Cum sunt fixate perdelele romane: tipuri și moduri de fixare

Cum sunt fixate perdelele romane: tipuri și moduri de fixare

Cum să atașați blind-urile romane și este dificil să le instalați singur? Răspunsurile la aceste întrebări sunt adesea îngrijorate de cei care au decis să-și decoreze ferestrele cu astfel de perdele de ridicare. Dintre toate soiurile, aceste modele se remarcă pentru o estetică și o ușurință deosebită. Proiectarea simplă și simplă a perdelelor, capabilă să formeze pliuri frumoase, le permite să le folosească aproape oriunde: acasă, birouri, birouri, cafenele și alte locuri.

Câteva milenii au trecut de la căderea Romei antice, iar perdelele din acea epocă au fost solicitate până acum. Care este secretul unui astfel de succes? În acele vremuri îndepărtate, folosind perdele, s-au protejat de soare și de praf. În lumea modernă, și ei își îndeplinesc bine funcțiile și sunt un element elegant în designul interior.

Perdelele romane pot fi caracterizate prin următoarele calități:

  • design simplu și foarte confortabil;
  • aspectul laconic;
  • îngrijire ușoară;
  • consum redus de țesături pentru fabricarea lor.

În formă închisă, perdeaua arată ca o cârpă de pânză uniformă împărțită în mai multe secțiuni. Dimensiunile sale pot fi diferite. Există eșantioane care sunt comparabile cu dimensiunile frunzei de fereastră, care corespund deschiderii ferestrei sau o depășesc în dimensiune. Cortina se deschide de jos în sus, în timp ce materialul este colectat în pliuri orizontale mari. Pentru a vă asigura că îndoiturile sunt uniforme și uniforme, la panza se introduc șipci de plastic special.

Cum sunt fixate perdelele romane: tipuri și moduri de fixare

Modalități de a fixa perdele

Există mai multe moduri de a fixa perdelele romane:

  • pe perete;
  • pe tavan;
  • în deschiderea ferestrei;
  • pe fereastră.

Locul de instalare este ales în funcție de rezultatul care trebuie atins. Dacă pragul este planificat să fie utilizat pentru diferite nevoi, este mai bine să fixați structura pe suprafața ferestrei. Apoi nu va bloca accesul la pervazul ferestrei, poate fi folosit și cu perdele pentru perdele.

În unele cazuri, este mai bine să închideți un model care să acopere întreaga deschidere a ferestrei. Mai ales atunci când este necesar să se ascundă defectele vizibile, de exemplu pante inegale. Alegerea unui loc pentru fixare depinde și de abordarea designului pentru proiectarea ferestrelor. Uneori întreaga pânză este preferabilă, deoarece arată mai bine decât întregul grup de perdele, destinate fiecărei frunze în mod individual.

Probele de dimensiuni mari sunt atașate la un perete sau la un tavan. Puteți repara pânza în fereastra de deschidere. Mai ales această metodă este bună pentru compoziții, atunci când este combinată cu perdele și draperii romane. Arată interesant și elegant.

Cum sunt fixate perdelele romane: tipuri și moduri de fixare

Fixăm perdelele cu streașinile

Fixarea perdelelor romane se face pe o cornișă specială. Materialul pentru producția sa este aluminiu, plastic, oțel. Cornierul este un profil echipat cu un mecanism de ridicare și o unitate de comandă. Cortina este ridicată folosind un cablu special.

Există diferite tipuri de astfel de elemente de fixare. Mini-design, conceput pentru perdele mici, este atașat la ferestrele din plastic. Pe fiecare frunză există o cornișă separată. Acest aranjament de perdele vă permite să aveți acces ușor la pervazul ferestrei.

Cornișe de tip standard au dimensiuni cuprinse între 1,1 m și 2,5 m. Acestea sunt fixate pe perete deasupra deschiderii ferestrei. Țesătura de perdea închide întreaga fereastră. Această metodă de fixare a cortinei romane contribuie la crearea unei singure compoziții armonioase. În magazine puteți cumpăra perdele romane de 1500 x 1800 mm cu cornișă.

Pentru ferestrele conice, există o opțiune specială pentru fixarea perdelelor romane. Cornișoanele, în acest caz, nu servesc doar ca un element de fixare a perdelelor, ci le permit și ele să nu se îndoaie. Țesătura este paralelă cu suprafața ferestrei. Cu această metodă de atașament, perdelele arată foarte bine.

