Formulare pentru inele de bine cu mâna

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Domeniul de aplicare a inelelor din beton armat este destul de extins. Dacă este nevoie să economisiți bani, puteți să o faceți singur. Dar acest lucru necesită matrițe pentru inele de beton. Achiziționarea unui astfel de echipament este o plăcere scumpă, pentru uz privat nu se va justifica. Dar poți și tu să faci singur formulare. 

Pentru ce sunt inele de beton?

Cel mai adesea, inele din beton necesare pentru dispozitivul de bine, dar, de asemenea, să le folosească atunci când construirea de canalizare autonomă - fosa septica sau de a face puțuri de filtrare. Un alt domeniu de aplicare îl reprezintă gurile de vizitare a instalației de furtună și a sistemului de drenaj. Ele fac chiar și pivnițe de inele de beton. Și există opțiuni diferite - verticală, orizontală. În general, domeniul de aplicare este larg.

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Inelele de beton sunt folosite pentru construirea diferitelor structuri

Există inele de dimensiuni diferite pentru diferite nevoi, au și grosimi diferite ale pereților, pot fi cu sau fără armătură. În ciuda unei astfel de abundențe de alegere, mulți oameni se gândesc să facă inele din beton armat cu propriile mâini. Întreaga idee este că, odată cu dezvoltarea site-ului, este posibil să nu aveți nevoie de un singur inel și nici măcar de zece. Unii iau doar o duzină mai mult la fântână. Costul primar de fabricare a produselor din beton armat este mult mai mic decât prețul lor de vânzare cu amănuntul. Chiar și ținând seama de faptul că va trebui să faceți mucegaiuri pentru inele de beton. Și dacă mai luați în considerare costul livrării, economiile sunt chiar solide.

Varietăți și mărimi de inele de beton pentru puțuri

Inelele din beton armat și din beton armat realizate industrial trebuie să respecte standardele prevăzute în GOST 8020-90. Dimensiunile lor pot fi luate din masă, precum și greutatea și prețul aproximativ (indicate cu livrarea la Moscova).

nume înălțime Grosimea peretelui Diametrul interior greutate Preț fără blocare / cu blocare
KS-6 7 centimetri 12 centimetri 58 centimetri 60 kg 390 freca
CS-7-1 10 centimetri 8 centimetri 70 centimetri 46 kg 339 freca
COP-7-1,5 15 centimetri 8 centimetri 70 centimetri 68 kg 349 freca
CS-7-3 35 centimetri 8 centimetri 70 centimetri 140 kg 589 freca
CS-7-5 50 centimetri 8 centimetri 70 centimetri 230 kg 800 freca
CS-7-6 60 cm 10 centimetri 70 centimetri 250 kg 830 freca
CS-7-9 90 centimetri 8 centimetri 70 centimetri 410 kg 1230 freca
CS-7-10 100 cm 8 centimetri 70 centimetri 457 kg 1280 freca
CS-10-5 50 centimetri 8 centimetri 100 cm 320 kg 1110 freca
10-6-CC 60 cm 8 centimetri 100 cm 340 kg 1130 freca
CS-10-9 90 centimetri 8 centimetri 100 cm 640 kg 1530 freca / 1700 freca
CS-12-10 100 cm 8 centimetri 120 cm 1050 kg 2120 freca
CS-15-6 60 cm 9 centimetri 150 cm 900 kg 2060 freca
CS-15-9 90 centimetri 9 centimetri 150 cm 1350 kg 2670 freca
CS-20-6 60 cm 10 centimetri 200 cm 1550 kg 3350 freca
CS-20-9 90 centimetri 10 centimetri 200 cm 2300 kg 4010 freca
CS-25-9 90 centimetri 12 centimetri 250 cm 2200 kg 16100 fre

Pentru fabricarea produselor de fiecare tip ar trebui să fie două părți ale cofrajei - externe și interne. Distanța dintre acestea este prescrisă în GOST, în funcție de mărimea inelului. Pentru inelele ranforsate pentru o sondă cu diametrul de 70 cm sau 100 cm, este de 7 cm și, respectiv, 8 cm, la fabricarea inelelor fără marcaj de armare, grosimea pereților este mult mai mare - 12 cm și 14 cm.

