Cum sa faci jaluzele cu mainile tale

Cum sa faci jaluzele cu mainile tale

Ferestrele funcționale funcționale, încadrate în PVC sau lemn, au făcut ajustări în stilul designului ferestrei: minimalismul și caracterul practic sunt binevenite. Combinația de simplitate și diversitatea artistică au făcut blind-uri de produs versatil, este folosit cu succes în casele de lux ale celor vii bogate pe o bucătărie medie sau într-un birou standard de. Funcționalitatea blind-urilor este combinată cu eleganța produselor textile.

Cum sa faci jaluzele cu mainile tale

Lumini puternice

Caracteristicile designului de jaluzele

Alte denumiri sunt jaluzele rulou, jaluzele, rulouri (din rulou de engleză, role, cilindru). O singură bucată de țesătură este laminată într-o rolă folosind mecanisme folosite în jaluzele. În funcție de metoda de pliere, există mai multe tipuri:

 • pliate (asamblate "acordeon");
 • Roman (florete pliate);
 • Rolete (înfășurate într-o rolă pe un tub).

Cum sa faci jaluzele cu mainile tale

Asigurați-vă și agățați rolele cu mâinile lor pot oricine. Astfel de construcții

 • Nu închideți fereastra și spațiul din jur;
 • ușor să se ridice și să cadă, protejând camera de lumina soarelui sau de ochii curioși;
 • ele rămân mai curate;
 • ele pot fi pur și simplu îndepărtate, spălate și curățate atunci când nu sunt necesare;
 • pentru fabricarea lor folosiți orice țesătură dorită;
 • perdelele rulante pe fereastră pot fi folosite ca o formă independentă de decorare și în combinație cu alte perdele sau tul.

Cum sa faci jaluzele cu mainile tale

Cum să faci singur rol blind-uri

În funcție de locul în care sunt montate blind-urile - pe un perete sau pe fereastra, indiferent dacă este de așteptat sau nu utilizarea cornișă - un mecanism pentru jaluzele cu mâinile lor vor fi diferite. Pentru a le ridica și coborî, se folosesc benzi, corzi, linii de pescuit sau corzi. Cel mai simplu tip este ridicat manual și fixat cu șnururi-șiruri într-o anumită poziție. Într-o structură mai complexă pentru ridicare, se utilizează un sistem de corzi: atunci când se deplasează în jos, țesătura se mișcă în sus, înfășurând pe bara de ponderare.

Poți să faci rolete din orice tip de țesătură, dar este mai bine din cârpă densă, de exemplu din in, sau perdea. La scară industrială, sunt utilizate țesături naturale, sintetice, semi-sintetice, impregnate cu compuși antipraf și compuși antibacterieni. Dacă este posibil, puteți cumpăra o astfel de țesătură.

Cum sa faci jaluzele cu mainile tale

Perdele din in

Folosit pentru cusut rulouri perdele cu propriile mâini materiale:

Pentru țesătură: țesătură - 2 bucăți (pentru partea din față și partea din spate). Partea greșită poate fi făcută dintr-un tip de material mai dens.

Pentru jarti: panglici sau resturi de tesut.

Cum sa faci jaluzele cu mainile tale

Greutate redusă: rack de lemn sau tub metalic în mărime, ceva mai mic decât lățimea cortinei.

Bara superioară de susținere: o secțiune din lemn de 20 - 25 mm.

Pentru fixare: un capsator cu capse, o șurubelniță, șuruburi cu auto-filetare.

Pentru coasere: mașină de cusut, filet.

Producerea de jaluzele cu mâinile lor durează puțin timp. Cel mai simplu design (ridicarea manuală și fixarea cu legături decorative) este coaseră și montată în 2 ore.