Cornișoarele pentru perdele romane sunt comandate de obicei în același loc unde se fabrică țesătura în sine. Modelele standard sunt dotate cu perdele. Ele sunt vândute în magazinele de construcții. În studio, specializată în elemente de fixare pentru diferite tipuri de perdele, puteți achiziționa o cornișă separat.

Cum sunt fixate perdelele romane: tipuri și moduri de fixare

Caracteristicile instalării perdelelor romane

În ciuda caracteristicilor de design ale acestui tip de perdea, instalarea lor este simplă. Atunci când alegeți locația pentru perdele, trebuie să luați în considerare unele dintre caracteristicile acestor perdele. Acest lucru va ajuta la evitarea greșelilor și la efectuarea unor lucrări de calitate pentru instalarea de perdele.

Dacă intenționați să fixați panza în deschiderea ferestrei până la peretele superior, trebuie să țineți cont de distanța de la perdea la fereastră. Faptul este că perdelele romane din partea superioară nu formează o creastă. Acestea pot interfera cu deschiderea canatului ferestrei pentru ventilație naturală. În acest caz, atașați mai bine panza peste orificiul ferestrei sau în cadru.

O cornișă specială pentru jaluzele romane este o opțiune excelentă pentru fixare. Dar dacă designul ferestrelor nu permite folosirea acestuia, atunci se află fără ea. Perdelele cu un mecanism de ridicare pot fi montate în alte moduri. Deși cu o cornișă arată mai bine și sunt mai ușor de operat.

Atunci când instalați pânza pe o fereastră din plastic, fixați cornișorul cu șuruburi autoportante, rupând integritatea cadrului. Există și alte căi posibile, dar ele nu sunt suficient de eficiente. Instalarea de perdele va necesita anumite abilități. Puteți utiliza serviciile unui maestru, mai ales dacă nu aveți abilitățile unor astfel de lucrări.

Înainte de a fixa cornișa, faceți un marcaj. De obicei, există două puncte pentru fixare. Acestea sunt situate mai aproape de marginile structurii. Pentru cornișe mai lungi, este mai bine să adăugați încă un fascicul în mijlocul profilului. Pe ferestrele din plastic, fixarea se realizează cu ajutorul unor șuruburi autoportante. La fixarea pe perete sau în tavan se folosesc dibluri.

Cum sunt fixate perdelele romane: tipuri și moduri de fixare

Fixați perdele fără streașine speciale pentru perdelele romane

Atașați perdele și poate fi fără șanțuri de un design special. În aceste scopuri, puteți utiliza o corniță și un cârlig obișnuit. Cu acest tip de atașament, țesătura este îndepărtată în mod convenabil pentru spălare. Și după curățare, pânza este ușor de pus în aplicare fără mari dificultăți. Cu Velcro, puteți atașa mini-perdelele direct pe cadrul ferestrei. Această metodă nu este cea mai eficientă, dar este adesea folosită în practică.

Puteți face cornierul dvs. din materiale improvizate, de exemplu lemn. În acest caz, cortina romană este atașată cu ajutorul unui capsator de mobilă. Acest proces de fixare nu necesită mult timp și nu necesită costuri materiale mari. Adevărat, nu arată întotdeauna perfect. Da, și perdelele pentru spălare vor trebui îndepărtate foarte atent, pentru a nu deteriora materialul.

Puteți atașa blind-urile romane în alte moduri. Marginea superioară a lamei este pliată și cusută. Prin eliberarea rezultată treceți cornișorul, fixând perdeaua în acest fel. Scoateți pânza fixă ​​va fi numai cu cornișă. Ca o opțiune, puteți face o buclă de perdea deasupra. În acest caz, materialul este atașat la bara de cornișă.

Modelele romane vor fi un design excelent pentru ferestre. Atașarea unor astfel de perdele nu este atât de dificilă. Până în prezent, producătorii oferă modele diferite de cornișe, concepute special pentru perdele de acest tip. Dar dacă cumperi acest design nu este inclus în planurile tale, atunci poți să faci cu mijloace improvizate.

Unde să atașați cortina romană, ar trebui să vă gândiți în avans. De obicei, ele sunt fixate unde vor fi situate cel mai convenabil. Nu există restricții speciale în ceea ce privește alegerea unui loc pentru fixare. Cortina poate fi atașată la un perete, un tavan, într-o deschidere deschisă, pe o fereastră din plastic. Jaluzelele romane ar trebui să fie în armonie cu interiorul general al camerei și să fie confortabile, să nu interfereze cu operațiunea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

64 − = 54