Cum să lipiți imagini de fundal pe plafon: reguli și sfaturi

Cum să lipiți imagini de fundal pe plafon: reguli și sfaturi

Cum să lipiți imagini de fundal pe plafon: reguli și sfaturi

Tapetului plafonul - procesul nu este ușor, dar care se ocupă cu ea poate fi, chiar și fără ajutorul pomoschnikovS tapet poate accentua cu succes interior elegant al camerei, se reîmprospăta cu gust, se adaugă într-un fel de eleganță, modernitate și excentricitate. Faceți locuința mai confortabilă și confortabilă. Oferiți o viață nouă cu costuri și timpuri minime financiare. Dar cum să lipici tapetul corect și pe ce suprafață este mai bine, nu toată lumea știe.

Cum de a lipi tapetul pe plafon corect

Cele mai comune și populare materiale de finisare pentru astăzi - tapet monitorului. Ar trebui să știți și să distingeți între tipurile și proprietățile lor.

Există imagini de fundal:

 • Hârtie. O opțiune mai ieftină pentru repararea cosmetică a unui apartament.
 • Non-țesute. Foarte puternic și elastic. Suprafețele lipite cu astfel de tapet au un model profund și relief.
 • Vinil. Foarte popular pentru ziua de azi. Ele diferă în ceea ce privește rezistența la umiditate și durabilitatea.
 • Lichid. Acoperire nobilă și originală, fără sudură a materialului de mediu.

Înainte de a începe lipirea tapetului, ar trebui să pregătiți plafonul.

Cum să lipiți imagini de fundal pe plafon: reguli și sfaturi

Atunci când alegeți tapet pe tavan, urmați numărul de asistenți. Nu este dificil să faceți față cu tapetul nețesut, vinil și lichid. Dar cu materialul de hârtie procesul este mai complicat și mai lung

Puteți pregăti fâșiile tăiate de tapet dintr-o dată sau puteți tăia lungimea necesară în etape în timpul procesului de lipire. Se recomandă trasarea unei linii pe tavan, față de care se va situa prima bandă. Desenați-o cu o bandă și cu un creion, clar și fără probleme. Apoi, puteți continua să lipiți tapetul însuși la tavan. În funcție de tipul de tapet - aplicați o suprafață adezivă sau o bandă de tapet. Puneți-o pe tavan strict de-a lungul benzii marcate cu creion. După ce ați făcut totul în mod corect și elegant, fâșiile ulterioare vor rămâne netede.

Cum să lipiți tapet pe tavan

Starea cu o astfel de sarcină singură nu este teribilă, principalul lucru este să abordăm acest proces important în mod responsabil.

Pentru lipirea tapetului cu propriile mâini, este mai bine să acordați prioritate tapiserii nețesute. Cu un astfel de material este mai ușor să lucrezi și chiar și un începător se poate descurca singur.

Imagine de fundal Flizeline - cel mai bun material pentru tavan. Când se usucă, ele nu se deosebesc și ascund chiar perfect defectele mici de pe tavan.

Pentru a lipi tapetul va fi nevoie de:

 • materiale;
 • foarfece;
 • creion;
 • ruleta;
 • Perie pentru aplicarea lipiciului;
 • Spatulă din spumă sau plastic;
 • Capacitate pentru amestecarea lipiciului.

Pentru a lucra singur, va trebui să plasați un avion pentru mișcare, cel puțin pe o bandă - pot fi mese sau noptiere. Fără un moment atât de important, nimic nu va veni din ea. De asemenea, trebuie să spălați temeinic podelele din cameră, pentru a nu pata materialul în timpul funcționării.

Lipirea netedă și de înaltă calitate a primei benzi este cheia succesului întregului proces de lucru!

Ați optat pentru tapetul nețesut, apoi trebuie să distribuiți lipici pe tavan pe lățimea benzii și apoi, cu grijă, treptat, puneți banda tăiată pe tavan. Lipiți pânza de la mijlocul benzii până la margini. Scoateți bulele imediat. Adezivul exces de pe margini, de asemenea, se îndepărtează instantaneu.

Cum să lipiți imagini de fundal pe plafon: reguli și sfaturi

Ar trebui să începeți lucrarea prin despachetarea unei roluri de tapet. Apoi trebuie să măsurați lungimea necesară a benzii și este mai bine să faceți o marjă de câteva centimetri. Taierea excesului poate fi după lipirea

Dacă preferați un tapet de hârtie, atunci lipirea va fi mai dificilă și mai durabilă. Banda măsurată trebuie împrăștiată cu lipici și pliată cu un acordeon timp de 10 minute pentru a impregna. Apoi, ușor, fără a permite deformarea, deformarea și ruperea pânzei, lipiți banda de pe tavan. După lipirea următoarei benzi, este necesar să îndepărtați resturile adezive de pe suprafață cu o cârpă umedă.

După lipirea primei benzi - tăiați excesul de tapet în jurul marginilor, dacă este necesar, reaplicați suprafața necesară cu adeziv.

După ce ați stăpânit prima bandă, următorul clei va fi mult mai ușor.

Tapet sau plafon tavan: ce să lipici mai întâi

Decizia de a efectua reparații în cameră și de a actualiza mediul deja enervant, o opțiune favorabilă va arăta tapetul și plăcile de tavan. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să lipiți placa de plafon, apoi placa de plafon și, nu în ultimul rând, tapetul. Așa se face în mod corect și rațional!

Nu este necesar să pregătiți un plafon perfect plat, țigla va elimina în mod ideal orice neregulă.

Placile de tavan sunt asezate pe un adeziv sau chit special.

