Cum de a îndepărta rapid tapetul de hârtie vechi de pe pereți

Cum de a îndepărta rapid tapetul de hârtie vechi de pe pereți

Îndepărtarea tapetului vechi este o afacere care poate fi practică și neprofesională, totuși necesită întotdeauna mult timp și efort. Bineînțeles, toate acestea depind de tipul de tapet cu care avem de-a face și de modul în care au fost lipite "cu bună-credință".

Cum de a îndepărta rapid tapetul de hârtie vechi de pe pereți

Îndepărtarea ușoară a tapetului

Pur și simplu trebuie să îndepărtăm tapetul vechi de pe pereți dacă vrem să obținem rezultate de înaltă calitate din lipirea de pânze noi. Nu vă bazați pe întâmplări aleatorii și lipiți pânza, nu se știe cum se comportă tapetul vechi, este mai bine să le scoateți.

Caracteristici ale îndepărtării vechilor pânze

De fapt, este ușor să eliminați imaginile de fundal din hârtie vechi de pe aproape toate suprafețele, numai dacă au fost lipite într-un singur strat și nu pe lipici super. Un alt lucru - tapet de hârtie, fixat pe perete în mai multe straturi. Va trebui să lucreze din greu pentru a coaja acest strat multistrat.

Cum de a îndepărta rapid tapetul de hârtie vechi de pe pereți

Dacă tapetul a fost lipit corect, ruperea acestuia de pe pereți nu este dificilă

Un astfel de incident apare deoarece mulți oameni preferă să lipsească un nou strat de tapet, fără a elimina cel vechi. Acesta este modul în care lenea umană conduce la un efect nu foarte bun. De exemplu, suprafețele de perete neuniforme. Faptul este că stratul anterior nu a putut fi făcut de înaltă calitate, din cauza căruia s-au format colinele, tapetul vechi sa ridicat. Uită-te la sfârșitul va fi extrem de inestetic și dezordonat.

În plus, probabilitatea de lipire a tapetului recent lipit în acest caz este mărită, iar igiena este redusă. Ca o regulă, tapet vechi poate ascunde sub un strat de mucegai, care, înainte de a repara, ar fi de dorit să scape de tot dezbrăcat repede de pe pereți.

Prin urmare, este bine să nu fiți leneși, să vă petreceți timpul, să eliminați tapetul de pe pereți și să obțineți un rezultat excelent. Dacă vă decideți să faceți o reparație cosmetică, vă sfătuim să scăpați cât mai mult de tapetul vechi - acesta este primul pas important. Pentru a facilita acest proces, ele pot fi umezite abundent cu apă caldă și detergent. Aplicați cel mai bun burete sau cârpă. Vechiul tapet va absorbi în mod activ umezeală, umflă, și apoi îndepărtarea lor va fi mai ușor.

Cum de a îndepărta rapid tapetul de hârtie vechi de pe pereți

Rolurile cu blană de blană și velur sunt mai capabile să absoarbă umezeala

Aici merită clarificat: umeziți mai bine stratul unul câte unul pentru a preveni re-uscarea. Prindeți o bucată, tratați-o și lăsați-o timp de 10 minute. Dar este mai bine să nu o exagerați cu apă, deoarece umiditatea excesivă poate perturba structura stratului de ghips sau strat de chit.

Cel mai adesea, după aplicarea unei cantități abundente de apă, tapet vechi de hârtie, de regulă, se deplasează departe de pereți, cu toate acestea, fără unelte de luare a deciziilor nu va funcționa. Pentru o îndepărtare mai eficientă a materialului, trebuie să utilizați o spatulă de construcție - procesul va merge mult mai rapid în acest caz. Dacă apa caldă nu ajută cu adevărat, vom folosi un alt sfat excelent din partea specialiștilor: fierberea materialului cu un fier printr-o cârpă umedă. De regulă, după toate aceste proceduri se pare că se elimină toate tapeturile vechi, iar pereții sunt complet curățiți.

