Decorarea zidurilor cu o piatră decorativă cu propriile mâini (fotografie) care decorează pereții cu o piatră

fotografie
Decorarea pereților cu piatră decorativă este una dintre cele mai populare tehnici de proiectare în construcții. Mașinile și mecanismele, computerele și cele mai noi electronice intră din ce în ce mai mult în jurul omului modern. Obosit de suprasolicitarea noilor tehnologii, el începe să aprecieze mai mult natura. Lemnul și piatra sunt utilizate pe scară largă pentru finisarea clădirilor publice și rezidențiale în afara și în interiorul clădirilor.

Decorarea zidurilor cu o piatră decorativă cu propriile mâini (fotografie) care decorează pereții cu o piatră

Decorarea zidurilor cu o piatră decorativă este una dintre cele mai căutate metode de proiectare din casă.

Detalii despre piatra de finisare

Piatra decorativă folosită pentru a acoperi pereții este naturală și artificială.

Decorarea zidurilor cu o piatră decorativă cu propriile mâini (fotografie) care decorează pereții cu o piatră

Când decorați pereții cu o piatră decorativă, este necesar să luați în considerare faptul că în această încăpere este nevoie de mai multă lumină pentru a accentua textura materialului și a culorii acestuia.

O piatră naturală se află pe rândul celor mai vechi clădiri și materiale de finisare. Este extras în cariere, apoi prelucrat: înțepat, tăiat, lustruit. Este durabil, rezistent la uzură, ușor de curățat. Unul dintre dezavantaje este prețul ridicat. Lucrul cu materialele naturale necesită timp și o anumită abilitate. Fiecare pietricele trebuie selectată și încercată la fața locului. O piatră naturală cu greutatea sa poate supraîncărca zidul, iar fragilitatea nu îi permite să fie înțepată sau străpunsă cu un strat suficient de subțire.

Materialul artificial este folosit și din cele mai vechi timpuri. Toată lumea știe cărămida - primul produs făcut de om de acest tip. În durabilitatea și rezistența mecanică a materialului natural, chiar și adesea inferior celui artificial, care poate fi realizat cu plăci subțiri de lumină. Tehnologii disponibile pentru producerea de pietre de orice culoare, textura, mărimea și forma. Materialul artificial poate fi făcut la fața locului, iar multe specii chiar și cu propriile mâini.

Când decorați pereții cu o piatră decorativă, ar trebui să rețineți că în această cameră aveți nevoie de mai multă lumină pentru a accentua textura materialului și a culorii acestuia. Lumina slabă sau slabă va face ca camera să fie sumbră. Pentru a corecta impresia va ajuta la alternarea zidăriei cu zone de culoare deschisă, tencuite sau în perete. Piatra decorativă nu este potrivită pentru încăperile înguste. Chiar și în lumină suficient de luminoasă, vor părea și mai puțin atractive. Dar dacă trebuie să evidențiați un șemineu, o fereastră sau o ușă - atunci piatra decorativă este de neînlocuit. Decorarea zidurilor cu o piatră decorativă este perfect combinată cu fântâni și acvariu, precum și cu plante de cățărare în interior. De cele mai multe ori se utilizează o piatră pentru un decor de bucătărie, un salon, un vestibul.

Pregătirea suprafeței

Suprafața peretelui destinată finisării este egalizată, fisurile sunt închise. Baza pentru orice piatră, artificiale sau naturale, necesită un solid și fiabil. Zidul de beton trebuie doar să fie curățate, și pe suprafața cărămidă - de asemenea, pentru a fixa plasă de metal, și apoi tencuiala. Peretele plăcii de gips este întărit și pregătit.

Decorarea zidurilor cu o piatră decorativă cu propriile mâini (fotografie) care decorează pereții cu o piatră

Schema de aliniere a peretelui.

Pentru a fixa piatra decorativă, este posibil să se utilizeze un amestec de nisip-ciment standard și să se adauge un plastifiant. Este mai rezonabil să aplicați adeziv pentru plăci sau clei de silicon, în funcție de varietatea de piatră artificială. Pentru materialele naturale, se utilizează marcaje speciale de lipire. Pregătiți soluția prin turnarea amestecului uscat într-o găleată cu apă. Se amestecă până la densitatea și uniformitatea dorită a masei. Dacă lucrați cu carton de gips, alegeți un adeziv care poate fi atașat la carton. Pentru siguranță este mai bine să se aplice perforarea pe suprafața foii pentru a îmbunătăți aderența.

Este necesar să se determine în prealabil unde și cum să terminați pereții cu o piatră. Este mai bine să desenezi o schiță, având în vedere dimensiunea și modul de așezare: prin fund sau formând o cusătura. Puteți să așezați materialul pe podea pentru a reprezenta mai bine imaginea viitoare. Calitatea pietrelor este verificată, reglarea este efectuată pentru parametrii necesari. Zidurile sunt pământ și pământ.

Stivuirea pietrei decorative

Pentru a aplica soluția pe pereți, este mai ușor să utilizați o spatulă sau o spatulă de pieptene. Cel mai important este primul rând de piatră decorativă. Când o puneți, trebuie să aplicați nivel de apă sau laser. Apoi, următoarea serie va fi echilibrată. Dacă stivuirea este aplicată până la capăt, fiecare element este simplu apăsat pe perete și ținut până când se fixează. Atunci când așezați cu o cusătura, asigurați-vă că distanțele dintre rânduri sunt egale în lățime și liniile orizontale și liniile verticale se intersectează în unghi drept. Că cusătura sa dovedit a fi egală, este posibil să se folosească cruci plastice pentru o țiglă, și la imitația unui gipsokartona de zidărie.

Decorarea zidurilor cu o piatră decorativă cu propriile mâini (fotografie) care decorează pereții cu o piatră

Amenajarea pietrei decorative.

Piatra trebuie să fie umezită înainte de a fi așezată, mai ales printr-o metodă fără sudură.

  1. Ajustarea elementelor decorative pentru a se potrivi se face pe o mașină de tăiat tigla sau pe o bulgară. Dacă grosimea plăcilor este mai mare de 15 mm, faceți o pauză după fiecare trei rânduri pentru a înțelege soluția și pietrele nu alunecă.
  2. Este nevoie de două zile ca adezivul să se întărească. După aceea, puteți scoate toate accesoriile și curăța zidăria.
  3. Cusăturile sunt umplute cu o soluție specială de șpaclu. Este posibil să folosiți o umplutură de silicon gata aplicată de o armă specială.

Etapa finală este acoperirea zidăriei din piatra decorativă cu lac. Mai ales în bucătărie. În zonele umede, va fi necesar un tratament suplimentar cu grunduri de protecție.

Decorarea pereților cu piatră este cea mai bună modalitate de a transforma o cameră obișnuită într-o cameră elegantă și respectabilă.

Se poate transforma interiorul unei case rezidentiale, unui restaurant, unui hotel sau a unui centru de afaceri. Este deosebit de plăcut să realizăm, având în vedere camera înnobilată, că toți lucrează cu piatra este făcută de sine.