Finisarea plafonului cu tapet lichid pe mâini proprii (fotografie)

Finisarea plafonului cu tapet lichid pe mâini proprii (fotografie)

fotografie
În apartamentele moderne, se folosesc diferite tipuri de pereți, pardoseli și plafoane. Există o mulțime de materiale pentru acest tip de muncă. Imaginea tradițională de albire și tapetul din hârtie a dat naștere unor tipuri mai bune de placare.

Finisarea plafonului cu tapet lichid pe mâini proprii (fotografie)

Tapetul lichid este un material modern care poate fi aplicat pereților și plafonului.

Din ce în ce mai popular este finisajul plafonului cu tapet lichid.

Această acoperire este puțin asemănătoare hârtiei obișnuite, nețesutelor, fibrelor de sticlă și altor materiale de tapet. Este mai mult ca o piatră decorativă. La o examinare mai atentă, finisajul arată ca un strat de simț dens.

Materialul este vândut ca un amestec uscat, ambalat în saci de polietilenă (fotografia # 1). Amestecul este diluat cu apă și aplicat pe suprafața pereților și a plafoanelor, cum ar fi tencuiala obișnuită. Nu role, lipici, numai numele rămâne din tapet. Compoziția unui astfel de material include în mod necesar celuloza naturală. Pentru aceasta se pot adăuga alte fibre naturale: bumbac, mătase de diferite culori. Agentul de legare este dispersia acrilică, adezivul CMC. Pentru efect, în compoziție se introduc marmură, cuarț sau paiete de mică.

Finisarea plafonului cu tapet lichid pe mâini proprii (fotografie)

Figura 1. Tapetul lichid este vândut în ambalaje sub formă de amestec uscat.

Poziționarea tapetului lichid aranjează doar spațiul intern rezidențial și birourile. Acest material de finisare ecologic este ideal pentru finisarea tavanelor și pereților camerelor și dormitorilor pentru copii. Oferă camerei un confort deosebit și o căldură. Tapetul lichid este o acoperire cu o structură fibroasă. Are proprietăți excelente de izolare fonică, poate îmbunătăți caracteristicile acustice ale camerei.

Producătorii acestui material de finisare original sunt mai multe: compania locală Silk Plaster, care produce 15-20 de titluri, Bayramyx turcă, companiile franceze Senideco și Fibers de cotex. Toate produsele acestor companii sunt de înaltă calitate, cu o mare varietate de culori și texturi.

Pro și contra de tapet lichid

Imaginile de fundal lichide diferă în mod favorabil de tencuielile decorative și de tapeturile obișnuite:

Finisarea plafonului cu tapet lichid pe mâini proprii (fotografie)

Pregătirea tapetului: amestecul este turnat în pelvis și diluat cu apă curată 20-30 ° C.

 1. Ambalajele cu un amestec uscat și materialele de umplere trebuie agitate puternic de mai multe ori. Acest lucru va ajuta la evitarea apariției bucăților în amestecul de lucru.
 2. Pregătiți un recipient pentru a dilua compoziția. Puteți mișca tapetul într-un bazin, o baie, o găleată. Pentru a dilua amestecul uscat al pachetului necesită o capacitate de aproximativ 8 litri. Practica arată că este mai bine să folosiți în acest scop un recipient rotund cu un diametru de 40-60 cm și o adâncime de 25-30 cm. După lucru, felurile de mâncare sunt ușor de curățat, astfel încât puteți folosi chiar și vase de bucătărie.
 3. Apa trebuie să fie neapărat curată, temperatura acesteia - 20-30 grade. Temperatura însăși nu afectează calitatea personalului de lucru, dar este mai plăcut să lucrați cu apă caldă.
 4. Conținutul ambalajului este umplut în recipient.
 5. Se toarnă aproximativ 5 litri de apă potabilă curată, la o temperatură confortabilă.
 6. Amestecul este amestecat bine cu mâinile până la o consistență omogenă asemănătoare cu crema groasă. Diferitele agitatoare și mixere nu sunt recomandate. Dacă este necesar, se adaugă apă în porții mici.
 7. Amestecurile din soluție trebuie îndepărtate imediat.
 8. Lăsați soluția să stea timp de 20-30 de minute.
 9. Dacă compoziția tapetului lichid conține aditivi decorativi, acestea ar trebui turnate în fața tuturor celorlalte componente.

Trebuie reținut faptul că amestecul prea lichid se va scurge din tavan, iar compoziția prea groasă este dificil de aplicat la suprafață.

Acoperirea pe tavan

Finalizarea plafonului cu tapet lichid pe mâini proprii (fotografie)

Amestecul finit trebuie să fie omogen, fără bulgări.

Amestecul de lucru se aplică pe suprafața plafonului cu o plexiglasă din plexiglas. Uneori vine într-un set cu un amestec uscat. Puteți utiliza o unealtă din oțel inoxidabil. Se recomandă ca poziția să fie luată astfel încât nivelul plafonului să fie cât mai aproape posibil de nivelul ochiului. Mai bine să stai pe masă. În cazul în care plafoanele sunt mari, atunci va trebui să utilizați o scară de treabă stabilă.

