Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Decizia de a construi o casă dintr-un bar nu este acceptată imediat și nu brusc. Pur și simplu, această tehnologie cu un ansamblu mai simplu de pereți vă permite să obțineți caracteristici excelente pentru carcasă: pentru regiunea Moscova, este suficientă o bară cu grosimea de 195 mm. Cu această grosime a pereților exteriori va fi caldă, dar pentru a economisi la încălzire este mai bine să se încălzească (în afara de 10 mm de vată minerală) și face fațada să fie recuperate. Apoi se va economisi energie la încălzire.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Plasticitatea în prelucrare este unul din avantajele lemnului

Ce lemn să alegeți

Pentru construcția de case utilizate de obicei lemnul de specii de conifere. Există mai multe motive. În primul rând, conținutul crescut de rășini, care sunt conservanți naturali și antiseptice. Datorită prezenței lor, lemnul se prăbușește mult timp. În al doilea rând, un preț accesibil. Puteți construi, desigur, o casă de grinzi de fag sau stejar, dar prețul va fi pur și simplu de înălțime. În al treilea rând, lemnul este moale, ușor de procesat.

Dintre toate speciile de conifere, cel mai adesea o casa din lemn de pin. Cu caracteristici bune, este relativ ieftin. Casele din zada și cedru sunt rar stabilite: prea scumpe. De la molid este chiar mai rar, dar dintr-un alt motiv: este cel mai rapid dintre toate distruse, și chiar greu de procesat. Deci, cu privire la speciile de lemn, nu există de fapt o alegere. În 95% este un pin. Dar cu tipul de lemn trebuie să înțelegeți.

Prin metoda de prelucrare, fasciculul poate fi:

 • Cherestea obișnuită sau solidă, neplanificată. Tăiați dintr-un jurnal solid, secțiunea transversală este un patrulater (dreptunghi sau dreptunghi).
 • Profil bar. Este de asemenea tăiat dintr-un singur jurnal, dar după ce este procesat: mori și caneluri se formează prin freze, profiluri cu care o fasciculă se unește cu alta. De asemenea, fețele prelucrate și laterale. Din mașină ieșesc afară deja. Secțiune - o formă complexă. Fețele laterale pot fi uniforme, rotunjite, curbate - cu șuruburi, forma "încuietorii" - numeroase barbe și crestături.
 • Grinzi lipite. În exterior, asemănătoare profilului, dar asamblat (lipit) din mai multe plăci.

Vom analiza caracteristicile fiecărui tip de lemn, în raport cu construcția casei.

Casă din grinzi obișnuite

Dacă înainte de a spune că au decis să construiască o casă dintr-un bar, au înțeles clar bara rectangulară obișnuită. Celălalt pur și simplu nu exista sau era prea scump: a fost adus din străinătate. Bara obișnuită - cea mai accesibilă pentru preț, dacă luați costul pe metru cub. Dar, ca urmare a tuturor măsurilor necesare, costul construcției poate fi mai mare decât cel al profilului. Totul se referă la caracteristicile materialului. Acestea conduc la costuri suplimentare semnificative chiar și în stadiul de construcție: atunci când se construiește o casă din grinzi nefasonate, care utilizează în mod necesar un încălzitor de intervent. Geometria nu este ideală și, dacă nu, suflarea prin crăpăturile dintre coroane va fi foarte puternică. A doua caracteristică - suprafața pereților este neuniformă și fără finisaje în interior și în exterior nu se poate face.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Arată ca un bar obișnuit

Pe lângă așezarea stratului inter-strat, rama jgheabului este etanșată, sigilând în continuare cusăturile. Konopatka nu are nevoie de una, dar cel puțin - două, câteodată - mai multe. Și toate pentru că este făcut din lemn de umiditate naturală. În practică, aceasta are următoarele consecințe:

 • O casă pliată ar trebui să fie apărată pentru o lungă perioadă de timp fără a fi terminată. Timpul de așteptare dorit este de aproximativ doi ani. În primul an, acoperișul nu este așezat sau etajat, sistem acoperis, acoperit cu o membrană și lăsat în această formă. În al doilea an, materialul de acoperiș este răspândit. În acest timp, lemnul se va usca, peretii se vor "aseza" si puteti incepe finisarea lucrarilor.
 • Când se usucă, bara de umiditate naturală se fisură puternic. Uneori se formează crăpături foarte adânci și largi, care trebuie, de asemenea, să fie căptușite. În cel mai rău caz, poate apărea transversală. Există și o altă problemă: bara poate "conduce": deșurubați în unele direcții. Toate aceste procese sunt naturale pentru lemn, dar trebuie să fie păstrate în minte.

  Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

  Fisurile pot fi profunde

 • Cherestea de umiditate naturală este foarte predispusă la putrezire și albastru. Chiar și în timpul livrării, poate începe procesul de întunecare a lemnului. Prin urmare, cant fi pliate într-o grămadă ventilate, și sub rândurile inferioare, pune căptușeala. În plus, înainte de a fi așezate într-un cadru, este necesar să tratați lemnul cu impregnări de protecție (antiseptice) și cu materiale ignifuge. Este necesar pentru toată lemnul, este simplu la umiditate ridicată că cerințele ridicate sunt legate de calitatea prelucrării.

O altă caracteristică a casei dintr-un fascicul convențional: pereții sunt neuniformi. Pentru a le oferi un tip "decent" sau împodobite cu materiale de finisare sau lustruite. Dar șlefuirea este o idee controversată: un sigiliu intermolar face aproape imposibil. Chiar dacă puteți șlefui grinda, unde să puneți cusăturile?

Se pare că costul de case, ca urmare pot exista mai mult: pentru a adăuga costul izolației lemnului mezhventsovogo, materialul ștemuire și lucrarea în sine (și nu este ieftin), costul de finisaje exterioare și interioare. Rețineți, de asemenea, că aduceți o bucată de lemn în site-urile dvs. de lungime comandată. Bolurile sunt tăiate în poziție. Aceasta înseamnă că calificările tâmplarilor ar trebui să fie ridicate. Din modul în care se taie, depinde de cât de calde sunt colțurile. Și în casa de lemn exact colțurile sunt locul cel mai dificil.

Despre caracteristicile tehnice ale finisării casei din lemn citiți aici. 

Caracteristicile barelor profilate

Având în vedere un fascicul profilat, primul lucru care vă atrage ochiul este practic o geometrie perfectă și suprafețe netede. În orice caz, ar trebui să fie așa. Nu este necesară o bună calitate a finisajului: peretele devine imediat neted și neted, cel puțin imediat sub pictura.

A doua caracteristică, de asemenea evidentă, este aceea că fețele care se alătură două grinzi profilate au goluri și proeminențe (încuietori) ale fantelor care nu pot fi. Producătorii de grinzi profilate spun că este posibil să se pună pereți fără o izolare intervent: va fi atât de cald. Dar foarte puțini oameni le ascultă. Ei au pus cel puțin un subțire, dar un încălzitor. Cineva folosește un substrat subțire sub laminat, o bandă autoportantă pentru instalarea ferestrelor din plastic, precum și o bandă de iută și materiale similare.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Între grindă este așezat substratul pentru laminat

În fotografie, apropo, cel mai comun profil printre constructori este recent "pieptenul". Poate avea un "dinte" de înălțimi și înălțimi diferite, dar este iubit de toți pentru faptul că este imposibil să-l arunce afară. Cu toate acestea, chiar și aici, ei se asigură prin a pune un încălzitor.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Câteva profiluri tipice ale fasciculului (cele două cele extreme din partea dreaptă sunt barele lipite, dar exact același profil este realizat din matrice)

În general, există o mulțime de profiluri. Unii dintre ei sunt pe fotografie. Atunci când alegeți un furnizor, trebuie să acordați atenție nu numai formei încuietorilor, ci și felului în care sunt executate. Meciul din orice pereche ar trebui să fie maxim.

După ce ați decis să construiți o casă dintr-un fascicul cu un profil, trebuie să-i determinați umiditatea. Bara profilate poate fi de umiditate naturala (mai ieftina), se intampla - uscarea camerei cu un continut de umiditate de cel mult 14-16%. Caracteristicile de cherestea de umiditate naturală au fost deja luate în considerare, acum să vorbim despre uscarea camerei. Compania instalează dulapuri mari de uscare în care este încărcată bara profilată fină. Acolo, în condiții de temperaturi ridicate, se pierde excesul de umiditate. În acest caz, toate procesele care însoțesc în mod normal uscarea lemnei au loc în cameră: se izbucnesc, se răsucesc. În consecință, partea merge în căsătorie, iar restul este vândut la un preț mai mare. Motivele, cum ar fi, sunt clare.

