Cum de a face o lampă de la LED-uri cu propriile mâini?

Conform datelor statistice, sa constatat că costul iluminării cu LED-uri a fost semnificativ redus. Astfel de indicatori au condus la o creștere a achiziției de iluminat cu costuri reduse în case private și apartamente. Cei care au controlat perfect cu un fier de lipit, nu au nevoie de o excursie la magazin pentru a dota casele lor, atât cât mai mult posibil pentru a crea o lumină cu propriile sale mâini, fără a recurge la fabrica de produse. Astfel, puteți economisi o sumă mare de bani și puteți alege designul unui dispozitiv care să se potrivească interiorului apartamentului.

Cum de a face o lampă de la LED-uri cu propriile mâini?

Diagrama luminii LED.

LED-urile au propriile lor particularități, constând în modul de funcționare a curentului direct și într-un grad scăzut de tensiune. Prin urmare, pentru punerea în aplicare a procesului de iluminare, dispozitive precum sursele de alimentare sunt utilizate în mod preponderent. Unele circuite electrice auto-lipite pe panouri, ceea ce nu este atât de ușor, mai ales pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest domeniu de activitate.

Crearea unei lămpi cu mâinile, lampa sau alt dispozitiv de iluminat, este necesar să se ia în considerare faptul că o treime din unități, cum ar fi puterea nominală, va continua conversia fluxului de lumină, iar partea rămasă din nevoia de pierdere de căldură.

Este important să rețineți că atunci când LED-urile sunt supraîncălzite, durata de viață poate scădea. Prin asamblarea independentă a oricărei structuri de LED-uri, căldura din întreaga structură trebuie furnizată în timpul alimentării cu energie electrică.

Ce LED-uri ar trebui să folosesc?

Cum de a face o lampă de la LED-uri cu propriile mâini?

Tabelul varietăților de LED-uri.

Inițial, este de dorit să selectați un anumit tip de LED-uri care vor fi necesare. Dacă luăm în considerare puterea puternică și scăzută, atunci primul tip este mult mai profitabil, deoarece intensitatea forței de muncă este mai mare. Raportul dintre puterea redusă și puterea ridicată este de 20: 1. La astfel de indicatori se poate concluziona că cu LED-uri cu putere redusă există mult mai mult de lipit. Printre diodele puternice care emite lumină, se pot distinge câteva soiuri, dintre care unele sunt destinate lucrărilor de asamblare a ieșirilor și altele - pentru cele de suprafață. În cele mai multe cazuri, utilizați ieșirea, deoarece cu ele lucrările de instalare sunt mult mai rapide.

Surse de alimentare

Pentru durabilitatea LED-urilor aveți nevoie de un driver excelent, iar într-un alt mod se poate numi o sursă de alimentare. Șoferul poate fi carcasă și cadru deschis, cu izolare galvanică și fără ea. Dacă luăm în considerare modificarea corpurilor de iluminat, atunci este de dorit să se utilizeze forma șoferului cu cadru deschis, în care există o izolare galvanică.

Vederea fără coca este foarte utilă prin faptul că este compactă și are un grad de încălzire mai scăzut. Dar există și anumite dezavantaje, care se manifestă prin dificultatea de fixare.

Utilizarea izolării galvanice, ca regulă, este necesară pentru siguranță, deoarece în acest caz este posibil să se evite șocurile electrice. În absența unei astfel de tehnologii, unii primesc un șoc electric minim.

Cum de a face o lampă de la LED-uri cu propriile mâini?

Circuitul electric al luminii LED.

Atunci când alegeți drivere, este de dorit să acordați atenție specificării numărului minim și maxim de LED-uri ce pot fi conectate la conexiune. Dacă astfel de date nu sunt disponibile, este util să vizualizați indicatorii de ieșire ai tensiunii de alimentare.

Alimentarea poate fi de două tipuri, dintre care unul constă dintr-un filtru de interferență electromagnetică, iar celălalt, în consecință, nu îl are. Dispozitivele care nu au filtre sunt mai susceptibile de a avea interferențe de la unde electromagnetice și de a transporta frecvențe către receptoare.

Utilizarea unui radiator pentru LED-uri

Pentru a utiliza LED-ul cu succes și pentru o lungă perioadă de timp, merită să utilizați radiatoarele, deoarece ele sunt la fel de importante componente ale procesului ca surse de alimentare. Radiatorul trebuie să fie realizat în întregime din aluminiu. Găsirea unui astfel de material este foarte simplă, deoarece fiecare persoană are ustensile vechi din aluminiu. Pentru a putea disipa căldura de pe LED-ul, trebuie să țineți cont de dimensiunea zonei, nu de grosimea acesteia. Este de remarcat faptul că răcitoarele de ventilatoare sunt instalate pe răcitoarele de computer, deoarece fără un astfel de dispozitiv, căldura de la LED-ul va fi îndepărtată cu o viteză minimă.