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Pentru pregătirea inelelor sunt necesare forme speciale

În plus față de dimensiunile diferite, există încă un profil diferit al părții finale a inelelor - chiar și cu o încuietoare. Blocul este o proeminență ca o creastă. Apelați astfel de inele pazogrebnevymi sau blocați. Puneți-vă unul pe altul, sunt bine aderenți, sunt greu de deplasat cu încărcături laterale, ceea ce este foarte important pentru construirea de puțuri de orice scop. Minus această opțiune - forme mai complexe pentru inele de beton - este necesar să se formeze pașii corespunzători la capete.

Tehnologie de fabricare a inelelor de beton și beton armat

Pentru a produce inele de beton în producție, se utilizează o soluție tare cu o cantitate mică de apă, după turnare este supusă în mod obligatoriu vibrațiilor. Fără acest proces, este imposibil să se obțină uniformitate și rezistență ridicată. În producția de vibratoare sunt construite în pereții matrițelor, pentru fabricarea privată este posibilă utilizarea vibratoarelor submersibile pentru beton. Acestea sunt dispozitive relativ mici, ale căror corpuri sunt ținute în mâini, iar capul vibratoarelor este coborât în ​​beton. Lungimea acestei duze trebuie să fie suficientă pentru a ajunge aproape de partea inferioară a inelului.

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Deci, arata ca un vibrator submersibil pentru beton in functiune

Ce beton să folosească

Betonul pentru inele de sonde pentru rezistența sarcinii este folosit cel puțin B15 (clasa M200). Compoziția betonului dur utilizat în producție:

  • ciment ПЦ500Д0 - 230 kg:
  • nisip de dimensiune medie a cerealelor (modul de dimensiune 1,5-2,3) - 900 kg;
  • piatra zdrobita cu fractiunea 5-10 mm - 1100 kg;
  • plastifiant C-3 - 1,6 kg;
  • apă - 120 litri.

Producția este un metru cub de beton. Cantitatea de apă este indicată pentru umiditatea nisipului de 4%. Dacă nisipul este umed, cantitatea de apă este redusă semnificativ.

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Cum poate o formă pentru fabricarea inelelor de zinc

Că este necesar să spunem că într-un mixer de uz casnic convențional cum ar fi "pere", cum ar fi betonul uscat, nu se amestecă. Pentru amestecare trebuie folosit un mixer cu forfecare. Dacă nu, realizați beton mai fluid. Dezavantajul acestei soluții este că este necesar să se reziste la beton în cofraje pentru o perioadă de timp (de la 4 la 7 zile, în funcție de temperatură). În prezența unei singure forme pentru inele de beton, realizarea unei duzini de inele de beton se poate întinde timp de o lună. Soluția este de a face soluția cât mai rigidă posibil și de a avea mai mult de o pereche de cofraj.

Armarea inelelor de beton

Este posibil să se lege toate regulile cu nervuri de ranforsare inel tijă 8-10 mm în grosime - cerc interconectate prin bare verticale de armare. Numărul de inele ale armăturii depinde de înălțimea inelului. Distanța optimă dintre ele este de 20-30 cm. Când înălțimea inelului sondei este de 90-100 cm, sunt executate trei sau patru curele de întărire. Segmentele verticale sunt setate în trepte de 30-40 cm. Sunt legate cu un fir special de tricotat.

La cureaua de armare superioară, este posibilă legarea buclelor, pentru care se va putea întoarce inelul de beton cu ajutorul echipamentului de ridicare.