Dacă vă decideți să construiți o casă dintr-o bară de uscare a camerei, puteți începe finalizarea mai devreme. Cadrul trebuie să supraviețuiască, dar va dura 9-12 luni. În acest caz, se creează rareori noi fisuri, doar cele existente sunt lărgite. Dar trebuie avut în vedere faptul că, datorită costurilor ridicate de uscare, cel mai adesea se reduce doar umiditatea la cea operațională - 16-18%, în timp ce uscarea camerei este considerată drept lemn 8-12%.

În orice caz, este necesară umplerea sloturilor. Konopatka este necesară în cantități foarte limitate: în primul rând va trebui să vă uitați prin toate colțurile și butașii, dacă există (adică sunt numite locurile de piercing). Chiar și un castron bine făcut cu un psihiatru poate să nu fie uniform, din cauza căruia va apărea un gol. De asemenea, bara poate fi dezactivată, ceea ce duce și la apariția sau extinderea decalajului. De asemenea, este necesară și revizuirea periodică a colțurilor în timpul funcționării. Lemnul este material viu, și tot timpul va exista ceva de schimbat. De asemenea, după un an de nămol, va trebui să reparați fisuri prea mari în bara (fără fanatism, astfel încât tractarea să nu spargă fisura).

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Cadrul este asamblat din semifabricate numerotate cu un castron turnat (numerele sunt albastre la capete)

Poate fi și mai simplu cu ansamblul. Dacă comandați cheresteaua, puteți tăia colțurile din bara profilate, ca de la lemnul obișnuit, pe șantier. Dar multe companii, dacă există un proiect, oferă o parte din lucrare pentru ao prelua. Cu ajutorul unui program special fac un aspect pentru bar: fac o lista cu "piese de schimb" din care va fi asamblat casa. Apoi, în conformitate cu această listă, tăiați piesele de prelucrat și cu tufărișuri turnate. Semifabricatele sunt numerotate și gata de a fi aduse la locul în care casa este lăsată să fie pliată, ca constructor: prin plierea barelor pe numerele marcate pe plan.

Acest lucru este convenabil, mai ales dacă veți costa casa cu propriile mâini fără experiența de construcție. Este clar că serviciul nu este gratuit, dar puteți salva pe talpi plătitori: pentru a colecta un astfel de designer de înaltă calificare nu este necesară. Doar în acest caz, dacă casa ta va fi caldă sau nu, depinde de modul în care sunt făcute cuvintele în producție. Uneori există companii care fac reduceri foarte slabe. Mai multe dintre acestea vedeți în fotografie.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Vasele făcute necorespunzător - lovitura va fi incredibilă și călăul va salva rău

În general, există minusuri și plusuri, dar, în comparație cu fasciculul convenționale, profilate mai convenabil în construcție, iar prețul este încă mai ieftin să iasă, dacă numărul de linia de sosire.

Despre caracteristicile de instalare cabluri în case de lemn citiți aici. 

Grinzi lipite

Din numele său este clar că este alcătuită din părți lipite. Primele lamele sunt tăiate, tratate cu antiseptice, uscate până la o anumită umiditate, apoi lipite împreună. Datorită procesului de fabricație complicat, prețul pentru acest material este de aproximativ 2,5-3 ori mai mare decât cel al convenționalului și 80-90% decât cel profilate.

Care sunt avantajele sale? În mod corespunzător fabricate, aceasta nu crapă, nu este: contracție la materialul uscat nu poate fi, si margele lipite trebuie să aibă un conținut de umiditate mai mare de 12-15%. Deoarece procesul de finisare cu căldură suficientă pentru a compensa lățimea fasciculului poate svoiditsya numai pentru vopsire sau lăcuire, deoarece ambele impregnare de protecție se efectuează în întreprindere (ar trebui, în orice caz).

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Cum arată cherestea lipită și profilurile acesteia?

O altă consecință a lipsei de contracție este aceea că un cadru pliat poate fi pus sub acoperiș în câteva săptămâni și după câteva săptămâni este posibil să se înceapă finisarea. Acest timp este necesar pentru contracția bolurilor, iar dimensiunile geometrice ale fasciculului lipit nu trebuie să varieze. Asta înseamnă că economisiți timp semnificativ - totul, inclusiv lucrările de finisare, se poate face într-un singur an.

Dar este atât de bine bumbacul lipit? În ceea ce privește viteza de construcție - da. Dar are deficiențe serioase. Mai întâi: este lipită. Ceea ce este traversat este unul dintre principalele avantaje ale compatibilității lemn-ecologice. Al doilea este că are permeabilitate scăzută la vapori. Mulți au pus case din lemn tocmai datorită capacității lor de a regla în mod natural umiditatea din încăpere. Bara de lipit din cauza prezenței straturilor de lipici acest lucru este lipsit. Dintre toate avantajele lemnului, rămâne doar un aspect atrăgător, însă o casă realizată din beton gazos, finisată cu o căptușeală a profilului adecvat sau a casei, arată exact la fel. Deoarece utilizarea de fascicule lipite pentru construirea unei case - o problemă foarte controversată.

