Cum să montați conducta pe perete: o instrucțiune pas cu pas

Cum să montați conducta pe perete: o instrucțiune pas cu pas

Atunci când efectuați reparații, există situații în care este necesar să fixați țevile de polipropilenă pe un perete sau prin orice alt mijloc de comunicare pentru încălzire, apă curentă etc. Dar, pentru a construi totul în mod corect, trebuie să aveți niște cunoștințe. Despre tot ceea ce trebuie să știți în această situație, acest articol va spune.

Apoi conductele sunt fixate

Fixarea produselor din oțel, metal-plastic sau plastic se realizează prin diverse dispozitive. Alegerea acestora se bazează pe materialul conductei, sistemul de canalizare sau sistemul de încălzire, prin care apa încălzită este furnizată casei și apartamentelor. În plus, alegerea modului de a stabili diferite tipuri de produse (plastic, plastic, oțel etc.), trebuie să luați în considerare următorii parametri:

 • lungime;
 • diametru;
 • greutate.

Cum să montați conducta pe perete: o instrucțiune pas cu pas

Fixarea cea mai comună a diferitelor tipuri de produse (oțel, polipropilenă, metal-plastic etc.) se realizează prin următoarele dispozitive:

 • Juguri. Diametrul lor intern trebuie să fie diferit de diametrul plasticului sau a oricărei alte țevi. Clema trebuie să aibă o inserție din cauciuc pentru o conexiune mai durabilă și mai sigură. Prin instalarea clemelor moderne puteți ajusta diametrul lor. Ele pot fi făcute din metal sau plastic. Alegeți cleme din aceleași materiale.
 • Între paranteze. Ele sunt utilizate pentru instalarea produselor din oțel. Dar ele pot fi înlocuite cu cleme metalice cu garnituri de cauciuc sau cleme speciale. Parantezele sunt utilizate pentru instalarea de comunicații la o anumită distanță de suprafața peretelui;
 • Clips. Cel mai adesea asemenea elemente de fixare sunt realizate din plastic. Prin urmare, acestea sunt adesea folosite pentru conductele din plastic de canalizare. Dar ele pot fi utilizate pentru a atașa o conductă de apă sau elemente ale sistemului de încălzire, prin care se va efectua alimentarea cu apă încălzită. Pentru încălzire și apă curgătoare se recomandă utilizarea clemelor dublu. Rețineți că, dacă diametrul tubului ondulat sau al oricărui alt element al sistemului de comunicații este mai mare de 50 mm, clemele nu ar trebui utilizate.

Toate aceste dispozitive pot fi găsite în orice magazin sau piață specializată.

Trebuie remarcat faptul că clemele pot să difere una de cealaltă. De exemplu, în funcție de destinație, acestea sunt:

 • nemișcat;
 • ghiduri;
 • pentru sprijin;
 • pentru protecție.

Dacă aveți nevoie să fixați conductele de pe tavan, puteți utiliza șuruburile de ancorare.

Cum să montați conducta pe perete: o instrucțiune pas cu pas

Astfel, în funcție de tipul de comunicare, tipul de dispozitiv de fixare va varia. În acest caz, este necesar să se țină seama de scopul produselor montate:

 • pentru sistemul de încălzire,
 • canalizare;
 • alimentare cu apă.

Cunoscând caracteristicile alegerii, veți putea să alegeți corect dispozitivele de fixare și să le instalați corect.

Cum să atașați conducta

Fixarea elementelor de comunicare poate fi realizată în două moduri:

 • Grea. Se utilizează pentru sistemele de canalizare, încălzire și alimentare cu apă, prin care se va furniza apă rece și caldă. Aici elementele de comunicare sunt complet blocate și lipsite de capacitatea de mișcare. În această situație, un suport rigid pentru fixare va acționa corespunzător.
 • Plutitoare. Clamele pot fi folosite aici, dar strângerea lor nu se efectuează până la capăt. Aceasta oferă o anumită mobilitate a comunicațiilor care trec prin aceasta. Viteza articulației este realizată atunci când secțiunea internă a jugului este ceva mai mare decât diametrul exterior al țevii de fixare.

Cum să montați conducta pe perete: o instrucțiune pas cu pas

Atunci când se montează conducte, este necesar să se ia în considerare un astfel de parametru ca schimbările de temperatură. Într-o încăpere încălzită, unde astfel de diferențe de temperatură vor fi absente, fixarea produselor pe perete sau în tavan se face nemișcată. Acest lucru se datorează faptului că aici conductele nu se vor deplasa de-a lungul axei lor. În această situație, fixarea comunicațiilor se face în locul coturilor, fixându-se fixarea și întoarcerea.

Metoda mobilă este utilizată într-o situație în care schimbările de temperatură pot conduce la expansiunea sau îngustarea diametrului. În acest caz, conductele rămân capabile să-și schimbe dimensiunile, dar să nu se abată de la cursul pavat.