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Exemplu de armare a inelului din beton armat

La instalarea centurii de întărire, rețineți un detaliu: armarea trebuie să fie amplasată în grosimea betonului. Prin metal la marginea articolelor ar trebui să fie de cel puțin 3-4 cm. Deoarece figura de mai sus arată că armătura centurii nu sunt pe suprafață, dar semnificativ mai mici. Aproximativ și este necesar să aveți o armătură.

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Armatura poate fi de asemenea sudata, dar este mai bine sa se lega - cu cat este mai puternica constructia

Autodidact armat inel adesea finisate cu ochiuri de oțel beton - grosime bar nu este mai mică de 4 mm, înălțimea de 20 cm Înălțimea de tăiere plictisitoare și lungime, sunt pliate în inelul de margine firului .. Această întărire este oarecum mai rea decât cea standard, dar este suficient să se dea mai multă forță.

Ce dă vibrația

Procesul de vibrație mărește rezistența betonului pentru mai multe clase (fără a schimba formularea). La prelucrarea betonului, se "învârte" în fața acestuia, din acesta se formează bule de aer, umplutura și cimentul sunt distribuite uniform. Făcând fără această procedură nu va funcționa - zidurile se vor pierde, se vor scurge și se vor rupe rapid.

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Pereții groși și densi pot fi obținuți numai dacă betonul vibrează

Cu toate acestea, nu puteți exagera - poate exista o stratificare. Opriți tratamentul atunci când contracția soluției este oprită, suprafața va deveni netedă și laptele de ciment va apărea pe partea superioară.

Procesul de fabricație

Pe o suprafață uniformă sau o foaie de fier este instalat partea exterioară (exterioară) a cofrajului. Dacă se realizează un inel de canelură, formatorul este așezat. La o distanță de 3-4 cm de marginea cofrajului este expusă o plasă de armare. Partea interioară a cofrajului este pusă, fixată cu șuruburi pe părțile proeminente ale cofrajului exterior (degetele).

Betonul este aruncat în forma stabilită cu lopeți sau un fel de dispozitiv. După ce inelul este umplut, vibrați (în forme gata durează 1-2 minute). Dacă este necesar (vezi contracția), se adaugă beton. Dupa terminarea vibratiilor, suprafata inelului este slefuita de mistrie. Dacă este necesar, instalați și apăsați inelul de crestat.

In conditii industriale, terasa se executa imediat - in acest scop se utilizeaza beton dur, astfel incat sa puteti folosi imediat kitul pentru a face inelul urmator. Pentru a face acest lucru, îndepărtați degetele, scoateți cofrajul. Formând canelura inferioară, fragilitatea rămâne până la seturile de beton.

Cum si de la ce sa facem matrite pentru inele de beton

Formele fabricate sunt fabricate din tablă, armate cu nervuri de rigidizare. Grosimea metalului este de 3-8 mm, în funcție de mărimea inelului.

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Forme pentru inele de sonda sunt cel mai adesea realizate din metal

Din butoaie cu ziduri groase

La domiciliu, nu este ușor să îndoiți un tabel cu raza necesară de curbură. Este mult mai ușor să găsiți două butoaie cu pereți groși, cu diametre diferite. Diametrele trebuie să difere cu 14-16 mm. În acest caz, grosimea peretelui va fi de 7-8 mm. Pentru un inel de fund cu armare este ceea ce este necesar.

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Pentru a facilita lucrul cu formularul pentru inele din beton armat, puteți fixa cele două jumătăți cu balamale pentru uși

Cilindrul este tăiat în partea de jos, partea interioară este făcută mai mare cu aproximativ 10 cm - deci este mai convenabilă. Pentru a putea scoate cofrajul din inelul finit, butoaiele sunt tăiate în două părți. Haldele trebuie conectate în siguranță. Puteți face acest lucru în moduri diferite:

  • sudarea colțurilor cu găuri forate, strângeți cu șuruburi;
  • face "urechi" în care să ciocane pini.

La partea interioară nu a condus, la fiecare jumătate ai nevoie pentru a suda câteva struts, care va păstra pereții de la distorsiuni.