Dezvoltarea designului casei de lemn este descrisă aici. 

Etapele construirii unei case dintr-un bar

Casa de lemn are mai multe avantaje:

 • Pereții sunt ușori, ceea ce înseamnă că încărcătura pe fundație este scăzută, ceea ce înseamnă că costul instalării va fi mai mic.
 • Lemn - materialul este elastic și mișcări mici ale subsolului pe care îl compensează fără a compromite integritatea clădirii. Și aceasta - vă permite din nou să faceți fundații bine drenate pe soluri bine drenate.

Alegerea tipului de fundație depinde în mare măsură pe sol, dar cele mai multe fac o fundație benzi, în cazul în care nu este nevoie în subsol, puteți pune columnare (mici clădiri temporare de cazare - vile, bai, etc.) sau pol (cu sau fără o plută). Alegerea ar trebui să se bazeze pe rezultatele studiilor geologice. Procesul este descris în detaliu aici.

În timp ce fundația "prindă", pregătiți lemnul. Toate bară și nagel sunt tratate cu antiseptice și ignifuge. Utilizați compuși care nu formează un film pe suprafața jurnalului. Nu vor interfera cu procesul de uscare. După pregătirea lemnului, începe construcția casei:

 • Sisteme de impermeabilizare. La lemnul din fundație nu se trage umiditatea, este necesar să se pună un strat de material hidrofob. Anterior, sub prima coroană, au fost așezate două straturi de acoperiș. Astăzi există mai multe materiale moderne - acoperirea și rostogolirea. Aveți posibilitatea să le utilizați și în combinație: pentru a acoperi, lipi role.
 • Plasarea unei coroane pliate. Grinzile sunt alese fără semne de albastru, cu un număr minim de noduri. Este de dorit - din partea de mijloc a copacului - cu densitatea maximă a inelelor anuale. Este tratată suplimentar cu impregnări destinate lemnului în contact direct cu solul. Pentru a asigura o conservare mai bună a primei coroane, există un truc: o placă largă impregnată cu mastic bituminos cu manoperă este pusă pe impermeabilizare. Pe el au pus un alt strat de impermeabilizare, și deasupra - deja prima coroană. Toate aceste straturi sunt legate de fundație prin știfturi, care sunt înglobate în fundație.
 • Podea dură. La prima coroană sunt fixate lagărele de podea - o secțiune de bar 150 * 100 mm. Din stack cu un pas de nu mai puțin de 70 cm Pentru a face mai convenabil pentru a lucra, așezați scândurile de podea dură pe busteni, fără a le înghiți.
 • Asamblarea zidurilor dintr-un bar. Dacă nu este comandat un set de perete cu boluri pregătite, acestea sunt "înjunghiate". Taie modelul. Un model este extras dintr-o bucată de placaj, este urmărit, apoi tăiat. De cele mai multe ori utilizați un ferăstrău cu lanț, dar necesită un grad destul de ridicat de posesie a instrumentului: precizia performanței depinde de cât de caldă va fi casa. Formele de îmbinare a lemnului - în imagine.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Modalități de conectare a lemnului

Despre mezhventsovogo de stabilire a izolației deja menționat, atunci când se utilizează cherestea convențională este necesar, sub profilate - este de dorit în boluri, iar restul - după cum se dorește. Între coroanele sunt conectate nageljami - bare rotunde lungi, prelucrate dintr-o singură bucată de lemn, shkantami - dreptunghiulare sau agrafelor - tije metalice. În orice caz, o gaură este forată în îmbinare, în care elementul de legătură este blocat.

 • Asamblarea sistemului de rafturi. Ordinea de lucru depinde de tipul de acoperiș ales. Atunci când este instalat un acoperiș simplu, picioarele sunt fixate, iar ordinea podelei este diferită. Pe sistemul de rafturi asamblat, membrana elastică este rulată și fixată. În această formă, casa este lăsată să se usuce mult timp.
 • Deschiderea ușilor și a ferestrelor. Pentru contracție și contracție rapidă, este posibilă tăierea ferestrelor și a deschiderilor ușilor, a unei ferestre sau a barelor de fixare. Blocurile de blocare a ușii și a ferestrelor nu se introduc înainte de sfârșitul contracției principale.

