Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

GOST rulează mult, inclusiv modul în care este posibil sau imposibil să se facă distincția între site-uri. De exemplu, regulamentele prevăd delimitarea zonelor învecinate de garduri transparente. Deoarece granița este de obicei lungă, este de dorit ca gardul să fie ieftin. De fapt, alegerea nu este grozavă - gardul din grila rabită sau de urzică. Ștela, deși ieftină, are o durată extrem de scurtă, astfel încât nu există decât un gard de ochiuri. În general, este corect să spunem "un gard din plasa rabită", dar este mai obișnuit ca urechea să se închine. 

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Populare și necostisitoare - un gard de rabită

Oricare ar fi numele acestui gard, dar are un număr solid de laturi pozitive. Primul avantaj important este ieftin. Aceasta se aplică atât umplerii - grilajului, cât și restului designului. Pentru a întinde grila, nu este necesară o fundație. Este suficient să se găsească găuri la aproximativ un metru, să se introducă o coloană și să se adune putregai adormit, este bine să o compactați. Toate, fără lucrări concrete. În majoritatea solurilor, această metodă de instalare pentru această umplere funcționează pentru "cinci".

Proiecte și metode de instalare

Faptul este că gardul plaselor de plasă se referă la plămâni. Mai mult decât atât, este lumină ca și pentru propria greutate și pentru sarcini vânt percepute. Orice vânturi puternice suflă, presiunea transmisă de grilă la stalpi rămâne neglijabilă. Din cauza greutății reduse și pot fi utilizate astfel de tehnologie de instalare a coloanelor: într-o gaură, sub o umplutură cu nisip sau moloz, fără beton. Și există un astfel de gard fără probleme chiar și pe solul de lut cu un nivel ridicat de apă subterană și chiar și cu o profunzime mare de îngheț.

Fără ghiduri

Iată cum funcționează. Este vorba despre cel mai simplu design: doar poli, între care se întinde netul. După cum puteți vedea, stâlpii sunt îngropați la o adâncime mai mică de un metru. Ce se întâmplă cu un astfel de gard pe solurile care, în mod normal, dă apă? Toată apa care se află lângă stâlp trece prin nisip sau piatră zdrobită până la fundul gaurii. Acolo se îndepărtează într-un mod natural - se intră în straturile subiacente. Chiar dacă înghețul "suflă", iar nisipul sau molozul din jurul coloanei este înghețat, conținutul de umiditate nu este suficient pentru a avea un impact semnificativ asupra stâlpului.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Cea mai simplă construcție a gardului din rabinica

Pe lut și argilă, puteți folosi același principiu, doar pentru a adormi deja neapărat pietriș. Și asigurați-vă că pentru a turna 10-15 pietriș în partea de jos a găurii, și numai apoi pentru a instala pilonul. Ce se întâmplă în acest caz. De asemenea, apa se acumulează mai jos, dar este deja foarte lentă. S-ar putea să se întâmple că, în timpul înghețării, molozul va fi în continuare umed sau chiar va fi în apă.

Ce se va întâmpla atunci? Va îngheța și va deveni rigid. Dar, de vreme ce pământul îngheață, presează și molozul. Forțele sunt considerabile, iar gheața se descompune, molozul devine mobil și compensează cea mai mare parte a presiunii create de sol. Ca urmare, dacă există mișcări ale pilonilor, atunci foarte mici - de la câțiva milimetri până la câțiva centimetri. Deoarece structura nu este rigidă, plasa o poartă cu ușurință, fără nici un rău. După ce totul este aruncat, posturile vor cădea pe loc. Dar un astfel de scenariu este numai dacă acestea sunt perfect verticale. În caz contrar, stâlpii se pot îndoi și trebuie să repare totul.

