Cum de a coase un organza orb: Instrucțiuni

Cum de a coase un organza orb: Instrucțiuni

Perdele - aceasta este atingerea finală a oricărui interior. Fără această fereastră, niciunul dintre cele mai perfecte modele nu va arăta decent. Perdele sau perdele grele, decorate cu perii - alegerea ta este a ta, este important ca ele să decoreze interiorul și să încânteze ochiul gospodăriei.

Cum de a coase un organza orb: Instrucțiuni

Organza este o țesătură ușor, dar în același timp și dură, care este dificil de procesat.

Cu aspect ingenios, dar elegant, aspectul perdelelor din organza. Acest material este o țesătură ușor, dar în același timp destul de rigidă, de obicei în formă bună. În plus față de aspectul prezentabil, organza are încă o caracteristică - este destul de dificil de procesat. Dacă decideți să preferați astfel de perdele, puteți cumpăra un specimen gata sau contactați o croitoreasă profesionistă. Iar tu poți să-ți coase singur, doar să studiezi toate subtilitățile de a lucra cu materialul și să faci niște eforturi.

Ca orice alt proces, prelucrarea perdelelor constă în lucrări pregătitoare și coasere directă. Este de la pregătire atentă și rezultatul final va depinde.

Etapa pregătitoare

Cum de a coase un organza orb: Instrucțiuni

Materialele necesare pentru depunerea perdelelor: mașină de cusut; ace; fir; foarfece; banda de perdea; obiceiul se coace; metru; cuțit; lumânare; pini; un fier.

Dacă vă decideți să coaseți orb din organza, ar trebui să fiți pregătiți pentru anumite dificultăți datorate proprietăților materialului. Datorită caracteristicilor, o astfel de perdea necesită greutate marginea inferioară, numai în acest caz va sta plat și frumos. Deci, puteți continua.

Pentru toate etapele de lucru veți avea nevoie:

 • mașină de cusut;
 • ace, fire;
 • foarfece;
 • banda de perdea;
 • obiceiul se coace;
 • croitorie m;
 • cuțit ascuțit;
 • lumânare sau brichetă;
 • cusaturi de cusut;
 • un fier.

Cum de a coase un organza orb: Instrucțiuni

Schema de depozitare a perdelelor din organza.

Cortina este cusută în conformitate cu următoarea schemă.

 1. Se măsoară lățimea ferestrei sau de perete aveți de gând pentru a decora. Nu este necesar să se pornească de la parametrii derivate, cele mai atractive perdele privire în spatele cozi mari, și, prin urmare lățimea trebuie să fie înmulțită cu 1,5 sau 2. Rezultatul - perdele gata făcute, ceea ce înseamnă că trebuie să se stabilească marja pentru a termina, și din toate părțile.
 2. După ce se calculează dimensiunile ideale ale cortinei, puteți începe tăierea. Organza este destul de capricioasă și este mai bine să o faci pe podea sau pe o masă mare. Marcați linia de tăiere și cu grijă, dar cu încredere tăiați materialul cu foarfece. Mecanicii împărtășesc secretul, ceea ce face posibilă o tăiere perfect netedă. Marcați lungimea dorită și trageți un fir orizontal din rețea. Această bandă va fi cel mai bun ghid pentru tăiere.
 3. Pentru tăiere, cu excepția foarfecelor, este posibil să se folosească un cuțit ascuțit, încălzit pe un foc deschis. Această metodă vă permite să tăiați simultan țesătura și să procesați muchiile. Așezați perdeaua pe o suprafață plană și apăsați marginea cu ajutorul unui contor. Încălziți cuțitul și tăiați materialul într-un mod sigur și sigur. Dacă metalul este suficient de fierbinte, acesta va topi marginile în procesul de tăiere și nu le va permite să se dizolve.
 4. După aceasta, este necesar să se trateze marginile, deoarece organza are proprietatea de a cădea în timpul funcționării. Există două moduri de a face acest lucru. Primul este de a procesa linia tăiată cu o mașină de cusut, firele capricioase vor păstra un zigzag mic sau cusătura de overlock. În al doilea rând - dați vina pe margine, aceste manipulări sunt cele mai bune realizate împreună, o mișcare neatentă va strica întreaga pânză. Lăsați asistentul să tragă perdeaua și să mergeți de-a lungul marginii flăcării, dar este mai bine să vă încercați să faceți o dexteritate pe un loc inconștient sau o tăiere inutilă.

Lucrări de cusut: instrucțiuni

Cum de a coase un organza orb: Instrucțiuni

Coacerea oblică este o bandă aplicată cu overshoes pre-îndoit.

După ce materialul este tăiat și marginile sunt procesate, puteți trece direct la lucrările de cusut. Dacă tăiați corect organza și ați procesat marginile, nu ar trebui să apară dificultăți.

 1. În etapa următoare trebuie să coaseți o coacere înclinată. Este necesar să selectați panglica și firul în tonul țesăturii principale a cortinei, apoi vă va plăcea rezultatul final. Cu ajutorul coaselor de cusut, fixați coaja oblică până la marginea organzei, verificați din nou îmbinările și atașați-o la mașină.
 2. Puteți procesa cusăturile și fără a utiliza o panglică specială. Pentru a face acest lucru, răsuciți marginea perdelelor de două ori cu o lățime de aproximativ 5-8 mm și atașați cu atenție. Această metodă ar trebui utilizată numai dacă nu există posibilitatea de a achiziționa o coacere înclinată. Această margine va arăta din greu și poate strica proiectarea ușoară și aerisită a încăperii.
 3. După aceasta, puteți trece la prelucrarea părții superioare a perdelei. Încă o dată, măsurați distanța de la cornișă propusă la podea și adăugați 3-4 cm la tiv. Așezați organza pe masă cu fața în jos, introduceți materialul și fixați-l cu știfturile de cusut. Atașați banda de perdea cu aceleași pini și verificați calitatea conexiunii. Coaseți ambele părți pe mașina de cusut. Apoi puneți marginile și asigurați-le manual.
 4. Marginea inferioară poate fi lăsată să fie prelucrată de la înflorire, dar această metodă nu va oferi o ponderare suficientă, ceea ce va face ca perdelele să fie minunate. Întoarceți marginea inferioară de trei ori, lățimea foliei aproximativ 5 mm și cusătura pe mașină de scris. Este mai bine să utilizați o cusătură de overlock. Această metodă de prelucrare va asigura o elasticitate și o greutate suficientă pentru marginea inferioară.
 5. Perdelele tale sunt gata. Fier fierbinte cu grijă, asigurându-se că fierul nu se supraîncălzește prea mult, temperatura excesivă va topi organza delicată. Acum, rama elegantă a ferestrelor poate fi atârnată în poziție.

Metoda propusă de prelucrare a perdelelor vă va ajuta să învățați cum să lucrați corespunzător cu un material atât de subțire și delicat, cum ar fi organza. Acum, nu numai că puteți coase perdelele, ci și pentru a crea un costum sau un costum rafinat pentru copilul de la această țesătură magnifică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

85 + = 88