Cum se utilizează vopsele acrilice: reguli de aplicare și tehnici de bază

Cum se utilizează vopsele acrilice: reguli de aplicare și tehnici de bază

Desenarea cu vopsele acrilice este o lucrare cu plastic, dacă vorbim în general. Procesul de aplicare a compoziției este similar cu cel al acuarelei, dar după uscare se formează o suprafață impermeabilă. Prin urmare, este important să știți cum să utilizați în mod corespunzător vopsele acrilice pentru a obține un rezultat bun.

Cum se utilizează vopsele acrilice: reguli de aplicare și tehnici de bază

Reguli de lucru cu vopsele

Mai întâi, trebuie să aveți grijă ca materialul să fie întotdeauna în stare de funcționare. O astfel de compoziție se usucă foarte repede, deci trebuie să stoarceți vopseaua acrilică dintr-un tub în porții mici. Dacă se utilizează o paletă de plastic pentru amestecarea culorilor, este mai bine să pregătiți un pulverizator cu apă în avans pentru a pulveriza suprafața, împiedicând astfel uscarea prematură a materialului. Dacă utilizați o suprafață umedă, cum ar fi hârtia de ceară, nu este necesar un pulverizator.

Este foarte important să ștergeți peria în mod regulat. Pentru a face acest lucru, trebuie să păstrați prosoape de hârtie la îndemână sau cârpe, despre care promakivat instrument după fiecare spălare. Deci puteți preveni apariția apei pe desen.

Cum se utilizează vopsele acrilice: reguli de aplicare și tehnici de bază

Vopseaua pe paletă ar trebui să fie strânsă în porții mici, dar principalul lucru este să păstrați peria într-o curățare constantă

La nota! Vopselele acrilice după uscare vor fi opace dacă se aplică cu un strat gros. Dacă diluați puternic materialul cu apă, îl puteți folosi ca acuarelă obișnuită.

Este important să rețineți că, după uscare, se formează un model rezistent la apă, astfel încât să puteți aplica în siguranță următoarele straturi, fără a le dezavantaja pe cele anterioare. Culorile straturilor superioare vor fi amestecate optic cu straturile inferioare, rezultând un efect vizual interesant. De asemenea, trebuie să țină cont de faptul că glazura trebuie să fie foarte subțire. Dacă unul dintre straturi este mai gros decât celelalte, imaginea de mai jos va fi aproape invizibilă. Prin urmare, este mai bine să întindeți materialul pe suprafața cu o unealtă de lucru.

Pentru a crește fluiditatea acrilului fără a pierde culoarea, este necesar să folosiți solvenți speciali, nu apă obișnuită. De asemenea, este foarte important să lucrați rapid în timpul amestecării culorilor diferitelor tonuri. Pentru a crea linii clare și clare, se recomandă utilizarea unei benzi adezive. Poate fi lipit în imagine fără consecințe, aplicat următorul strat și apoi eliminat.

Cum se utilizează vopsele acrilice: reguli de aplicare și tehnici de bază

Linii limitate limitate sunt mai ușor de aplicat cu ajutorul benzii de vopsea, în timp ce vopselele în sine sunt diluate numai cu compuși speciali

Pentru a atrage corect lichidul de mascare, trebuie să vă asigurați că este complet uscat. Această substanță este potrivită pentru orice fel, dar înainte de ao folosi, trebuie să vă obișnuiți puțin. Nu aplicați un strat gros de material și lăsați pensula murdară după utilizare. Dacă lichidul de mascare se usucă pe instrument, atunci va fi mai ușor să îl aruncați decât să îl spălați. Prin urmare, imediat după aplicare, peria trebuie tratată cu un solvent.

Sfat! Acrilicul poate fi folosit ca un lipici obișnuit. Dacă obiectele nu sunt foarte grele, aplicați materialul pe suprafață, apoi apăsați obiectul și lăsați-l pentru câteva minute.

