Cum să faci încasarea ușilor

Cum să faci încasarea ușilor

Încasarea ușilor cu propriile mâini este foarte posibilă atunci când urmați instrucțiunile. Instalarea unui casier este o sarcină care trebuie rezolvată după instalarea structurii principale. Va trebui să se facă, chiar dacă nu există dorință, deoarece carcasa servește nu numai pentru a conferi cadrului un aspect finit, ci și pentru a proteja cadrul ușii și peretele adiacent.

Cum să faci încasarea ușilor

Schema dispozitivului unei uși cu plăci și accesorii.

Funcțiile Clypeus și cum să le faceți singuri

Mulți cred în mod eronat că scopul principal al acestor detalii este de a oferi ușilor un aspect finit. Dar acest lucru este doar parțial corect. Încasarea este un sistem multifuncțional și servește următoarele sarcini:

 • dacă nu este instalat, praful va intra în cameră prin fisurile din cadrul ușii;
 • dacă plăcile sunt instalate pe ușile interioare, atunci acestea sporesc caracteristicile de izolare fonică ale construcției lor.

Pentru a realiza ornamentele, aveți nevoie de un instrument și plăci de lemn, lamele. Lista exactă a tuturor informațiilor necesare este prezentată mai jos. Lucrarea se desfășoară după cum urmează:

Cum să faci încasarea ușilor

Schema de marcare a plăcilor.

 1. De la 4 lame pentru un hacksaw face adaptarea pentru tăierea de spini. Cârligele trebuie întărite între cele 3 suporturi și în același mod cu celelalte lame. Diferența dintre 2 perechi în distanța dintre panourile vecine.
 2. Măsurați ușile. Dimensiunea principală este deschiderea sa. Lățimea carcasei poate fi oricare, dar ar trebui să permită deschiderea ușilor.
 3. Din panourile tăiate cu dimensiunea de 2 lungi și una scurtă. Colțurile lor pot fi tăiate imediat la 45 °, astfel încât în ​​partea de mijloc spinii în partea scurtă să se desprindă, iar în celelalte două caneluri. Dacă aveți nevoie să accelerați lucrarea, atunci nu puteți să o faceți. Rama în acest caz se va apuca de capăt, fără cleme, pe niște unghii.
 4. Suprafața pieselor trebuie tratată cu un plan astfel încât acestea să fie netede și, după terminare, trebuie șlefuite cu șmirghel. Dacă panourile sunt suficient de groase, puteți utiliza dălțile pentru a le executa tăieturi longitudinale. Acest lucru va da ușilor un aspect finit.

Încasare: cum să-l instalați singur pe ușă

Lucrarea începe cu dezmembrarea vechilor plăci cu o șurubelniță puternică sau prin asamblarea și scoaterea cleștilor sau cuiele vechi. Apoi se verifică așa-numita bara suplimentară, poate fi necesar să se pună o nouă parte. Pentru a face acest lucru, trebuie să examinăm elementul din toate părțile și să stabilim modul în care bara este fixată.

Dacă aveți nevoie să cumpărați o piesă nouă, este mai bine să alegeți elementul de producție din fabrică, deoarece aceasta asigură o calitate ridicată a marginilor și o bună aparență a barei.

În acest caz, este necesar să se acorde atenție inegalității zidurilor. Dacă sunt, se recomandă efectuarea măsurătorilor corecte ale celor mai mari proeminențe ale ușilor. Acest lucru va evita formarea fisurilor.

Următoarea etapă de lucru este instalarea unei scânduri suplimentare, care se realizează după cum urmează:

Cum să faci încasarea ușilor

Instalarea de placi de usi de interior.

 1. O bandă sau o riglă de metal măsoară lățimea necesară pentru montarea acestei părți și lungimea de la marginea pereților la canelurile în care se introduce bara. În acest caz, trebuie luat în considerare faptul că acest element al structurii ușii este suprapus.
 2. Pentru a reduce posibilele inexactități la lățimea măsurată, adăugați 20-30 mm.
 3. Noul dispozitiv trebuie să fie instalat întotdeauna înainte de a fixa cilindrii de pe rama ușii.
 4. Noi piese suplimentare sunt asamblate din șine verticală.
 5. După aceasta, o bară orizontală este setată la partea superioară. Dacă piesa are dimensiuni mai mari decât valorile cerute, atunci piesele în exces trebuie tăiate cu un fierăstrău.
 6. Toate diblurile sunt atașate cu șuruburi lungi pe cadrul ușii.
 7. Când sunt deja instalate în locurile lor, ele sunt întărite între ele.

Cum să pui plasele singure

Operațiile ulterioare sunt efectuate în următoarea ordine:

 1. Toate piesele care trebuie instalate sunt tăiate cu un jigsaw cu un unghi de 45 °. Pentru a face acest lucru, aveți posibilitatea să utilizați decorul pentru a marca linia de tăiere. La instalare nu există reguli speciale: poate fi pornit cu un cilpus lung și scurt.
 2. Efectuați lucrul la marcarea detaliilor: toate trasați o linie de tăiere clară, aceasta se poate face cu un marcator colorat. Lungimea cilpului ar trebui să fie un segment de la marginea inferioară a gardului, care este instalat la partea superioară a cadrului ușii, la podeaua camerei. (Figura 1) Pentru a elimina erorile, adăugați 5 mm la valoarea măsurată. După aceasta, încep să taie cilpul de-a lungul liniilor marcate.
 3. Când fixați piesele de pe cadru și de pereți, trebuie să mușcați cuie de la unghii. Acest lucru este important pentru aspectul structurii instalate. Acestea nu vor fi vizibile după terminarea lucrării.
 4. Când instalați cilindrul pe zarurile superioare, procedați după cum urmează: tăiați un colț la 45 °, apoi fixați pe partea superioară a structurii și marcați unghiul sau mai degrabă partea superioară a acestuia pe a doua parte. După aceea, partea este tăiată la marcaj și introdusă în poziție.
 5. În cazul în care canelurile nu sunt confiscate parțial, atunci se recomandă umplerea cu astfel de așchii.
 6. Toate operațiile de mai sus se repetă de pe a doua parte a ușii.

Materiale, unelte, dispozitive necesare pentru muncă

 1. Plăci sau plăci groase (20-30 mm).
 2. Lamele din manta și lamele sunt de 2-3 cm grosime.
 3. Etanșant.
 4. Șuruburi și unghii.
 5. Montarea și șurubelnița.
 6. End și jigsaw, ferăstrău cu pânze.
 7. A văzut un copac.
 8. Cauciuc și piei mici.
 9. Dalte.
 10. Clește sau cui.
 11. Ruletă, riglă și marker metalic.

Instalarea plăcilor cu propriile mâini, de regulă, nu provoacă probleme persoanelor care știu cum să se ocupe de un instrument simplu.

Dacă o persoană nu este încrezătoare în abilitățile sale, este mai bine să chemați specialiști care efectuează toate lucrările descrise mai sus pentru o anumită taxă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + 3 =