Cum să-ți faci propriile mâini o masă de cafea din sticlă?

Cum să-ți faci propriile mâini o masă de cafea din sticlă?

Sticla - destul de obișnuită deja pentru fabricarea diferitelor elemente de interior. Dintr-un material gros temperat, rafturile și inserțiile decorative sunt realizate în podea, uși și blaturi. Pentru fabricarea blaturilor din sticlă se potrivesc ca nici un alt material: este ușor de curățat, non-coroziv si nu se deterioreaza de umiditate, nu reacționează cu substanțele chimice de detergenți moderni.

Cum să-ți faci propriile mâini o masă de cafea din sticlă?

Schema unei mese de cafea din sticlă.

Foarte des, vârfurile de masă din sticlă sunt realizate pe mese de cafea. Dezavantajul acestor produse este costul lor relativ ridicat, motiv pentru care mulți sunt interesați să facă o masă de cafea de sticlă cu propriile mâini.

Ce va dura pentru a lucra cu sticla?

Complexitatea materialului implică faptul că comandantul dispune de unelte speciale pentru prelucrarea sticlei:

 • diamant sau tăietor de sticlă;
 • clește cu garnitură specială pe buze;
 • burghiu sau polizor, roți de șlefuit, roată de fâșie;
 • piatra emery (carborundum stone).

În plus față de aceste unelte necesare pentru geam, sunt necesare alte materiale:

Cum să-ți faci propriile mâini o masă de cafea din sticlă?

Unelte pentru prelucrarea sticlei.

 • foaia de sticlă călită cu grosimea de aproximativ 1 cm;
 • placajul este gros;
 • lipici "sticlă-metal";
 • GOI pastă, măcinare;
 • mănuși, ochelari de protecție pentru ochi.

Înainte de a începe, aveți nevoie pentru a dezvolta o schiță a produsului, a face un model de sârmă gros sau fibre. Pentru primul experiment, este mai bine să preferați o formă simplă de masă (dreptunghi, triunghi).

Cum sa taie sticla?

Pentru maestru novice, care vrea să facă o măsuță de cafea cu mâinile sale, există un sfat bun pentru a determina forța de presiune asupra dispozitivului de tăiere din sticlă: practica pe echilibrul de uz casnic, făcând clic pe ele de câteva ori să-și amintească forța care mută cursorul la valoarea de aproximativ 2 kg. După aceasta, trebuie să vă îmbraciți puțin mâna pe bucăți de sticlă inutile, după ce ați învățat să efectuați un tăietor cu o linie cu presiune constantă.

Pentru tăiere, o bucată de sticlă este așezată pe o suprafață plană, sub pardoseală o pătură groasă inactivă sub sticlă. Utilizați o rolă de sticlă cu orice ulei lichid (legume, mașină). Tăierea de-a lungul unei linii drepte se face pe o riglă de metal în direcția de la punctul îndepărtat către tine, cu o presiune egală constantă asupra sculei.

Cum să-ți faci propriile mâini o masă de cafea din sticlă?

Scheme de tăiere a sticlei.

Dacă linia de tăiere se dovedește a fi indistincioasă, geamul este ușor înfășurat din partea inferioară cu un obiect metalic sau cu un cap de tăiere a sticlei. După această reducere este combinat cu una dintre fețele unui tabel sau o suprafață de margine dreaptă, care produce ascuțite și gem pe partea care vrea să elimine o mișcare bruscă. În acest caz, puteți obține zonele care depășesc linia de tăiere. Pentru a le elimina, utilizați clești cu benzi de cauciuc sau o crestătură specială pe capul tăietorului de sticlă.

Toate secțiunile tablei sunt procesate în mai multe etape:

 1. Piatra din smirna de corindon servește la prelucrarea brută. Instrumentul este umezit înainte de a lucra în terebentină sau kerosen. Secțiunile sunt șlefuite prin deplasarea sculei de-a lungul tăierii.
 2. Masinile de frezat proceseazã fetele la viteze reduse (1200-1700 rpm). În prezența unui cuțit electric, o tăietură este tăiată pe un cerc cu pulverizare cu diamant. Granularitatea discurilor de măcinare pentru această etapă este de 100-200 grit.
 3. Această etapă se realizează ca cea anterioară, schimbând discurile în cele mai mici (300-600 și 1000-2000)

În timpul lucrărilor de măcinare, trebuie să aveți grijă să luați măsuri de siguranță: purtați ochelari de protecție și mănuși de protecție. Suprafețele care trebuie tratate sunt umectate sau măcinate constant sub apă.

În concluzie, secțiunile sunt lustruite cu o mașină de rectificat cu o roată simțită, aplicând o pastă GOI pe ea. Tratamentul se efectuează pe o luciu de sticlă caracteristic.

Producerea de mese de sticlă

Cum să-ți faci propriile mâini o masă de cafea din sticlă?

Figura 1. Schema suportului metalic pentru o masă de sticlă.

Blatul gata poate fi totuși pus la o parte și construcția unui suport pentru el. Cele mai simple opțiuni sunt cumpărarea și atașarea unui set de picioare metalice (suporturi universale pentru mese de sticlă, Figura 1) și un set de ventuze pentru sticlă.

