Durata de viață a mașinii de spălat

Durata de viață a mașinii de spălat

Durata de viață a mașinii de spălat

Pentru fiecare consumator, este foarte importantă cât de durabilă este mașina de spălat. Desigur, durata de viață pe care producătorii le promite va depinde de atât de mulți indicatori.

Dacă credeți că durata medie de viață a mașinii-mașină este de 7 - 10 ani. Dar ce spune standardele despre acest lucru și care sunt cerințele pentru această categorie de produse?

Durata de viață a mașinii de spălat

Cerințe conform GOST

Cu această întrebare, ne întoarcem la Standardul de Stat 8051-83. Aceasta afirmă asta masina de spalat rufe medie va functiona de la 12 la 15 ani. Adesea, supraviețuirea unei mașini este măsurată în ore pe care aceasta o poate face. În GOST, această cifră este de 700.

Durata de viață a mașinii de spălat

Durata de viață în sine este calculată în cursul mai multor teste ale mai multor mașini, iar apoi indicatorul mediu este prescris în pașaportul tehnic al produsului.

Datele producătorului

Adesea, producătorii fără scrupule indică în mod special o viață de serviciu subestimată, astfel încât oamenii cel puțin o dată la 5-6 ani să-și schimbe spațiile de spălat, ceea ce este bun pentru veniturile lor. Durata de viață a mașinii este direct afectată de calitatea componentelor și nu de locul în care se desfășoară.

În orice caz, toți producătorii și magazinele de reparații sunt de acord că durata de viață este determinată de orele în care mașina va putea să funcționeze. Compania Miele promite 10.000 de ore de lucru pentru produsele sale, care este mult mai mare decât cerințele Gost.

Durata de viață a mașinii de spălat

Ce se întâmplă în practică?

Există o opinie că durata de viață a mașinii de spălat depinde direct de producător. Este posibilă susținerea pe această temă de mult timp, însă în practică rămâne obiectivă opinia profesioniștilor - atelierele de reparații, mai precis a celor implicați direct în reparații.

Ei pot spune ce mărci au fost cel mai puțin observați de ei în munca lor. Pe baza cuvintelor, se elaborează ratingul durabilității mașinilor de spălat:

 • Primul clasament ocupă producătorii germani. Durata de funcționare cu modul de funcționare adecvat atinge 30 de ani. De exemplu, firma Miele. Desigur, costul acestor unități pentru majoritatea este pur și simplu insuportabil, dar, și procentul de apeluri la serviciu este extrem de scăzut.
 • Mașinile adunării suedeze și austriece nu s-au ridicat cu mult în urmă. Electrolux și AEG. Ei pot dura 20 de ani.
 • Specialiștii coreeni și italieni ocupă un al treilea loc onorabil. Marcile lor Samsung, LG, Indesit, Ardo lucreaza 8 ani.
 • Iar la sfârșitul listei sunt producători chinezi, ruși și turci. Masinile de spalat Beko, Samsung, Candy, Zanussi, Vestel functioneaza pana la 5 ani si in conditii de accesorii originale.

Durata de viață a mașinii de spălat

Durata de viață a mașinii de spălat

Durata de viață a mașinii de spălat

Durata de viață a mașinii de spălat

Ce factori influențează durata de viață?

Desigur, condițiile de funcționare în care mașina este utilizată au o influență enormă asupra duratei de viață.

 • Duritatea excesivă a apei dezactivează elementul de încălzire.
 • Se întâmplă că lucrurile mici pe care ați uitat să le scoateți din buzunare intrați în tamburul unității. Acest lucru duce în mod inevitabil la reparații. Și, desigur, reduce timpul de utilizare.
 • Sursele de tensiune sunt un alt motiv pentru eșecul șaibelor. Dacă neglijați instalarea protecției împotriva unor astfel de surprize sau pur și simplu nu instalați solul, atunci nu trebuie să vă bazați pe timpul de funcționare în conformitate cu GOST.

Durata de viață a mașinii de spălat

Durata de viață a mașinii de spălat

profilaxie

Pentru a vă asigura că durata de viață a mașinii dvs. nu este redusă din cauza factorilor externi, trebuie să efectuați acțiuni simple:

 • Nu supraîncărcați mașina de spălat cu mașina și nu permiteți spălarea în permanență. Luați pauze.
 • Alegeți un detergent de calitate.
 • Nu uitați să verificați conținutul buzunarelor pe care le descărcați.
 • Instalați filtrele pe apă pentru a asigura rigiditatea necesară.
 • Controlați greutatea încărcăturii care trebuie încărcată.
 • Periodic, este necesar să curățați tamburul și TEN de la scalare. Cum să o faci singur acasă, puteți vedea în următorul program ucrainean "Totul va fi bun".

Filtrul pentru dedurizarea apei poate fi instalat fie pur și simplu pe sistemul de alimentare cu apă sau pe mașina de spălat. O soluție bună este să instalați un filtru de polifosfat care învelește sarea, înlăturând astfel apa și protejând mașina de spălat de scară. În videoclipul de mai jos puteți afla mai multe despre filtrul polifosfat și cum să îl instalați.

Cu aceste reguli simple, puteți prelungi durata de viață a mașinii de spălat. Alege mai multă educație și ai grijă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

27 − = 25