Spatulul trebuie ținut în așa fel încât să se formeze un unghi mic între planul său și plafon (fotografia # 2). Nu împingeți prea mult spatulul, așa cum se întâmplă atunci când aplicați tencuială sau chit. Masa nu trebuie comprimată. Mai bine dacă rămâne liber, va forma un fel de relief pe suprafața tavanului.

Procesul de aplicare a tapetului lichid este ca și cum ar fi răspândirea ouălor pe pâine. Cu o presiune puternică asupra spatulei, textura este pierdută, insuficientă - consumul de materiale crește. Abilitatea este dobândită foarte rapid. Cu aplicarea corectă a amestecului de lucru finit, grosimea stratului trebuie să fie de numai 1-2 mm. Un pachet de compoziție uscată este suficient pentru o suprafață de 4 mp. Unghiurile și neregularitățile cresc ușor consumul materialului.

După ce ați acoperit întreaga suprafață a plafoanelor cu tapet, trebuie să vă uitați la munca dvs. din lateral. Nu trebuie să existe vreo lovitură și umflături, culoarea originală a plafonului nu trebuie să fie vizibilă prin acoperire. Dacă se constată defecte, acestea trebuie corectate imediat. Acest lucru se face simplu și simplu, până când amestecul se usucă.

Pentru a preveni formarea îmbinărilor vizibile, amestecul trebuie aplicat pe întreaga suprafață fără oprire. Suprafața acoperită cu tapet lichid trebuie să se usuce neapărat în condiții naturale. Aceasta durează de obicei 24-48 de ore. Puteți deschide ușor ferestrele, astfel încât umiditatea excesă se evaporă mai repede. Imaginile de fundal lichide sunt perfect combinate cu alte materiale de finisare. Acest lucru vă permite să creați pe tavan diferite figuri, panouri, reliefuri (fotografia numărul 3).

Protecția tapetului lichid

Finalizarea plafonului cu tapet lichid pe mâini proprii (fotografie)

Tapetul este acoperit cu lac acrilic, protejându-l astfel de umiditate și absorbind mirosurile.

Tapetul lichid are un grad scăzut de rezistență la umiditate, astfel încât stratul finit este protejat mai bine de a obține vapori de umiditate. În acest scop, un lac acrilic este ideal. Nu conține substanțe nocive, este un compus ecologic. După uscarea lacului se formează un strat de impermeabilizare care întărește materialul și permite curățarea umedă.

Lacul acrilic este recomandat să se utilizeze chiar înainte de aplicarea tapetului lichid pe tavan. Se poate adăuga amestecului uscat prin amestecarea soluției de lucru. După uscarea stratului de acoperire, se aplică un strat fin de subțire de lac. Dar toate aceste proceduri nu sunt obligatorii. Cu o utilizare corespunzătoare, consumul de lac este aproximativ același: pentru o aplicare în stadiu, 1 litru de lac este suficient pentru 18-20 de metri pătrați, aplicat în 2 etape, este de 4 metri pătrați.

Recomandări ale maeștrilor

Finisarea plafonului cu tapet lichid pe mâini proprii (fotografie)

Figura 3. Folosind tapetul lichid, puteți crea orice imagine sau textură.

 1. Toate lucrările se desfășoară la o temperatură a încăperii de cel puțin +10 grade.
 2. Camera trebuie să fie bine ventilată.
 3. Materialul poate fi îndepărtat de pe suprafață, amestecat și aplicat de până la 4 ori.
 4. Pentru a schimba culoarea, pigmenții de culoare sunt adăugați la soluție.
 5. Suprafața plafonului de tapet lichid poate fi reparată. În timpul reparației, partea deteriorată este umezită. Puteți face acest lucru cu un atomizor special. Tapetul înmuiat cu o spatulă sau altă sculă similară este îndepărtat de pe suprafață și colectat într-un recipient curat. Suprafața liberă a tavanului este tratată cu un grund. Ștergerea tapetului este îmbibată, amestecată și aplicată pe site-ul de reparații. După uscare, devine complet invizibil.
 6. În cazul în care plafonul are nereguli semnificative, cel mai bun material pentru nivelare poate deveni plăci de ipsos.

Pentru a crea o imagine pe plafon, procedați după cum urmează:

 1. Desenați desenul dorit cu un creion.
 2. Amestecul finit se aplică într-un strat subțire, lăsând în urmă marcajul modelului.
 3. Cu o mică spatulă, materialul este deplasat la limitele modelului.
 4. După ce tapetul sa uscat, se aplică următoarea culoare, împiedicându-i să se amestece.
 5. Dacă se dorește, contururile individuale pot fi marcate cu un marcator, margele, paiete și alte elemente de decor.

Tapet lichid - un material minunat de finisare pentru pereți și plafoane. Pregătirea personalului de lucru și aplicarea acestuia la suprafață nu sunt deosebit de dificile. O persoană care nu are o pregătire specială se poate ocupa de această lucrare. Cu ajutorul acestui material este posibil să creați pe tavan tot felul de ornamente și chiar imagini întregi, iar pentru realizarea muncii este nevoie doar de dorință și răbdare. Tratarea plafoanelor cu tapet lichid are un viitor mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

3 + 1 =