Dimensiunile scărilor într-o casă privată

Dimensiunile scărilor într-o casă privată

Dimensiunile scărilor într-o casă privatăA trăi într-o casă de țară, care are cel puțin două etaje, nu poți face fără o scară, pentru că ea este cea care va asigura o mișcare confortabilă în jurul casei private. Întrebarea privind construcția scării trebuie abordată cu mare responsabilitate, deoarece aceasta va afecta în mod direct siguranța tuturor locuitorilor casei.

Datorită dezvoltării continue a ideilor de design, există destul de multe soiuri de scări de astăzi, care diferă în formă, structura de tip, precum și materialul din care se poate face. Alegerea modelului dumneavoastră preferat de pe scări pentru o anumită casă particulară, să acorde o atenție la ea, în cazul în care acesta va fi, cât de mult va avea etape, ce fel de sarcină va trebui să reziste, precum și dacă se va potrivi armonios în întregul interior.

Oricare ar fi scara, atunci când se realizează proiectarea construcției sale, este necesar să se ia în considerare numărul de trepte, mărimea fiecăruia, precum și numărul de scări.

Care ar trebui să fie dimensiunile scărilor într-o casă privată?

Dimensiunile scărilor într-o casă privată

Pentru ca scara să fie construită pentru a fi sigură și, de asemenea, să respecte toate regulile și reglementările în acest sens, este necesar să vă familiarizați cu o serie de sfaturi și cerințe înainte de a construi.

1. În casă se poate construi o scară, înălțimea dintre podea și tavan depășește 2 m.

2. Dacă suprafața casei nu permite construcția unei scări foarte înclinate, Unghiul maxim permis de înclinare trebuie să fie de 45 de grade. Numai în acest caz va fi confortabil și sigur să mergeți pe scări. În unele cazuri, există structuri cu o pantă de 35 de grade sau mai puțin. Locurile pe scări abrupte ocupă puțin, dar este extrem de incomod să le urci.

3. Dimensiunile ideale ale treptelor sunt o înălțime de 15 cm și o lungime de 30 cm. Orice schimbare a acestor dimensiuni, atât în ​​direcția mare cât și în cea mai mică direcție, duce la o scădere a confortului mișcării de-a lungul scărilor. De asemenea, este necesar să se ia în considerare o singură regulă - toți pașii scării ar trebui să fie aceiași și confortabili. Pentru securitate suplimentară, puteți face pașii surzi. După fiecare 10-11 pași, este construită o platformă interstorei. Primii și ultimii pași trebuie să fie bine iluminați, ceea ce este foarte important dacă există persoane în vârstă sau copii mici în casă.

4. O atenție deosebită în timpul proiectării scării ar trebui să fie acordată lățimii sale totale, care nu trebuie să fie mai mică de 70-90 cm (cu cât scara este mai largă, cu atât va fi mai confortabil să urcați și să coborâți).

5. Pentru o siguranță suplimentară a locuitorilor casei, gardurile sunt întotdeauna instalate pe scări, care pot deveni, de asemenea, o decorare excelentă a întregului interior. Sunt fabricate din diferite materiale (sticlă, lemn, metal). Dacă balustrele sunt alese ca șine, distanța dintre acestea nu trebuie să fie mai mică de 12-15 cm. Înălțimea minimă a gardului este de 90 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 4 = 2