 1. Măsurați fereastra, calculați dimensiunea țesăturii, tăiați-o, tăiați piesa de prelucrat. Lungimea produsului este egală cu înălțimea ferestrei plus 150 mm pentru material și 2 cm pentru cusături. Lățimea perdelelor se calculează după lățimea ferestrei, plus o toleranță de 1 cm pe fiecare parte.
 2. Coaseți țesătura de două bucăți de material, plierea celor două tăieturi cu părțile laterale și cusutul părții inferioare din trei laturi (obțineți o "pungă"). Rotiți-vă pe partea din față, fier.
 3. Fixați partea inferioară a agentului de ponderare - pentru a pune șina în ea, cusătură compartiment pentru ea. Puteți doar să îndoiți marginea inferioară, cusătura, în buzunarul primită introduceți bara.

  Cum sa faci jaluzele cu mainile tale

 4. Fixați pânza pe bara de susținere - împachetați marginea superioară din jurul acesteia, fixați-o cu capse folosind un capsator.
 5. Jartiere suspendate - panglici sau benzi de pânză pentru a fi aruncate peste marginea superioară, fixate cu capse. Capetele panglicilor trebuie să fie mai lungi de câțiva centimetri decât perdea, agățându-se liber - sunt legați cu un arc atunci când ridică pânza.
 6. Așezați construcția pe fereastră, atașând bara superioară la perete cu șuruburi.

Aceste jaluzele sunt potrivite pentru ferestrele din plastic, deoarece sunt montate pe perete, fără a încălca integritatea cadrului ferestrei.

Consiliul. Bara superioară poate fi decorată cu panglică, lambrequin sau alte mijloace. Nu este necesar să folosiți aceeași țesătură pentru banda de bandaj - poate avea o culoare de contrast sau un alt model. În acest caz, obloanele vor efectua nu numai funcții utilitare, ci și decora interiorul.

Cum sa faci jaluzele cu mainile tale

Puteți face perdele, în care este folosit un dispozitiv de ridicare a cablurilor. Pentru acest design aveți nevoie de o cornișă. De asemenea, va trebui să achiziționați

 • 2 bucăți de funie: lungimea unuia este egală cu trei lungimi de perdele, lungimea a doua - trei lungimi plus lățimea cortinei;
 • 2 inele din plastic, 2 cârlige cu filet pentru înșurubare în cadrul ferestrei.

Țesătura cortinei este cusută în același mod, se adaugă inserții de inele și frânghii.

 1. Deasupra ferestrelor sunt agățate parantezele pentru cornișă. În cadrul ferestrei de sus, două cârlige sunt înșurubate în colțurile opuse, la care va fi atașată coarda.
 2. Pânza este cusută, buzunarele dedesubt (pentru un agent de ponderare) și mai sus (pentru o tijă de cornișă) sunt realizate în ea.

  Cum sa faci jaluzele cu mainile tale

 3. Pe partea frontală a țesăturii, inelele sunt cusute pe colțurile de sus.
 4. Puneți panza pe bara de streașină (introduceți bara în buzunarul superior), limitați vârfurile, agățați bara cu perdelele de pe brațele corzii.
 5. În buzunarul inferior al cortinei agățate, se introduce un agent de ponderare - o șină de metal sau de lemn.
 6. În construcția a 2 frânghii. Primul (scurt, care este egală cu de trei ori lungimea perdele lungime) este legat de cârlig, este redus la un agent de ponderare, prinde-l, ridicați coarda până la inel, ea vdevayut și atârnă liber pe același cârlig.

  Cum sa faci jaluzele cu mainile tale

 7. Cu a doua coardă (lungimea a trei lungimi și lățimea perdelei) faceți același lucru începând din colțul opus: inel de cârlig - ponderare. Treceți prin inel, întindeți panza și vdevayut în inelul opus. Capătul liber este combinat cu prima frânghie.
 8. Testați mecanismul de ridicare a rolelor: trageți frânghiile, se ridică agentul de ponderare și cortina este înfășurată pe ea.

VIDEO INSTRUCȚIUNI

Orice mecanism de rotire se poate face manual într-o seară - procesul va aduce plăcere, va schimba adesea decorul ferestrei și va diversifica interiorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

8 + 2 =