Cum sa faci o aviara fiabila pentru un caine cu mainile tale

Cum sa faci o aviara fiabila pentru un caine cu mainile tale

Mulți crescători de câini își păstrează animalele de companie pe stradă. Aviara pentru câini poate fi instalată nu numai în curte, dar și în apartament. În ambele cazuri este necesar să se respecte anumite cerințe pentru proiectare. Ceea ce trebuie să acordați atenție atunci când construiți o incintă pentru un prieten cu patru picioare va fi descris în acest articol.

Cerințe pentru o locuință nouă

Cum sa faci o aviara fiabila pentru un caine cu mainile tale

Pentru a face o garduri speciale pentru animalele de companie cu o casă confortabilă, trebuie să știți despre cerințele:

 • Dimensiunile structurii trebuie corelate cu dimensiunile animalului. Există anumite standarde pentru determinarea zonei de construcție. Dacă înălțimea greabănului animalului de companie este de 45-50 cm, atunci suprafața minimă a incintei ar trebui să fie de 6 mp m. Cu înălțimea animalului la greabăn de 60 cm - nu mai puțin de 10 metri pătrați. m. Cu dimensiuni mari ale construcției, animalul poate îngheța;
 • materialele ar trebui să fie ecologice și să nu elibereze substanțe toxice în aer în anumite condiții (de exemplu, atunci când sunt încălzite în lumina directă a soarelui);
 • pereții și podeaua nu trebuie să aibă găuri și fisuri, precum și spărturi și zone în care câinele se poate răni singur;
 • dacă este necesar, elementele interne ale incintei (de exemplu cabina) sunt izolate. Datorită încălzirii în sezonul rece, câinele nu va îngheța;
 • se recomandă ca o parte din podeaua structurii să fie lăsată fără scânduri și fundații, astfel încât animalul să poată face față în mod natural nevoilor sale;
 • zidurile sunt făcute cu goluri. Deci, câinele va putea observa ceea ce se întâmplă în jur. Un maxim de doi pereți sunt făcuți surzi. Pentru finisare se folosește un material "respirabil";
 • Acoperișul este construit înclinat astfel încât să nu rețină zăpada și alte precipitații. Este, de asemenea, realizat impermeabil.

Se recomandă deschiderea ușii spre cușcă în interior. Totuși, această regulă nu poate fi urmată. Intrarea se face singur. Pasul de serviciu nu este necesar aici. În interiorul unei astfel de structuri, ar trebui să existe întotdeauna o canisa, în care animalul de companie să se culce și să se odihnească.

Aceste cerințe sunt îndeplinite în mod necesar dacă structura stradală este făcută pentru reprezentanții raselor mari. Dacă câinele este mic, este posibil să construiți o versiune compactă a barajului pentru el.

Vioara interioară poate fi efectuată cu ușurință de dumneavoastră. Principalul lucru este să alegi momentele potrivite:

 • locație. Nu puteți pune acest tip de construcție în apropierea aparatelor de încălzire, precum și surse de foc deschis;
 • dimensiuni. Dimensiunile de aici sunt, de asemenea, determinate pe baza dimensiunii câinelui;
 • materiale. Materialul folosit nu trebuie să fie toxic. Nu o alegeți, concentrându-se doar pe vederea frumoasă.

Video "Aviara pentru un câine cu mâinile sale"

Din acest videoclip veți învăța cum să construiți un vvier pentru un câine.

Cum să vă construiți

Construiți o cușcătoare stradală pentru un câine domestic poate fi în mai multe etape. Să luăm în considerare fiecare dintre ele în detaliu.

Determinați dimensiunea structurii și a locului

Cum sa faci o aviara fiabila pentru un caine cu mainile tale

Mai întâi trebuie să desenați un desen. Pentru a face acest lucru, trebuie să calculați corect înălțimea, lățimea și lungimea structurii. Ele sunt determinate de mărimea animalului (în funcție de rasă). Dacă animalul de companie este un catelus, atunci construcția este permisă să "crească". Dar o incintă foarte mare nu se poate face.

Toate dimensiunile sunt transferate pe hârtie. Proiectul este foarte convenabil de a construi, astfel încât toate etapele de asamblare pot fi calculate în avans, și nu în mișcare.

Această clădire ar trebui să fie situată departe de casă și clădiri, unde sunt ținute animalele. În caz contrar, mirosul de la ele poate afecta negativ simțul mirosului câinelui.

O incintă poate include un copac dacă clădirea nu are un acoperiș peste întreaga zonă.