Cum de a îndepărta rapid tapetul de hârtie vechi de pe pereți

Este mai bine să utilizați o spatulă cu muchii ascuțite, alegeți singură lățimea

Un alt lucru este dacă lucrăm cu o imagine de fundal specială pe o hârtie aspră. În acest caz, este necesar să se recurgă la metoda perforării - făcând incizii pe hârtie (utilizați o spatulă sau un cuțit special). În același scop, producătorii oferă role cu unghii, cu toate acestea, trebuie să fiți foarte atenți cu ei, deoarece puteți deteriora cu ușurință stratul inferior de chit. După ce ați lucrat cu o astfel de unealtă, rămâne doar să umeziți tapetul vechi și după 10 minute le îndepărtați de perete.

Acordați atenție fluidelor speciale pentru îndepărtarea tapetului. Aceste materiale sunt sigure pentru sănătatea umană și sunt foarte eficiente deoarece accelerează penetrarea umidității și elimină soluțiile puternice de adeziv. Lichidul este foarte convenabil pentru a fi aplicat și este consumat puțin. Este mai bine să utilizați această perie, să distribuiți materialul în mod egal pe tapet, lăsându-l timp de 2-3 ore. După aceea, armați-vă cu o spatulă și pur și simplu curățați pereții cu straturi fără dificultate.

Cel mai neluat de toate opțiunile posibile este utilizarea adezivului cu adăugarea de PVA. În cazul în care tapetul de hârtie umed a fost lipit în acest fel, atunci va fi extrem de dificil să le eliminați. Toate acestea, deoarece nu pot fi aburit sau macerat chiar șmirghel cu greu lor odoleet.Pri astfel de condiții, puteți utiliza atașarea suplimentară sub formă de perii pentru mașini de găurit.

Fără minusuri în acest caz nu va funcționa, deoarece duză, cel mai probabil, va deteriora stratul principal de chit și peretele va trebui să fie din nou reglat. Uneori daunele ajung la stratul de beton, care nu este foarte plăcut, dar este ușor de întreținut.

Cum de a îndepărta rapid tapetul de hârtie vechi de pe pereți

Aplicând astfel de atașamente, fii foarte atent

Etapa finală va fi uscarea zidurilor. După ce s-au efectuat toate manipulările pentru a îndepărta tapetul, pereții au absorbit deja nivelul necesar de umiditate, nu este necesar să efectuați rapid lucrări suplimentare. Dacă nu doriți să se transforme în mucegai și umed și noul tapet a fost lipit calitativ, uscați peretele și aplicați un strat suplimentar de pământ.

O altă recomandare importantă - un nou strat de tapet trebuie aplicat întotdeauna în absența completă a pescajului și numai cu ferestrele închise. Înghețarea poate provoca daune la reparații proaspete și poate conduce la faptul că trebuie să refaceți totul. La sfârșitul zilei puteți umple camera cu aer.

Îndepărtarea canvasului

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să opriți alimentarea cu energie din încăpere. Motivul este că, în timpul desfășurării tuturor activităților, veți avea de-a face cu apă, deci riscați să vă răniți. În plus, după cum am înțeles deja, este puțin probabil că va fi posibilă îndepărtarea tapetului de pe pereți fără o cantitate abundentă de lichid.

Cum de a îndepărta rapid tapetul de hârtie vechi de pe pereți

Scoateți cutiile de hârtie care au fost lipite corect

Dacă este necesar, bifați ușor toate prizele și comutatoarele disponibile cu bandă. Astfel, lichidul nu va intra în aceste zone periculoase. Pentru ca procesul de curățare să fie simplu, trebuie să atașați o peliculă de polietilenă la placa de pliere. Pentru aceste scopuri este de asemenea adecvată o bandă sau bandă adezivă. Acum, puteți continua munca directă pentru a elimina tapetul vechi.