Cu ghiduri (piese)

Uneori, pentru a face gardul mai solid și mai bine în formă, doi ghidaje longitudinale sunt fixate la posturi. Ele pot fi de la o conductă și pot - de la un bar. Lemnul, ca material plastic, va transfera remarcabil mișcările terenului, însă o țeavă sudată va crea dificultăți suplimentare.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Garduri din plasa de plasă cu ghidaje metalice

Gradul de rigiditate al unui astfel de gard este mai mare, iar prin împingere, în cazul în care coloana se stoarce, este posibil ca în anumite locuri conducta să poată rupe și ea. Pentru a preveni o astfel de situație, va trebui să vă săturați sub adâncimea înghețului din regiunea dvs. Restul rămâne în vigoare: gaura este cu 15-20 cm mai adâncă decât cea necesară, în partea de jos a pietrișului, apoi este introdusă conducta, acoperită cu dărâmături bine umflate.

secțională

Există un alt design al gardului de plasă de plasă. Din colț, cadrele sunt gătite, iar plasa este întinsă. Secțiunile finite sunt sudate la posturile expuse.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Gardul parțial al rabinetului

După cum reiese din descriere, designul este, de asemenea, destul de greu. Acest lucru înseamnă că pe solurile clodite (argilă, lut) este necesar să se sapă în stâlpi de 20-30 cm sub adâncimea înghețării solului, dar totul este de dorit și fără betonare. Dacă vărsați pietriș cu beton, probabilitatea ca stâlpul să se "stoarce" crește de mai multe ori.

Tipuri de plasă de plasă pentru un gard

Chiar și un astfel de material aparent simplu ca plasa de plasă poate fi diferit. Și diferența este solidă atât în ​​ceea ce privește prețul, cât și durata de viață.

 • Neozinced. Cel mai ieftin material, dar și cel mai scurt timp, necesitând astfel cheltuieli considerabile pentru întreținerea unui tip normal. Imediat după instalare, grila trebuie să fie vopsită, în caz contrar se va rugina. Pictura trebuie să fie reînnoită în fiecare an, la fiecare doi ani.
 • Zincat. În mod semnificativ mai scump pentru preț, dar pictura nu are nevoie și servește mult timp.

  Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

  Plasă de sârmă plastifiată - metal în plastic "înveliș"

 • Plastifiat. Un strat de polimer (plastic) este aplicat pe firul metalic. Acest tip de rabită nu a apărut cu mult timp în urmă. Este chiar mai scump, dar vederea este cea mai atractivă, durata de viață este chiar mai mare. Când alegeți, acordați atenție grosimii și rigidității firului care se află sub acoperire. Normal, cu mari dificultăți îndoite sub degete. Dacă se îndoaie ușor, atunci va fi dificil să o trageți în mod normal.
 • Polimer sau plastic. Este fabricat din polimeri, are aditivi care măresc rezistența la radiații ultraviolete. Este vopsit în diferite culori, are forme diferite de celule. Există stive mai cunoscute, sub formă de stive, dreptunghiulare și chiar găuri rotunde. Uneori, acest tip de grilă se numește "gard de plastic din grădină". La granita cu un vecin poate fi folosit, ca un gard de pe stradă - nu va face: tărie insuficientă.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Plasă din plasă sau polimer - 100% polimer

În plus față de materialul diferit, Rabitza are o dimensiune celulară diferită. Acesta variază de la 25 mm la 70 mm. Cu cât este mai mare celula, cu atât este mai ieftin grila, dar cu atât mai mică este capacitatea de rulare a acesteia. Dacă puneți un gard de plasă de plasă pe o bancă cu un vecin, luați practic linia de mijloc - de la 40 mm la 60 mm.

Ce să căutați când alegeți o rețea

Verificați cu atenție fiecare rolă. Marginile sale nu trebuie răsucite. Celulele superioare și inferioare trebuie să fie îndoite cu "cozile". Și este de dorit ca lungimea părții pliate să fie mai mare de jumătate din lungimea celulei. Această rețea este mai ușor de tras.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Marginile trebuie să fie uniforme și curbate

Fiți atenți la grosimea firului, cât sunt celulele drepte, cât de dezgustătoare sunt acestea. Toate deformările sunt un semn de slabă calitate.

