Cum să montați sigur cornișorul pe perete?

Cum să montați sigur cornișorul pe perete?

Astăzi, multe varietăți de cornișe pot fi găsite pe piață, care diferă una de alta cu materialul, construcția și metoda de atașament. Cele mai populare printre consumatori sunt cornișe simple, anvelope, rotunde, telescopice și decorative.

Cum să montați sigur cornișorul pe perete?

Pentru perdelele luminoase, o cornișă cu o singură tijă este potrivită, pentru cele grele este necesar să selectați un design mai fiabil.

Nuanțele alegerii consolei

Atunci când decideți cum să montați cornișorul, trebuie să urmați un anumit algoritm de acțiuni. În primul rând, trebuie să măsurați corect lățimea camerei și deschiderea ferestrei în ea, altfel puteți cumpăra o consolă care nu poate fi instalată în cameră din cauza unei lungimi sau a unei lățimi necorespunzătoare. În acest caz trebuie avut în vedere că pentru diferitele tipuri de cornișe distanța față de pereții laterali și de tavan poate fi foarte diferită.

Pentru perdele de lumină, întreg sau împărțit în două părți, acesta este cel mai potrivit suspendate deasupra peretelui rotund consola odnoshtangovaya care deservesc marginile lor de deschiderea ferestrei de 10-15 cm. Deși, în funcție de soluția de proiectare, acest tip de consola poate fi montat nu numai pe lățimea deschiderii ferestrei, dar și complet pentru întreaga lățime a peretelui, lăsând doar o margine mică de la pereții laterali. Pentru a fixa streașinile în perete, sunt incluse 2 sau 3 suporturi (în funcție de lungimea streașinului).

Cum să montați sigur cornișorul pe perete?

String cornice este cea mai inconspicabila constructie, creand efectul de a perdeaza perdele in aer.

Fixarea perdelelor pe o astfel de cornișă se realizează cu ajutorul unor orificii sau cleme, conectate cu inele de cornișă. De la ambele capete ale consolei sunt instalate vârfuri detașabile, care, pe lângă funcția decorativă, îndeplinesc rolul limitatorului, permițând inelelor să alunece tubul în timp ce cortina se mișcă.

Pentru perdelele luminoase pot fi utilizate și consolă de tip șir de lungă durată. O caracteristică distinctivă a acestui tip și fixarea acesteia este necesitatea de a face consola cât mai neînsemnat posibil, astfel încât perdelele par să plutească în aer.

De asemenea, există o opțiune de fixare a cornișoarelor direct pe cadrul ferestrei. Așadar, fixați, de exemplu, șinele de perdea pentru jaluzele la perete. Există astfel de specii care au doar o fixare laterală, care este, de a monta cornișe din această specie poate fi doar pe pereții laterali opuși.

Dar, indiferent de lungime este ales cornișă și orice altă metodă de atașare poate fi utilizat, există o comună tuturor regula de fixare tip margine fixă ​​nu ar trebui să interfereze cu deschiderea ferestrei, astfel încât atașamentul său nu ar trebui să fie coborât sub de 5 cm de planul superior al ferestrei deschidere.

De asemenea, perdele suspendate pe streașină nu trebuie să se agațe de mânerele ferestrelor, pervazurile ferestrelor și bateriile de încălzire situate sub ele. În cazul în care cornișorul cu mai multe rânduri este fixat, măsurătorile trebuie luate de la cel mai apropiat rând până la fereastră.

Instalare de cornișe

Cum să montați sigur cornișorul pe perete?

Unelte pentru fixarea cornierului.

Montarea de streașină de orice tip pe perete trebuie să înceapă cu puncte de marcare și de fixare. Precizia acestui marcaj depinde în mare măsură de aspectul și fiabilitatea fixării cornierei pe perete, deci este foarte important să o abordați.

Aveți nevoie de următoarele instrumente pentru a finaliza lucrarea:

  • ruleta;
  • nivelul apei;
  • burghiu sau perforator electric;
  • un marker;
  • Șurubelniță.

În primul rând, trebuie să măsurați lungimea consolei și să o marcați pe perete, verificând orizontalitatea acesteia cu ajutorul unui nivel al apei. Dacă aveți un asistent, o puteți face simplu: atașați bara de perete și puneți două mărci precise de-a lungul marginilor sale, conectându-le cu o linie orizontală.

Apoi, în conformitate cu linia marcată, suporturile de montare vândute în kit sunt atașate la perete, iar marcajele pentru găuri sunt plasate. Aceste etichete trebuie să fie neapărat simetrice atât în ​​raport cu celelalte, cât și în raport cu pereții adiacenți. Apoi, cu un burghiu sau perforator electric, se fac găuri în locurile marcate din perete.

Cum să montați sigur cornișorul pe perete?

Schema de fixare a cornișoarei pe perete.

Aici există o nuanță: în gaură se vor introduce dibluri, astfel încât pentru găurire este necesar să alegeți un burghiu cu un diametru egal cu diametrul diblului. De asemenea, gaura trebuie să fie perforată pentru lungimea diblului sau pentru 5-10 mm mai mult.

Dacă lungimea tijei atașate la perete nu este mai mare de 2,4 m, atunci se folosesc de obicei 2 paranteze, cu o lungime mai mare este de dorit să se instaleze un suport suplimentar în centrul tijei. Montați brațele la perete cu mai multă siguranță pe șuruburi. Și numai fixarea corectă a brațelor, puteți atașa cornișorul la ele.

