Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

Toate lucrările cu materiale de vopsea necesită un calcul preliminar al cantității de material care va fi necesar pentru finisare. Nu este recomandabil să cumpărați vopsea cu o marjă mare, deoarece este stocată pentru o perioadă scurtă de timp, mai ales într-un ambalaj deschis. Prin urmare, este important să cunoașteți consumul de vopsea pe 1 m2 înainte de începerea tuturor lucrărilor.

Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

 

Ce afectează fluxul

Producătorii indică pe ambalaj cantitatea de compoziție necesară pentru a acoperi 1 m2 din suprafața de tratat. Dar aceste date nu corespund întotdeauna realității, deoarece curbura pereților, prezența diferitelor defecte, instrumentul folosit și așa mai departe nu sunt luate în considerare.

Ascunderea puterii

Cu cât acest index este mai ridicat, cu atât compozițiile acoperă mai bine suprafața. În consecință, este de preferat să se cumpere vopsele cu o putere de ascundere mai mare. Ele pot costa ceva mai mult, dar, ca rezultat, lucrările de reparații vor fi cât mai economice posibil. Rata optimă de ascundere este de 30 g pe 1 metru pătrat.

Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

În plus față de nivelul de saturație, puterea de ascundere depinde în mare măsură de culoarea unei anumite culori

instrumente

Consumul de vopsele pe 1 m2, de asemenea, depinde de instrumentul care va fi aplicat. Cel mai costisitor material este consumat de pistolul de pulverizare. În cazul în care sa decis să utilizeze o rolă, se recomandă de a alege instrumentul cu un pui de somn scurt pentru a crea un efect de zid de piatră naturală sau buclate, de lungime medie, pentru a crea un relief. Atunci când se utilizează perii, se observă cel mai mare consum de cerneală pe 1 m2.

Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

Când lucrați pe avioane și zone relativ mari, este mai convenabil să lucrați cu o rolă, iar periile sunt excelente pentru vopsirea locurilor greu accesibile

Tipul fundației

Dacă vopseaua a fost vopsită în prealabil în alb, atunci pentru repetarea cu un ton similar, va fi necesar să se aplice un strat de material. Dacă este planificată aplicarea unei compoziții întunecate, poate dura 2-3 straturi, ceea ce va afecta în mod semnificativ debitul. Pentru a calcula cantitatea de vopsea pentru tratarea suprafețelor tencuite, este necesar să adăugați 20% la datele fabricantului. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea tencuielilor absorb bine umiditatea. În plus, pentru fiecare material (lemn, piatră și așa mai departe) se produc acoperirile corespunzătoare, care nu ar trebui utilizate în alte scopuri.

Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

Indiferent de tipul de substrat, primul strat întotdeauna "ia" mult mai multă vopsea decât cele ulterioare

Tipuri de vopsele

Normele consumului de vopsea depind în mod direct de tipul acestuia. Unele formulări pot fi aplicate într-un singur strat, altele necesită mai mult. Mai jos vom vorbi despre consumul de vopsea pentru pereți, ținând cont de acești factori.

 

Compoziții acrilice

Materialele dispersabile pe bază de apă pe bază de rășini acrilice sunt utilizate pentru finisarea suprafețelor interioare și exterioare. Majoritatea producătorilor furnizează vopsea acrilică albă, care trebuie amestecată cu culoarea înainte de aplicare.

 1. Deci, pentru a afla costul vopselei acrilice, trebuie să examinați mai întâi ambalajul. De obicei, este nevoie de aproximativ 1 litru de material pe 8 metri patrati. Dar având în vedere absorbția bazei și prezența defectelor mici, putem spune că consumul real este de 1 litru la 6 m2.
 2. Apoi trebuie să numărați numărul de straturi. Dacă au fost achiziționate materiale de înaltă calitate, atunci este suficient să aplicați 2 straturi. Pentru vopselele cu segment economic, sunt necesare cel puțin 3 straturi. De exemplu, există un perete pentru pictura cu o suprafață de 10 m2. La un consum de 1 litru pe 6 m2, sunt necesare aproape două litri de material. Dacă multiplicați numărul obținut cu numărul de straturi, obțineți 4 litri de material de calitate și 6 litri de economie.
 3. Apoi, ar trebui să luați în considerare instrumentul utilizat. Când utilizați un pistol de pulverizare sau o rolă, cantitatea necesară nu se va schimba. Dacă utilizați numai perii, trebuie să adăugați încă 15%. Ca urmare, consumul de vopsea acrilică pe 1 m2 este de 4,5 - 7 litri.

Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

Unul dintre avantajele compozițiilor acrilice constă în faptul că debitul, atunci când se lucrează cu un cilindru și pistol de pulverizare, este practic neschimbat

Apă emulsie

Calculul vopselei în acest caz începe de asemenea cu marca producătorului. În condiții ideale, numai 1 litru de material va fi necesar pentru a trata 18 m2 de suprafață. În realitate, această cifră va fi de 9 -11 m2. Apoi, trebuie să țineți cont de numărul de straturi și de caracteristicile instrumentului. Pentru a reduce debitul, se recomandă utilizarea unui grund. Costă mult mai puțin decât LMC, așa că va economisi până la 30% din buget pentru material. De asemenea, nu aplicați vopseaua prea groasă, deoarece puterea de împrăștiere este scăzută și, în orice caz, va dura până la 3 straturi.

Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

Compușii cu apă-emulsie au mai multe tipuri, dar cea mai populară este vopseaua acrilică

 

praf

Compozițiile pe bază de pulberi pe bază de componente polimerice au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme datorită performanțelor lor ridicate. Pentru a înțelege cât de mult necesită acest material pentru a picta un metru pătrat, este necesar să țineți cont de grosimea minimă a stratului decorativ - 100 microni. În majoritatea cazurilor, atunci când se utilizează pulberi ușoare, consumul va fi de 110-130 g.

Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

Vopselele cu pulbere au caracteristici de performanță ridicate și același cost ridicat, dar sunt aplicate numai în fabrică prin tehnologie specială

ulei

Principala componentă a acestui material este uleiul de in. După aplicare, substanța este polimerizată și formează un film. Consumul indicat variază de la 140 la 250 g pe m2. Când se acoperă o zonă cu un singur strat, vor fi necesare aproximativ 130 g de material. De asemenea, sunt necesare diferite cantități de material în funcție de culoare:

 • alb - 1 kg / 10 m2;
 • negru - 1 kg / 20 m2;
 • galben și roșu - 1 kg / 9 m2;
 • verde - 1 kg / 13 m2;
 • albastru - 1 kg / 17 m2.

Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

Formulările uleioase sunt accesibile, dar ele reprezintă aproape cel mai mare consum, în plus, aceste vopsele se usucă mult timp

La nota! În plus față de costul vopselei, este important să se ia în considerare solventul. Astfel de materiale sunt diluate cu alcool alb într-un raport de 1: 1, deci solventul va avea nevoie și de mult.

fațadă

Pentru suprafețele exterioare, aceleași materiale sunt utilizate ca și pentru suprafețele interioare, astfel încât consumul pentru un strat este aproximativ același. Dar este important să vă amintiți că pereții exteriori necesită o colorare mai profundă, deoarece de obicei nu au o suprafață perfect netedă. În consecință, vopseaua va avea nevoie de aproximativ 30% mai mult decât în ​​cazul tapițerilor interioare.

Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

Vopselele de fațadă moderne sunt foarte rezistente la deteriorări, dar în comparație cu compozițiile interioare, consumul lor este mai mare

ulei de in

Uneori, pe pereții unui copac puneți doar un singur ulei de uscare a materialelor. Este folosit, de asemenea, pentru a crea un strat inițial înainte de vopsire. Pentru a procesa un metru pătrat de acoperire, nu mai mult de 130 de grame de material este necesar. În acest caz, o cantitate mică de material relativ ieftin va economisi până la 20% din vopsea.

Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

Uleiul de uscare este utilizat acum ca grund pentru lemn și ca solvent pentru vopselele de ulei

Cum puteți reduce consumul

Pentru a reduce cantitatea de material utilizat, este necesar să pregătiți bine suprafața.

 1. Dacă aveți de gând să se alinieze pereți cu tencuiala, trebuie să vă asigurați că stratul final a fost uscat și se stripează calitativ corespunzător. Orice fisură sau alt defect va crește debitul vopselei.
 2. Folosind primerii speciale și tratamente de suprafață, de asemenea, ajuta pentru a economisi bani. Ipsos și beton absorbi o mulțime de lichid, deci cel mai bine este să se aplice mai întâi amorsa, lăsați să se usuce, iar apoi petrece colorării de suprafață rezultată. Pe lângă economisire, această compoziție ajută la creșterea aderenței.

  Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

  Solul nu este folosit atât pentru reducerea consumului, cât și pentru creșterea aderenței vopselei la suprafață, în plus, trebuie să fie de același tip cu vopseaua

 3. Când este vorba de manipularea suprafeței vopsite anterior, trebuie fie să îndepărtați vopseaua veche, pentru a evita să acopere culoarea sau vopsi peretele fără a scoate capacul, dacă selectați o culoare similară.

De asemenea, pentru a reduce consumul de vopsea, regulile simple vă vor ajuta:

 • În timpul lucrului, este necesar să se așeze recipientul cu materialul pe o suprafață plană și plană, pentru a nu-l întoarce.
 • Când recrutați materialul pe o perie sau o rolă, este necesar să apăsați scula pe suprafața perforată a tăvii de vopsea. În caz contrar, picăturile de vopsea se vor scurge de pe pereți, care vor trebui eliminate.

  Consumul de diferite tipuri de vopsea pe 1 m2

  O tavă de vopsea cu un câmp de luptă cu role sau perii este un instrument ieftin, dar foarte util, care permite reducerea consumului de vopsea

 • Este necesar să se utilizeze numai acei solvenți și în cantitățile indicate pe ambalaj.
 • Se recomandă utilizarea unui grund și a vopselei de la un producător. Este important să se consulte cu vânzătorul cu privire la compatibilitatea acestora.
 • Cei care intenționează să picteze suprafața pentru prima dată, ar trebui să cumpere o cantitate mică de material și practică pe o foaie de placaj, gips carton sau orice alte elemente care nu sunt necesare.

Adesea, trebuie să cumpărați materiale de vopsea din cauza utilizării incorecte a culorii. Dacă în acest caz nu există experiență, este mai bine să cereți amestecarea compușilor în magazin.

Înainte de achiziționarea vopselei, este important să rețineți că materialul calculat se poate termina înainte de finalizarea lucrului. Acest lucru se datorează selecției necorespunzătoare a compoziției, erorilor în calcule matematice sau situațiilor de forță majoră. Este mai bine să cumpărați întotdeauna vopsea cu o marjă mică de 5 - 10%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

30 + = 33