Cum se calculează grosimea pereților din cărămizi?

Cum se calculează grosimea pereților din cărămizi?

Când vă construiți casa, unul dintre punctele principale este ridicarea zidurilor. Masoneria suprafețelor de rulare este cea mai adesea realizată cu ajutorul cărămizilor, dar care ar trebui să fie grosimea zidului de cărămidă în acest caz? În plus, pereții din casă nu numai că poartă, dar încă mai îndeplinesc funcția de pereți despărțitori și care se confruntă, ce ar trebui să fie grosimea zidului de cărămidă în aceste cazuri? Despre asta, îți voi spune în articolul de astăzi.

Ce determină grosimea zidului de cărămidă?

Această întrebare este foarte relevantă pentru toți oamenii care își construiesc propria cărămidă și înțeleg doar elementele de bază ale construcției. La prima vedere, peretele de cărămidă este o construcție foarte simplă, are o înălțime, o lățime și o grosime. Greutatea zidului care ne interesează depinde, în primul rând, de suprafața sa finală totală. Adică, cu cât peretele este mai mare și mai înalt, cu atât mai gros ar trebui să fie.

Dar, unde este grosimea peretelui din cărămidă? - întrebi. În timpul construcției, multe sunt legate de forța materialului. Caramida, ca și alte materiale de construcție, are propriul GOST, care ia în considerare forța sa. De asemenea, sarcina zidăriei depinde de stabilitatea acesteia. Cu cât este mai mare suprafața suportului, cu atât este mai groasă, mai ales în ceea ce privește baza.

Cum se calculează grosimea pereților din cărămizi?

Un alt parametru care afectează sarcina totală a suprafeței este conductivitatea termică a materialului. Blocul solid obișnuit are o conductivitate termică ridicată. Aceasta înseamnă că, în sine, izolarea termică slabă. Prin urmare, pentru a ajunge la indicatori standardizați de conductivitate termică, construirea unei case exclusiv din silicat sau din orice alt bloc, pereții trebuie să fie foarte groși.

Dar, pentru a economisi bani și pentru a păstra bunul simț, oamenii au abandonat ideea de a construi case asemănătoare unui bunker. Pentru a avea suprafețe puternice de sprijin și în același timp o bună izolare termică, a fost utilizată o schemă cu mai multe straturi. În cazul în care un strat de silicat de zidărie protrudes, greutate suficientă pentru a rezista tuturor solicitărilor la care este expusă, al doilea strat - acest material izolant, iar al treilea - cu care se confruntă, care poate acționa și ca o cărămidă.

Selecția cărămizilor

În funcție de grosimea zidului de cărămidă, trebuie să alegeți un anumit tip de material, având diferite dimensiuni și chiar structură. Deci, în structură pot fi împărțite în solid și perforate. Materialele cu corp integral au o mare rezistență, costuri și conductivitate termică.

Materialul de construcție cu cavități în interior sub formă de găuri străpunse nu este atât de puternic, are un cost mai mic, dar capacitatea de a încălzi izolația într-un bloc perforat este mai mare. Acest lucru este realizat prin prezența buzunarelor de aer în el.

Cum se calculează grosimea pereților din cărămizi?

Dimensiunile oricăror tipuri de materiale în cauză pot varia, de asemenea. Poate fi:

  • unică;
  • bastard;
  • dublu;
  • Cu jumătate de inimă.

Bloc unic, acesta este un material de construcție, dimensiuni standard, la care suntem cu toții obișnuiți. Dimensiunile sale sunt după cum urmează: 250X120X65 mm.

O jumătate sau mai groasă - are o greutate mare și dimensiunile sale arată astfel: 250X120X88 mm. Dublu - în consecință, are o secțiune transversală a două blocuri unice 250X120X138 mm.

Jumătate - este un copil printre semenii lui, el, după cum probabil ați ghicit deja, a făcut jumătate din grosimea unui singur - 250X120 X12 mm.

După cum se poate observa, singurele diferențe în dimensiunile acestui material de construcție în grosimea sa, precum și lungimea și lățimea sunt aceleași.

În funcție de ceea ce va fi grosimea peretelui din cărămidă, expedient punct de vedere economic de a alege mai mare în construcția suprafețelor masive, de exemplu, astfel de purtători de multe ori de suprafață și mai mici blocuri, pentru partiții.

Grosimea peretelui

Am luat deja în considerare parametrii pe care depinde grosimea pereților exteriori ai cărămizilor. Așa cum ne amintim, aceasta este stabilitatea, rezistența, proprietățile de izolare termică. În plus, diferitele tipuri de suprafețe trebuie să aibă dimensiuni complet diferite.

Suprafața de rezemare este, de fapt, să sprijine clădirea, ei iau cea mai mare parte a sarcinii, pe întreaga structură, inclusiv greutatea acoperișului, acestea sunt, de asemenea, afectate de factori externi, cum ar fi vânt, precipitații, în plus față de ele apăsând greutatea lor. Prin urmare, greutatea lor, în comparație cu suprafețele ne-curbate și partițiile interne, ar trebui să fie cea mai mare.

