Cu mâinile tale. Trei moduri de a vă pregăti singur un puț

Cu mâinile tale. Trei moduri de a vă pregăti singur un puț

Cu mâinile tale. Trei moduri de a vă pregăti singur un puțPe un teren de grădină sau într-o casă privată, apa nu poate fi eliminată. Aveți posibilitatea să efectuați o alimentare centrală cu apă dacă locuiți în oraș, dar atunci când apăsați grădina de bucătărie, recolta va fi foarte scumpă, deoarece plata pentru apă crește în fiecare an. Dacă o persoană locuiește într-un sat sau este o dachă, atunci orice aprovizionare cu apă pare a fi un vis de conducte. Singura cale de ieșire este de a vă străpunge bine pentru a hrani apa.

În prezent, mulți au estimat beneficiile obținerii unui puț de apă în uz personal. Zeci de companii sunt gata să ofere servicii cu plată pentru a asigura livrarea apei folosind tehnologia modernă. Cu toate acestea, această plăcere nu este disponibilă pentru fiecare persoană. Prin urmare, luând brațele la îndemână, oamenii încearcă să pună bine cu propriile mâini.

În primul rând, trebuie să determinăm locația pentru viitorul bine. Stratul acvifer este situat, de obicei, la o adâncime de aproximativ 10-20 de metri. Dacă există un râu sau un lac în apropiere, atunci un strat de apă subterană va fi situat în apropierea suprafeței. Localizarea apelor subterane, care este disponibilă în fiecare comitet executiv al așezării, va ajuta la determinarea locului în care puțul este cel mai probabil să pătrundă în puț. Iată tipurile de sol care sunt caracteristice acestei zone.

Ei bine, cu propriile mâini pentru irigare

În cazul în care apa este necesară numai pentru irigare, un astfel de puț poate fi realizat cu ajutorul unui burghiu simplu, cu condiția ca primul strat de apă subterană să se afle aproape (nu mai mult de 3 m) de suprafață. Lungimea burghiului trebuie să fie mărită cu ajutorul țevilor cu diametru mic sau tije de armare. La trecerea straturilor mai solide ale solului, greutatea suplimentară poate fi atinsă pe mânerele de foraj pentru a reduce sarcina persoanei. Trebuie avut în vedere că apa nu este suficient de bună pentru a bea, deoarece la o asemenea profunzime nu există o curățare naturală.

Cu mâinile tale. Trei moduri de a vă pregăti singur un puț

Cu ajutorul unui topor sudat pe o tijă metalică, este necesar să tăiați rădăcinile copacilor care sunt prinși în traseul de foraj.

Cu mâinile tale. Trei moduri de a vă pregăti singur un puț

La o adâncime de aproximativ doi metri, nisipul umed va începe să scadă. Îndepărtați burghiul cu sol aderent ar trebui să fie aproximativ la fiecare 10-15 cm, altfel sub greutatea pământului dispozitivul se poate rupe.

Cu mâinile tale. Trei moduri de a vă pregăti singur un puț

Atunci când nisipul apare alb-gri, atunci acviferul este foarte aproape. Când apă apare, aplicația de foraj devine lipsită de sens, deoarece solul lichid nu se menține la lamele. Trebuie să introduceți carcasa. Fântâna este pregătită pentru irigare. Pentru a ridica apa, puteți folosi o coloană manuală sau o pompă electrică.

Ei bine, pentru apa de baut folosind o pompa

Cu mâinile tale. Trei moduri de a vă pregăti singur un puț

Dacă apa subterană este situată la o adâncime de aproximativ 10 metri, există o altă metodă eficientă și simplă de rupere a puțului.

În primul rând, trebuie să săturați o groapă de aproximativ 1,5 metri adâncime pentru a îndepărta un sol vegetal liber și slăbit, de aproximativ dimensiunea unui metru pătrat. Bateți groapa cu plăci pentru a vă facilita munca ulterioară.

Tăiați conducta de oțel pe o parte cu dinții în conformitate cu principiul hârtiei, având îndoită dinții în direcții diferite. Pe de altă parte, realizați fire pentru conectarea la alte secțiuni de țevi prin intermediul unui cuplaj. Folosind o clemă, atașați mânerul la țeavă astfel încât să îl puteți menține într-o poziție verticală, la o înălțime care să fie convenabilă pentru persoana care o va ține. Pe celelalte țevi faceți un fir din două părți. Lungimea ar trebui să fie de aproximativ 3 metri.

