Ce trebuie sa faceti daca masina de spalat nu incalzeste apa

Ce trebuie sa faceti daca masina de spalat nu incalzeste apa

Ce trebuie sa faceti daca masina de spalat nu incalzeste apa

Pentru a îndepărta toată poluarea din inul și a găsit prospețime și puritate, este necesar să o spălați în apă caldă sau fierbinte - fiecare gospodină știe acest lucru. Din fericire, vremurile în care apa pentru spălare trebuia să fie fiartă în vase metalice uriașe a fost lăsată de mult în urmă. Astăzi încălzesc apa, spălând și apăsând rufele este asistentul nostru de neînlocuit - o mașină de spălat.

Cu toate acestea, uneori, ca urmare a unor defecțiuni, unitatea "refuză" dintr-o dată să încălzească apa. Cu ce ​​se poate conecta această problemă și cum se poate rezolva aceasta, citiți mai jos.

Cum să înțelegeți că mașina de spălat nu încălzește apa când se spală?

Se pare că modul cel mai evident pentru a determina la ce temperatură spălarea rufei este să atingi lucrurile imediat după ce mașina a terminat ciclul de spălare. Dar acest lucru nu este complet corect, deoarece în majoritatea cazurilor hainele proaspăt spălate vor fi reci. Faptul că mașina de spălat încălzește apa doar pentru spălare și clătirea rufelor are loc în apă rece.

Ce trebuie sa faceti daca masina de spalat nu incalzeste apa

O metodă mai precisă este de a determina temperatura apei prin ușa hatchway-ului. Porniți programul de spălare și, după aproximativ 30 de minute de la pornire, atingeți ușa. Dacă geamul este rece, atunci încălzirea nu se produce.

motive

Mașini de spălat de la cele mai populare producatori, cum ar fi LG, Samsung, Bosch, Zanussi, Atlant, Indesit, Ardo, de regulă, nu se mai încălzi apa pe unul dintre următoarele motive:

Sursa problemei

Ce se întâmplă?

Ce ar trebui să fac?

Mod de alegere incorectă a modului de spălare

Aparatul nu încălzește apă numai cu anumite programe de spălare

Toate modelele moderne de mașini de spălat au mai multe moduri programate de spălare pentru diferite tipuri de țesături. Unele materiale pot fi spălate numai în apă rece. Citiți cu atenție manualul de instrucțiuni: este posibil ca pentru modul pe care l-ați ales, nu există încălzire cu apă

Legarea incorectă a mașinii de spălat

Aparatul în mod constant preia și scurge apa

Dacă ați conectat echipamentul la comunicații fără ajutorul unui profesionist, ați putea conecta cu ușurință furtunurile de drenare și apa setată la alte probleme. Deconectați furtunurile și conectați-le în conformitate cu instrucțiunile; dacă este necesar, apelați expertul

Ruperea termostatului

Senzorul de temperatură extras din mașina de spălat prezintă aceeași rezistență în stare răcită și încălzită

Rezistența termostatului poate fi verificată cu ajutorul unui multimetru, pentru încălzire este ținută sub apă fierbinte; dacă citirile nu sunt diferite, senzorul trebuie înlocuit cu unul nou

Defecțiune a elementului de încălzire tubular

Pe corpul TEN se pot detecta leziuni mecanice sau un strat gros de plăci; Deteriorarea firelor conectate la acesta este posibilă.

Funcționalitatea încălzitorului poate fi verificată prin măsurarea rezistenței cu ajutorul unui tester. Dacă citirea dispozitivului nu corespunde normei, ar trebui să cumpărați un încălzitor nou (valori care sunt considerate normale, pot fi găsite în literatura de specialitate).

Probleme cu modulul software

Conexiunea se efectuează conform așteptărilor, se selectează programul de spălare corect, toate elementele sunt în ordine, dar apa încă nu se încălzește

Programatorul poate eșua din diverse motive, de exemplu, ca rezultat al unei supratensiuni. Problema este rezolvată prin intermiterea sau resetarea setărilor la original

Ce ar trebui să fac în cazul în care mașina de spălat este prea fierbinte pentru o lungă perioadă de timp?

Se întâmplă ca apa din mașina de spălat să se încălzească, însă foarte încet, astfel încât, după o perioadă destul de lungă de timp după începerea spălării, paharul de la ușă rămâne încă rece. Această problemă nesemnificativă, la prima vedere, poate duce la probleme grave. Rufele spalate slabe sunt enervante, dar acest lucru nu este toate: ca urmare a încălzirii lente, poate exista o defecțiune a TEN sau a programatorului.

Ce trebuie sa faceti daca masina de spalat nu incalzeste apa

Ce trebuie sa faceti daca masina de spalat nu incalzeste apa

Cel mai adesea, motivul pentru acest "comportament" ciudat al mașinii de spălat este formarea unui strat gros de scală pe tuburile încălzitorului. Pentru a scapa de placa, este recomandat pentru a rula programul cu spălare și clătire rezervorul gol și acoperit în loc de detergent două linguri de acid citric (această spălare trebuie efectuată la o temperatură maximă de apă).

Ce trebuie sa faceti daca masina de spalat nu incalzeste apa

Sfaturi

  • Dacă mașina dvs. de spălat este operată de mai mult de 7 ani, cel mai probabil, majoritatea problemelor legate de activitatea sa sunt legate de TEN. Calitatea apei de la robinet a rămas mult dorită, astfel încât durata de viață a încălzitorului este redusă considerabil. Experții recomandă înlocuirea acestui element imediat ce apar primele probleme.
  • Modelele moderne de mașini de spălat sunt echipate cu funcția de încălzire cu apă forțată (cum să o executați, citiți în manualul de utilizare). În cazul în care termostatul funcționează defectuos, această funcție vă va ajuta să faceți ceva timp fără a înlocui senzorul de temperatură a apei.
  • Unul dintre indicatorii că stilul nu încălzește apa este mirosul de murdărie al hainei spălate. Nu apar întotdeauna, dar dacă observați acest lucru, mai întâi trebuie să testați încălzitorul pentru a putea fi folosit.
  • Pentru a prelungi durata de viață a elementului de încălzire tubular (este cu ei cel mai adesea asociat întreruperi pentru încălzirea apei), trebuie să utilizați numai prafuri de spălat de înaltă calitate și să nu depășească doza de agenți de curățare și de îngrijire. Dacă sunteți preocupat de calitatea apei de la robinet, instalați un filtru de curgere pentru a reduce nivelul de duritate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

78 − 77 =