În cazul în care plasele de plasă din stratul de polimer, specificați perioada de garanție acordată de producător. La cel mai ieftin, nu numai că firul este adesea îndoit, utilizați plasticul obișnuit, care sub influența ultravioletului după câteva sezoane devine fragil și începe să se toarne. Acoperirea normală poate dura până la zece ani sau mai mult. Pentru că în acest caz, pentru ieftinitate, nu merită să fie urmărită.

Cum de a face un gard de la proflista citit aici.

Ce postări să utilizați?

Există mai multe opțiuni:

 • Stalpi din lemn - dintr-un fascicul sau un jurnal. Opțiunea cea mai ieftină, dar și cea mai "perisabilă". Înainte de instalare este nevoie de tratament antibacterian. Cea mai bună opțiune este impregnarea protectoare specială. Pentru a economisi bani, puteți picta partea de sus și cel care va fi îngropat este cel mai bine impregnat cu prelucrarea: încărcați polițele în recipient pentru câteva ore. Înainte de instalare în gaură, această parte poate fi învelită suplimentar cu un ruberoid.

  Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

  Garduri de plasă de plasă pe stalpi de lemn

 • Standuri metalice. Pot fi confecționate dintr-un colț rotund sau pătrat, metalic. Grosimea peretelui este de 2-3 mm, diametrul țevii este în medie 50 mm, secțiunea profilului este de 40-50 mm, raftul colțului este de 50-60 mm.
 • Stâlpi de beton. Versiunea cea mai incomodă din instalare: este prea greu să le montați o rețea și este greu de instalat. În plus, rezistența betonului armat nu va fi în cerere: încărcarea prea mică creează un gard de plasă de plasă.

Cea mai convenabilă opțiune pentru toate acestea este o conductă de profil, și mai bine - o secțiune dreptunghiulară. Este ușor de atașat la acesta, iar grila poate fi sudată, dacă este cazul, cu cârlige sau cabluri. Dacă este posibil, puneți-le pe acestea. Sectiunea optima a stalpului este de 25 * 40 mm sau cam asa ceva. Nu merită luată o secțiune mai mare - gardul este ușor.

Ordinea de instalare a poliilor

Mai întâi puneți stalpii în colțurile site-ului. Dacă doriți să opriți o singură latură, puneți un post la început, cel de-al doilea - la sfârșit. Verificată cu strictețe verticala lor în toate avioanele, înălțimea este ajustată. La nivelul superior și la 10 cm deasupra solului, se întind două cordoane. Posturile rămase sunt plasate pe ele. La nivelul dantelului superior, înălțimea, partea inferioară servește pentru a facilita orientarea: prin atașarea unei linii plumb până la punctul de pe firul superior, puteți găsi locul în care va fi găurit gaura.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Instalarea de poli sub un gard de ochiuri

Pasul de instalare a stalpilor - 2-3 metri. Mai puțin - prea scump, mai mult - nu are sens, grilă va cădea. Atunci când instalați o rețea fără cablu de ghidare, este logic să puneți posturi la fiecare 2 sau 2,5 metri. Deci, grila este mai ușor de tras fără să se îndoaie. Pentru alte modele - cu sârmă, trasee (ghiduri) sau secțiuni - pasul poate fi de 3 m.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Exemplu de consolidare a colțarului

Dacă grila este trasă între poli, există o încărcătură considerabilă la extrem. astfel încât acestea să nu fie "conduse", să pună jabs. Ele sunt expuse, sapate, sudate la postul stabilit.

Instalarea plasei de plasă

Se pare doar la început că gardul din plasa de plasă este ușor de pus. De îndată ce începeți să vă întrebați cum să fixați grilajul pe stâlp, cum să îl trageți, totul nu este atât de evident și simplu ... Mai întâi despre regulile generale. Grilă este atașat la unul dintre posturile de colț. Consolidați-vă în nu mai puțin de patru locuri. În principiu, puteți să-l înșurubați pur și simplu cu un fir, lăsându-l în celulă.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Modalități de atașare a grilajului la post

Metoda este simplă, dar nu cea mai fiabilă. În cazul în care gardul din țară, în absența proprietarilor, grila este ușor de îndepărtat și transporta.

