Cum să îndepărtați în mod corespunzător coșul de fum prin perete?

Cum să îndepărtați în mod corespunzător coșul de fum prin perete?

Atunci când construiți o casă, este important să vă gândiți imediat la modul în care vor fi construite sistemele interne, furnizând încălzire, drenaj, coș de fum etc. Canalul de fum este așezat simultan cu ridicarea pereților și plafoanelor. Foarte des, despre unde va fi, gândiți-vă când casa este deja construită. În acest caz, coșul este așezat prin perete. Cum să îndepărtați corect coșul de fum prin perete, descris mai jos.

Regulile de bază ale inferenței

Una dintre problemele principale în construirea sistemului de retragere este cum să aranjăm corect orificiul de evacuare a coșului prin perete.

Executarea încheierii coșului prin perete este foarte importantă pentru a observa unghiul de 90 de grade. Următorul element al construcției este setat perpendicular pe cel anterior. Mai jos, am atașat o colecție de condens și toate elementele principale - deasupra.

Cum să îndepărtați în mod corespunzător coșul de fum prin perete?

Schema de opțiuni de ieșire

Pasajul rezultat prin perete este izolat cu atenție. Toate îmbinările (în cazul în care există o fixare a diferitelor elemente) trebuie sigilate cu cleme.

O altă nuanță importantă este atașarea corectă și sigură a coșului de fum la perete. Mi sa spus în timp util la timp că este necesar să se fixeze pe intervale aproximativ identice. În opinia mea, distanța cea mai reușită pentru instalarea elementelor de fixare este de 50-60 cm.

Este necesar să izolați conducta de perete. Opțiunea optimă - de înaltă calitate și accesibilă - este fibra de bazalt. Etapa finală - "gâtul" hornului este acoperit cu o capotă specială.

Montarea printr-un perete de lemn

Dacă aveți o casă de lemn sau o baie - trebuie să știți exact cum să obțineți coșul de fum prin perete. Principala problemă este problema securității. Dar dacă vă apropiați cu competență, chiar și coșul din baie prin perete, unde va fi o scădere constantă a temperaturilor ridicate, va rezista fiabil și pentru o lungă perioadă de timp.

Cum să îndepărtați în mod corespunzător coșul de fum prin perete?

Vă voi spune despre câteva reguli principale. O conductă care se extinde prin întregul canal trebuie acoperită cu un material rezistent la temperaturi ridicate. Acest lucru va ajuta la evitarea deformării copacului, precum și evitarea riscului unui incendiu. Vă sfătuiesc să acordați prioritate unui sistem vertical (cum ar fi, de exemplu, un sobă-burger, care este adesea folosit pentru încălzirea garajelor).

Montarea coșului de fum pe peretele unei case din lemn se realizează la o distanță de 1 metru una de cealaltă. Pentru clădirile din lemn vă sfătuiesc să alegeți țevi lungi drepte: absența îmbinărilor face ca construcția să fie mai puternică, plus că va fi mult mai ușor de montat pe perete.

Avantajele coșului extern

Utilizarea unui astfel de sistem va oferi o eficiență sporită, iar o greutate mică de proiectare va ajuta la evitarea problemelor de instalare. Deși există o opinie că hornul din peretele casei nu arată plăcut din punct de vedere estetic. Dar oferă siguranță la foc!

Adevărul plus este că nu este nevoie să faceți o trecere prin perete, tavan sau acoperiș. Nu este nevoie să consolidăm în continuare fundația. În plus, pereții sunt depozitați la minimum de funingine și puteți să-l eliminați complet.

Materiale și instrumente pentru instalare

Dacă mai devreme cămărurile au fost făcute din cărămidă, ele selectează imediat, de exemplu, o construcție sandwich. Avantajele acestui design sunt:

 1. Durată de viață înaltă (dacă se utilizează materiale din oțel inoxidabil).
 2. Greutatea totală este mică, ceea ce simplifică instalarea.
 3. Și al treilea punct, important pentru mine personal: recurs estetic.

Cum să îndepărtați în mod corespunzător coșul de fum prin perete?

Pentru a instala un sandwich de coș, cel mai important lucru este să alegeți materiale bune. Integritatea întregii structuri depinde de cât de puternice și rezistente la temperaturile ridicate ale fiecărei țevi. Vă sfătuiesc să alegeți cele care sunt fabricate din oțel ignifugat și metal galvanizat.

În plus, vom avea nevoie de cleme, dopuri, etanșanți, (în mod necesar - ignifugați!), Cuplaje, elemente de fixare. De asemenea, avem nevoie de adaptoare, teuri și un genunchi care ne vor permite să schimbăm direcția structurii.

Elemente structurale de bază

Propun să ia în considerare elementele de bază ale construcției folosind exemplul unui sandwich de coș:

 • Unul dintre elementele principale este țevile. De asemenea, sunt necesare teuri - ele ajută la realizarea unei ramificări a canalului de fum și conectarea coșului direct la încălzitorul încălzitorului.
 • Genunchiul este necesar pentru a face indoirea necesara (cel mai adesea coturile genunchiului sunt de 45 si 90 de grade).

Cum să îndepărtați în mod corespunzător coșul de fum prin perete?

 • Suportul consolei - de fapt, va ține întreaga structură, este atașat la perete sau la podea. Clemele suplimentare - sunt necesare, deoarece fixarea este fixată pe un perete.
 • Tee de revizuire - pentru curățarea țevilor din funingine.
 • Colectarea condensului.
 • Gura este elementul final al structurii.

Instrucțiune de asamblare

Punctul de plecare ar trebui să fie direct încălzitorul. Pur și simplu, ei încep să monteze structura de jos în sus - de la șemineu. Mai întâi, conducta este conectată la conducta cazanului și fixată cu un dop.

 1. Tuburile interioare sunt introduse cu grijă una în cealaltă. Apoi am pus partea exterioară.
 2. Fixați teuri cu brațe de sprijin. Toate îmbinările sunt întărite cu cleme.
 3. În partea inferioară a structurii vă sfătuiesc să instalați un colector de condens pentru a preveni intrarea țevilor în precipitații.
 4. Cuplajele etanșe sunt instalate exclusiv la nevoie - puteți face fără ele. Ele sunt necesare dacă sistemul funcționează sub o presiune puternică.
 5. Atunci când sistemul este practic asamblat, este posibilă prelucrarea cu grijă a țevilor cu un material de etanșare de protecție.

Cum să îndepărtați în mod corespunzător coșul de fum prin perete?

Dacă vă îndoiți că va fi dificil să vă ocupați de instalarea sistemului, este mai bine să căutați imediat ajutor. Este întotdeauna mai ușor să înveți imediat cum să o faci mai bine decât mai târziu, luând în considerare greșelile făcute, să remake totul din nou.

Video "Cum să scoateți șemineul?"

Videoclipul demonstrează în mod clar modul de a conduce coșul prin perete, folosind tuburi sandwich.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 81 = 84