Cum să lipiți imagini de fundal pe plafon: reguli și sfaturi

Marginile plăcilor sunt ușor de tăiat cu un cuțit de papetărie. Nu vă faceți griji dacă nu funcționează exact - toate defectele vor fi ascunse sub tavan

Lucrul cu plăci se produce în mai multe etape:

 1. Pregătiți suprafața în ceea ce privește îndepărtarea resturilor și a prafului.
 2. Determinați locul pentru prima placă.
 3. Cu ajutorul cleiului sau chitului, aplicați un strat subțire în jurul perimetrului plăcii și fixați-l la tavan. Țineți fiecare țiglă cu degetele pentru câteva minute.
 4. Inspectați întregul tavan și îndepărtați orice adeziv sau chit de exces, fără a lăsa să se usuce.

După așezarea plăcilor pe tavan, plafonul este lipit, sub care va fi adus tapet. Plita este lipită la același chit sau adeziv, în același mod.

Concentrați-vă pe placi de ceramică fără sudură, vizual tavan va arata perfect plat!

Pot lipi plăcile de plafon pe tapet și de ce?

Din punct de vedere fizic, lipirea plăcilor de tavan pe tapet este posibilă, dar din punct de vedere al practicabilității în funcționare - nu este recomandată. O astfel de placă este lipită numai de plafonul ideal în acest sens. Vopseaua veche, tapetul sau vopseaua nu sunt potrivite pentru acest lucru. Totul se îndepărtează, se spală și se rupe. În final, plafonul trebuie tratat cu un grund special.

Puteți lipi plăcile tavan în mai multe moduri:

 • Pornind de la colțul camerei, în rânduri drepte. Această metodă este cea mai obișnuită și mai simplă.
 • Din centrul tavanului - rombusi. Rândurile se află pe diagonală. În acest caz, materialul va fi consumat mai mult.

Cum să lipiți imagini de fundal pe plafon: reguli și sfaturi

Reprezentarea schematică a secvenței corecte de lipire a plăcilor pe tavan cu o metodă diagonală

Procesul de lipire a plăcilor de tavan durează mai puțin timp, spre deosebire de alte materiale de construcție. În același timp, în apartament există o cantitate minimă de gunoi.

Excelentă alternativă la adezivul special pentru plăci - chit.

În general, placi de tavan - cea mai bună opțiune este de a costa frumos și frumos plafonul tau.

Cum de a lipi imagini de fundal pe tavan din gips carton fără erori

Instalarea plafonului cu plăci de ghips este finalizată, acum ar trebui să fie lipite tapet. Procesul de lipire a tapetului pe placa de gips nu este diferit de lipirea aceluiași tapet pe plafonul "normal". Singurul plăcut în acest proces este o suprafață perfect plană.

Puteți lipi tapet pe carton de gips:

 • Pe suprafața gips-cartonului (un mod mai simplu, dar ineficient);
 • Îndepărtați gips-cartonul cu un strat de chit și grund

Cum să lipiți imagini de fundal pe plafon: reguli și sfaturi

Articulațiile de pe plăcile de ipsos și îmbinările dintre dungi de tapet nu trebuie să coincidă în niciun caz. Din punct de vedere vizual va fi vizibil și vederea va fi răsfățată

Înainte de a lipi tapet, vopsea gips-carton cu vopsea albă - acest lucru va crește vizibil camera. Nu uitați să mergeți pe tavanul vopsit cu un grund!

Care tapet este mai bine să lipici pe tavanul din apartament

Alegerea de tapet pentru plafon vine de la numirea lor și ceea ce vrei în cele din urmă.

Prin programare, tapetul de pe tavan poate fi împărțit în:

 • Imagine de fundal cu un model de relief.
 • Wallpaper pentru pictura.

Cum să lipiți imagini de fundal pe plafon: reguli și sfaturi

Dacă imaginea de fundal selectată cu o imagine, atunci când numărați numărul necesar de rulouri, luați în considerare costurile materiale pentru selectarea acesteia

Și în primul și al doilea caz, tapetul este fabricat din materiale diferite. Acest factor ar trebui să aibă o semnificație deosebită. O opțiune mai dificilă în procesul de lipire va fi tapetul de hârtie. În mod semnificativ mai mult câștig - lichid sau tapet pe bază nețesută și de vinil.

Pregătirea importantă a plafonului înainte de tapetare

Pregătiți plafonul înainte de a picta tapetul corect - făcând procesul mai facil.

Ce ar trebui făcută:

 • Scoateți din tencuiala de pe tavan, vopseați, bucăți de vopsea în vrac.
 • Îndepărtați suprafața cu un șmirghel mare.
 • Îmbinările dintre plăci și crăpături trebuie aruncate.
 • Primează tavanul.

Cum să lipiți imagini de fundal pe plafon: reguli și sfaturi

Pregătirea tavanului nu este necesară, ci recomandată. Pe o astfel de suprafață tapetul este mai bine să se culce și ciuperca cu mucegai nu este teribil

Acestea sunt regulile de bază pentru pregătirea plafonului. Dar există o mulțime de nuanțe care ar trebui luate în considerare cu caracteristicile materialului, condițiile, timpul și bugetul.

Tapetarea propriilor mâini pe tavan (video)

Tapetul de pe plafon este o bună alternativă la materialele scumpe de finisare. O varietate de pânze moderne și cântare de culori permit decorarea plafonului exclusiv pentru gustul individual al fiecărui proprietar exigent. Cu ajutorul tapetului de pe tavan, era posibilă împărțirea camerei în zone separate de confort și confort, pentru a fi mai caldă și mai ușoară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 15 = 23