Caracteristicile de fixare a cornișei la plafon

Pentru montarea pe tavan se folosesc de obicei bare de plastic sau metalice. Acest design de perdele face posibilă realizarea unei cornișe invizibile, deci astăzi mulți aleg această opțiune specială de montare.

Consolă la tavan poate fi montată atât cu ajutorul consolelor, cât și direct prin găurile din consola propriu-zisă. În primul caz, tehnica de fixare repetă complet tehnica de fixare a cornișoarei pe perete. Când atașați consola direct la tavan, există câteva caracteristici care trebuie luate în considerare.

Cornișoarele de tavan de acest tip sunt de obicei vândute în dimensiuni standard, deci trebuie să faceți lungimea dorită a porumbului în sine, tăind-o cu un ferăstrău pentru metal din piesa de prelucrat. La capetele cornierului tăiat este necesar să se pună capacele pentru suporturi.

Cum să montați sigur cornișorul pe perete?

Schema de fixare a cornierului de tavan.

Într-adevăr, în mijlocul streașinelor, se găsește prima gaură. Două forate aceasta găurește: mai întâi cu puțin mai mare decât diametrul capacului, de fixare, iar în cazul în care adâncimea găurii să fie suficient pentru a capac înecat în acesta, forarea continuă, dar un diametru mai mic de foraj.

În același mod, găurile sunt perforate de-a lungul marginilor cornierului tavanului, cu o adâncitură de la capătul de 3-4 cm și apoi, după un anumit pas, de-a lungul întregii sale lungimi. Cu cât intenționați mai mult să folosiți perdele, cu atât mai puțin trebuie să faceți o treaptă.

Următorul lucru este tehnologia. Aplicând cornișorul pe plafon la distanța corectă de fereastră, axa sa trebuie ajustată astfel încât să fie simetrică față de fereastră. Apoi, se face o marcă prin orificiul central al tavanului.

Apoi, un perforator cu un burghiu cu diametrul corect pentru această marcă din tavan este făcut o gaură, un diblu este introdus în el și anvelopa tavanului este fixată cu o șurubelniță. Această fixare permite, dacă este necesar, corectarea poziției anvelopei, după care găurile rămase sunt marcate și forate. După ce cornișorul este fixat pe tavan cu unghiile de diblu și pe el este instalat.

Trucuri mici de fixare

Fiabilitatea fixării și aspectul frumos al consolei care trebuie instalată depind în mare măsură de forma și materialul peretelui. Dacă finisajul de perete este slabă sau peste fereastra în cazul în care doriți să setați bara, există un pod de beton, apoi ca un element suplimentar de sisteme de fixare folosesc sipci de lemn. În acest caz, șipcile sunt atașate de perete, iar suporturile sunt atașate direct de ele.

Dacă nu există posibilitatea de a fixa cornișele de pe perete, ele sunt atașate direct pe tavan. În cazul în care setul de consolă, pe lângă brațe, include și dibluri și șuruburi, acestea trebuie utilizate pentru fixare.

De obicei, în aceleași perdele cameră este de dorit să aibă aceeași distanță față de perete, care este facilitată de atât preferințele estetice ale gazde și suporturile furnizate brackets identice. Dacă este nevoie să atârnați perdele la diferite distanțe (de exemplu, pentru ascunderea țevilor de încălzire), atunci trebuie să vă abțineți de la reguli și să folosiți paranteze pentru a fi montate diferit pe dispozitiv. În acest caz, efectul vizual al simetriei poate fi atins prin suspendarea perdelelor în spatele perdelelor decorative.

Cum să montați sigur cornișorul pe perete?

Schema de dispozitiv a tijei perdea plafon.

Consolele de fixare astfel încât aveți nevoie pentru a consolida drumul spre capetele tijelor au fost în lor de 3-4 cm Când atașați perdele la tija de pe un inel trebuie să aducă la capetele proeminente ale tijei de suporturi de montare, apoi brațe, în plus față de sarcina principală -. În siguranță țineți cornișă va țineți și marginile perdelelor atunci când sunt perdele.

Dacă intenționați să instalați nu numai perdele, ci și lambrechine, atunci când instalați consola, trebuie să lăsați un spațiu între consola și tavanul instalat. Dacă, totuși, din cauza tavanului scăzut din cameră, acest spațiu nu este suficient, atunci este mai bine să abandonați ideea de a fixa lambrequin.

Dacă intenționați să folosiți perdele din materiale grele, cornișele de metal și plastic ar trebui să fie consolidate în continuare prin instalarea consolelor care le țin la o distanță de 1-1,2 m una de cealaltă. Dacă setul achiziționat al consolă nu are dispozitive de fixare suplimentare, atunci instalarea sa poate fi efectuată pe paranteze sau colțuri obișnuite.

Cu ajutorul colțurilor, fixarea este și mai fiabilă, dar pierde din punct de vedere estetic.

Instalarea de perdele este un proces creativ și fascinant. Ei bine, a ști cum să se stabilească cornișă la tavan sau perete, ai petrecut ceva timp liber, pentru a face față cu ușurință cu acest lucru, pentru a primi o mulțime de plăcere din faptul că, datorită eforturilor tale, camera a fost mult mai plăcut și cosier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

3 + 3 =