 

Diverse tehnici de desen

Pentru inceput, un set de 6 culori este suficient, atunci maestrul lucreaza constant cu acest material si cumpara treptat alte culori. În mod ideal, paleta ar trebui să fie formată din 18 nuanțe. În plus, sunt necesare anumite unelte și consumabile.

Ca bază, care se va aplica desenului, puteți folosi plăci de lemn, suprafețe de sticlă sau plastic, pânze, tablă de metal, produse din hârtie și carton. Uneltele de lucru pot fi perii sintetice sau naturale de diferite mărimi. Cu diluarea corectă a materialului, este permisă utilizarea unei aerografe.

Cum se utilizează vopsele acrilice: reguli de aplicare și tehnici de bază

Pentru începători, un set destul de mic de perii, seturi profesionale și airbrushes pot lucra numai artiști bine pregătiți

Utilizând vopsele acrilice, este important să rețineți că pentru a obține efectul vizual dorit este necesar să se amestece diferite culori. În aceste scopuri, utilizați palete din plastic sau hârtie, iar pentru diluare - apă și solvenți. Dacă intenționați să utilizați acrilicul pur, atunci ca instrument puteți utiliza perii sintetice plate și largi. Lucrul cu astfel de materiale ar trebui să fie cât mai rapid posibil.

 

Înainte de a începe să folosiți vopsea acrilică, trebuie să învățați despre tehnicile de desen:

 1. Cea mai simplă metodă de desen este denumită "prin umed". O pânză de hârtie este potrivită ca bază, care este pre-udată cu apă. Vopselele sunt, de asemenea, diluate și aplicate pe suprafață. Avantajul metodei este că desenul este foarte umed, deci este timpul să aplicăm detalii și să corectăm erorile.
 2. Tehnica, care necesită prezența mai multor pensule, se numește "uscată". În acest caz, este o cârpă uscată pe care se aplică vopsele diluate. Materialul se usucă repede, deci este important să lucrați cu mai multe unelte curate.
 3. Destul de des folosiți tehnica geamurilor. Pe bază, aplicați mai întâi un strat gros de vopsea acrilică sau lichid de camuflaj și după uscare vopsiți cu materiale diluate.
 4. Tehnica "impasto" implică utilizarea de perii mari și groase. În acest caz, frotiurile sunt groase, iar imaginea însăși seamănă cu o pânză, scrisă în ulei.

Cum se utilizează vopsele acrilice: reguli de aplicare și tehnici de bază

Lucrul cu o perie mare oferă un efect artistic interesant

Caracteristici de pictura diferite materiale

Lucrul cu vopsea acrilică poate diferi în anumite nuanțe, în funcție de baza pe care este aplicat modelul. Dar există o instrucțiune generală de pregătire pentru lucru:

 • Primul pas este selectarea bazei pentru desen.
 • Apoi, ar trebui să vă familiarizați cu sortimentul de material și să alegeți unul care se potrivește cu baza aleasă. Utilizând vopsele acrilice, este important să respectați recomandările producătorilor, care sunt indicate pe ambalaje.
 • Apoi, trebuie să decideți cu privire la tehnica în avans pentru a pregăti perii și provizii suplimentare. Se recomandă utilizarea markerelor, markerelor și carcaselor pentru lucrările de finisare.

Cum se utilizează vopsele acrilice: reguli de aplicare și tehnici de bază

Artistul începător este cel mai greu de decis pe această temă, și numai după aceea, prin încercare și eroare, vine stilul

Pe hârtie

Pentru desenarea cu acril, este adecvată o foaie de hârtie groasă potrivită pentru acuarele. Merită ieftin, deci este perfect pentru un începător. În plus, materialul are o reliefură superficială, ceea ce face foarte ușor aplicarea vopselei. Există atât foi separate, cât și albume în vânzare. Pentru a lucra, aveți nevoie de o paletă, o bază, un recipient de apă și câteva perii.