Este posibil, cel puțin la primul și ultimul pilon, să o asigurați mai fiabil. Pentru a face acest lucru, să ia o tijă de oțel de cel puțin 4 mm grosime, filetate prin celula sa, este sudată la post, fiecare prihvatyvaya 40-50 cm (stânga).

Un alt mod: sudați fiecare coloană cu trei sau patru bare cu un diametru de 6 mm. Au pus o plasă pe ele, se îndoaie.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Conectați barele, trageți plasa, îndoiți

Dacă încă mai ești paranoic cu privire la decolarea grilajului, poți să treci două găuri în pol, introducând tija curbată sub formă de potcoavă - U, prinzând netul cu o "placă de bord". Din partea în care iese capetele, răsuciți-le și le înșurubați sau le sudați.

tensiune

Există încă o problemă: cum să întindeți grila. În cazul în care designul este simplu - fără cei care se află în gheare (traversele care sunt fixate între posturi), puteți întinde grilă de la un post la altul. Rețineți că este necesar să fixați fiecare stâlp în mod consecutiv. Pentru a fixa mai întâi printr-o singură, și apoi intermediară - o idee nefericită: va exista neapărat o tensiune și o cădere inegală.

Cum de a întinde plasa de plasă astfel încât să nu existe o îndoire? Pentru a lipi o tijă, să se angajeze pentru ea și să tragă toată greutatea. Stretchingul va fi destul de semnificativ. Este nevoie de lucru cu asistentul: una trage și ține, al doilea atasează.

Cu fir

Acest tip de gard, bun pentru că este pus rapid. Dar marginea superioară poate cădea. Dacă cineva trece prin ea, topul se va schimba. Îndreptați-vă că este puțin probabil să lucrați. În partea de sus nu sag și nu "crumple", prin primul rând de sârmă de întindere, puteți oțel, sau puteți într-o coajă de plastic - pentru a nu rugina.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Pentru a împiedica ruperea rețelei, firul este tras de sus

Dacă se utilizează sârmă, tehnologia poate fi simplă: faceți o buclă la sfârșit, aruncați-o peste ultimul post. Desfaceți firul încercând să trageți, posturile din două sau trei fac o altă buclă, înfășurând firul în jurul polului. Deci până la sfârșitul zborului. Cu ajutorul puterii musculare, nu va fi suficient să trageți, iar firul va cădea în mod inevitabil. Acest lucru este ușor de rezolvat. Luați o tijă metalică groasă și faceți-o răsuciți, trăgând firul. Nu este suficientă o întorsătură? Mai faceți încă un altul. Strângeți astfel toate "spans". După aceasta, puteți începe să "trageți" grila, legând-o într-un fir strâns.

Dacă sudați partea de sus a coloanei "urechi" - o bară de metal cu găuri, firul poate fi atașat la ele. Tragerea unei bucăți de 2-3 metri este mai ușoară, dar munca este mai lentă.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Un alt mod de a fixa firul

De asemenea, puteți utiliza dispozitive speciale de întindere pentru fir. Apoi fixarea unui fir pe o coloană, pe cea de-a doua este trecută într-un astfel de dispozitiv, ca în fotografie. Acesta este fixat în clemă, iar apoi cu o cheie, excesul este înfășurat pe tambur.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Amplificatoare speciale pentru sârmă

Puteți folosi un cablu și cârlige - cârlige cu cleme-cleme (în magazinul de tachete). Pe o parte, în jurul polului, un cablu este răsucite, fixat cu o clemă. Pe de altă parte, este plasat un șnur. Partea din mijloc are un fir, astfel încât să puteți trage cablul.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Lana cu frânghie este o altă opțiune

Deoarece cablul este mai flexibil, acesta poate fi trecut prin legături. În toată lumea va fi prea lungă, în două sau trei celule - normal. Un alt lucru: luați un cablu cu un înveliș polimer: nu va rugina.