Punctele de fixare ale picioarelor sunt marcate și degresate cu acetonă sau un alt solvent. Picioarele sunt plasate în așa fel încât prin secțiunile de fixare a fost observată la distanță în termen de 8-12 cm, iar unghiurile de 15-16 cm. Capetele superioare ale burghiului reazeme Drill, al cărui diametru corespunde diametrului ventuzelor. Introduceți supele, fixându-le cu un adeziv universal. Blatul de lucru este așezat pe o suprafață plană, alunecătorii fiind apăsaŃi cu atenŃie în locurile marcate. Pentru a crește fiabilitatea fixării, puteți aplica adezivul, aplicându-l la locul de fixare a picioarelor. Întoarceți masa, împingeți ușor locul de atașare cu un ciocan de cauciuc și puneți încărcătura pe blat. După 48 de ore, cleiul se va prinde pe deplin și masa de cafea din sticlă va fi gata de utilizare.

O altă variantă a suportului poate fi o structură prefabricată de placaj sau PAL cu grosimea de 20 mm. Detaliile suportului sunt prezentate în Fig. 2. Este necesar să tăiați 2 bucăți de fiecare fel și să le conectați ca constructor pentru copii, așezându-le în bucăți pe părțile pătrate ale tăieturilor pe detalii dreptunghiulare.

Dimensiunile pieselor pot fi schimbate arbitrar în funcție de dimensiunile dorite ale mesei. Pe capetele superioare ale suportului se aplică adeziv universal, potrivit pentru sticlă și lemn, se așază blatul și se apasă cu o sarcină timp de 24-48 ore.

Alte idei pentru realizarea meselor de sticlă

Cum să-ți faci propriile mâini o masă de cafea din sticlă?

Figura 2. Schema de asamblare a suportului de placaj.

Pentru a crea o masă de cafea de sticlă, puteți folosi diverse materiale: rame de ferestre vechi, sticle, pungi sau pietre etc.

Din sticle de formă neobișnuită, puteți face picioare excelente pentru o blat de sticlă. Pentru a implementa această idee, veți avea nevoie de:

 • 6-8 sticle identice;
 • 3-4 bile de spumă sau bile din ping-pong;
 • 3-4 bastoane de lemn, care coincid cu diametrul interior al gâtului sticlelor;
 • 6-8 pătrate de plastic spumant cu o latură de 20 cm și aceeași cu o latură de 16 cm;
 • hârtie de ziar, vopsea, lac, clei universal.

Pe fiecare picior ai nevoie de 2 sticle. Cu ajutorul bastoanelor de lemn, care intră cu grijă în gât, ele sunt conectate, punând mingea cu un orificiu cu un diametru adecvat. Pătrunde din plastic spongios lipit la 2 buc. Mai mari, cu mai puțin, se suprapun unul pe celălalt. Desenele de sticle și pătrate sunt lipite cu hârtie de ziar, uscate timp de 24 de ore și pătrate lipite până la fundul sticlelor de sus și de jos. Aceasta produce un picior, așa cum se arată în Fig. 3 (1). Puteți picta cu vopsele acrilice și lacuri. Pentru un picioare de masă triunghiulare pentru fabricarea de 3, pentru un pătrat - .. 4 (Figura 3 (2) este lipit pe blatul scop adeziv și lăsat sub sarcina timp de 48 de ore.

Pentru o altă opțiune, veți avea nevoie de:

Cum să-ți faci propriile mâini o masă de cafea din sticlă?

Figura 3. Efectuarea unei mese de cafea: 1 - pictura picioarelor, 2 - lipirea blatului.

 • vechiul cadru de ferestre;
 • burghii pentru lopeți;
 • elemente decorative (cochilii, pietricele etc.);
 • cordon de cânepă;
 • clei;
 • Placi aglomerate sau placi aglomerate.

Rama curată, vopsea. Butași tăiat în funcție de înălțimea mesei de cafea. Din placa aglomerată sau din scânduri tăiați lungimea de 8 cm și o lățime egală cu cadrul. Înșurubați 4 găuri pentru șuruburile de la colțurile plăcilor și mai aproape de o margine - pentru șurubul de auto-fixare care fixează tăietorul pe matriță. Înșurubați șurubul prin gaura de la capătul mânerului, puteți consolida atașamentul cu un adeziv universal. Mori cu picioare fixe pe șuruburi pentru a se atașa la colțurile ramei, având în vedere că partea mai adâncă a acesteia trebuie să formeze o margine sub blat. Înfășurați fiecare tija cu un cablu de cânepă, fixând firele cu adeziv. Plasați pe rama de sticlă decorul, lipiți-l.

Așezați partea superioară a geamului în partea superioară a "cutiei" cu decorul și fixați-o pentru a lipi sau "unghii lichide". Pe partea de sus a blaturilor, puteți realiza un decor suplimentar dintr-un cablu legat cu un nod marin, coji, etc.

Mesele cu mese de sticlă arată elegant și fără greutate. Având capacitatea de a nu arăta greoaie, ele vor fi relevante în interiorul unei încăperi relativ mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 5 = 4