Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Dacă zona toaletei nu vă permite să instalați un bidet, alternativa este un duș de igienă. Într-un alt mod, se mai numește și "bidet-duș". Aceasta este o soluție practică și convenabilă pentru igiena personală, pentru care nu este nevoie să alocați o zonă de baie. Dacă ați instalat un astfel de duș pe toaletă, veți crea condițiile pentru menținerea igienei intime.

Caracteristici și funcții

Datorită compactității duș-bidet pot fi instalate chiar și în baie cu o zonă foarte modestă. De aceea, aceasta este o alegere frecventă a persoanelor curate care trăiesc în apartamente cu toaletă supradimensionată, atunci când nu puteți instala un bideu. Designul de duș igienic include o cană de udare cu un furtun, un suport și un mixer. Există un buton pe recipientul de udare pentru a preveni scăparea apei (pentru a curge apa, apăsați butonul).

Scopul principal al dușului igienic este igiena personală. Instalarea sa se face în loc de bideu, deoarece dușul este mai avantajos atât cu dimensiunile mici cât și cu costul redus al dispozitivului. Dușul igienic simplifică îngrijirea copiilor sau a persoanelor grav bolnavi. Este convenabil pentru spălare în cazul bolilor rectale sau a problemelor din ginecologie. Puteți conecta un astfel de duș la cada de baie, la toaletă, la chiuvetă și la sos.

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Dezavantajul dispozitivului este că apa se scurge din recipientul de udare după oprire. De asemenea, în unele cazuri, trebuie să se facă reparații pentru instalare, iar stropirile care apar în timpul utilizării provoacă o curățare suplimentară. După oprirea folosirii dușului, trebuie să așteptați un pic, astfel încât apa rămasă a sticlei în toaletă.

În mod normal, apa este ajustată manual după ce dușul este pornit, așteptând temperatura dorită, dar sunt de asemenea oferite modele în care temperatura presetată a apei este menținută de termostatul încorporat. Un astfel de mixer este mai economic (nu trebuie să așteptați până când apa curge până la gradul dorit de încălzire) și în condiții de siguranță (nu există riscul de arsuri la pornire).

goodies

Avantajele pentru utilizarea unui duș igienic sunt multe, ia în considerare cele principale:

 1. Destul de ușor de instalat. Puteți conecta dușul igienic într-un mod mai convenabil pentru dvs. și puteți fixa recipientul de udare al dispozitivului pe orice suprafață.
 2. Utilizare versatilă. Datorită acestei tehnici, puteți avea grijă de tine, de o persoană bolnavă și de un copil. De asemenea, prezența unui recipient de udare cu un furtun flexibil este utilă atunci când se curăță într-o baie, se spală vasul de toaletă, o oală pentru bebeluși, o tavă pentru pisică și altele asemenea.
 3. Preț relativ scăzut. Instalarea unui bideu este mai scump, și instalarea de duș igienică în varianta montată pe perete este un mod mai accesibil, deoarece necesită achiziționarea unui mixer speciale, precum și suportul și furtunul cu stropitoare.
 4. Dimensiunea compactă și capacitatea de a efectua toate procedurile într-un singur loc. Dacă comparați cu bideul, atunci aceste nuanțe vor reprezenta un avantaj semnificativ. Deoarece standardele de instalare a bideului asigură amplasarea acestei unități sanitare la o anumită distanță de toaletă, este mai convenabil să folosiți un duș cât mai aproape posibil, deoarece este posibil să rămâneți într-un singur loc.

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Opțiuni de instalare

Există mai multe opțiuni pentru un duș de igienă.

Dacă în baie lângă toaletă există o chiuvetă, este cel mai convenabil să instalați mixerul pe acesta și să fixați recipientul de apă pe peretele din apropierea toaletei. De asemenea, udarea poate fi fixată direct pe chiuvetă - acest lucru este convenabil, deoarece după oprirea picăturilor va merge direct la chiuvetă.

Modelul de perete al dușului este atașat complet de perete. Robinetul său este instalat pe conductă, iar recipientul de udare este fixat de un suport special pe peretele de lângă acesta.

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Există un model încorporat, ascunzând construcția dușului igienic, pe lângă panoul special lăsat pe suprafață. Din punct de vedere estetic, această opțiune este mai avantajoasă, dar necesită instalare în timpul reparațiilor. Dacă reparația a fost deja efectuată și vă gândiți la modelul duș integrat de igienă, va trebui să efectuați din nou o anumită cantitate de reparații.

Înainte de instalare, verificați dacă toate componentele sunt în stoc.

Rețineți că setul ar trebui să includă:

 • furtun;
 • cană de udare;
 • suport pentru perete;
 • mixerul.

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Montarea modelului de perete include:

 1. Oprirea fluxului de apă (prin blocarea acesteia pe coloană), piulițele sunt înfășurate pe țevi și apoi mixerul este înșurubat la ele.
 2. Apoi, un furtun este conectat la acesta, iar recipientul de udare este plasat într-un suport montat pe perete.

Instalarea modelului de perete este destul de simplă, deoarece nu este necesară o conductă specială. Dar dacă nu sunteți sigur de abilitățile dvs., puteți plăti pentru instalare unei persoane care o va executa pentru dvs.