Cu tija sudată

În celula superioară sau chiar mai jos, treceți o tijă de oțel cu diametrul de 6-8 mm. Acesta este tăiat în bucăți, egal cu distanța de la un post la altul. Tija trecută este sudată la post.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Tijă sudată a trecut prin celule

Fiți atenți la partea de sus a acestei rabite. Această fotografie arată în mod clar că a început deja să înflorească. Acesta este motivul pentru care trebuie să luați o grilă cu capete îndoite. Pur și simplu nu este atât de dezbrăcat, și chiar fără un fir sau o tijă deține marginea bine.

Cu termenii (ghidurile)

În construcții mai rigide, după instalarea stâlpilor, sunt sudate zguri. Acestea sunt țevi transversale sau benzi de lemn atașate între posturi. Ghidul poate fi unul, și poate doi și trei.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Gard din plasa de plasă cu slimes

După cum puteți vedea în fotografie, puteți utiliza și un fir pentru a fixa plasa în acest caz. Este evident că pot fi utilizate toate metodele descrise mai sus. Singura diferență este că grila este fixată nu numai pe verticală, ci și pe orizontală. În fotografia de mai jos, este imprimată o altă metodă: cu plăcile fixate cu șuruburi, capetele sunt nituite. Această metodă poate fi utilizată și atunci când se fixează pe stalpi.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Un alt mod de a fixa placa pe stalpii metalici

Cum sa faci un rachiu din lemn citit aici. 

Decorarea unui gard dintr-o plasă de plasă

Ca și cum gardul nu v-ar plăcea la început, după un timp există o dorință sau o decorează sau o face mai puțin transparentă pentru a se apropia de ochii curioși.

Prima cale - cea mai evidentă - este plantarea plantelor. În cazul în care vecinii nu obiect, puteți pune pe convolvulus sau orice alte plante anuale sau perene.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Cea mai naturală modalitate este de a planta plante

Dacă doriți doar să vă decorați gardul, puteți face "broderie". Celulele au aceeași dimensiune, astfel încât să puteți să-l broșați atât pe pânză. Există două materiale pentru broderie: un fir și un fir de culoare.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Gardul decorativ din plasă de plasă arată incredibil de frumos

Sfoara de culori este bună deoarece puteți "broza" imagini color. Orice ți se pare potrivit.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Broderie pe net cu fir colorat

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Asta este)))

Nu este un mod foarte estetic, dar destul de eficient - de a trage o camuflaj sau grila pritenyuschuyu. Aceste metode sunt bune, deoarece necesită un efort minim: au tras-o, au luat câteva locuri.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Plasa de mascare de pe gard reduce semnificativ vizibilitatea site-ului

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Grila de acoperire este aproape opacă, iar sarcina vântului nu se va schimba

Același efect este atins dacă țesuim ramuri sau stuf în celule. Minus această opțiune în intensitate ridicată a forței de muncă. Va dura mult timp.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Tăiați într-o rețea de stuf sau ramuri subțiri

Reducerea costului de fabricație permite covoarele de trestie. Sunt vândute în rulouri. Tot ce ai nevoie este să o dai jos și să o rezolvi. Dar costul este mult mai mare decât opțiunea anterioară.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Stratul de reed

O altă modalitate este utilizarea acelor artificiale vândute în rulouri. Se folosește la fabricarea coșurilor și coroanelor, dar este posibilă și adaptarea la gard.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

Perete verde - ochiuri plasate cu ace artificiale

Nu cu mult timp în urmă, a existat o altă modalitate de a decora și, în același timp, a reduce vizibilitatea gardului de plasă de plasă - o rețea foto. Acesta este un desen aplicat pe o plasă de polimer. Role rotite (pentru gardul de tensionare) sau fragmente (pentru secțiune). Montat cu ajutorul ochelarilor încorporați și a firelor sau clemelor. Efectul aproximativ poate fi estimat în fotografia de mai jos.

Cum să pui un gard dintr-o plasă de plasă

O grila de fotografie pentru un gard dintr-o plasă de plasă și va decora un gard și va închide un site din ochii curioși

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + 3 =