După un an sau doi, puteți începe finalizarea lucrărilor. Tot timpul, până la stabilirea cadrului log, este necesar să urmăriți procesele care au loc în lemn. Imediat trebuie să inspectați colțurile și, dacă este necesar, să le protejați. Apoi urmăriți starea lor, precum și îmbinările fasciculului. În cazul în care nagalele au fost însoțite cu mare efort, atunci când se restrânge, bara se poate agăța de ele, din cauza crăpăturilor care se formează. Rezolvați problema prin ciocanire: luați un ciocan mare de lemn și bateți pe pereți, provocând o contracție mai rapidă. Aceeași tehnică este folosită dacă casa este așezată prea încet.

Videoclipul prezintă principalele etape ale construirii unei case dintr-un bar. În ciuda digresiunilor lirice, există o mulțime de informații valoroase.

Cum de a construi o casă dintr-o grindă: raport de fotografie

Au construit o astfel de casă.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Aproape gata

Au ordonat un perete setat pentru proiect, o fundație de bandă a fost turnată sub el.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Fundație pregătită cu lovituri

Aranjate spații cu vase tăiate. Ele au fost descărcate cu grijă, în timp ce inspectau defectele. Problema a fost un cant - el era în mijlocul unui ligament și sufocat - acoperit cu o ciupercă. El a fost pus pe un "tratament" separat. Restul a fost acoperit cu impregnare (Valti Pahjusta) și stivuit în grămezi.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Lucrați mai convenabil cu o perie mare

Pentru a evita problemele cu ciuperca sub fiecare placă de garnitură pusă.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Fasciculul este pliat în grămezi ventilați, astfel încât să poată fi pe drum

De asemenea, au fost achiziționate rulouri de izolație și nagel. Nagelii au fost trimiși să se scalde în impregnare. În baia veche au turnat impregnarea și l-au lăsat o jumătate de zi, apoi au ieșit și s-au uscat.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Izolarea în golfuri și nageli

Pe impermeabilizarea așezată pe fundație, a fost așezată prima jumătate de lemn de coroană. El nu are caneluri în partea inferioară.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Montarea și alinierea primei coroane

La fundație, el a fost târât de ancore la bolțurile turnate în beton.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Sub piulițe se taie găuri superficiale

Am pus prima coroană. Cel care a fost fixat anterior pe fundație este deseori numit "zero".

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

La zero, este așezată prima coroană

Măsurăm diagonalele. Pentru a se asigura că paharele se potrivesc fără probleme și nu au fost înclinate, ar trebui să fie egale. Vărsături admisibile - câțiva milimetri.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Măsurăm diagonalele, dacă este necesar, se mișcă

Aliniați diagonalele, găuriți găurile pentru dibluri. Că nu erau mai multe orificii mai mult sau mai puțin necesare pe lungime, un burghiu a fost așezat pe burghiu.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Limitator de lungime a burghiului))

Sub fascicul nostru se află un încălzitor, dar la recomandarea finlandezilor, marginile sale "nu ajung" până la marginea barului. Deci nu va trage umezeala de pe stradă.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Încălzitorul deja decât cant

Pereții cresc treptat. În ordine eșalonată, ele sunt fixate cu nageli.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Împingerea zidurilor

În general, bara este mai mult sau mai puțin normală, dar există probleme cu cupe greșite. Când punem bara, avem o chin imens. Luptați-l - ajustați manual cupoanele pentru a pune totul fără probleme.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Fisurile nu ar trebui să fie. Un fascicul ar trebui să se întindă pe cel de-al doilea, fără un gol

Este nevoie de mult timp pentru a elimina aceste discrepanțe, dar treptat, toți zidurile sunt prevăzute.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Pereții grinzii profilate sunt evacuați

Începem asamblarea sistemului de rafturi. În primul rând, după cum se obișnuiește, se stabilesc două ferme extreme, atunci totul este sub proiect.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Asamblarea grinzilor

Cârligul a fost acoperit cu un acoperiș. Să lăsăm casa să se usuce.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Aproape gata

Înăuntru, așezați plăcile de podea neagră, fiecare pe cincea. Vor fi uscate împreună cu casa.

Cum se construiește o casă dintr-un bar: tehnologie + raport fotografie + video

Podeaua dură este doar pusă

Videoclipuri similare

Erori care sunt permise în construcția de case din grinzi profilate sunt descrise în detaliu și analizate în acest videoclip. Foarte util. Uită-te.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 7 = 15