Secvența acțiunilor este următoarea:

 • Umeziți bine cârpa cu apă caldă. Înainte de aceasta, adăugați o cantitate mică de săpun lichid sau alt produs similar la apă.
 • Așteptați 15 minute, da, rapid nu va funcționa și apoi veți repeta toate acțiunile din nou. Nu este nevoie să procesați simultan întreaga suprafață a peretelui, deoarece în timp ce aplicați o soluție de săpun într-o parte, cealaltă va fi uscată.
 • Dacă pânzele îndepărtate au o structură groasă, atunci pentru penetrarea calitativă a apei în stratul cel mai de jos al acestora este necesar să faceți zgârieturi cu un cuțit în mai multe zone.
 • Când tapetul vechi a început să se umfle, ar trebui să luați o spatulă și să începeți să curățați suprafața finisajului vechi. O astfel de metodă este recomandabilă aplicării în cazul în care pe suprafața peretelui sunt amplasate panouri de hârtie cu grosime mică.
 • Când ați lipit tapet mai dens, îndepărtarea acestora de pe suprafața pereților nu va funcționa. În aceste scopuri, va trebui să utilizați componente chimice speciale. Acestea sunt special concepute pentru a elimina tapetul vechi.
 • Pentru a efectua astfel de activități, trebuie să vărsați remediul ales în apă în proporția cerută. Cantitatea necesară de compoziție chimică este determinată de instrucțiunea furnizată împreună cu produsul principal.
 • Aplicați un compus special, trebuie să utilizați un nebulizator. De asemenea, puteți folosi un burete de cauciuc spongios. În plus, aveți grijă de siguranța mâinilor, punându-le mănuși de cauciuc.
 • Compoziția produselor prezentate conține componente speciale care au o putere mare de penetrare. După ce produsul este absorbit în adezivul tapet, acesta începe să-l distrugă și tapetul poate fi rupt de pe perete.
 • Când ați aplicat produsul și acesta sa absorbit perfect, puteți elimina tapetul vechi fără prea mult efort. În acest caz, nici măcar nu trebuie să folosiți o spatulă, doar o mișcare a mâinii va rupe pânza de pe perete.

Îndepărtarea rapidă a foilor de vinil

Îndepărtați foile de vinil vechi de pe suprafețele pereților camerei - nu este o sarcină ușoară. Motivul este că suprafața superioară a acestor produse este acoperită cu un strat foarte subțire de PVC, care nu absoarbe umezeala.

Cum de a îndepărta rapid tapetul de hârtie vechi de pe pereți

Tapetul din vinil are o structură mai groasă, deci este mai ușor de eliminat

Dar puteți utiliza următoarele recomandări pentru a scăpa rapid și ușor de astfel de imagini de fundal:

 • Efectuați toate activitățile de la podea, tapet poddevaya cu o spatulă. Când scoateți tapetul pe bază de vinil, trebuie să aveți grijă deosebită. Dacă doriți să îndepărtați simplu pânza, puteți să o încălziți cu ajutorul unui spray de ardere convențional cu un uscător de păr convențional. Un alt mare ajutor este un fier încălzit.
 • Deoarece tapet de vinil - produse multi-strat, este foarte dificil să le eliminați. Se recomandă să le rupeți, folosind o rolă cu ace, o perie metalică.
 • Folosind o spatulă, îndepărtați cu grijă tapetul de vinil până când sunt complet îndepărtați.

Eliminarea țesăturilor nețesute

Dacă ați folosit pentru pereții non-țesute monitorului, iar acum se confruntă cu provocarea de a le elimina, crede-mă, nimic complicat despre asta. Tot ce ai nevoie este o spatula. Este necesar să trageți marginea stratului superior al muchiei și veți vedea cât de ușor și ușor va pleca. Sub filmul îndepărtat va exista o bază de hârtie.

Cum de a îndepărta rapid tapetul de hârtie vechi de pe pereți

Lucru atent pentru dezmembrarea vechilor straturi de acoperire

În cazul în care baza a fost deteriorată, aceasta poate fi decojită de pe suprafața peretelui ca niște cârpe obișnuite de hârtie. Dacă nu există daune, atunci puteți trece la un plan de lucru suplimentar sau mai degrabă la lipirea tapetului.

Acum puteți fi sigur că rezultatul reparației va fi de înaltă calitate, durabil și estetic. Cel mai important lucru este să urmați toate sfaturile descrise mai sus, alegerea celei mai optime și acceptabile pentru situația dvs. printre opțiunile propuse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 6