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Este puțin mai dificil să instalați un duș igienic latent, dar rezultatul va fi apreciat de o economie de spațiu și o vedere clară asupra băii.

Instalarea unui duș igienic latent:

 1. După tăierea unei nișă în perete și așezarea gardului, mixerul este instalat într-o nișă, după care țevile sunt conectate la acesta, care sunt ascunse în perete.
 2. Apoi, instalați maneta joystick-ului, precum și recipientul de apă și furtunul.

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Dușul igienic poate fi, de asemenea, montat pe toaletă, dar această opțiune nu este considerată cea mai convenabilă și mai ieftină. Aceasta necesită achiziționarea unui nou vas de toaletă și cablajul pentru reparații.

Montarea dușului cu o chiuvetă

Dacă există o chiuvetă în baie, este destul de ușor să instalați un bideu de duș pe ea. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să schimbați mixerul.

Veți avea nevoie să achiziționați un robinet cu acces la un duș igienic - cu un furtun retractabil și un vas de udare, pe care este un buton. Un astfel de mixer se caracterizează prin fiabilitate ridicată și confort. Inclusiv dispozitivul, apa va curge mai întâi în chiuvetă pentru a vă permite să ajustați temperatura. Apoi, apăsând butonul de pe vasul de udare, apa este trimisă la duș.

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Este posibilă și îmbinarea dus-bidet cu mixerul, care este utilizat pentru instalarea unui duș convențional. Această opțiune este valabilă pentru o baie combinată. În acest caz, nu este necesară instalarea separată a chiuvetei în toaletă.

Trebuie să vă asigurați că în momentul în care dușul nu este folosit, robinetul a fost închis, în caz contrar potul de umplere și furtunul datorită presiunii apei pot fi deteriorate.

Conectarea termostatului

Opțiunea de duș igienică cu termostatul este foarte convenabilă, deoarece permite să nu se stabilească temperatura pentru fiecare utilizare, ci să se fixeze nivelul optim o dată și apoi să se utilizeze doar dușul.

Rețineți că un duș cu un termostat este deosebit de convenabil pentru familiile cu copii mici. Un astfel de model de duș igienic este mai scump, dar fluxul de apă este redus, deoarece nu va trebui să treci apă pentru a aștepta temperatura optimă.

O opțiune convenabilă este instalarea unui termostat încorporat și, de asemenea, puteți instala un mixer integrat.

În acest caz, va fi prevăzută instalarea dușului de igienă Prezența unui robinet special, reprezentat de un element metalic, care primește apă. Un furtun este conectat la acest element. La unii producători, o robinet special de acest tip servește de asemenea ca suport pentru recipientul de udare, care este foarte convenabil într-o situație cu o dimensiune minimă a unei băi.

În cazul instalării de duș echipat cu un termostat, ca atunci când sufletul este în chiuvetă, este important să se asigure că stropitoarea și un furtun care nu se află sub o presiune constantă (apă pe mixer și termostatul trebuie să fie închis). Dacă această condiție nu este îndeplinită, udarea poate ieși rapid din funcțiune.

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Instalarea mixerelor

După cum sa menționat deja, robinetul pentru un astfel de aparat de instalații sanitare, ca un duș igienic, este perete sau încorporat. Ce fel de instalare a mixerului pentru a alege, proprietarul apartamentului decide, având în vedere dorințele sale.

Versiunea de perete este instalată direct pe țevi, care trec în baie. În acest scop, puteți utiliza aproape orice mixer, care are o priză de furtun pentru duș. După instalarea unui astfel de mixer, furtunul este fixat pe acesta și apoi îl conectați la recipientul de apă igienic. Suportul, pe care se poate agăța, se montează direct pe vasul toaletei sau pe peretele de lângă acesta.

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Cu versiunea integrată, mixerul este ascuns în spatele panoului, care este fixat pe perete. Acest lucru va ajuta la ascunderea căptușelii în interiorul peretelui, astfel încât să nu se întâmple în ochii utilizatorilor. Un astfel de mixer funcționează pe același principiu ca toate celelalte, numai apă vine din spatele peretelui prin intermediul unui furtun conectat la recipientul de udare pe o parte și la mixer pe cealaltă.

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Alte tipuri de bideuri de duș

Pentru igiena personală, puteți cumpăra un model special de toaletă, combinat cu un bidet. În toaletă, dușul este încorporat.

La vânzare se pot vedea și capacuri speciale de bidet construite în toaletă, care au și funcția de duș igienic. Selectând un astfel de capac, instalați un duș direct în scaunul de toaletă.

Citiți mai multe despre ele în articolul despre bidea pentru toaletă.

Duș igienic: caracteristici de alegere și instalare

Capacul-bideu este o opțiune destul de versatilă, deoarece poate fi suplimentată cu funcții diferite, de exemplu, în scaun puteți instala un uscător de păr. Pentru controlul acestui dispozitiv este prevăzut un panou de control electric. Ambele bideu pentru toaletă și bideu sunt opțiuni destul de costisitoare, dar au mai mult confort și practică decât un duș igienic normal.

O alternativă poate fi o toaletă cu un duș igienic încorporat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

73 + = 78