După cum puteți vedea, alegerea metodei de atașament depinde de scopul sistemului de comunicare format în interiorul casei sau apartamentului, precum și de condițiile de temperatură ale clădirii.

Cum să montați o conductă de canalizare pe perete

Pentru a monta polipropilena din plastic, precum și produsele din metal-plastic, puteți utiliza diverse accesorii (teuri, colțuri etc.). De asemenea, aici pot fi necesare diferite dispozitive terminale, ale căror alegere depinde de scopul sistemului de comunicații (canalizare, încălzire etc.). Dispozitivele terminale sunt produse cum ar fi robinete sau supape de scurgere. Atunci când se formează un sistem serios de inginerie, sunt necesare uneori acumulatoare hidraulice, întrerupătoare de presiune, supape pentru sângerarea aerului etc.

Cum să montați conducta pe perete: o instrucțiune pas cu pas

Fixarea elementelor din plastic și plastic ale conductei sau a apei uzate direct pe perete se realizează prin cleme. Principalul lucru este să alegeți diametrul corect. De asemenea, veți avea nevoie de șuruburi și dibluri cu dimensiuni corespunzătoare.

Pur și simplu simplifica instalarea va ajuta clipuri speciale care sunt deja echipate cu dibluri și alcătuiesc împreună cu el un singur întreg.

Pe lângă dispozitivele de fixare, veți avea nevoie, de asemenea, de foarfece, care vor fi folosite pentru a tăia conductele de apă atunci când se montează la dimensiunile dorite, precum și un dispozitiv de sudură. Cu ajutorul acestuia se va realiza o conexiune calitativă și solidă a armăturilor și țevilor. Pentru a fixa diblul, utilizați un dispozitiv de perforare. De asemenea, veți avea nevoie de:

 • creion;
 • line;
 • nivelul.

Cum să montați conducta pe perete: o instrucțiune pas cu pas

Rețineți că, înainte de a începe instalarea comunicațiilor, trebuie să calculați distanța sau treapta pentru montarea elementelor de fixare. Pentru țevile de metale grele, pasul trebuie să fie cât mai des posibil, iar pentru țevile din plastic - de aproximativ 2 m.

Fixarea țevilor de canalizare în perete sau prin orice alt mijloc de comunicare prin dispozitivele de fixare descrise se realizează în felul următor:

 • Marcajele de pe perete sunt făcute. Pentru aceasta, o axă este desenată pe suprafața pereților cu un creion, folosind o riglă și un nivel. De-a lungul acestuia, va fi realizată o asezare a tuturor conductelor și suporturilor de fixare.
 • Fixarea tuturor elementelor va fi realizată cu dibluri și cu șuruburi autoportante. Alegerea acestora depinde de materialul din care sunt realizate pereții. Când instalați comunicații la o anumită distanță de perete, utilizați console.
 • Mai întâi, conductele sunt montate pe suporturi.
 • Apoi, cu ajutorul unei cleme, conductele de canalizare sunt instalate pe perete.
 • Clamele se fixează cu un bolț metalic special.

De asemenea, merită să ne amintim că în această situație este necesar să se respecte abaterea. Panta minimă pe metru este de 2 cm. Panta este necesară pentru o mișcare eficientă a lichidului prin conductele instalate. Numărul de unghiuri drepte trebuie minimizat. Acest lucru va evita blocarea posibilă a sistemului.

Pot să-l ascund în perete

Cum să montați conducta pe perete: o instrucțiune pas cu pas

Cea mai bună modalitate de instalare a țevilor este de a le pune în canale sau cusături. În această situație, comunicațiile vor fi protejate în mod fiabil de factorii nefavorabili ai mediului lor și, de asemenea, stabiliți calitativ și fiabil. Această metodă de instalare reduce și stresul intern din conductă.

Montarea conductelor în perete implică următoarele:

 • în perete se rupe un canal;
 • atunci toate elementele sistemului sunt învelite cu material moale (minvat, carton ondulat etc.);
 • uneori se formează o garnitură izolatoare termoizolantă și impermeabilă;
 • instalarea ulterioară a țevilor și fixarea lor în cavitatea pereților;
 • după aceea, mascăm elementele de comunicare fie cu mortar de mortar, fie cu elemente de finisare speciale;
 • apoi decorarea finală a zidurilor.

În acest fel, puteți obține o mascare completă și de înaltă calitate a comunicațiilor în perete.

Așezarea țevilor este un punct important, necesitând de la o persoană anumite cunoștințe și o execuție clară a tuturor reglementărilor. Numai în acest fel sistemul de comunicare va dura mult timp.

Video "Cum se fixează conducta de canalizare în perete"

După ce ați vizionat acest videoclip, nu mai aveți nicio întrebare despre cum să fixați corect țeavă pe perete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 27 = 32