Cum să puneți fundația

Cum sa faci o aviara fiabila pentru un caine cu mainile tale

O astfel de construcție necesită o bază fiabilă, care poate fi punctuală sau integrală. Este organizat dintr-un profil metalic (un canal sau un colț mare), care este fixat în beton.

Mai întâi, un șanț se rupe prin perimetrul structurii. Conține o plasă de metal. În colțurile șanțului sunt instalate grămezi din profil. După aceea, șanțul este turnat cu beton.

Puteți crea o bază de piloți separat, situate de-a lungul perimetrului clădirii.

Instalare de înfrățire

Cum sa faci o aviara fiabila pentru un caine cu mainile tale

După înființare, construcția trece la etapa următoare - instalarea de garduri. Carcasa exterioară poate fi scoasă din plăci obișnuite din lemn sau poate fi utilizată o plasă metalică pentru acoperirea pereților.

Mai întâi suporturile sunt afișate. Ele pot fi făcute din grinzi de lemn sau din țevi de fier. Între suporturi atunci netul sau căptușeala sunt umplute. Două pereți ar trebui să fie surde pentru a proteja animalul de companie de vântul rece și de curenți.

Înainte de instalare, toate componentele din lemn sunt șlefuite, astfel încât animalul să nu poată obține spărturi. După tratamentul de pe suprafața plăcii sau a barei, ar trebui să țineți mâna, ceea ce vă va permite să evaluați cât de bun este tratamentul.

De asemenea, plăcile trebuie tratate cu mijloace speciale pentru a le proteja de umiditate și insecte. Elementele structurale metalice sunt tratate cu o soluție care protejează împotriva aspectului ruginii.

Materialul de finisare este fixat cu șuruburi, cuie și șuruburi. Pereții trebuie să fie suficient de puternici pentru a rezista greutății câinelui, dacă trebuie să stea pe ele.

Aranjamentul podelei

Cum sa faci o aviara fiabila pentru un caine cu mainile tale

Cel mai bine este să construiți o podea într-o pivniță de stradă din lemn. Acesta este materialul cel mai practic în acest caz, deoarece riscul de rănire a labei animalului este minim.

Pentru asamblarea podelei sunt adecvate pătrate din lemn cu secțiune transversală dreptunghiulară și pătrată. Dintre acestea, sunt făcute întârzieri de amplificare. Pe partea de sus a acestora pot fi umplute o garnitură obișnuită. După finalizarea ansamblului, podeaua este tratată cu lac și lac. Deasupra placilor puteti pune placaj. După podea, acoperișul este colectat.

Cum se face o opțiune de apartament

Puteți face, de asemenea, pranz pentru câini mici în apartament. Într-un apartament, acesta va avea o dimensiune mult mai compactă și un design simplificat. Prezența în casă a unei astfel de structuri va limita mișcarea unui animal în ea. Este foarte convenabil pentru puii mici și femelele care alăptează.

De asemenea, un astfel de dispozitiv este utilizat în următoarele situații:

 • obișnuind animalele de companie să meargă la toaletă în locul potrivit;
 • protecția proprietății, a copiilor și a altor animale de companie din dinți;
 • împiedicarea animalelor bolnave;
 • cresterea unui catelus.

Cum sa faci o aviara fiabila pentru un caine cu mainile tale

Pentru un catelus mic cu o înălțime la greabăn de 40 cm, suprafața structurii ar trebui să fie de 0,5 mp Pentru speciile mici de până la 80 cm - 2,5 metri pătrați. În interiorul incintei este necesar să se plaseze nu numai un loc de dormit al câinelui cu jucării, ci și bolurile cu apă și mâncare, precum și o toaletă.

Cortul de cameră este asamblat de el însuși după cum urmează:

 • Un cadru este construit din crengi sau grinzi de lemn. Cel mai bine este să faceți o formă quadrangulară;
 • atunci cadrul este fie acoperit cu o grilă, fie este înfundat cu plăci;
 • La colțuri, materialul de finisare este fixat cu fir sau șuruburi. De asemenea, se poate utiliza și sudarea;
 • pe de o parte, o ușă este atârnată în peretele de pe balamalele detașabile.

Structura rezultată este instalată în locația selectată. O pânză sau un scutec este așezată pe podea în interiorul unei astfel de incinte și sunt așezate boluri umplute cu apă și alimente. De asemenea, în interior trebuie să aranjați un pat.

Știind cum să construiești o cavalieră pentru un câine, poți organiza pentru animalul tău animal cele mai confortabile condiții de detenție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

83 + = 86