Cum se utilizează vopsele acrilice: reguli de aplicare și tehnici de bază

Prima lucrare simplă este efectuată, de preferință, pe hârtie

Ca material de lucru, puteți aplica cele mai simple și mai ieftine compoziții acrilice. Mai întâi, se face o schiță, apoi se creează un fundal folosind vopseaua și o perie largă. Munca trebuie făcută cât mai repede posibil, astfel încât echipa să nu aibă timp să se apuce. Dacă doriți să creați un efect de acuarelă, trebuie să udați substratul. Pentru efectul de ulei, trebuie utilizate foi uscate.

Pe panza

După ce ați practicat pe hârtie, puteți trece la o tehnică mai complexă de pictură în pânză. În primul rând, este mai bine să utilizați un produs mic. Mai întâi, trebuie să transferați schița pe pânză, folosind o fotografie a desenului planificat. Tehnica de aplicare este aceeași ca și când lucrați cu hârtie, numai panza ar trebui să fie pulverizată regulat cu apă din atomizor - astfel încât tranzițiile vor fi netede.

Pe material

Bumbacul sau mătasea pot fi folosite ca bază. Înainte de a începe lucrul, trebuie să pregătiți materialul: spălați-l, uscați-l și călcați-l. Apoi, materialul este întins pe un cadru special. Apoi, ar trebui să acționați pe un astfel de algoritm: folosiți un marcator sau creion pentru a aplica un model pe tesatura, desenați o pictură folosind perii de artă de diferite mărimi, lăsați materialul să se usuce timp de 2 zile. După aceea, spălați o cârpă și fiergeți-o cu un fier ușor încălzit.

Pe sticlă

Cel mai original mod de a face elemente decorative ale interiorului este pictura din sticlă sau oglinzi. Pentru aceasta este necesar să se pregătească:

 • contururi pentru desen;
 • vopsea acrilică și solvent;
 • perii de diferite dimensiuni;
 • paletă;
 • bastoane de vată.

Instrucțiuni privind pictura în sticlă:

 1. Mai întâi trebuie să cureți baza. Pentru a face acest lucru, sticla este scufundată în apă caldă timp de o jumătate de oră și apoi tratată cu alcool.
 2. Apoi, ar trebui să transferați desenul pe piesa de prelucrat.
 3. Desenați o linie în jurul conturului.
 4. Aplicați straturi de vopsea acrilică cu întreruperi pentru a usca materialul.
 5. În final, produsul rezultat trebuie lăcuit.

Cum se utilizează vopsele acrilice: reguli de aplicare și tehnici de bază

Compozițiile acrilice sunt atât de puternice încât pot vopsa în siguranță vasele și geamurile vitrate

Nuante importante de lucru cu vopsea acrilică

 • După uscare, vopseaua acrilică devine mai întunecată, ceea ce este important de luat în considerare la lucru.
 • Nu folosiți adezivul acrilic pentru a crea elemente transparente ale vopselei.
 • În cazul în care bugetul lucrărilor este limitat, este posibil să se cumpere vopsele pentru copii în condiții de siguranță.
 • Pentru a crește rezistența modelului finit, puteți folosi un lac special.

  Cum se utilizează vopsele acrilice: reguli de aplicare și tehnici de bază

  Lacul servește nu numai pentru a da un efect lucios sau mat, sarcina principală fiind protejarea imaginii de deteriorare

 • Vopseaua acrilică este un material toxic, deci este important să folosiți mănuși și un șorț.
 • Nu spălați paleta sub apă curentă. Acrilul uscat poate provoca colmatarea canalizării. După uscarea materialului, este mai bine să-l tăiați și să-l aruncați.

Cu ajutorul produselor pictate cu acril, puteți crea un interior cu adevărat unic. Țesăturile textile vor arăta grozav în loc de tapet pe pereți sau în tavan. Inserțiile de sticlă decorează nișe din ghips. În plus, astfel de tablouri pot fi folosite ca imagini. Principalul lucru este să urmați instrucțiunile de mai sus și să vă amintiți recomandările producătorilor de materiale. Și, bineînțeles, dăruiește fanteziei și nu-ți fie frică să experimentezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 1