Cum se calculează grosimea pereților din cărămizi?

În cele mai multe dintre realitățile de astăzi de două și trei etaje clădiri, 25 cm grosime este suficientă, sau un bloc și jumătate sau mai puțin de 38 cm. Forța de aderență la astfel de ambreiaje ar fi suficient pentru o clădire de această dimensiune, dar pentru a fi rezistente. Aici totul este mult mai complicat.

Pentru a calcula dacă este suficientă stabilitatea, este necesar să se aplice normelor SNiP II-22-8. Să vedem dacă casa noastră din cărămidă va fi stabilă, cu ziduri de 250 mm grosime, 5 metri lungime și 2,5 metri înălțime. Pentru zidărie vom folosi materialul M50, pe soluția M25, vom calcula pentru o suprafață de rulment, fără ferestre. Deci, să începem.

Cum se calculează grosimea pereților din cărămizi?

Tabelul nr. 26

Conform datelor din tabelul de mai sus, știm că caracteristicile zidăriei noastre aparțin primului grup, iar descrierea de la punctul 7 este adevărată. 26. După aceea, uitați-vă la tabelul 28 și găsiți valoarea β, ceea ce înseamnă raportul admisibil al încărcăturii peretelui la înălțimea sa, având în vedere tipul de soluție utilizat. Pentru exemplul nostru, această valoare este de 22.

Cum se calculează grosimea pereților din cărămizi?

Tabelele 28-29

Apoi, trebuie să găsim coeficientul k din Tabelul 29.

  • k1 pentru secțiunea zidăriei noastre este de 1,2 (k1 = 1,2).
  • k2 = √An / Ab unde:

An - suprafața transversală a suprafeței portante orizontal, calculul este simplu 0,25 * 5 = 1,25 mp M. m

Ab - suprafața secțiunii peretelui de-a lungul orizontale, ținând cont de deschiderile ferestrelor pe care nu le avem, deci k2 = 1,25

  • Valoarea k4 este dată, iar pentru o înălțime de 2,5 m este 0,9.

Acum, după ce ați învățat toate variabilele, puteți găsi coeficientul comun "k", multiplicând toate valorile. K = 1.2 * 1.25 * 0.9 = 1,35 învăța în continuare valoarea cumulată a coeficientului de corecție și de fapt știu cât stabilă a suprafeței avute în vedere 1,35 * 22 = 29,7, iar înălțimea admis și la raportul de grosime egală cu 2,5: 10 = 0,25, care este semnificativ mai mică decât cea indicelui obținut 29,7. Acest lucru înseamnă că ambreiajul 25 cm grosime de 5 m lățime și 2,5 m înălțime are o rezistență de aproape trei ori mai mare decât este necesar pentru codurile SNP.

Cum se calculează grosimea pereților din cărămizi?

Ei bine, cu suprafețele de lagăr figurate, și asta cu partiții și cu cele care nu poartă sarcina. Este recomandabil să faceți jumătate din grosime - 12 cm. Pentru suprafețele care nu transportă încărcături, același lucru este valabil și pentru formula de stabilitate, pe care am discutat-o ​​mai sus. Dar, mai sus, un astfel de perete nu va fi fixat, coeficientul β ar trebui să fie redus cu o treime și să continue cu o altă valoare.

Zidărie în jumătate de caramida, cărămidă, un an și jumătate, două cărămizi

În concluzie, să aruncăm o privire asupra felului în care se realizează o cărămidă, în funcție de greutatea suprafeței. Masonerie în polkirpicha, cea mai simplă dintre toate, deoarece nu este nevoie de a face pansamente complexe de rânduri. Este suficient să puneți primul rând de material pe o bază perfect plat și asigurați-vă că soluția cade uniform și nu depășește 10 mm grosime.

Principalul criteriu pentru zidăria calitativă cu o secțiune de 25 cm este implementarea unei pansamente calitative a articulațiilor verticale, care nu ar trebui să coincidă. Pentru această variantă de zidărie, este important să se respecte sistemul selectat de la început până la sfârșit, care sunt cel puțin două, cu un singur rând și cu mai multe rânduri. Ele diferă, modul de îmbrăcare și blocuri de zidărie.

Cum se calculează grosimea pereților din cărămizi?

Zidărie de cărămidă jumătate din dimensiunea unui astfel de sistem este construit prin: un blocuri rând din față sunt plasate perpendicular unul pe altul, astfel încât porțiunea laterală exterioară a fost liantul și interior - targă. Următorul rând este pus, în același fel, dar în afară este o parte de lingură, dar în interiorul unui pincher.

Sistemul de zidărie este de două cărămizi groase, asemănătoare cărămizilor, diferența fiind că secțiunea orizontală a suprafeței va crește de la 250 la 500 - 520 mm dacă luăm în considerare dimensiunea rosturilor.

Video "Pereti din caramida"

Un video despre construcția de case din cărămizi folosind diferite sisteme de zidărie. Cum să izolați în mod corespunzător zidaria, și care sunt avantajele acestui material.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

26 − = 17