Cum de a determina zidurile portante în Hrușciov și case de panouri

Cum de a determina zidurile portante în Hrușciov și case de panouri

Când planificați reparații la scară mare cu elemente de reamenajare, acordați atenție materialului pereților dvs., precum și aspectului general al clădirii - la urma urmei, nu toate, în special în casele de panouri, pot fi îndepărtate. Pentru ca rezultatele lucrărilor de reparații să fie o bucurie, hai să vorbim despre cum să determinăm zidurile purtătoare în Hrușciov.

Recunoașteți zidurile portante

Indiferent de casa în care locuința dvs. este situată - o hruschevka de panouri sau o clădire cu nouă etaje din cărămidă - va avea în mod necesar pereți portanți și doar partiții interioare. Cel de-al doilea cu adevărat curat fără consecințe, încălcând integritatea primului, va cauza probleme grave, amenințând nu numai apartamentul tău, ci și întreaga casă. Dar, uneori, un proiect conceput necesită ca o gaură intermediară să fie făcută într-un anumit loc și poate că peretele nu interferează?

Cum de a determina zidurile portante în Hrușciov și case de panouri

În orice caz, nu recurge la dezmembrare, care nu sunt familiarizați cu aspectul sediului. Dacă nu aveți una, contactați biroul de inventar tehnic sau încercați să determinați singur pereții portanți.

Cum de a determina zidurile portante în Hrușciov și case de panouri

În casele din panouri

Nu găsesc documentația tehnică pentru apartament, pereții lagărului din panoul casei sunt ușor de determinat prin grosimea lor: faptul că pereții principali care susțin panourile de podea sunt întotdeauna ușor mai groși. Deci, grosimea minimă a peretelui lagărului într-o casă standard de panouri este de 12 cm, fără a lua în considerare stratul de tencuială, materialele de finisare, iar pereții despărțitori suplimentari sunt cu 2 cm mai subțiri.

Cum de a determina zidurile portante în Hrușciov și case de panouri

De obicei, pereții interiori nu afectează stabilitatea întregii case, ci servesc doar ca o separare a spațiului unificat al apartamentului în încăperi. Pentru a începe lucrările de schimbare și demolare este permisă numai după ce toate pereții sunt măsurate cu grijă, a subliniat modelele cheie.

Cum de a determina zidurile portante în Hrușciov și case de panouri

Și mai mult: Casele de case cu nouă etaje, în majoritatea cazurilor, constau din pereții principali - această structură este foarte asemănătoare casei clasice de cărți. Când intenționați să renovați un apartament într-o astfel de casă, este mai bine să vă familiarizați cu planul detaliat înainte de a începe să lucrați.

În Hrușcioveni

Puteți înțelege care ziduri din Hrușciov poartă, în mai multe moduri:

  • prima, cea mai corectă - să studieze documentația tehnică;
  • a doua metodă sugerează atenția asupra scopului zidului - dacă aveți un Hrușciov, atunci pereții portanți distrug de obicei podeaua în apartamente separate, în timp ce cele secundare le împart în camere;
  • același lucru se aplică și zonelor care separă încăperea de scară sau de coridoarele comune - acestea sunt întotdeauna principalele;
  • dar peretele dintre cameră și balcon, spre deosebire de cărămizi, dimpotrivă, nu are o încărcătură importantă, ci reține căldura;
  • într-o baie separată, puteți demola în siguranță partiția - nu afectează integritatea sau stabilitatea clădirii.

Există o altă modalitate de a determina ce ziduri ale rulmentului sunt forate: grosimea partițiilor principale este astfel încât un burghiu este insuficient pentru o gaură intermediară.

Cum de a determina zidurile portante în Hrușciov și case de panouri

Care dintre ele pot fi demolate

Elimina peretele interfering în Hrușciov este oarecum mai ușor decât în ​​casa panourilor. Singurele partiții care pot fi dezasamblate în siguranță în soclu sunt peretele care separă baia și compartimentul între cameră și bucătărie. În casele lui Hrușciov, scoateți (în întregime sau în părți) aceia dintre ei care nu au o funcție importantă.

Cum de a determina zidurile portante în Hrușciov și case de panouri

Îndepărtați pereții principali care păstrează pardoselile din beton în orice caz imposibil. Demontarea lor, în mod necesar, slăbi tavanul, încărcătura pe fundație va scădea substanțial. Singura opțiune acceptabilă este dezmembrarea parțială cu întărirea obligatorie a deschiderii. Și ultimul lucru: toate lucrările legate de schimbarea structurii spațiilor necesită autorizații speciale în autoritățile competente. Au primit un document - te la muncă!

Nu neglija etapele obligatorii de lucru - prin măsurarea grosimii pereților despărțitori, prin studierea aspectului apartamentului. Și cel mai bun lucru nu este să fii prea leneș și să vizitezi ITO și să înțelegi cu certitudine ce obiect ai de făcut. Numai în acest caz, încăperea după reparație nu numai că va îmbunătăți, obținând un aspect actualizat, dar va rămâne în siguranță pentru chiriași.

Proiecte de succes și reparații sigure!

Video "Cum să demontați un perete fără încărcătură în Hrushchevka"

Acest videoclip prezintă una dintre opțiunile posibile de dezmembrare a unei partiții care nu este de capital într-un apartament. În înregistrare, lucrarea a fost făcută cu un zgomot minim și o cantitate mică de praf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

13 + = 18