcina, balamalele pe butoane, butoane, Velcro sau legături vă vor ajuta.
 • Ochelari - inele speciale, alcătuite din două părți, sunt folosite pentru a decora găurile din țesuturi. Ochetele sunt fixate pe marginea superioară strânsă a perdelelor la distanțe egale, astfel încât să se obțină falduri la fel de frumoase. Această metodă este considerată la modă și modernă pentru cornișe tubulare cu o suprafață perfect netedă. Cornișorul sau marmura pot fi filetate în ochi sau pot folosi cârligele tradiționale.

Pentru a nu pierde cu culoarea, se recomandă să cumpărați ochelari cu cornișă, atunci este mai probabil ca o combinație decorativă dintre toate elementele decorului ferestrei.

Ce să atârnați perdele și cum să le fixați?

Faceți marginea superioară a perdelelor

Modul de a pregăti marginea superioară a perdelei depinde în întregime de tipul de ancorare, tipul de cornișă, designul camerei și calitatea țesăturii selectate.

 • Cordon. Partea superioară a cortinei este înfășurată și împrăștiată, lăsând spațiu pentru a se strânge pe cornișă (țeavă, bar, șnur, tijă). Pentru o mai mare decorativitate, partea de sus a kuliska poate fi decorată cu dantelă, rușine și se adună în pliuri spectaculoase. De obicei, este utilizat un kulisk, în cazul în care perdelele nu sunt deplasate frecvent de-a lungul cornișei.
 • Banda de perdea. O modalitate simplă și practică de a pregăti buclele pentru cârlige și de a decora marginea superioară. Pe întreaga lungime a panglicii sunt așezate cordurile, cu ajutorul cărora se formează falduri cu densitatea și splendoarea necesare. Banda de curea a ușurat gospodinele de necesitatea de a coase ochiurile pentru cârlige cu mâna. Marginea superioară a pânzei poate fi decorată cu panglică cu un singur rând sau cu două rânduri. Dacă atârnați pentru buclele situate în al doilea rând, draperia va acoperi punctele de atașare pe cornișă - aceasta este foarte convenabilă în absența unei baghete sau a ornamentelor decorative.

Nu este de dorit să folosiți panglica perdea pe materiale dense și prea grele - faldurile se vor deforma.

 • Cravate. Acesta este un fel de fixare cu bucle, atunci când capetele libere sunt pur și simplu legate de o tijă sau o țeavă sub formă de noduri sau arcuri. Jaluzelele de pe curele sunt convenabile pentru a atârna și îndepărta, iar dacă lungimea permite, atunci dacă este necesar, puteți ajusta înălțimea perdelelor. Închizăturile de pe costume arată foarte romantic, așa că este adecvată în grădiniță pentru fetiță, în dormitor, în bucătărie sau în cameră decorată în stilul țării.
 • Velcro. Se folosește atunci când nu se mișcă perdelele peste cornișă: lambrechine, perdele romane, panouri japoneze. Uneori, cornișe sunt vândute cu un Velcro finisat pe o pneu de plastic. Dacă nu există niciunul, este ușor să atașați singur Velcro pe cornișă folosind un capsator de construcție sau un lipici.


Designul deschiderii ferestrei necesită pregătire preliminară pentru alegerea stucurilor, a țesăturilor, a tuturor elementelor decorative, astfel încât acestea să fie combinate armonios între ele și cu stilul general de mobilier și cameră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

69 + = 71