Pregătiți un butoi de apă de 200 de litri sau mai mult, o pompă de apă ca "bebelușul", un furtun atât de lung încât să poată fi coborât din cilindru în mijlocul țevii aproape la sol.

Diametrul țevii trebuie să fie de cel puțin 120 mm, în viitor va fi folosit ca o carcasă.

Este inconvenient să produci astfel de lucrări în monoterapie, deci este mai bine să găsești un asistent.

Întorcând ușor tubul dintr-o parte în alta, aprofundați-l cât mai mult posibil. Apoi porniți pompa. Apa sub presiune va distruge pământul de la baza conductei și, sub greutatea sa și datorită eforturilor persoanei care îl rotește înainte și înapoi, se va scufunda mai adânc și mai adânc.

Pentru a umple cilindrul, puteți folosi acea apă care se va revărsa din tub, după care se va filtrează printr-o sită sau se va pregăti altul. Prin conectarea succesivă a țevilor, puteți ajunge rapid la acvifer. După îndepărtarea plăcilor inutile, groapa trebuie îngropată, întărită în mijlocul țevii. Acoperiți capacul pentru a preveni pătrunderea resturilor în sondă. Pompa de apă utilizând o pompă adâncă sau o stație de pompare.

Aceasta nu este singura modalitate de a face un bine cu propriile mâini, dar este destul de simplă și nu necesită echipamente scumpe sau tipuri complicate de lucru - sudare, tăiere, ascuțire și așa mai departe.

Pătrunderea bine prin metoda cu coarda de impact

Cu mâinile tale. Trei moduri de a vă pregăti singur un puț

Această metodă de extragere a apei este cea mai comună. Din buștenii cu grosime medie se construiește o instalație de foraj, a cărei vârf ar trebui amplasat direct deasupra gâtului viitor al puțului.

Săpat o groapă de 1,5 x 1,5 metri adâncime, cu o adâncime de aproximativ 2 metri. Este de dorit să tăiați pereții cu plăci astfel încât solul să nu cadă.

Carcasa trebuie să fie din oțel fără cusături laterale, cu o grosime a peretelui de cel puțin 5 mm. În partea inferioară a circumferinței, un con cu un diametru de 4-5 cm este mai mare decât diametrul tubului.

În partea superioară, firul este filetat pe conductă, astfel încât acesta să poată fi conectat în continuare la alte bucăți de țevi prin intermediul unui cuplaj.

Țeava este instalată pe verticală cu un plumb în groapă, fixată nu strâns, dar astfel încât să nu se balanseze. Se prăbușește o grămadă, legată cu o frânghie de cânepă puternică cu o grosime de cel puțin 20 mm sau cu un cablu de oțel cu un diametru de cel puțin 10 mm, iar începând cu perforarea efectivă a puțului.

Ridicând bailerul la o înălțime de un metru, coborâți-l într-o cădere liberă. Pământ, umplutură în mijloc, trebuie să vă scuturăți periodic, ridicând dispozitivul cu un troliu.

Cu cât este mai mare greutatea bailerului, cu atât mai repede puteți ajunge în acvifer. De obicei, cântărește în intervalul de 50 kg. Lungimea acestuia nu trebuie să depășească 2 metri.

Este necesar ca umplutura să fie umplută cu solul cu circa 2/3 din lungime, la fel ca în cazul încărcării excesive, conținutul poate bloca spațiul tubului și acest lucru va face dificilă penetrarea gaurilor.

În cazul în care o piatră dură vine pe drum, trebuie să fie rupt, înlocuind jgheab cu un daltă daltă.

Atunci când apă apare, utilizarea unui bailer va fi impracticabilă, trebuie pompată într-o stare curată cu o pompă adâncă. Apoi, trebuie introdus un filtru în carcasă, astfel încât nisipul să nu pătrundă în fantă.

În acest fel, este posibilă ruperea unei găuri de până la 40 de metri adâncime. O astfel de apă, după ce a trecut printr-o curățare naturală, este moale și gustoasă. Este potrivit pentru orice aplicație - pentru gătit, băuturi sau nevoi de uz casnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

23 + = 25