Procesul de a face tu singur o lampă

Înainte de a începe să dezvoltați singur lampa, este recomandabil să pregătiți toate instrumentele necesare. În special, este de dorit să se obțină:

Cum de a face o lampă de la LED-uri cu propriile mâini?

Schema corpului lămpii.

 • LED-uri de bază și de rezervă;
 • un microtransformator;
 • multimetru;
 • becuri roșii cu LED-uri;
 • Rezistor cu 100 Ohm;
 • un condensator de 400 μF și 10 μF;
 • un cartuș;
 • degresant;
 • fier de lipit;
 • clei de montaj;
 • bord;
 • abajur.

Inițial, este de dorit să verificați fiecare LED care va fi inclus în circuit și calitatea tensiunii de alimentare în cablul de rețea. Pentru a implementa un astfel de proces, merită să folosiți un microtransformator. Astfel, atunci când ajustați și testați viitorul dispozitiv de iluminare, ajustarea va fi mult mai netedă.

Pentru a măsura, tensiunea scade la un curent constant și efectul asupra rezistorului sau nu, și un multimetru este utilizat pentru a calcula cu exactitate curentul diodelor. De regulă, la auto-asamblare încercați să folosiți lămpi cu șase tensiuni, dar destul de des pot fi utilizate și cele care sunt proiectate pentru 12 volți.

Diode trebuie să fie ele însele de înaltă calitate, astfel încât să puteți evita o strălucire albăstruie neplăcut, care nu strica doar aspectul corpului de iluminat, dar, de asemenea, afecta ochii.

Cum de a face o lampă de la LED-uri cu propriile mâini?

Schema de conectare a elementelor LED la carcasa corpului de iluminat.

Schema de asamblare poate fi numită foarte simplu și fără pierderi pentru șofer. Singurul dezavantaj este lipsa izolației în fire, adică LED-ul însuși poate fi expus șocurilor actuale. Concentrându-se pe cele mai recente date, merită să considerăm că este de dorit să protejăm lampa de la cădere, dar mai târziu circuitul poate fi modernizat.

 1. Rezistoarele sunt necesare pentru a proteja bordul când este conectat la o rețea pentru a evita o creștere a puterii. În cazul absenței sale, este de dorit să se utilizeze o punte de rectificare minusculă.
 2. Utilizarea unui condensator de 400 μF este necesară pentru a seta energia la nivelul dorit, care este necesar pentru transmisia și adăugarea suplimentară de lămpi, cu lățime de bandă liberă. Înainte de operare, este recomandabil să se verifice dacă lucrarea este exact tipul de tensiune nominală, care, de regulă, este jumătate din curentul curent în rețea.
 3. Utilizarea unui condensator de 10 μF este necesară pentru a crea o sursă de lumină ideală, precum și pentru a elimina astfel de efecte cum ar fi strălucirea și intermitența. În acest caz, înălțimea tensiunii nominale trebuie să fie de două ori mai mare decât cea a condensatorului anterior.

Dacă nu există posibilitatea achiziționării unui cartuș nou, acesta poate fi scos din lampa veche. Pentru a face acest lucru, trebuie să spargeți cu atenție becul și astfel încât partea cuibului cartușului să nu fie deteriorată. După această procedură, cartușul însuși trebuie protejat și tratat cu un degresor. Este important ca înainte de a instala gaura din cartuș este testat din nou pentru prezența reziduurilor lămpii, ceea ce poate deteriora sistemul de iluminare al viitorului, și este de dorit să se efectueze un tratament suplimentar cu acetonă sau alcool.

Montarea cartușului la rezistor și la tranzistor

Apoi merge pentru lipire. Prin intermediul unei instalații de lipit fierul redus este redus, iar materialele trebuie pregătite în prealabil și apropiate. Suprafața este procesată într-un mod obligatoriu, iar acțiunile trebuie să fie cât mai exacte și mai exacte cu putință, pentru a evita deteriorarea pieselor deja instalate.

Pentru a efectua contracție termică, aplicați orice tip de adeziv de montaj, deoarece materialul ar trebui proiectat pentru a efectua acțiuni similare și în nici un caz nu în scopuri de birou.

Instalarea lămpilor cu LED-uri este considerată a fi momentul cel mai important și interesant în întreaga asamblare a corpului de iluminat. Baza va fi servită în avans cumpărată sau pregătită de la bordul aparatelor vechi. Dacă aparținea vechilor modele, atunci, placa trebuie să fie curățată de părți și de diverse spărturi.

Prin efectuarea și conectarea fiecărui contact, acestea trebuie să fie verificate și șterse dacă semnalul nu sosește. Rămâne foarte puțin - iar lampa poate să-i placă creatorului. Pentru a finaliza lucrarea, trebuie doar să colectați toate detaliile disponibile. Pentru a fi mai precis, fiecare detaliu este lipit pe placă și pe dispozitivul rezistorului. Apoi, totul este izolat cu ajutorul lipiciului, sunt verificate conexiunile dintre diode pentru propagarea corectă a luminii.