Inserarea unei părți în cealaltă carcasă, le-a pus la distanță aceeași una față de cealaltă (prin măsurarea cercului clearance-ul). În mai multe locuri, sunt forate găuri - sub bolțuri, cu care vor fi fixate. Suporturi de păr - bucăți de tija de pe ambele părți ale căror fire sunt tăiate. Orificiile sunt poziționate unul față de celălalt, astfel încât părțile cofrajului să poată fi fixate în mod fiabil.

În găurile de găurit introduceți știfturile, strângeți piulițele. Cu o grosime foarte mică a pereților matriței pentru inele de beton, cel mai probabil este necesar să se pună șaibe mari sau plăci tăiate în metal cu o gaură sub piulițe, astfel încât, atunci când betonul este turnat, forma să nu se îndoaie.

Foaie metalică

Dacă doriți, puteți face mucegaiuri pentru inele de beton și o bandă de tablă și bare de lemn, ceea ce va da rigiditatea cofrajului. Tăiați banda cu lungimea dorită - de-a lungul circumferinței cercului + 10 cm la articulație. Lățimea benzii este egală cu înălțimea inelului + 10 cm. În partea inferioară și în partea superioară a marginii de 5 cm, de-a lungul marginii benzii faceți aceeași parte. În marginea laterală, găuriți găurile pentru șuruburile de strângere. Marginea superioară este tăiată la fiecare 20-25 cm (mai puțin dacă diametrul inelului este mic). Acum, trupa poate fi îndoită - primiți un inel. Dar este foarte instabil - "joacă". Rigiditatea poate fi dată cu un cadru din lemn.

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Forme pentru inele de beton pot fi realizate din tablă de oțel

De la bar, bucăți tăiate de 20-25 cm lungime. Montați-le sub lateral pentru a fora o gaură în metal, fixați benzile auto-tăiate de bare. Când lungimea barelor este de 20-25 cm, forma nu va fi rotundă, ci cu multe laturi. Dacă acest lucru este esențial pentru dvs., puteți face incizii mai des, tăiați barele mai repede. De asemenea, este necesar să se întărească înălțimea. Pentru a face acest lucru, utilizați și bare. Întăriți-le mai des - astfel încât pereții să nu se îndoaie.

Dacă știți cum să utilizați sudarea, puteți merge într-un alt mod. În plus față de tabla, va fi necesară o țeavă profilată dreptunghiulară. Se va potrivi cu 15 * 15 mm sau 20 * 20 mm. În primul rând, trebuie să îndoiți patru jumătăți identice de la conducta de profil. Patru mari - pentru cofraje externe și patru mai mici - pentru interior. La sudarea arcurilor se taie benzi de metal.

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Ca bază pentru utilizarea arcurilor dintr-o conductă de profil

De la panouri sau bare din lemn

Dacă lucrați cu un copac mai ușor, puteți să colectați forme pentru inele de lemn din lemn. Ele sunt colectate de la plăci înguste, în partea de jos și la vârf fix cu un inel. Inelul poate fi fabricat din metal, de exemplu, dintr-o țeavă profilată îndoită. Poate fi curbată pe cotul țevii cu raza de curbură necesară.

Formulare pentru inele de bine cu mâna

Formularele pentru producerea inelelor pot fi fabricate din lemn

Dacă arta de cupru este calul tău, poți să faci și arcurile din lemn. Materialul nu este atât de important. Rezistența și rigiditatea matriței rezultate sunt importante. Rețineți că janta este atașată la exteriorul cofrajului mai mare și din interior este mai mică.

Important! Pentru a îndepărta cu ușurință cofrarea, înainte de a umple matrița trebuie lubrifiată. Dacă intenționați să utilizați inele de beton pentru un puț cu apă potabilă, puteți utiliza ulei de floarea-soarelui. Dacă se presupune că se utilizează o instalație tehnică, ea poate fi utilizată ca un lubrifiant amestecat cu ulei de mașină sau cu DT (sau ulei de motor curat).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

77 − = 69